Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

13η αγωνιστική την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στον Α΄ Όμιλο στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνικής, εντός η Αναγέννηση (Αγροτικός Καστρίτσας-Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 15-01-23/15:00)

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ

ΩΡΑ: 15:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής στην Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ (15:00)

Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ  (15:00)

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009  (15:00)

Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ- ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ  (17:00)

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (15:00)

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:00)

ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (15:00)

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ - ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ  (15:00)

Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ   (15:00)

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου: Μεταγραφική ενίσχυση με την απόκτηση του επιθετικού Θοδωρή Νίτα

 


Η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου ανακοινώνει την μεταγραφή του Θοδωρή Νίτα.

Ο Θοδωρής κατάγεται από το χωριό μας το Κεφαλόβρυσο. Αγωνίζεται ως επιθετικός και είναι 17 ετών.

Προέρχεται από τα τμήματα υποδομών του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Κ15,17,19) όπου και αγωνίστηκε για 4 χρόνια.

- Θοδωρή καλώς ήρθες στην οικογένεια της Αναγέννησης.

Να έχεις υγεία και πολλές επιτυχίες!

Περιφέρεια Ηπείρου: Έκδοση – θεώρηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ

 


Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ιωαννίνων, ανακοινώνει ότι η έκδοση και η θεώρηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ θα πραγματοποιείται από 23 Ιανουαρίου έως και 31 Οκτωβρίου 2023, στο γραφείο 131, ισόγειο Διοικητηρίου Περιφέρειας και κατά τις ώρες 8.30-14.00 με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο:26510 87131

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Ιωάννινα: Δυο συλλήψεις για διαδοχικές διαρρήξεις καταστημάτων

 


Άμεσος ήταν ο εντοπισμός και η σύλληψη δύο ανδρών  χθες νωρίς το πρωί στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία – κατά περίπτωση – για διακεκριμένες κλοπές και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αναζητήσεων ατόμων που είχαν διαπράξει λίγο πιο πριν διάρρηξη σε ζαχαροπλαστείο της πόλης των Ιωαννίνων, από όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό -150- ευρώ, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι κατηγορούμενοι.

Από την έρευνα που ακολούθησε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, όπου προσήχθησαν, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην υπόθεση, ενώ προέκυψε ότι νωρίτερα είχαν διαρρήξει ακόμη μία καφετέρια στην ευρύτερη περιοχή, από όπου είχαν αφαιρέσει χρηματικό ποσό -200- ευρώ και φιάλες ποτών, προκαλώντας παράλληλα φθορές στο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν και χρηματικό ποσό -320- ευρώ περίπου, καθώς και 14 ναρκωτικά χάπια που βρέθηκαν στην κατοχή ενός εκ των συλληφθέντων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

Αδελφότητα Κρυονεριτών Πωγωνίου «Η Αγία Παρασκευή»: Γενική συνέλευση και κοπή πίτας την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, ώρα 12:00

 

Γενική συνέλευση και κοπή πίτας της Αδελφότητας Κρυονεριτών Πωγωνίου «Η Αγία Παρασκευή» την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, ώρα 12:00.

Υπερσύγχρονο καλαθοφόρο όχημα απέκτησε ο Δήμος Ζίτσας

 


