Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

ΟΓΑ: Την Παρασκευή 7 Αυγούστου τα οικογενειακά επιδόματα β' τριμήνου σε 230 χιλιάδες δικαιούχους

Την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015 καταβάλλονται τα Οικογενειακά Επιδόματα Β’ τριμήνου 2015 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) στους δικαιούχους που υπέβαλλαν αίτηση Α21 μέχρι 26-6-2015 και πληρούν τις προϋποθέσεις.
Η πληρωμή αφορά 235.463 δικαιούχους και η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 64.921.421,42€.
Ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Αθανάσιος Μπακαλέξης διευκρινίζει ότι, όσοι από τους ενδιαφερόμενους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων υπέβαλαν αίτηση Α21 έως τις 26-6-2015 και δεν τους καταβληθεί το επίδομα μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr ), στην ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων», προκειμένου να ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν στον ΟΓΑ. 
Η πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων στους δικαιούχους, οι οποίοι πρέπει να αποστείλουν στον ΟΓΑ δικαιολογητικά, θα γίνει μετά την προσκόμιση και τον έλεγχο των δικαιολογητικών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού (Κεντρική Υπηρεσία ή αρμόδιο Υποκατάστημα).
Επίσης, επισημαίνεται ότι μετά την οριστική ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Α21, ο αιτών να εκτυπώνει το έντυπο και να προβαίνει σε έλεγχο και επαλήθευση των στοιχείων που δήλωσε.

Σε περίπτωση λανθασμένης καταχώρησης στοιχείων στο έντυπο Α21 θα πρέπει, άμεσα, να προβαίνει σε διόρθωση των στοιχείων και επανάληψη της αρχικής αίτησής του (έντυπο Α21).

«Πηγαδάκι» στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πωγωνίου σε Cafe των Ιωαννίνων

«Πηγαδάκι» του Δημάρχου, Δημοτικών  Συμβούλων του Δήμου  Πωγωνίου και στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε γνωστό  Cafe πλησίον της ΔΟΥ Ιωαννίνων σήμερα το απόγευμα.
Παρόν στην συνάντηση ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Καψάλης Κωνσταντίνος, ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Κοιμήσης Απόστολος,  ο πρώην Δήμαρχος Κονίτσης κ. Μάκης Χατζιεφρεμίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου κ. Μάτσιας Βασίλης, ο πρώην  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου κ. Σταύρος Βιρβίλης και ο Αντιδήμαρχος  Άνω Καλαμά κ. Γκόγκος Χρήστος.
Για λίγο παραβρέθηκε και πρώην Δήμαρχος Άνω Πωγωνίου κ. Νίτας Αθανάσιος.
 




Με εντατικούς ρυθμούς οι προπονήσεις του Αγροτικού Αστέρας Άνω Καλαμά



Συνεχίστηκε και σήμερα το απόγευμα  η προετοιμασία  του Αγροτικού Αστέρας Άνω Καλαμά από τον  προπονητή κ. Μπάμπη Νταλάκα.

Συλλυπητήρια για την τραγική απώλεια του Δημοτικού Συμβούλου Καραγιώργου Ιωάννη από τον Δήμο Σφακίων

Σε κλίμα συγκίνησης και οδύνης, το τελευταίο αντίο στον άτυχο Γιάννη Καραγιώργο

Σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε σήμερα  το απόγευμα  της Τρίτης 4 Αυγούστου και ώρα 4:00 μ.μ.  στον Ιερό Ναό Περιβλέπτου Ιωαννίνων, ο άτυχος συνδημότης Δημοτικός Σύμβουλος  Ιωάννης Καραγιώργος που βρήκε τραγικό θάνατο το μεσημέρι της Δευτέρας  πέφτοντας στο κενό  φωταγωγού στην προσπάθειά του να κάνει εργασίες συντήρησης του ηλιακού στην ταράτσα  του σπιτιού του επί της οδού Δεξαμενής  τα Γιάννενα.
Η είδηση του θανάτου σκόρπισε θλίψη στην ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου, όπου εργάζονταν ο μεταστάς.
Στην τελευταία του κατοικία συνόδευσαν πριν από λίγο, εκτός από τους συγγενείς του, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πωγωνίου, αμέτρητοι συνάδελφοί του από την 7η Περιφέρεια ΕΚΑΒ Ηπείρου, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, πλήθος φίλων και γνωστών από το Πωγώνι, και κάτοικων από την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου κ. Μάτσιας Βασίλης.

