Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Σταύρος Καλογιάννης: Να ενταχθεί τώρα στο CEF ο οδικός άξονας Ιωάννινα–Καλπάκι–Κακαβιά

Στο μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connecting Europe Facility, CEF), προτείνει ο Σταύρος Καλογιάννης να ενταχθεί τώρα η κατασκευή του οδικού άξονα Ιωάννινα–Καλπάκι–Κακαβιά.
Ο σχετικός ευρωπαϊκός Κανονισμός για το CEF εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2013 και καθορίζει τους όρους, τις μεθόδους και τις διαδικασίες παροχής δημοσιονομικής ενίσχυσης από την ΕΕ για τα διευρωπαϊκά δίκτυα, ώστε να υποστηρίζονται έργα υποδομής κοινού ενδιαφέροντος στους τομείς: των μεταφορών, των τηλεπικοινωνιών και της ενέργειας. 
Ο Κανονισμός καθορίζει επίσης την κατανομή των πόρων οι οποίοι διατίθενται στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2014-2020.
Το «Συνδέοντας την Ευρώπη» χρηματοδοτεί τόσο την προετοιμασία, όσο και την υλοποίηση έργων κοινού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πολιτικής για τα διευρωπαϊκά δίκτυα.
Σε δήλωσή του ο Σταύρος Καλογιάννης επισημαίνει:

Αντάμωμα της Αδελφότητας Παρακαλαμιωτών Αθήνας «Η Ένωση» στου Ψυρρή (14/05/2017)

Καλά περάσαμε, φάγαμε, ήπιαμε, γνωριστήκαμε λίγο παραπάνω, συζητήσαμε λίγο περισσότερο… Οι νέοι πάντως δεν ήταν εκεί… Αυτό κυριάρχησε στην κουβέντα και έπεσαν διάφορες ιδέες…
Η μουσική μπορεί να μας έλλειψε αλλά ήταν μέσα μας…
Εξάλλου πολλοί από μας θα πήγαιναν σε κάποιες από τις πολλές εκδηλώσεις για την παγκόσμια μέρα του Πολυφωνικού… Εκφράστηκε η ιδέα για μια ομάδα καταγραφής της προφορικής ιστορίας τόσο στην Αθήνα όσο και στο χωριό…
Οι «κεφαλές» – ηλικιακά τουλάχιστον- έδειξαν ενδιαφέρον. Μένει η διάθεση των νεότερων….


Περιφέρεια Ηπείρου: Γόνιμη η 4η Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού στην Πρέβεζα

Ιδιαιτέρως γόνιμη ήταν η συνάντηση εργασίας των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού στην Πρέβεζα το Σάββατο 13 Μαίου που πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης .
Στη συνάντηση συμμετείχαν από το Υπουργείο Τουρισμού, από την  Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ, ο κ.    Δημ.  Μπλούκος, από τον ΕΟΤ η  Αναπλ. Προϊστ. Δ/νση Έρευνας Αγοράς και Διαφήμισης κα  Πηνελ. Νομπιλάκη.
Από την Περιφέρεια Ηπείρου οι Αντιπεριφερειάρχες, ο προεδρεύων κ. Στράτος Ιωάννου, η κα Τατιάνα Καλογιάννη και ο κ.  Βασίλης Γιολδάσης, καθώς και ο Περιφ. σύμβουλος κ. Περ. Βασιλάκης, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας η κ. Ανθή  Αγγέλη.
Από τις Περιφέρειες της Επικράτειας, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες , Ανατ. Μακεδον. & Θράκης  κ. Κων. Αντωνιάδης,  Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θάνος Αλέξανδρος,  Δυτ. Μακεδονίας  ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοφ. Ζυμπίδης καθώς και ο κ. Π. Κώττας (Πρόεδρος Εταιρίας Τουρισμού), από την Περιφέρεια  Δυτικής  Ελλάδας ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κ. Καρπέτας, από την Περιφέρεια  Ιονίων Νήσων ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, από την  Περιφέρεια Πελοποννήσου η  Αντιπεριφερειάρχης κα Κων/να Νικολάκου καθώς και  ο Προϊστ/νος Δ/νσης Τουρισμού κ. Κ.  Ψυχάρης και ο Ειδικός Σύμβουλος  Περ. Πελοπ/σου κ. Σωτ. Βαρελάς, από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η Εντεταλμένη Περιφερειακή Συμβ. κα Αγγ.  Σαραντινού.
Ο  Εκπρόσωπος του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Δ. Μπλούκος  μετέφερε το χαιρετισμό της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, εξήρε τη συμβολή των Περιφερειών στην τουριστική Ανάπτυξη της Χώρας ενώ ευχαρίστησε για την ζεστή φιλοξενία και συνεχάρη τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου για το επίπεδο της συνάντησης.