Με ένα υπερσύγχρονο καλαθοφόρο όχημα, αξίας 217.000 ευρώ, ενισχύει τον στόλο των μηχανημάτων του, ο Δήμος Ζίτσας. Πρόκειται για  όχημα βαρέως τύπου το οποίο συμβάλει στον εκσυγχρονισμό και τη βελτιστοποίηση  της λειτουργίας της υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού του Δήμου, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα συνθήκες ασφάλειας για τους εργαζόμενους καθώς διαθέτει υπερσύγχρονα συστήματα χειρισμού και αντιηλεκτροπληξιακό καλάθι.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος κατά την παραλαβή του οχήματος το πρωί της Παρασκευής (13-01-2023) επεσήμανε: «Ο εκσυγχρονισμός του στόλου των οχημάτων του Δήμου αποτελεί κυρίαρχο μέλημά μας, καθώς έτσι εξασφαλίζουμε ασφαλείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους και ταυτόχρονα επιτυγχάνουμε αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους δημότες με μικρότερο κόστος. Το καινούργιο καλαθοφόρο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά νέων οχημάτων (απορριμματοφόρο ανακύκλωσης και απορριμματοφόρο σύμμεικτων, φορτηγό όχημα)  που προμηθευτήκαμε τα τελευταία χρόνια αξιοποιώντας στο έπακρο χρηματοδοτικά «εργαλεία» όπως είναι το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός ύψους 1,5εκατ. ευρώ μέσω του προγράμματος «ΤΡΙΤΣΗΣ» για την προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων». Ερωτηθείς  ο Δήμαρχος για τα προβλήματα που ανακύπτουν από την έλλειψη προσωπικού υπογράμμισε πως «θα πρέπει όλοι να κατανοήσουν και ειδικά όσοι ασκούν κριτική εκ του ασφαλούς πως είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί εξειδικευμένο προσωπικό καθώς οι χειριστές μηχανημάτων έργου είναι ελάχιστοι» φέρνοντας ως παράδειγμα την προσπάθεια που καταβάλει η Δημοτική Αρχή τα τελευταία χρόνια να προχωρήσει μέσω ΑΣΕΠ στην πρόσληψη χειριστή Μηχανήματος Έργου (χορτοκοπτικού οχήματος) για το υπερσύγχρονο μηχάνημα ελκυστήρα καταστροφέα-κλαδοκόπο που διαθέτει.

Διακοπές ρεύματος σε χωριά του Πωγωνίου, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου

 

Γνωστοποιείται  στο  κοινό  ότι για  να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές  εργασίες του  ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ως εξής:

Κυριακή 15/1/2023 Από 8:00:00 π.μ. έως 9:00:00 π.μ.

Άγιος Γεώργιος Δολιανών, Μαθητική Εστία Δολιανών, κονικλοτροφείο κ. Κωσταντακάτου, βουστάσιο Κ. Βακόλα, πτηνοτροφείο κ. Νταφόπουλου, βιοτεχνία κ. Χρόνη, μάνδρα οικοδομικών υλικών κ. Χαρισιάδη, ΣΜΑ Πωγωνίου, ασφαλτικό συγκρότημα Ποσειδών, Φ/Β πάρκων Λώλη Σταμ. – Κ. & Χρ. Λένη - Κάκου – Τσούβαλη – Ρεκατσίνα – Οβρένοβιτς Γ. – Φίνου Παρ.

Κυριακή 15/1/2023 Από 8:00:00 π.μ. έως 9:00:00 π.μ.

Παρακάλαμος, Ρεπετίστα, Αρετή, Άνω Παρακάλαμος, Κουκλιοί, Μαζαράκι, Ριάχοβο, Καταράκτης, οικ. Μελισσίου Ζίτσας

Κυριακή 15/1/2023 Από 8:00:00 π.μ. έως 12:00:00 μ.μ.

Δολιανά, Λίμνη, Σιταριά, Μαυρονόρος, Κ. Ραβένια, Κρυονέρι, Δελβινάκι, Δημόκορη, Στρατινίτσα, Καστανή, Κεράσοβο, Περιστέρι Πωγωνίου, Φαράγγι, Τεράχιο, Μαυρόπουλο, Κτίσματα, Χαραυγή, Τελωνείο Κακαβιάς, Ορεινό, Αργυροχώρι, Πωγωνιανή, Βροντισμένη, Ποντικάτες, Πωγωνιανή, Δρυμάδες, Σταυροσκιάδι, Δολό, Παλαιόπυργος, Κακόλακκος, Κάτω Μερόπη.

Κυριακή 15/1/2023 Από 12:00:00 μ.μ. έως 3:30:00 μ.μ.

Παρακάλαμος, Ρεπετίστα, Αρετή, Άνω Παρακάλαμος, Κουκλιοί, Μαζαράκι, Ριάχοβο, Καταράκτης, οικ. Μελισσίου Ζίτσας.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω.

Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.

Έτσι  για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.

Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.

Από την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Παρακάλαμος: Τοποθέτηση πινακίδων στο σημείο "Ιακώβου" ώστε να μας υπενθυμίζει την επικινδυνότητα του δρόμου

 


Αγαπητοί συγχωριανοί-συνδημότες.

