Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Τα δωρεάν «rapid test» στην Ήπειρο δεν έχουν την ανάλογη ανταπόκριση!

 


Θα έπρεπε κλιμάκια του ΕΟΔΥ να φθάνουν και σε απομακρυσμένα χωριά, αφού οι μετακινήσεις ηλικιωμένων είναι σχεδόν αδύνατες…

 «Δεν είναι δυστυχώς αναμενόμενη η ανταπόκριση των πολιτών στην πλατφόρμα για δωρεάν τεστ», ανέφερε την Παρασκευή στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης. Είναι φανερό ότι αυτό αφορά όλη τη χώρα και δείχνει ότι στο σχεδιασμό του ΕΟΔΥ και σε αυτό το θέμα κάτι έχει γίνει λάθος.

Ο «Πρωινός Λόγος» σε σχόλιό του είχε προβλέψει την αποτυχία του εγχειρήματος να δημιουργηθεί μια «βάση» ελέγχων του ΕΟΔΥ μετά από τηλεφωνικό ραντεβού στο Καλπάκι, επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε να γίνονται τεστ κατά περιοχή, γιατί θα ήταν δύσκολο να μετακινείται κόσμος και ειδικά οι ηλικιωμένοι από Κόνιτσα, Ζαγόρι, Κεφαλόβρυσο, Παρακάλαμο, Πωγωνιανή, κλπ. για αυτό το λόγο. Κι αυτό αποδείχτηκε από την ελάχιστη (έως και μηδενική ορισμένες μέρες) συμμετοχή που παρατηρείται, ενώ όπως πληροφορούμαστε έχουν προηγηθεί και ακυρώσεις ραντεβού.

Ν’ αλλάξει το σχέδιο…

Αν θέλουμε, αν θέλει η Κυβέρνηση να έχει μεγάλο αριθμό τεστ, να ελεγχθούν και οι κάτοικοι των απομακρυσμένων χωριών ειδικά τώρα που ανοίγουν δραστηριότητες και μεγαλώνει η κινητικότητα, πρέπει ν’ αλλάξει αυτό το σχέδιο και να «περιοδεύουν» οι μονάδες του ΕΟΔΥ, ανά χωριό ή αστικό κέντρο. Δεν μπορεί σε μια περίοδο πανδημίας, να μας ενδιαφέρει ο τύπος, δηλαδή το «ηλεκτρονικό ραντεβού», από την ουσία, δηλαδή τους ελέγχους.

Εξίσου ακατανόητη είναι και η κατάργηση της δυνατότητας να διενεργούνται rapid test αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς σε χώρο στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» και να προτείνεται το «τηλεφωνικό ραντεβού», που δυσκολεύει τη διαδικασία.

ΕΟΔΥ: Τριάντα νέοι θάνατοι σήμερα, 566 νέα κρούσματα

 


17  εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τριάντα νέοι θάνατοι, 566  νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 566 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 149.462, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5786 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 45808 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

320 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 225 (70.3%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1037 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 30 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5518 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3254 (59.0%) άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στηρίζει την κινητοποίηση της Εκπαιδευτικής κοινότητας, την Πέμπτη 21 Γενάρη, ώρα 17:30 στην Περιφέρεια

 


Η κυβέρνηση της ΝΔ, εν μέσω lockdown και πανδημίας, προχωρά σε μια ακόμα άθλια μεθόδευση ταυτόχρονα με την ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα. Αξιοποιεί το κλείσιμο των σχολείων και των σχολών προκειμένου να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο.

Η κυβέρνηση αντί να πάρει μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και των πανεπιστημίων, αντί να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των μαθητών, των φοιτητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, συνεχίζει την επίθεση στο περιεχόμενο, στη ζωή και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας. Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για την Εκπαίδευση την Άνοιξη, την ψήφιση του νόμου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση τον Δεκέμβρη, φέρνει 3ο αντιδραστικό νομοσχέδιο.

     Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να σπουδάζουν και στο Πανεπιστήμιο διαμορφώνεται καθεστώς καταστολής και αστυνομοκρατίας. Κάθε προσπάθεια οργανωμένης διεκδίκησης από το φοιτητικό κίνημα για επαρκή χρηματοδότηση, μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, σύγχρονες υποδομές, αλλά και κάθε διαμαρτυρία για τις συνθήκες ζωής αυτών και των οικογενειών τους θα αντιμετωπίζεται με αυταρχισμό, πειθαρχικά μέτρα μέχρι και διαγραφή.

 Με το νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο:

• Θα καθορίζεται μία Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα Τμήματα ως ποσοστό της επίδοσης των μαθητών το οποίο θα αποφασίζεται από κάθε Τμήμα ξεχωριστά.  Η ρύθμιση αυτή έχει σκοπό να μειώσει των αριθμό των εισακτέων και δημιουργεί ακόμα περισσότερους φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής - μέσω τηλεδιάσκεψης-, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, ώρα 09:30

 


Την Τετάρτη 20-01-2021 και ώρα 09:30  συνεδριάζει- μέσω τηλεδιάσκεψης- η  Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου,  με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 09-10-2020 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Τ.Δ. Παρακαλάμου του Δήμου Άνω Καλαμά (νυν Πωγωνίου)», προϋπολογισμού 700.000,00 € χωρίς ΦΠΑ.

2. Έγκριση του από 13-01-2021 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση αποκατάσταση κατολίσθησης και προστασία ιδιοκτησιών στα όρια της Ηλιόκαλης», προϋπολογισμού € 75.406,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

3. Συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας της ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Τ.Κ. Κωστητσίου», προϋπολογισμού 150.000,00 € με ΦΠΑ.

4. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση οδού πρόσβασης από Ανατολική σε γέφυρα Παπαστάθη (Τσιμεντοστρώσεις, κατασκευή οχετών, διευθέτηση υδάτων)», αναδόχου «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΑΣΗΣ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Ο.Ε.», μέχρι την 28-02-2021.

5. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση βατότητας οδού περιοχής Μπουραζανίου και κατασκευή υδραυλικού τεχνικού προστασίας» αναδόχου «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΑΣΗΣ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Ο.Ε.», μέχρι την 30-06-2021.

6. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση φωτισμού υψηλής ενεργειακής απόδοσης στο κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου στα Ιωάννινα», αναδόχου "Σ. Φασιάς Κατασκευαστική &Σία Ε.Ε." μέχρι την 24-03-2021.

7. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επέκταση εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Δήμου Φιλιππιάδας», αναδόχου «Κ/Ξ ΔΙΟΛΚΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕ – ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ Ε.Ε. ΤΣΕΚΜΕΖΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. – ΔΑΣΚΑΛΟΥΔΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ του ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ», μέχρι την 27-02-2021.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε μονοκατοικία στο Καλαμίτσι Πρέβεζας

 


Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ημεδαπού

 

Εξιχνιάστηκε μετά από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε μονοκατοικία στο Καλαμίτσι Πρέβεζας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος εμπλέκεται σε διάρρηξη – κλοπή από μονοκατοικία στο Καλαμίτσι Πρέβεζας, που έγινε το χρονικό διάστημα 27/28-10-2020, απ’ όπου αφαιρέθηκαν χρυσά κοσμήματα και -8- χρυσές λίρες.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Το Πωγώνι στην κατάψυξη

 


Πολικές θερμοκρασίες επικρατούσαν σήμερα  στο Πωγώνι.

Στον Άνω Καλαμά το πρωί της Τρίτης 19 Ιανουαρίου η θερμοκρασία έπεσε στους -8.

Μια ελάχιστη βελτίωση και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου.

Σαράντα πέντε παραβάσεις στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (63.633) έλεγχοι, από τους οποίους οι (7.348) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.032) παραβάσεις και (5) συλλήψεις, ως ακολούθως:

·    (801) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των300 ευρώ, ως ακολούθως:

o (177) στην Αττική,

o  (85) στη Θεσσαλονίκη,

o (82) στην Κεντρική Μακεδονία,

o  (79) στη Δυτική Ελλάδα,

o  (76) στη Θεσσαλία,

o (59) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o  (53) στη Στερεά Ελλάδα,

o  (45) στην Ήπειρο,

o  (44) στην Κρήτη,

o   (30) στα Ιόνια Νησιά,

o   (24) στο Νότιο Αιγαίο,

o  (20) στο Βόρειο Αιγαίο

o  (15) στην Πελοπόννησο και

o   (12) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (84.526) ομοειδείς παραβάσεις.

