Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Επιδότηση έως 75% με το «Νέο Εξοικονομώ»

 


Η πλατφόρμα υποδοχής αιτήσεων για το πρόγραμμα υπολογίζεται πως θα ανοίξει τέλη Οκτωβρίου με τις ενισχύσεις να φτάνουν έως και το 75% των εξόδων που θα κάνει ένα νοικοκυριό για την ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας του.

Νέα κατηγορία μόνο για τα ευάλωτα νοικοκυριά, εισαγωγή κοινωνικών κριτηρίων για ΑμεΑ, πολύτεκνους και μονογονεϊκές οικογένειες, κριτήριο των βαθμοημερών, με το οποίο λαμβάνονται υπ’ όψιν οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή, αλλά και εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας βάσει του προτεινόμενου κόστους παρεμβάσεων, είναι μερικές μόνον από τις καινοτομίες του Νέο Εξοικονομώ

Όλα αυτά τα στοιχεία, αλλά και η εισοδηματική κατάσταση ενός νοικοκυριού, ουσιαστικά θα καθορίζουν το ποιοι είναι δικαιούχοι των επιδοτήσεων για ενεργειακή αναβάθμιση μιας κατοικίας, μέσα από ένα σύστημα μοριοδότησης.

Κάτι που αφήνει μια και καλή στο παρελθόν, τις πρακτικές προηγούμενων κύκλων όταν η πλατφόρμα έκανε δεκτή μία αίτηση ανάλογα με το… πόσο γρήγορα αυτή είχε υποβληθεί, καθιστώντας ως ένα βαθμό διάτρητη την διαδικασία. Άλλωστε, το σύστημα first in - first serve (ένταξη με σειρά προτεραιότητας) που ήταν σε ισχύ σε προηγούμενους κύκλους, είχαν βρει τρόπο να το εκμεταλλεύονται κάποια γραφεία καθώς είχαν εγκαταστήσει ειδικό software αυτόματης συμπλήρωσης των αιτήσεων και έτσι έπαιρναν το προβάδισμα. Επιπλέον, για την αποδοτικότερη απορρόφηση κονδυλίων, η κατανομή τους θα γίνεται ανά Περιφερειακή Ενότητα (νομός) και όχι ανά Περιφέρεια όπως γινόταν στο παρελθόν.

ΕΟΔΥ: Σαράντα δυο θάνατοι σήμερα, 3.040 νέα κρούσματα

 


8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, σαράντα δυο θάνατοι σήμερα 3.040 νέα κρούσματα.

 

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.040, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 636.596

(ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.0% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 134 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.178 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 42, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.548 θάνατοι.

Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 333 (63.4% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη.

To 80.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 304 (91.29%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 29 (8.71%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.096 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 212 (ημερήσια μεταβολή +65.62%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 192 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί που κατηγορούνται για κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού

 


Είχαν αφαιρέσει μέσα από αυτοκίνητο τσαντάκι με περισσότερα από –11.000- ευρώ

Τα χρήματα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα

Η μεθοδική έρευνα και οι συντονισμένες ενέργειες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων οδήγησαν στην άμεση σύλληψη χθες (20-09-2021) τριών ατόμων που κατηγορούνται για κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού.

Ειδικότερα, πρόκειται για ημεδαπούς, οι οποίοι όπως προέκυψε, είχαν οργανωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

Όσον αφορά το χρονικό της υπόθεσης, προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα αφαιρέθηκε μέσα από σταθμευμένο αυτοκίνητο τσαντάκι με το χρηματικό ποσό των -11.330- ευρώ, κατά τη διάρκεια πρόσκαιρης απουσίας του οδηγού.

Αστυνομικοί της παραπάνω υπηρεσίας ταυτοποίησαν άμεσα τα στοιχεία των τριών ημεδαπών και ύστερα από επισταμένες αναζητήσεις κατάφεραν να τους εντοπίσουν λίγη ώρα αργότερα στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας και να τους συλλάβουν με την συνδρομή και αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε το συνολικό αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, από το οποίο τα -11.030- ευρώ βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε ρεματιά σε χωριό των Ιωαννίνων.

Ακόμη, κατασχέθηκε μισθωμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι για την τέλεση της κλοπής και τη διαφυγή τους, το οποίο αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια εταιρεία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Δήμος Κόνιτσας: Διοργάνωση Διημερίδας του Ελληνικού Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια στην Κόνιτσα

 


O Δήμος Κόνιτσας θα φιλοξενήσει τις εργασίες  διημερίδας  με θέμα: «EKEI ΠΟΥ ΣΜΙΓΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΓΕΦΥΡΙΑ» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Κόνιτσας στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2021.