Κατόπιν αιτήματος της Κοινότητας μας προς τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου κ. Μαυρογιώργο Δημήτριο, σήμερα Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023, εξειδικευμένο συνεργείο τοποθέτησε πινακίδες στο σημείο "Ιακώβου" ώστε να μας υπενθυμίζει την επικινδυνότητα της.

Εμείς που ζούμε εδώ ξέρουμε την στροφή αυτή που λόγω πάγου και της υγρασίας που πάντα έχει τον χειμώνα το ποσό επικίνδυνη είναι, αλλά οι ξένοι επισκέπτες της περιοχής μας δεν το γνωρίζουν και συχνά έχουν ατυχήματα.

Ευελπιστούμε με τις πινακίδες πλέον, θα αποφύγουμε δυσάρεστα γεγονότα στο μέλλον για όλους μας.

Ευχαριστώ πολύ τον Προϊστάμενο κ. Μαυρογιώργο Δημήτριο, τον Διοικητή Α. Τ. Δελβινακίου κ. Κολιό Χριστόφορο και τον Αντ/ρχο κ. Φωτίου Αθανάσιο για την βοήθειά τους.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος Παρακαλάμου

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας: Η «Πίτα του Ηπειρώτη 2023» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, ώρα 10:00 π.μ.

 


Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ο κορυφαίος φορέας της Ηπειρώτικης Αποδημίας στον κόσμο, θα διοργανώσει την «Πίτα του Ηπειρώτη 2023» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στις 22 Ιανουαρίου, Κυριακή, ώρα 10.00΄.

Μετά από μια τρίχρονη -ουσιαστικά αναβολή, λόγω κορωνοϊού- φέτος έχουμε την ευκαιρία να ξανασμίξουμε σ’ αυτό το πρωτόφαντο αντάμωμα, όπου θα αποτυπωθεί το αυθόρμητο, η απλότητα, η ειλικρίνεια, το ανεπιτήδευτο της κίνησης, αλλά και η καθαρότητα της ηπειρώτικης ψυχής.

Η «Πίτα του Ηπειρώτη», διαχρονικός θεσμός που συνταυτίστηκε με τη δράση της ΠΣΕ είναι μια καθαρή φωνή της Ηπειρώτικης αποδημία, ένας αληθινός συνεκτικός-ηπειρώτικος δεσμός.

Συμμετέχουν, φέτος, εβδομήντα χορευτικοί όμιλοι από την Ελλάδα και την Βόρεια Ήπειρο, και 1.500 χορευτές, πλήθος Ηπειρωτών μουσικών και κομπανιών, η χορωδία της Παραδοσιακής Μουσικής της ΠΣΕ, με μαέστρο τον Βαγγέλη Κώτσιου, το Πολυφωνικό Εργαστήρι της ΠΣΕ με κυρατζή τον Αλέξανδρο Λαμπρίδη και οι «Ισοκράτισσες». Είναι ένα πλούσιο και μοναδικό πολυθέαμα.

Την όλη εκδήλωση κοσμεί με τη συμμετοχή του ο πατριάρχης της Ηπειρώτικης μουσικής Πέτρο-Λούκας Χαλκιάς.

Επιπλέον συμμετέχουν οι κομπανίες του Θοδωρή Γεωργόπουλου, Λευτέρη Γκιώκα, Δημήτρη Ζιάγκα, Αντώνη Κακούρη, Δημήτρη Κώτσικα, Τάσου Μαγκλάρα και οι Λαλητάδες.

Θα τραγουδήσουν: Σάββας Σιάτρας, Παγώνα Αθανασίου, Γιάννης Καψάλης, Αφοί Κόντη, Κώστας Λεοντίδης, Ανδρέας Μετσοβίτης, Δημήτρης Τζουμερκιώτης, Κωνσταντίνα Τούνη, Ελευθερία Χαραλάμπους, Χρήστος Πότσης.

Ουσιαστική είναι και η συμμετοχή των καλλιτεχνών: Δόκιμος Χαραλάμπους, Ιωάννα Χαραλάμπους, Πετράκης Χαλκιάς, Ναπολέων Μιχ. Δάμος και Τρύφων Αναστασίου.

Η «Πίτα του Ηπειρώτη 2023» είναι αφιερωμένη στην «Ηπειρώτισσα Γυναίκα» που θα παρουσιαστεί και θα αποτυπωθεί η δράση της σ’ όλες τις εκφάνσεις της ζωής της.