Oμιλία Τατιάνας Καλογιάννη, Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού στη συνάντηση των Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού

Ομιλία Τατιάνας Καλογιάννη – Σταύρου, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Υποδομών, στην 4η Συνάντηση των Αντιπεριφερειάρχων Τουρισμού
Κυρίες και Κύριοι,
Σας καλωσορίζω και εγώ, με τη σειρά μου, στη σημερινή εκδήλωση, στην οποία, θα παραθέσω τις θέσεις μας,  αναφορικά με τη φυσιογνωμία του έργου της Περιφερειακής Αρχής της Ηπείρου, κατά την τρέχουσα περίοδο, από τη θέση της Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών, η οποία μου ανατέθηκε από τον Περιφερειάρχη μας Αλέξανδρο Καχριμάνη, τους χαιρετισμούς του οποίου και σας μεταφέρω.
Οι προηγούμενες γενιές, μας παρέδωσαν μία χώρα με προοπτικές, μία χώρα με πλούσιο ενεργητικό. Διαθέτει σύγχρονες και ποικίλες υποδομές, ανεπτυγμένα δίκτυα μεταφορών και επικοινωνιών. Παράλληλα δε, κληρονομήσαμε ένα πλούσιο πολιτιστικό και περιβαλλοντικό απόθεμα, που καλούμαστε να το υπερασπιστούμε και να το αναδείξουμε. Ακόμη, έχουν επενδυθεί κεφάλαια για τη δημιουργία ενός κατηρτισμένου επιστημονικού δυναμικού, που είναι ικανό να δραστηριοποιηθεί παραγωγικά και έντονα σε οποιαδήποτε ζήτηση υπηρεσιών ιδιαίτερα σε κλάδους που η αγορά επιζητεί και έχει ανάγκη.
Την 1η Ιανουαρίου 2011, οι πολίτες της Ηπείρου, μας εμπιστεύτηκαν τον προγραμματισμό, την οργάνωση και, εν γένει, τη διοίκηση του τόπου υπό τo καθεστώς του εγχειρήματος της διοικητικής αναδιάρθρωσης της χώρας μέσω του Σχεδίου «Καλλικράτης», το οποίο σηματοδοτούσε μία νέα αρχή: «οι τοπικές κοινωνίες όφειλαν να πάρουν την υπόθεση της ανάπτυξης και του μέλλοντός τους στα δικά τους χέρια».
Δεχθήκαμε, κατ’ αρχάς, μία ολοκληρωμένη θεώρηση για την πραγματικά σύνθετη έννοια της Ανάπτυξης, κατά την οποία ο άνθρωπος αποτελεί αναπόσπαστο και όχι κυρίαρχο μέρος της φύσης και του τόπου του.
Καταστρώσαμε μία πορεία ανάπτυξης, με βάση τη συνδιαμόρφωση ειδικού «οδικού χάρτη», ενώ αποκλείσαμε «ευπώλητες συνταγές», ετοιμοπαράδοτες λύσεις και αυτόματους πιλότους.
Πολιτευτήκαμε με βάση τη λογική και όχι το συναίσθημα.
Υποστηρίξαμε και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την «πολική» ανάπτυξη, και κυρίως την ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών της Ηπείρου καθότι θεωρούμε ότι είναι κομβική για την οικονομική ανάδειξη και της ενδοχώρας μας.

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 42χρονος υπήκοος Αλβανίας, οδηγός φορτηγού που μετέφερε μεγάλη ποσότητα κάνναβης