Θερμά συλλυπητήρια

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας για την τραγική απώλεια του φίλου Δημοτικού Συμβούλου Καραγιώργου Ιωάννη στην οικογένεια και στους φίλους του.

Νανά Ζαφειροπούλου

Λάζαρος Ιωάννου

Αυτοί που φεύγουν…

Αφιέρωμα στον Τραγουδιστή Γιώργο Τζίμα από το Ρωμανό Λάκκας Σουλίου που έφυγε απ’ τη ζωή την 1η Αυγούστου 2015

Το πονεμένο το χωριό το Ρωμανό που είναι στη Λάκκα Σούλι θρηνεί το χαμό του Γιώργου Τζίμα, το γνήσιο τέκνο της Δημοτικής Παράδοσης που έφυγε νωρίς από τη ζωή σε ηλικία 36 χρονών μετά από μακροχρόνια περιπέτεια της υγείας του.
Ο Γιώργος Τζίμας ήταν γιος του πρεσβευτή της παράδοσης του Δημοτικού Τραγουδιού της Λάκκας Σουλίου Κώστα Τζίμα.
Ο Γιώργος από μικρό παιδί ακολούθησε τα καλλιτεχνικά βήματα του πατέρα του και ήταν συνεχιστής του πατέρα του στο γνήσιο δημοτικό τραγούδι του τόπου.
Ο Γιώργος με την ωραία φωνή του τραγουδούσε σε γάμους, πανηγύρια, συναυλίες, στην Ήπειρο και σε όλη την Ελλάδα και σε ομογενείς του εξωτερικού δίνοντας σ’ αυτούς ελπίδα και χαρά διατηρώντας ταυτόχρονα την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Η νεκρώσιμη ακολουθία του Γιώργου έγινε στο αγαπημένο του χωριό Ρωμανό στις 2 Αυγούστου 2015 στην Εκκλησία της Παναγίας. Σ’ αυτή παρευρέθησαν χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής, πολλοί καλλιτέχνες της δημοτικής μουσικής, ο Δήμαρχος Δωδώνης κος Ντακαλέτσης και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και όλοι μαζί τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία.
Τον Γιώργο Τζίμα όσοι τον γνώριζαν διαπίστωναν ότι είχε πολλά χαρίσματα, τα κυριότερα από αυτά ήταν: ήθος, σεμνότητα, ταπεινότητα, αγαπητός στην κοινωνία και στους συνάδελφους καλλιτέχνες, καλός οικογενειάρχης.
Κατά τη γνώμη μου η άφταστη φωνή του, η αγνότητα και η καλοσύνη κυριαρχούσαν στο πρόσωπό του.
Εγώ τον Γιώργο Τζίμα που έφυγε από τη ζωή τον γνώριζα γιατί μαζί με τον πατέρα του ήμασταν φίλοι και μαζί με τον πατέρα του κάναμε συχνά παρέα.
Του αφιερώνω τους παρακάτω στίχους που νομίζω ότι του ταιριάζουν και του αξίζουν.
Σήκω πάνω Γιώργο και μην βαριοκοιμάσαι
Σε περιμένουν οι φίλοι σου
για να σε καμαρώσουν
σε περιμένουν να τους τραγουδήσεις
«Τα πονεμένα τα παιδιά
Που είναι στη Λάκκα Σούλι»
Αχ βρε Γιώργη τι τύχη ήταν αυτή
να φύγεις γρήγορα απ΄ τη ζωή
αφήνοντας τη Λάκκα ορφανή
που θα μας λείψει η φωνή σου η καλή.
Αχ βρε Γιώργη καλό παιδί
σήκω πάνω να μας δεις
που είμαστε μια καλή παρέα
και δεν τα περνάμε ωραία
γιατι λείπεις εσύ από την παρέα
που μας κρατούσες συντροφιά
με τη φωνή σου την ωραία.
Αχ βρε Γιώργο καλό παιδί
από τον καημό μας τον πολύ
που έφυγες γρήγορα απ’ τη ζωή
πίνουμε ούζο πολύ
και τραγουδάμε τα τραγούδια σου τα ωραία
που μας κρατούσες πάντα στην παρεά.