Ζαγόρι-Γιάννινα: Αγάπη, Πωγώνι: Γάμος, Τζουμέρκα: Μητρότητα, Πρέβεζα-Άρτα: Αγροτική Ζωή, Θεσπρωτία: Αγώνας, Κόνιτσα: Ξενιτιά, Βόρεια Ήπειρος: Αποχωρισμός, Βλάχοι-Σαρακατσαναίοι: Νομαδική Ζωή.

Αιωνόβιες ζωές και μεγάλες πορείες μέσα στο δύσκολο τόπο και δικό τους χρόνο που αποκτούσε μια άλλη διάσταση: Αυτόν της προσφοράς.

Οι «Ηπειρώτικες Γέφυρες στην Ελλάδα και τον κόσμο», που αναδεικνύουν τους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με άλλες περιφέρειες και αποδήμους, φέτος θα φιλοξενήσουν, και για ιστορικούς λόγους, τους Μικρασιάτες.

Το μουσικό πρόγραμμα είναι διανθισμένο από ιστορικά και λαογραφικά κείμενα του Νίκου Ζέκη και Χρήστου Τούμπουρου και θα παρουσιάσει η Μαρίκα Γκόνη.

Η οργάνωση της εκδήλωσης θα διαφοροποιηθεί, σε πολλά σημεία, προκειμένου να πετύχουμε την ενεργή συμμετοχή όλων των ηπειρωτών/σσών.

«Η Πίτα του Ηπειρώτη 2023» είναι μια δυνατή Ηπειρώτικη φωνή, μια ισχυρή παρέμβαση στα πολιτιστικά δρώμενα, όπου κυριαρχεί ο Ηπειρώτικος πολιτισμός.

Καλώς να ορίσετε όλοι/ες στην κορυφαία γιορτή των αποδήμων.

Στην «Πίτα του Ηπειρώτη 2023», στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 22 Ιανουαρίου 2023, Κυριακή, ώρα 10.00΄.

Είσοδος Ελεύθερη

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων: Ανακοίνωση για επίσκεψη Βορίδη στην Αποκεντρωμένη

 


Εμπέδωση του «επιτελικού κράτους» με όρους μετακλητών

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με υπουργό εσωτερικών τον  κ. Βορίδη, πιστή στο δόγμα της άλωσης του κράτους με διορισμένα «δικά της παιδιά» και πέρα από κάθε έννοια αξιοκρατίας, διόρισε, παραμονή Χριστουγέννων, μετακλητούς Γραμματείς στις 7 Αποκεντρωμένες Διοικήσεις με δικαιολογία την ισχυροποίηση του θεσμού.

Την Παρασκευή 13-01-2022, λίγες μέρες μετά, επισκέπτεται την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας σε μια φιέστα κοπής πίτας για να στηρίξει το εγχείρημά του.

Η κυβερνητική αυτή απόφαση, τρία χρόνια μετά τις εκλογές του 2019 και μερικούς μήνες πριν τις επόμενες, στερείται σοβαρότητας.

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης και του υπουργού κ. Βορίδη για αποκέντρωση με ισχυρή αυτοδιοίκηση και μέριμνα για την αποτελεσματικότερη, χρηστή και αμερόληπτη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ένα ακόμα αφήγημα του επιτελικού κράτους.

Αντ΄αυτών επανερχόμαστε στην ισχυροποίηση του κομματικού κράτους που τόσο έχει στοιχίσει στην ελληνική κοινωνία.

Δε μας προξενεί καμία εντύπωση αφού είναι η συνηθισμένη τακτική προσπάθεια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να αλώσει το κράτος με κομματικούς - μετακλητούς, με απευθείας αναθέσεις  και με  αδιαφάνεια.

Το κόστος της μεταρρύθμισης αυτής περιλαμβάνει, εκτός άλλων, την αμοιβή του Γραμματέα καθώς και των τεσσάρων συμβούλων που τον πλαισιώνουν, και ανέρχεται σε τουλάχιστον 10.000 ευρώ τον μήνα για την κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση… ενώ ταυτόχρονα παραμένει και ο θεσμός του Συντονιστή.

