Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Ήττα με 2-0 στη Δράμα και παράταση ανόδου


Δόξα Δράμας - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
(32' Χλωρός, 62' Αλεξάντροβιτς)





Η Δόξα Δράμας εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο το στραβοπάτημα του Διαγόρα και χάρη στη σχετικά εύκολη νίκη της επί του ΠΑΣ, μείωσε στους 2 βαθμούς τη διαφορά από την 6η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ.
Οι "ταύροι" έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 7', όταν το δυνατό σουτ του Πατσατζόγλου κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Σέρεμετ.
Ό,τι δεν έκαναν οι φιλοξενούμενοι, το έκαναν οι "μαυραετοί" στο 32ο λεπτό με κοντινό σουτ του Χλωρού, έπειτα από σέντρα του Μπαξεβανίδη.
Η πλάστιγγα έγειρε προς το μέρος των γηπεδούχων στο 62', όταν ο Αλεξάντροβιτς που είχε μπει ως αλλαγή ένα λεπτό νωρίτερα, εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Ντε Βινσέντι και με πλασέ, έκανε το 2-0.


Δόξα Δράμας (Μιχάλης Γρηγορίου): Σέρεμετ, Γελαδάρης, Μπαξεβανίδης, Σιάκκας (83' Ρούτσης), Χλωρός (58' Αλεξάντροβιτς), Γκονζάλες (70' Μαραγκός), ντε Φαρία, Λίμα, Καρακώστας, Βέρτζος, Χατζηπαντελίδης.


ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Ντάσιος, Πάντος, Πατσατζόγλου, Μιχαήλ (56' Σκούφαλης), Κώτσιος, Κεϊτά (74' Βαγγελής), Ανδράλας, ντε Βινσέντι (65' Φουρτάδο), Μπακαγιόκο, Τζάνης.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Πειραιά)

Η βαθμολογία

* 1 ΠΑΣ Γιάννινα: 71
* 2 Παναιτωλικός: 69


* 3 Ο.Φ.Η.: 65
* 4 Τρίκαλα: 54
* 5 Λεβαδειακός: 54
* 6 Διαγόρας: 52
* 7 Δόξα Δράμας 50
* 8 Βέροια: 44
* 9 Πανθρακικός: 44
* 10 Πιερικός: 40
* 11 Ιωνικός: 37
* 12 Εθνικός Αστέρας: 35
* 13 Ηλιούπολη 35
* 14 Αγροτικός Αστέρας: 34
* 15 Θρασύβουλος:32
* 16 Εθνικός Πειραιώς: 31
* 17 Αναγέννηση Καρδίτσας: 29
* 18 Καλλιθέα: 19

ΠΗΓΗ: www.contra.gr

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Σκέφτεται πλαφόν για τα καύσιμα



Ξεπέρασε το 1,89 η τιμή της αμόλυβδης.




Στην επιβολή ανώτατου ορίου (πλαφόν) για τις τιμές λιανικής των καυσίμων, προσανατολίζεται το υπουργείο περιφερειακής Ανάπτυξης, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.

Οι τελευταίες τιμοληψίες έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στο οικονομικό επιτελείο ενω στις προθέσεις του υπουργείου είναι να ισχύσει το πλαφόν απο την Δευτέρα.


Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου οικονομικών, η μέγιστη τιμή της αμόλυβδης καταγράφεται στις Κυκλάδες (1,893) και ακολουθούν οι νομοί Μαγνησίας (1,890), Κεφαλληνίας (1,879), Σάμου (1,870), Λασιθίου (1,869), Κέρκυρας (1,860) και ο Πειραιάς (1,860).

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σύλληψη παράνομου μετανάστη

Επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Συνελήφθη, χθες στις 23.00, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 21χρονος διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.


Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.