Εντοπίστηκαν πάνω από (207) κιλά κάνναβης, μέσα σε (8) ταξιδιωτικούς σάκους 

Οι σάκοι με τα ναρκωτικά βρέθηκαν σε αποθηκευτικό χώρο του ψυγείου του επικαθήμενου
Συνελήφθη, χθες (15-05-2017) το βράδυ στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για διακίνηση, μεταφορά και κατοχή μεγάλης ποσότητας κάνναβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν φορτηγό αυτοκίνητο - επικαθήμενο με αλβανικές πινακίδες κυκλοφορίας, να κινείται στο παραπάνω οδικό δίκτυο, με οδηγό τον 42χρονο συλληφθέντα και διενήργησαν έλεγχο σ’ αυτό.
Κατά τον έλεγχο, βρέθηκαν στις μπαγκαζιέρες του ψυγείου του επικαθήμενου και κατασχέθηκαν, οκτώ ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν (196) ανισοβαρείς συσκευασίες-πακέτα με κάνναβη, συνολικού βάρους -207- κιλών και -190- γραμμαρίων.
Επιπλέον, κατασχέθηκε το προαναφερόμενο φορτηγό, ιδιοκτησίας αλβανικής εταιρείας μεταφορών, καθώς και το χρηματικό ποσό των (280) ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα, που βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός, για κλοπές δικύκλων στην πόλη των Ιωαννίνων

Συνελήφθη, χθες (15-05-2017) το πρωί στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές δικύκλων.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, κατά την οποία αξιοποιήθηκαν όλα τα προανακριτικά στοιχεία, ο 33χρονος διέπραττε συστηματικά κλοπές δικύκλων, στην πόλη των Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, ο 33χρονος δράστης διέπραξε τις παρακάτω κλοπές:
χθες (15-05-2017) το πρωί, αφαίρεσε δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο κατελήφθη να οδηγεί
τα ξημερώματα της 14-05-2017, αφαίρεσε δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία βρέθηκε εγκαταλελειμμένη
την 10/11-05-2017, αφαίρεσε δίκυκλο μοτοποδήλατο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

H Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος συμμετέχει στην Έκθεση "Ελλάδος Γεύση", 18 έως 21 Μαΐου 2017, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου


Αριθ. πρωτ. 3108     Αθήνα 15-05-2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
H Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος συμμετέχει στην Έκθεση "Ελλάδος Γεύση", 18 έως 21 Μαΐου 2017, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.
Έκθεση "Ελλάδος Γεύση", 18 έως 21 Μαΐου 2017, Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, μετά την πανθομολούμενη πετυχημένη περσινή συμμετοχή της, δηλώνει και φέτος παρούσα. Με 2 περίπτερα (1 σε συνεργασία με την Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου, όπου θα παρουσιάζεται μέρος της ιστορίας και των 2 φορέων και το άλλο με εκθέματα της ηπειρώτικης λαογραφίας και αντικείμενα της καθημερινής ζωής παλαιότερων γενιών Ηπειρωτών) και με ηπειρώτικη βραδιά, την Παρασκευή 19 Μαΐου, ώρα 19.00', όπου θα αποδώσουν ηπειρώτικους χορούς τα χορευτικά, της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου, του Συλλόγου Ηπειρωτών Παιανίας και της Αδελφότητας Ασσιωτών Λάκκας Σουλίου Πρέβεζας, υπό τους ήχους της ηπειρώτικης ζυγιάς του Τάσου Μαγκλάρα. 
Πρόσθετα θα αποδώσει πολυφωνικά τραγούδια το πολυφωνικό τμήμα της Ένωσης Ηπειρωτών Περιστερίου.
Έκθεση "Ελλάδος Γεύση", 18 έως 21 Μαΐου 2017, Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Μια έκθεση για όλη την Ελλάδα.
Διάσημοι σεφ μας κερνάνε παραδοσιακά ελληνικά πιάτα καθημερινά στο παραδοσιακό παντοπωλείο, καθίστε στα τραπεζάκια στην πλατεία του χωριού για να πιείτε τον καφέ σας δωρεάν, δοκιμάστε αποστάγματα από όλη την Ελλάδα, ελάτε κοντά με τον ελληνικό πολιτισμό μέσω των μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων, προετοιμάστε το επόμενό σας ταξίδι στην Ελλάδα με τη βοήθεια των Δήμων & Περιφερειών που συμμετέχουν στην Έκθεση, παρακολουθείστε ταξιδιωτικά ντοκιμαντέρ, ανακαλύψτε τις γεύσεις της Ελλάδας μέσω των επιχειρήσεων παραδοσιακών προϊόντων, επισκεφθείτε το χώρο με τη συλλογή εκθεμάτων από λαογραφικά μουσεία της Ελλάδας, κάντε τη βόλτα σας στην παραδοσιακή γειτονιά & ελάτε σε επαφή με την Ελλάδα από άκρη σε άκρη.


Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Συλλυπητήριο μήνυμα του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα, για την απώλεια του πρώην βουλευτή Άρτας της Νέας Δημοκρατίας και π. Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Παπαγεωργίου


Συλλυπητήριο μήνυμα

Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια του πρώην Βουλευτή Άρτας της Νέας Δημοκρατίας και π. Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Παπαγεωργίου.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

Οι παραλίες της Ηπείρου που κέρδισαν Γαλάζια Σημαία

Έντεκα γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν φέτος σε αντίστοιχες παραλίες της Ηπείρου, με τις περισσότερες να βρίσκονται σε παραλίες του Νομού Πρέβεζας (8) και  τρεις (3) να κυματίζουν σε παραλίες της Θεσπρωτίας.
Αναλυτικά:
ΠΡΕΒΕΖΑ (8)
Δήμος Πρέβεζας
Κυανή
Μονολίθι
Τσούκες
Πλατάνια
Μέγα Άμμος
Δήμος Πάργας
Λούτσα
Βάλτος/Parga Beach Resort
Αμμουδιά
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ (3)
Δήμος Ηγουμενίτσας
Δρέπανο
Μέγα Άμμος

Καραβοστάσι

Καρκίνος του προστάτη: νέες οδηγίες για τον προσυμπτωματικό έλεγχο

Νέες οδηγίες για τον καρκίνο του προστάτη εκδόθηκαν πριν από λίγες μέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με αυτές, οι άνδρες ηλικίας από 55 έως 69 ετών «θα πρέπει να συναποφασίσουν με τον γιατρό τους, σχετικά με το αν θα προβούν σε προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του προστάτη».
Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές ουσιαστικά ανατρέπουν τη γενική σύσταση του 2012, η οποία ανέφερε να μην πραγματοποιείται έλεγχος ρουτίνας για τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου σε οποιαδήποτε ηλικία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ψευδώς θετικές ενδείξεις της εξέτασης PSA μπορεί να οδηγήσουν σε περιττές περαιτέρω εξετάσεις. Πολλά περιστατικά καρκίνου του προστάτη, πάντως, εξελίσσονται πολύ αργά και απαιτούν αναμονή και επαγρύπνηση μάλλον, παρά άμεση θεραπεία.
Το θέμα θα συζητηθεί στο πλαίσιο του 3ου Μεσογειακού και 20ού Διεθνούς Ανδρολογικού Συμποσίου - Congress of Human Sexuality & Reproduction, που θα γίνει 9-10 Ιουνίου 2017, στην Αθήνα, στο Πολεμικό Μουσείο.
Ένας στους επτά Έλληνες θα διαγνωσθεί κατά τη διάρκεια της ζωής του με καρκίνο του προστάτη. Η ιατρική επιστήμη έχει καταφέρει σήμερα να ελαττώσει τους θανάτους από τη νόσο κατά 40%, όμως ο συγκεκριμένος καρκίνος παραμένει ο συχνότερος στους άνδρες και ο δεύτερος συχνότερος που οδηγεί στον θάνατο.

Εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού από σπίτι στο Δεμάτι Ιωαννίνων

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δύο συνεργών τους

Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνες αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού από σπίτι στο Δεμάτι Ιωαννίνων.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, συνελήφθησαν χθες (15-05-2017) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, δύο ημεδαποί, ηλικίας 63 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.
Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και δύο ημεδαπούς συνεργούς τους (έναν 32χρονο άνδρα και μία 30χρονη γυναίκα), τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.
Πιο συγκεκριμένα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες ενεργώντας από κοινού, πρωινές ώρες χθες, μπήκαν σε σπίτι 84χρονου ημεδαπού στο Δεμάτι Ιωαννίνων και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και μία τσάντα που περιείχε προσωπικά έγγραφα.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε στην κατοχή των δραστών μέρος των κλοπιμαίων καθώς και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διάπραξης της κλοπής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση και οι έρευνες ενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Aντάμωμα Ρευματιωτών Πρέβεζας: Με τραγούδι και χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Με τραγούδι και χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στο Αντάμωμα Ρευματιωτών το Σάββατο 13 Μαϊου 2017 στην ταβέρνα «Σούρουπο» στο Παλαιό Φάληρο.
Ο  Σύλλογος Ρευματιωτών Λάκκας Σουλίου είχε τη χαρά να απονείμει τιμητική πλακέτα Επίτιμου Προέδρου στον πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Λάμπρο Ζάχο για την ευαισθησία, την αλληλεγγύη και την αγάπη του για τον τόπο του και τους ανθρώπους.
Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση, ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδείας Ελλάδας Κώστας Κωνής, που στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε τη μεγάλη σημασία που αποδίδει  η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, στην ύπαρξη και λειτουργία των ηπειρώτικων Αδελφοτήτων των ανά χωριό αποδήμων, που απεκάλεσε κύτταρα της ΠΣΕ, η υπεύθυνη χορωδίας της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδείας Ελλάδας Μαίρη Καραγεώργου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου ''Οι φίλοι του Σουλίου'' Γιάννης Μπανίκας, που προσέφερε 5 αντίτυπα βιβλίων της τελευταίας επετειακής και ιστορικής επανέκδοσης του Συλλόγου του για το Σούλι, η πρώην Πρόεδρος Νεολαίας Βορειοηπειρωτών Ελένη Δήμου, το ιδρυτικό μέλος του συλλόγου Ρευματιωτών και πρώην Πρόεδρος  Παναγιώτης Τούσης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποδήμων Βρυσούλας Πρέβεζας  Αλέξης Γούσης.