Η διημερίδα είναι συνδιοργάνωση του Δήμου Κόνιτσας, του Ελληνικού  Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια, της ΚΕΔΕ, της Πολυτεχνικής Σχολή του ΑΠΘ και του Δικτύου Δήμων Περιοχής Πίνδου.

Η θεματολογία της διημερίδας φέρνει κοντά καταξιωμένους, εξαίρετους στον τομέα τους επιστήμονες που θα αναπτύξουν θέματα σχετικά με τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

  Θεματική   Ενότητα: Ποτάμια οικοσυστήματα, υδρογεωλογία και βιοποικιλότητα,

  Θεματική   Ενότητα: Προστασία, ανάδειξη και ορθή αξιοποίηση ποτάμιων οικοσυστημάτων,

  Θεματική   Ενότητα: Πέτρινα Τοξωτά Γεφύρια και

  Θεματική   Ενότητα: Αθλητικές δραστηριότητες στα ποτάμια της Κόνιτσας.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και σεμινάριο υπό την εποπτεία της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ με θέμα «Χρήση νέων μεθοδολογιών στην αποκατάσταση πέτρινων τοξοτών γεφυριών» για περιορισμένο αριθμό Πολιτικών Μηχανικών.

Η εν λόγω διημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 24/09/2021 στις 15:00. Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα που προβλέπονται λόγω της Πανδημίας.

Από το Γραφείο Δημάρχου

ΠΗΓΗ: https://www.konitsa.gr/

Δέκα εννέα παραβάσεις στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 100.760 έλεγχοι, από τους οποίους οι 57.293 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 304 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη, ως ακολούθως:

·         84 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 69 πρόστιμα των 300 ευρώ και 15 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

o     19 στη Θεσσαλονίκη,

o     19 στην Ήπειρο,

o     12 στη Δυτική Ελλάδα,

o       9 στην Κρήτη,

o       5 στην Πελοπόννησο,

o       4 στο Βόρειο Αιγαίο,

o       3 στη Δυτική Μακεδονία,

o       3 στην Κεντρική Μακεδονία,

o       3 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o       3 στη Στερεά Ελλάδα,

o       2 στη Θεσσαλία και

o       2 στα Ιόνια Νησιά.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 68.874 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 65.928 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.946 των 150 ευρώ.

·         40 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

o     13 στο Βόρειο Αιγαίο,

o     11 στην Κεντρική Μακεδονία,

o      7 στην Αττική,

o      3 στην Πελοπόννησο

o      3 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o      2 στη Θεσσαλονίκη και

o      1 στην Κρήτη.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 195.202 ομοειδείς παραβάσεις.

·         180 παραβάσεις και 1 σύλληψη, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε άτομο, για παραβίαση καραντίνας,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτες ισάριθμων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών,

- 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους, πελάτες και ιδιοκτήτη, σε καταστήματα.

Στην Αττική,

- 3.000 ευρώ πρόστιμο, σε κουρείο, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραμονή 2 πελατών εντός του κουρείου και από 300 ευρώ πρόστιμο στους πελάτες,

- 1.000 ευρώ πρόστιμο, σε κουρείο, για μη τήρηση καταλόγου με ραντεβού και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 2 πελάτες.

- 800 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, για τη μη υποβολή του σε rapid test ή self test, καθώς δεν ήταν εμβολιασμένος και για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτες ισάριθμων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών,

Στη Στερεά Ελλάδα,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καφέ - μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη τοποθέτηση αντισηπτικών στα τραπέζια,

- 23 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους, πελάτες και ιδιοκτήτη, σε καταστήματα.

Στο Νότιο Αιγαίο,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη τήρηση αποστάσεων μεταξύ τραπεζιών,

- 25 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους, και πελάτες, σε καταστήματα.

Στα Ιόνια Νησιά, 15 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτες και πελάτες, σε καταστήματα.

Στη Δυτική Μακεδονία, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτη, πελάτη και εργαζόμενους, σε καταστήματα.

Στην Πελοπόννησο, 300 ευρώ πρόστιμο, σε πελάτη καταστήματος, για μη χρήση μάσκας.

Στη Θεσσαλία,

- 300 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών,

- 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους, σε καταστήματα.

Στη Θεσσαλονίκη, 21 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα.

Στην Κεντρική Μακεδονία, 16 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, πελάτες και ιδιοκτήτη, σε καταστήματα.