Με αυτά τα λίγα λόγια αγαπητέ φίλε Γιώργο σου εύχομαι καλό ταξίδι…
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει και ο παντοδύναμος θεός ας αναγνωρίσει την αγνότητά σου και την λεβεντιά σου και σε κατατάξει εκεί που πηγαίναν οι καλοί άνθρωποι.
Όσο για την οικογένειά σου το μόνο που έχω να τους πω κουράγιο.

Δερβίζιανα 4 Αυγούστου 2015
Ο φίλος σου
Γιάννης Γκουβάς
Δερβίζιανα Λάκκας Σουλίου

6974891321

"Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι»: Δελτίο τύπου για τον άδικο χαμό του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Καραγιώργου


Δολιανά, 04/08/2015

H Παράταξή μας σήμερα, μαζί με όλους όσους τον γνώρισαν, θρηνεί και αποχαιρετά έναν σπουδαίο άνθρωπο, έμπιστο φίλο, στενό συνεργάτη και ακούραστο αγωνιστή, τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Καραγιώργο.
Ο ξαφνικός και άδικος χαμός του μας συγκλόνισε, μας γέμισε πόνο και θλίψη.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην σύζυγο και τα παιδιά του, στα αδέλφια του, στους γονείς του και τους οικείους του.
Καλό σου ταξίδι φίλε Γιάννη…
Τίποτε δεν μπορεί να μετριάσει την απώλειά σου.
Θα μας λείψεις….
Θα σε έχουμε πάντα στην καρδιά μας.

Ο Επικεφαλής της Παράταξης


Γιάννης Ντόντης

Φεστιβάλ Κόνιτσας «Γιορτές Αώου»: 16 Αυγούστου Βασίλης Παπακωνσταντίνου -17 Αυγούστου Μπάμπης Στόκας

Η νεκρώσιμη ακολουθία του άτυχου συνδημότη Ιωάννη Καραγιώργου θα γίνει την Τρίτη 4 Αυγούστου, ώρα 4:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Περιβλέπτου Ιωαννίνων.

Η νεκρώσιμη ακολουθία του άτυχου συνδημότη Ιωάννη Καραγιώργου θα γίνει σήμερα  Τρίτη 4 Αυγούστου, ώρα 4:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Περιβλέπτου Ιωαννίνων.

Το 36χρονο "αηδόνι" που έφυγε πρόωρα

Σε ηλικία μόλις 36 ετών έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ο Γιώργος Τζίμας, γιος του γνωστού τραγουδιστή Κώστα Τζίμα.
Ο Γιώργος ο οποίος είχε ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του, στα μονοπάτια της δημοτικής παραδοσιακής μουσικής, έδινε τα τελευταία χρόνια έναν δύσκολο και επίπονο αγώνα...
Δυστυχώς δεν τα κατάφερε.
Η οικογένειά του είναι συντετριμμένη από τον πρόωρο χαμό του δικού τους Γιώργου, ενώ δεκάδες φίλοι και γνωστοί της οικογένειας δεν μπορούν να βρουν λόγια παρηγοριάς.

Η κηδεία του Γιώργου έγινε πάνδημη το απόγευμα της Κυριακής, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ρωμανό Λάκκας Σουλίου.

Παρακάλαμος: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου πελαργού

Πελαργός βρέθηκε χτυπημένος από ηλεκτρικό ρεύμα την περασμένη Τετάρτη στην είσοδο του Παρακαλάμου.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών για την περισυλλογή του και την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Φωτιά στον Άγιο Γεώργιο Δολιανών

Φωτό: Dimitris Kouris
Φωτό: Dimitris Kouris

Φωτό: Dimitris Kouris
Φωτιά   σε χορτολιβαδική έκταση το απόγευμα της Δευτέρας  στον Άγιο Γεώργιο Δολιανών.
Φωτό: Dimitris Kouris