Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός για κλοπή

Συνελήφθη, χθες (13-11-2016) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 23χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στην πόλη της Ηγουμενίτσας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 23χρονο και τον συνέλαβαν, διότι νωρίτερα την ίδια ημέρα στην Ηγουμενίτσα, είχε αφαιρέσει χρηματικό ποσό από ανασφάλιστο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Ξεκίνησαν οι αυτόματοι συμψηφισμοί από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) προχώρησε για πρώτη φορά στον αυτόματο συμψηφισμό βεβαιωμένων οφειλών με επιστροφές φόρων που αφορούν τα έτη 2014, 2015 και 2016, με το συνολικό ποσό του συμψηφισμού να ανέρχεται στα 6,75 εκατ. ευρώ.
Οι συμψηφισμοί αφορούσαν φορολογούμενους με μόνο μια αρρύθμιστη οφειλή, οι οποίοι θα ειδοποιηθούν με ηλεκτρονικό μήνυμα.
 Η ανακοίνωση της ΓΓΔΕ:
Ολοκληρώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων το πρώτο στάδιο συμψηφισμού επιστροφών φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων με αρρύθμιστες οφειλές.
Πρόκειται για διαδικασία, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, με στόχο την περαιτέρω εμπέδωση της φορολογικής δικαιοσύνης, τη διευκόλυνση των φορολογουμένων και τη μείωση των συναλλαγών.
Στο πρώτο στάδιο, έγιναν 92.958 συμψηφισμοί, που αφορούσαν στα έτη 2014, 2015 και 2016, για τους φορολογούμενους, που έχουν μόνο μία αρρύθμιστη οφειλή.
Το ποσό του συμψηφισμού έφτασε τα 6.755.798 ευρώ.
Στους ενδιαφερόμενους πολίτες θα αποσταλεί ηλεκτρονικό ενημερωτικό μήνυμα.
Άμεσα, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γ.Γ.Δ.Ε. θα προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο, που αφορά σε φορολογούμενους, που έχουν τουλάχιστον δύο αρρύθμιστες οφειλές.

Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης, διοργανώνει εκδήλωση για την 76η επέτειο Απελευθέρωσης της Κορυτσάς κατά το Έπος του ΄40, τη Κυριακή 20 Νοεμβρίου, ώρα 10:30 το πρωί, στον Ιερό Ναό Παναγούδας, Εγνατίας 134, περιοχή Καμάρας Θεσσαλονίκη


Ομιλία του Αντιπροέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστα Κωνή, στην εκδήλωση για ''Τα Μαρτυρικά Χωριά της Ηπείρου'', της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Γιορτάσαμε πέρυσι τα 70 χρόνια από την αντιφασιστική Νίκη των λαών το έτος 1945 όπου η Ναζιστική Γερμανία συνθηκολόγησε άνευ όρων. Η στιγμή της συνθηκολόγησης ήταν ιστορική γιατί το μέλλον ολόκληρου του κόσμου, γιατί απαλλάχτηκε από τον εφιάλτη της επικράτησης του φασισμού. Το κόστος αυτού του αγριότερου πολέμου σε ανθρώπινες ζωές ξεπέρασε τα 50 εκατομμύρια και οι υλικές ζημιές και δαπάνες σε χρήμα το ενάμιση τρισεκατομμύριο δολάρια.
Η Ήπειρος που όρθωσε το ανάστημα της και αποτέλεσε το πρώτο φράγμα των φασιστών ,έγινε θύμα της φασιστικής βαρβαρότητας.
Πάνω από 8.000 οι σφαγιασμένοι και οι εκτελεσμένοι και πάνω από 13.000 τα κατεστραμμένα σπίτια των συμπατριωτών μας. Μαρτυρικά χωριά και τόποι θυσίας το Κομμένο Άρτας, η Παραμυθιά Θεσπρωτίας, Μουσιωτίτσα και Λυγκιάδες Ιωαννίνων, η Κρυοπηγή Πρέβεζας το Βουργαρέλι, το Κεφαλόβρυσο, το Περιστέρι, οι Σελλάδες, το Κεράσοβο, το Πέτα, το Ζαγόρι και τόσα άλλα θύματα της περίφημης Μεραρχίας Εντελβάις των Γερμανών φασιστών το έτος 1943 που στο πέρασμά τους έκαιγαν σπίτια και σκότωσαν ανθρώπους αδιακρίτως. Η Ήπειρος πλήρωσε ακριβά την εχθρική κατοχή.

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου Κουκλιών Πωγωνίου

Σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς, τελέστηκε το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016, στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου Κουκλιών Πωγωνίου, η εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Μιχαήλ Μπράχου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα, με τη συμμετοχή πλειάδος Ιερέων και την παρουσία πλήθους πιστών.
Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τον νέο Πρεσβύτερο εξήρε την απόφαση του να εισέλθει στις τάξεις του Ιερού Κλήρου και να διακονήσει την Αγία του Χριστού Εκκλησία, σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη περίοδο και μάλιστα σε μια ακριτική Μητρόπολη, ολιγάνθρωπη και με πολλές ιδιαιτερότητες.
Τόνισε την ιδιαίτερη χαρά του που ένας νέος άνθρωπος επέλεξε την αφιέρωσή του στον Θεό και τόνισε στον νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο πως η καταφυγή και η δύναμή του θα είναι ο Θεός, τον Οποίο θα πρέπει να αγαπά εξ όλης καρδίας και στον Οποίο θα πρέπει να εναποθέτει κάθε πρόβλημά του αλλά και να αντλεί τη δύναμή του.