Έχουμε έτσι τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες να πληρώνουν για τα ίδια (;) καθήκοντα και Συντονιστή και Γραμματέα σε κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ακριβώς όπως η αξιοκρατία μεταλλάχθηκε σε ευνοιοκρατία και σε κομματοκρατία.

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για χωριστές φορολογικές δηλώσεις από τους συζύγους

 


Άνοιξε, από την ΑΑΔΕ η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσα από την οποία τα ζευγάρια που επιθυμούν να κάνουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα του 2022, θα πρέπει να το δηλώσουν έως και τις 28 Φεβρουαρίου.

Ακόμη και όσοι υπέβαλαν το 2022 χωριστή φορολογική δήλωση θα πρέπει να δηλώσουν και εφέτος ότι ο κάθε σύζυγος θα υποβάλει τη δική του φορολογική δήλωση. Σε περίπτωση που κανείς από τους συζύγους δεν γνωστοποιήσει το σχετικό αίτημα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου τότε θα πρέπει να υποβάλουν φέτος κοινή φορολογική δήλωση.

Να σημειωθεί παράλληλα ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εφόσον γίνει η αίτηση δεν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής της επιλογής.

Η ΑΑΔΕ έδωσε στην δημοσιότητα 20 συχνές ερωτήσεις και τις σχετικές απαντήσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

Ειδικότερα οι συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις:

1. Πώς μπορώ να γνωστοποιήσω την επιλογή μου να υποβάλω χωριστή δήλωση φορολογίας εισοδήματος;

Η γνωστοποίηση γίνεται μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής στον διαδικτυακό τόπο www.aade.gr , στον σύνδεσμο: https://www.aade.gr/polites/eisodima/gnostopoiisi-horistis-dilosis  είτε από εσάς με τους δικούς σας κωδικούς πρόσβασης είτε, από ειδικά για τον σκοπό αυτό εξουσιοδοτημένο λογιστή - φοροτεχνικό, με τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης.

Βολές πυροβολικού το πεδίο βολή «Πενταλώνι» Ζίτσας, από την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 31 Μαρτίου

 


Βολές πυροβολικού το πεδίο βολή «Πενταλώνι» Ζίτσας, από την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου έως  και την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου

 


Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-13:15

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Σύβοτα, Περιφερειακό Ιατρείο, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-21:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, 09:00-15:00

Ιωάννινα, ΚΥ Δερβίζιανα, 10:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, ΚΑΠΗ Φιλιππιάδας, 09:00-12:00.

Διαγνωστικά κέντρα HealthSpot: Ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας

 


Η παχυσαρκία είναι μια ασθένεια που αναγνωρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας από το 1997 και ορίζεται ως η «μη φυσιολογική και υπερβολική συσσώρευση λίπους που μπορεί να βλάψει την υγεία». Είναι μια πραγματική μάστιγα της κοινωνίας μας, διότι είναι μια πολύπλοκη ασθένεια που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους και αποτελεί σήμερα μία από τις κύριες αιτίες θανάτου παγκοσμίως.

Εκτιμάται με το Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI), ο οποίος παρουσιάζει ευθεία συσχέτιση με την ποσότητα του σωματικού λίπους. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, στους ενήλικες το υπερβάλλον βάρος ορίζεται ως ΒΜΙ 25-30 kg/m2 και η παχυσαρκία ως ΒΜΙ ίσο ή μεγαλύτερο από 30 kg/m2.

Αντιμετωπίζοντας την πανδημία του 21ου αιώνα

Η νοσογόνος παχυσαρκία είναι μία πολύ σοβαρή ασθένεια που σημειώνει πρωτοφανή εξάπλωση τα τελευταία 30 χρόνια, λαμβάνοντας στις μέρες μας διαστάσεις παγκόσμιας επιδημίας. Ορίζεται ως η παρουσία ΒΜΙ άνω του 40 kg/m2 χωρίς κανένα συνοδό νόσημα, ή ΒΜΙ άνω του 35 kg/m2 με τουλάχιστον ένα συνοδό νόσημα. Αποτελεί ένα πρόβλημα με σοβαρές κοινωνικές και ψυχολογικές διαστάσεις και αφορά όλες τις ηλικίες και τις κοινωνικοοικονομικές τάξεις.