Στην Κρήτη,

- 300 ευρώ πρόστιμο, σε ζαχαροπλαστείο, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών,

- 13 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα.

Στη Δυτική Ελλάδα,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ πρόστιμο, σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες και ιδιοκτήτη, σε καταστήματα.

Στην Ήπειρο,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε σφαιριστήριο – μπιλιάρδο, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για πελάτες χωρίς μάσκα,

- 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες και εργαζόμενο, σε καταστήματα.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 12.998 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.470 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Με rapid test οι εμβολιασμένοι, με μοριακό οι ανεμβολίαστοι για να επισκεφτούν οδοντίατρο

 


Σύμφωνα με το τελευταίο ΦΕΚ, από σήμερα (21.9.2021) όσοι θέλουν να επισκεφτούν οδοντίατρο και είναι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να κάνουν μοριακό τεστ, ενώ ακόμα και όσοι έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να υποβάλλονται σε εργαστηριακό έλεγχο (rapid test).

Σημειώνεται πως οι οδοντίατροι της Ηπείρου από την περασμένη εβδομάδα έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους για τα υποχρεωτικά PCR/rapid τεστ ανεμβολίαστων, προκειμένου να κάνουν ραντεβού στο οδοντιατρείο.

Οι ίδιοι τόνισαν πως δεν θα κάνουν δεκτή την οδηγία που προβλέπει υποχρεωτική επίδειξη οποιουδήποτε ελέγχου εμβολιασμένων ασθενών και συνοδών κατά την επίσκεψή τους στο οδοντιατρείο.

Κόνιτσα: Φεστιβάλ αναρρίχησης από 24 έως 27 Σεπτεμβρίου

 


Ο Δήμος Κόνιτσας, στα πλαίσια του έργου με τίτλο «Ανάπτυξη και προώθηση του extreme tourism στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδα- Αλβανία» με ακρωνύμιο «ΕΧ.TOUR» και συμμετέχοντες εταίρους την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Πρεμετής, διοργανώνει στην Κόνιτσα τετραήμερο φεστιβάλ αναρρίχησης με την επωνυμία "KonitsAthlon", στις 24-27/9/21.

Η περιοχή της Κόνιτσας , έχει συνδέσει εδώ και χρόνια επιτυχώς το όνομά της με τις υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες και θεωρείται, όχι άδικα, παράδεισος για τους λάτρεις των υπαίθριων δραστηριοτήτων και των extreme sports.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος ‘’Interreg IPA CBC Programme “Greece – Albania 2014 – 2020’’. Σκοπός του είναι η προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης της διασυνοριακής περιοχής Κόνιτσας και Πρεμετής μέσω του τουρισμού περιπέτειας/ extreme sports, η ανάδειξη του μοναδικού φυσικού κάλλους της ευρύτερης περιοχής και φυσικά η γνωριμία και εξοικείωση όλων των ηλικιακών ομάδων με το σπορ της αναρρίχησης.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες: Παιχνίδια για την ενίσχυση της ομαδικότητας, γνωριμία και εξάσκηση στις τεχνικές της αναρρίχησης , παρουσιάσεις από πιστοποιημένους επαγγελματίες των extreme sports, πεζοπορία (trekking)σε οικολογικές διαδρομές γύρω από την Κόνιτσα, εκμάθηση και πρακτική σε Rafting, Paragliding, CanoeKayak, Fly-Fishing με απόλυτη ασφάλεια ,θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων που θα έχουν χωριστεί με επιμέλεια σε ηλικιακές ομάδες.

Η συμμετοχή στις δραστηριότητες είναι δωρεάν.

Όσοι θέλουν να λάβουν μέρος, μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής, στο link που ακολουθεί: https://forms.gle/GBkprk6geAJxF8LcA

 Σεβόμενοι τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν λόγω COVID 19, ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων θα γίνει κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία και ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Όλες οι δραστηριότητες θα ξεκινήσουν από την κεντρική πλατεία της Κόνιτσας.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων: Το ψήφισμα και οι ομιλίες της Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας ενάντια στο μάθημα της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης στα σχολεία

 


Ψήφισμα Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας ενάντια στο μάθημα της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης στα σχολεία 

[Μαρούσι, Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021]

 

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία των Αθηνών μαζί με το Πανελλήνιο Κίνημα «Μαμά Μπαμπάς και Παιδιά», το οποίο έχει στόχο την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας, με αφορμή την επιβολή από το Υπουργείο Παιδείας του μαθήματος της «Ολοκληρωμένης ή Συμπεριληπτικής» Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης στα σχολεία από την νηπιακή ηλικία, πραγματοποίησαν Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας ενάντια στο μάθημα αυτό, την Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, έξω από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο Μαρούσι.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΗΤΑΝ:

1. κα. Μαρία Μαντουβάλου, ιστορικός και καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.