ΠΗΓΗ: www.thebest.gr

ΔΩΔΩΝΗ: Κόντρες ΑΤΕ - συνεταιρισμών για την πώληση


Η πρόσληψη συμβούλου πώλησης και η αποτίμηση της αξίας της επιχείρησης είναι η «επόμενη ημέρα» για την γαλακτοβιομηχανία, «Δωδώνη».
Η ΑΤΕ προτίθεται να πωλήσει το ποσοστό της, παρά τις όποιες αντιδράσεις και τις αναμενόμενες δικαστικές προσφυγές.
Οπως φάνηκε από τη γενική συνέλευση της ΑΤΕ, καμία θυγατρική (μη χρηματοπιστωτική) της τράπεζας δεν θα εξαιρεθεί από τη διαδικασία πώλησης και έτσι η «Δωδώνη» μέχρι και το καλοκαίρι αναμένεται ότι θα αποκτήσει συμβούλους για την πώληση προκειμένου να προκηρυχθεί στη συνέχεια ανοιχτός, δημόσιος διεθνής διαγωνισμός για την παραχώρηση του 67,7% της βιομηχανίας.
Οι ανεπίσημες εκτιμήσεις ανεβάζουν την τρέχουσα αξία του συνόλου της επιχείρησης σε επίπεδα άνω των 120-130 εκατ. ευρώ, και το 67,7% της ΑΤΕ διαμορφώνεται εκ των πραγμάτων σε απαγορευτικά επίπεδα για τους συνεταιρισμούς που θα ήθελαν να την αποκτήσουν..



Την ίδια ώρα η «Δωδώνη» είναι στόχος και μεγάλων ιδιωτικών βιομηχανιών, ελληνικών και ξένων (γαλλικών, ολλανδικών κ.α.), καθώς το brand-name της φέτας της είναι ίσως το γνωστότερο, προερχόμενο από την Ελλάδα, διεθνώς.
Εν τω μεταξύ οι ΕΑΣ της Ηπείρου έχουν προσφύγει και περιμένουν απόφαση για τον τρόπο (αντικαταστατικό όπως ισχυρίζονται), με τον οποίο απέκτησε το 7,7% των μετοχών της “Δωδώνη” η ΑΤΕ.

Σε μια τέτοια περίπτωση η ΑΤΕ θα πωλήσει το 60% και ο όποιος ιδιώτης επενδυτής θα έχει «ισχυρή αντιπολίτευση» από το υπόλοιπο 40% των συνεταιριστών, που ταυτόχρονα διαδραματίζουν πρωτεύοντα ρόλο και στην προμήθεια της πρώτης ύλης.
Οι συνεταιριστές επικαλούνται και το κατασταστικό υποστηρίζοντας ότι σύμφωνα μ΄αυτό εάν η ΑΤΕ θέλει να αποχωρήσει από το μετοχικό κεφάλαιο, θα πρέπει να δώσει τις μετοχές στις Ενώσεις.
Η διοίκηση της ΑΤΕ έχει ήδη δηλώσει πως θα συνομιλήσει και θα ενημερώσει αρχικά τους υπόλοιπους μετόχους της επιχείρησης.

ΠΗΓΗ: http://www.imerisia.gr/

ΚΤΕΛ: Σταματάνε τις μεταφορές των μαθητών από τη Δευτέρα 2 Μαΐου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών ΚΤΕΛ πήρε την απόφαση να σταματήσει τις μεταφορές των μαθητών από τη Δευτέρα 2 Μαΐου που ξεκινάνε τα σχολεία, διαμαρτυρόμενη για τη μη πληρωμή των αυτοκινητιστών για τις μεταφορές, το πρώτο τρίμηνο του χρόνου.


Τα ΚΤΕΛ διαμαρτύρονται γιατί ενώ τα χρήματα έχουν διατεθεί από το Υπουργείο Οικονομικών, η απόφαση αποπληρωμής δεν έχει υπογραφεί από τον αρμόδιο υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντόλιο.


Σχετική ανακοίνωση της απόφασης σε επίπεδο νομού, έκανε ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων κ. Γρηγόρης Γκίκας, ο οποίος ανέφερε πως εξαιτίας της στάσης της κυβέρνησης τα ΚΤΕΛ σε όλη τη χώρα αντιμετωπίζουν πλέον μεγάλο οικονομικό πρόβλημα.

Public Issue: Υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων οι Έλληνες

Το 74% λέει «ναι» σε αποκρατικοποιήσεις
και το 58% είναι υπέρ της άρσης της μονιμότητας.


Περισσότεροι από επτά στους δέκα Έλληνες (74%) θεωρούν ότι πλέον οι ιδιωτικοποιήσεις είναι «σίγουρα» ή «μαλλον» αναγκαίες. Σε έρευνα της Public Issue που δημοσιεύεται σήμερα στην Καθημερινή, το 41% των ερωτηθέντων θεωρεί «σίγουρα» αναγκαίες της αποκρατικοποιήσεις, γεγονός το οποίο δείχνει ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να προχωρήσει σε ένα γενναίο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, καθώς η αλλαγή στάσης της κοινής γνώμης είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.