Χρησιμοποιώντας ποικίλα παραδείγματα από την Αγία Γραφή επεσήμανε στον νέο Κληρικό τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να πορεύεται στην ζωή του για να ευαρεστήσει ενώπιον του Θεού αλλά και για να αποφεύγει τις παγίδες και τις μεθοδίες του Πειρασμού.
Ο π. Μιχαήλ Μπράχος, που προστέθηκε στην Ιερατική οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων, όπως και η Πρεσβυτέρα του, και κατάγεται από την Σιταριά Πωγωνίου.


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Πανελλήνιο τουρνουά Judo στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου

Φωτό: Aristea Kakarantza
Ολοκληρώθηκε την Κυριακή, στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου το 2ο Πανελλήνιο τουρνουά Judo με την συμμετοχή πεντακοσίων περίπου αθλητών όλων των ηλικιών, ενώ παράλληλα έγιναν και αγώνες ατόμων με προβλήματα όρασης.
Φωτό: Evi Nasi

Οι αγώνες διοργανώθηκαν από τον Πανηπειρωτικό Αθλητικό Σύλλογο, υπό την αιγίδα του Δήμου Πωγωνίου και της Περιφέρειας Ηπείρου και σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και το Σύλλογο «Άρης Ιωαννίνων».
Φωτό: Aristea Kakarantza

Φωτό: Aristea Kakarantza
Φωτό: Aristea Kakarantza
Φωτό: Aristea Kakarantza

Εκδήλωση για τους πεσόντες κατά την μάχη της Γκραμπάλας

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Βίγλα,  υπό την αιγίδα  της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Αιτωλοακαρνανίας, η Επιμνημόσυνος Δέησις υπέρ των πεσόντων ευζώνων Αιτωλοακαρνάνων, που έπεσαν από τους Ιταλούς εισβολείς κατά την μάχη της Γκραμπάλας (16-18 Νοεμβρίου 1940).

Τοποθέτηση απινιδωτών σε χωριά της Ηπείρου

Τοποθέτηση απινιδωτών θα γίνει αυτή την εβδομάδα σε χωριά της Ηπείρου. Το πρόγραμμα είναι το εξής:
Δευτέρα 14-11-2016 σε Δίστρατο, ώρα 5 μ.μ.  Χορηγός Ιωάννης Ντασταμάνης.
Τρίτη 15-11-2016 σε Ανήλιο, ώρα 8 μ.μ. Χορηγός ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.,

Πέμπτη 17-11-2016 σε Μηλέα, ώρα 8 μ.μ.. Χορηγός ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΣ Α.Ε.

Μόνιμη και γρήγορη λύση στην αντιμετώπιση της κήλης

Μόνιμη και γρήγορη λύση στην αντιμετώπιση της κήλης, που πλήττει εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, προσφέρει τα τελευταία χρόνια η λαπαροσκοπική χειρουργική!
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν διάσημοι χειρουργοί  που συμμετείχαν στο AMERICANCOLLEGEOFSURGEONS, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην WASHINGTONDC,  16 με 20 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν περισσότερες από  20.000.000 χειρουργικές επεμβάσεις γίνονται κάθε χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο για την αποκατάσταση  της κήλης, η οποία εμφανίζει ετήσια αύξηση πάνω από 3%!
Οι χειρουργοί επεσήμαναν πως η κήλη είναι η πιο συχνή χειρουργική επέμβαση στο δυτικό και αναπτυσσόμενο κόσμο!
«Πράγματι μόνιμη λύση στο πρόβλημα της κήλης,  δίνει τα τελευταία  χρόνια  η λαπαροσκοπική χειρουργική που έχει γίνει πλέον επέμβαση επιλογής για τους ασθενείς» αναφέρει ο  διαπρεπής χειρουργός Δρ Διαμαντής Θωμάς, Διευθυντής  στο MetropolitanHospital.
 «Κι αυτό γιατί, συνεχίζει ο κ Διαμαντής,  η επέμβαση διαρκεί από  30 μέχρι 50 λεπτά με ποσοστό επιτυχίας  που αγγίζει το 99%, καθώς η υποτροπή  στα χέρια ενός έμπειρου χειρουργού περιορίζεται μόλις στο  1%».    
   Σύμφωνα με τους χειρουργούς η λαπαροσκοπική  αποκατάσταση  αποτελεί την καλύτερη και πιο σύγχρονη αντιμετώπιση για τον ασθενή καθώς αφενός μεν προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα της μη τραυματικής ενδοσκοπικής χειρουργικής, αφετέρου δε εμφανίζει μηδαμινά ποσοστά υποτροπής και επιπλοκών.