Κρανιά Β. Ηπείρου: ΣΦΕΒΑ και ΕΣΒΗ 1914 τίμησαν την 103η επέτειο του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας




Συγκινητική, γεμάτη παλμό και με μηνύματα αγωνιστικότητας ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο του Εξαίρετου Οπλαρχηγού της Ηπείρου Θύμιου Λιώλη, στην κεντρική πλατεία του χωριού Κρανιά, το Σάββατο 13 Μαΐου 2017, για την 103η επέτειο της υπογραφής του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας. 
Στην εκδήλωση που έγινε με πρωτοβουλία του Εθνικού Συλλόγου «Βόρειος Ήπειρος 1914» και την σημαντική υποστήριξη της Συντονιστικής Φοιτητικής Ένωσης Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΣΦΕΒΑ), έδωσαν το παρόν δεκάδες Βορειοηπειρώτες όλων των ηλικιών, αψηφώντας την τρομοκρατία αλλά και το προκλητικό μποϊκοτάρισμα των μειονοτικών πολιτικών φορέων και κομμάτων που ο λόγος ύπαρξης τους είναι η συμμετοχή στην αλβανική εξουσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρών ήταν και ο Διαχειριστής της Επαρχίας Μεσοποτάμου Γιάννης Χαρίσης. 
Ακόμα πιο αξιοσημείωτη και άκρως συγκινητική η παρουσία του ηλικιωμένου Θωμά Καϊση, ο οποίος αν και ασθενής σηκώθηκε από το κρεβάτι του και πήρε μαζί του τον καθετήρα για να παρακολουθήσει το επετειακό πρόγραμμα. 

Ορθοδοντική: Τι πρέπει να ξέρουμε για τα «σιδεράκια»

Παγκόσμια Ημέρα Ορθοδοντικής Υγείας στις 15 Μαΐου και στο προσκήνιο έρχονται τα προβλήματα κακής σύγκλεισης των δοντιών και οι συνέπειές τους, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό παραμένουν άγνωστες στο ευρύ κοινό.
«Πολύς κόσμος έχει την εντύπωση ότι οι ορθοδοντικές θεραπείες γίνονται για αισθητικούς λόγους, αλλά στην πραγματικότητα ο κύριος λόγος δεν είναι κοσμητικός αλλά αναπτυξιακός και λειτουργικός», λέει η Δρ. Κατερίνα Δούμα-Μιχελάκη, DDS, PhD, ειδική Ορθοδοντικός Παιδιών & Ενηλίκων. «Αν τα ορθοδοντικά προβλήματα διορθωθούν εγκαίρως μπορούν να αποφευχθούν τραύματα στα πρόσθια δόντια που προεξέχουν και μπορεί να σπάσουν, να εξασφαλιστούν σωστές θέσεις στα δόντια με αποτέλεσμα να είναι ευκολότερος ο καθαρισμός με μείωση της τερηδόνας και της ουλίτιδας και να αναπτυχθούν σωστά τα οστά του προσώπου ώστε να επιτευχθεί σκελετική αρμονία».
Άλλα οφέλη της έγκαιρης αντιμετώπισης των ορθοδοντικών προβλημάτων είναι μείωση της ανάγκης για μελλοντικές εξαγωγές δοντιών, βελτίωση της μάσησης και των προβλημάτων στην ομιλία που οφείλονταν στην λανθασμένη θέση των δοντιών και βελτίωση της αισθητικής του προσώπου και του αισθήματος ευεξίας, αφού ο ασθενής θα νιώσει καλύτερα για τον εαυτό του.