Το 58 % των ερωτηθέντων έχει πλέον θετική άποψη για τις ιδιωτικοποιήσει, ενώ προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, άλλο ένα 58% θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρχει μονιμότητα στο Δημόσιο.
Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι οι πολίτες αξιολογούν θετικά τη λειτουργία επιχειρήσεων που βρίσκονται πλέον υπό ιδιωτικό έλεγχο, έναντι του πώς λειτουργούσαν υπό κρατικό έλεγχο.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Έλεγχοι «πόθεν έσχες» για όλους

«Καμπανάκι» για πλούσιους που το παίζουν φτωχοί.


Μπροστά στο δίλημμα να αυξήσει τα έσοδα του Δημοσίου καταπολεμώντας τη φοροδιαφυγή ή να προχωρήσει σε ισόποσες περικοπές δαπανών του κράτους βρίσκεται η κυβέρνηση. Υπό την πίεση της τρόικας, η οποία ζητεί πλέον «άμεση δράση», ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου αναμένεται να παρουσιάσει τη Δευτέρα 2 Μαΐου «επιχειρησιακό σχέδιο δράσης» κατά της φοροδιαφυγής με στόχο την είσπραξη περίπου 3,5 δισ. ευρώ σε βάθος τριετίας.

Όπως αναφέρει σήμερα σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα το «Βήμα της Κυριακής», το σχέδιο προβλέπει:
• Το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και ταυτόχρονο έλεγχο «πόθεν έσχες»
• Αναγκαστική είσπραξη οφειλών με μηνιαία παρακολούθηση για οφειλέτες με ακίνητη περιουσία σε Μύκονο και Σαντορίνη
• Αναγκαστική είσπραξη χρεών από ιδιοκτήτες ακινήτων σε Κολωνάκι, βόρεια προάστια, στην Αθήνα και Πανόραμα και Καλαμαριά στη Θεσσαλονίκη
• Αναγκαστική είσπραξη για οφειλές άνω των 200.000 ευρώ
• Αναγκαστική είσπραξη οφειλών προμηθευτών μεγάλων αλυσίδων
• Έλεγχος ενδοομιλικών συναλλαγών


Επίσης καθιερώνεται το φορολογικό πιστοποιητικό ορκωτών λογιστών για επιχειρήσεις.


Στο στόχαστρο των ελεγκτών θα βρεθούν
• 26 μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής,
• φυσικά πρόσωπα επιχειρηματίες που είναι πλούσιοι, ενώ οι εταιρίες τους πτωχεύουν
• καλλιτέχνες, τραγουδιστές, δικηγόροι, παράγοντες ποδοσφαίρου, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί και προμηθευτές ηλεκτρονικών ειδών και καταστημάτων
• τεχνικές εταιρίες, επιχειρήσεις ενοικίασης σκαφών αναψυχής
• το δείγμα των 1700 πλουσίων που εμφανίζονται «φτωχοί» στην Εφορία
• οι 1000 μεγαλύτερες επιχειρήσεις και όλες οι εισηγμένες στο ΧΑ.

«1η του Μάη δεν είναι αργία, είναι... ανεργία»

Η παράφραση του γνωστού συνθήματος δυστυχώς αποτυπώνει τη σημερινή πραγματικότητα.


Η πρώτη Εργατική Πρωτομαγιά μετά την επιβολή του μνημονίου βρίσκει τη χώρα να πλήττεται από ένα πρωτοφανές κύμα ανεργίας.
Οι 750.000 πολίτες που διαβιούν χωρίς εργασία, και οι 340.000 μερικώς απασχολούμενοι βρίσκονται σε μια γκρίζα ζώνη απόλυτης αβεβαιότητας.


Με συνθήματα κατά των απολύσεων, των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, κατά της ακρίβειας και των ιδιωτικοποιήσεων, θα πραγματοποιηθούν στις μεγάλες πόλεις της χώρας, τα συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ  για την Πρωτομαγιά.

Στα Γιάννινα, έχουν προγραμματιστεί δύο συγκεντρώσεις για το πρωί της Κυριακής της Πρωτομαγιάς.
Στις 10:30 αναμένεται να ξεκινήσει από το Εργατικό Κέντρο, η πορεία που πραγματοποιούν το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ με τη συμμετοχή πολλών ακόμη εργατικών σωματείων των Ιωαννίνων. 
Λίγο νωρίτερα, στις 10:00 από το Δημαρχείο θα ξεκινήσει η πορεία που προγραμματίζει το ΠΑΜΕ.