2. κ. Δημήτριος Νατσιός, δάσκαλος

3. κα. Παναγιώτα Χατζηγιαννάκη, ιατρός Πνευμονολόγος, μέλος του κινήματος «Μαμά Μπαμπάς και Παιδιά»

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΦΩΝΑΞΑΜΕ:

 Η Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση είναι υπόθεση της οικογένειας.

 Οι γονείς δεν παραχωρούμε το δικαίωμα αγωγής των παιδιών μας σε άλλους όταν πρόκειται για προσωπικά - ιδιωτικά θέματα.

 Δεν επιτρέπουμε σε κανένα φορέα να υποβαθμίζει το ρόλο μας και να ανατρέπει τις παραδοσιακές, θρησκευτικές ή οικογενειακές μας αρχές.  

 

Μετά το πέρας της συγκεντρώσεως εστάλη ψήφισμα στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως και στους υφιπουργούς κα. Ζέττα Μ.Μακρή και κ. Άγγελο Συρίγο.

 

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου

 

Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Δημαρχείο Άρτας, Περιφερειακή Οδός & Αυξεντίου, 08:00-16:00

Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Άρτα, 09:00-13:00

Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον», Ηγουμενίτσα, 09:00-17:00

Παραμυθιά Θεσπρωτίας, δημαρχείο, 10:00-14:00

Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα, 09:00-17:00

Περιφέρεια Ηπείρου, Ιωάννινα, 09:00-14:00

Ροδοτόπι Ιωαννίνων, πνευματικό κέντρο, 10:00-13:00

Παραλία Πρέβεζας, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-17:00.

Οι πιο σύγχρονες θεραπείες για τις παθήσεις των χεριών

 


Οι παθήσεις των άνω άκρων, αντιμετωπίζονται σήμερα με απόλυτη εξειδίκευση και μεγάλη εμπειρία, ακόμα και στις πιο ακραίες περιπτώσεις. Για τον ασθενή αυτό σημαίνει ελάχιστα επεμβατική θεραπεία, μικρές τομές, λιγότερο χρόνο νοσηλείας και ταχύτατη αποκατάσταση 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο.

Στο Τμήμα Χειρουργικής Άκρας Χείρας - Άνω Άκρου & Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής του Metropolitan Hospital εφαρμόζονται οι πλέον σύγχρονες θεραπείες για όλες τις παθήσεις του χεριού και των περιφερικών νεύρων, ώστε ο ασθενής να ξεπεράσει τα εμπόδια και να εκτελέσει ξανά τις διάφορες λειτουργίες, απαραίτητες για την ομαλή συμμετοχή του στην καθημερινότητα.
Στην έμπειρη ιατρική ομάδα συμμετέχουν οι κ.κ. Νικόλαος Δαούτης, Αντώνης Βασιλειάδης, Νικόλαος Δαρλής και Νικόλαος Ζαγοραίος.

Πραγματοποιούνται, μεταξύ άλλων:

·         Επανασυγκολλήσεις μελών.

·         Αποκατάσταση νεύρων.

·         Μεταφορά ιστών.

·         Χειρουργική βραχιονίου πλέγματος.

·         Eλάχιστα επεμβατική χειρουργική.

·         Τραύμα χεριού.

Με τη Μικροχειρουργική γίνεται η αποκατάσταση μικρών ανατομικών δομών, όπως η αναστόμωση πολύ μικρών αγγείων και νεύρων, που επιτρέπει τη μεταφορά ιστών από ένα σημείο του σώματος σε ένα άλλο και τη συγκόλληση ακρωτηριασμένων τμημάτων των άκρων, εξηγεί ο κ. Νικόλαος Δαούτης, Διευθυντής Ορθοπαιδικός στο Metropolitan Hospital.

Επανασυγκολλήσεις μελών

Η μεγέθυνση του χειρουργικού πεδίου διά του μικροσκοπίου, με τη χρήση ειδικών εργαλείων και τη βοήθεια μακράς εμπειρίας, παρέχει τη μοναδική δυνατότητα συνδέσεως αρτηριών και φλεβών, διαμετρήματος κάτω του ενός χιλιοστού και επανασυγκόλλησης τμημάτων του χεριού, με επιβίωση και αποκατάσταση της λειτουργίας.