·   (208) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (206) πρόστιμα 300 ευρώ και (2) των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

o    (48) στην Αττική,

o    (35) στην Κεντρική Μακεδονία,

o    (19) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o    (18) στο Βόρειο Αιγαίο,

o    (16) στα Ιόνια Νησιά,

o    (14) στην Ήπειρο,

o    (12) στην Κρήτη,

o    (11) στη Στερεά Ελλάδα,

o    (11) στη Θεσσαλονίκη,

o    (10) στη Δυτική Ελλάδα,

o      (6) στο Νότιο Αιγαίο,

o      (4) στην Πελοπόννησο και

o      (4) στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (29.283) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (27.832) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.451) των (150) ευρώ.

·   (23) παραβάσεις και (5) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική, σύλληψη και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη γυμναστηρίου και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (7) άτομα για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη και από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε (3) άτομα, για άρνηση υποβολής σε rapid test κατά την είσοδο στη χώρα.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (866) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (889) άτομα.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις,

Στην Αττική, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης εντός καταστήματος που δεν λειτουργούσε και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (11) συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ορίζοντες Ηπείρου: Συνέντευξη τύπου του κ. Σπύρου Ριζόπουλου την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, ώρα 11:00 π.μ.

 


Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου κ. Σπύρος Ριζόπουλος θα παραχωρήσει αύριο, Τετάρτη  20  Ιανουαρίου στις 11:00, συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της παράταξης Ναπολέοντος Ζέρβα 2, 1ος όροφος, Ιωάννινα (Τηλέφωνο 26510 39931).

Καθαρή και υγιεινή ατμόσφαιρα στον εσωτερικό χώρο 24ωρη προστασία από παθογόνους μικροργανισμούς και αλλεργιογόνα με την καινοτόμα τεχνολογία καθαρισμού αέρα Aerte


Με το μήνυμα «Καθαρός Αέρας – Καλύτερη Ζωή», η εταιρία ιατρικού εξοπλισμού Santair, συνεχίζοντας την μακρόχρονη παράδοση στην εισαγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας, παρουσίασε στην Ελλάδα την καινοτόμα τεχνολογία καθαρισμού αέρα Aerte με δύο συσκευές: την KLEAN και την AD2.0 με πρωτοποριακή τεχνολογία υδροξυλίων χωρίς φίλτρα ή ανακύκλωση του αέρα. 

Για τον μήνα Ιανουάριο λόγω της αυξημένης ανάγκης για υγιεινό αέρα στους εσωτερικούς χώρους, η Santair ανακοίνωσε ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ για τις δύο συσκευές καθαρισμού αέρα KLEAN και AD2.0.  

Μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ:  http://bit.ly/3qdHGUM  

H σουηδική εταιρεία Aerte είναι από τους πλέον καταξιωμένους κατασκευαστές προϊόντων καθαρισμού και απολύμανσης χώρου παγκοσμίως και τα προϊόντα της βασίζονται σε επιστημονικές έρευνες.  

Τι σας προσφέρoυν οι συσκευές KLEAN και AD2.0.

       Απολυμαίνουν και καθαρίζουν τον αέρα στον εσωτερικό χώρο.

       Προστατεύουν από παθογόνους μικροοργανισμούς (ιούς, μικρόβια, βακτήρια, μύκητες)  που προκαλούν άσθμα, κρύωμα, αλλεργίες και συχνά άλλες λοιμώξεις όπως γρίπη (Η1Ν1), MRSA, Norovirus, E-coli, C.difficile, αερολύματα κ.α.

       Παρέχουν συνεχή προστασία έναντι μετάδοσης αερομεταφερόμενων παθογόνων και μολυσματικων οργανισμών, όπως Aspergillus, ιοί γρίπης (H1N1) κλπ.

       Βοηθούν στην μείωση βακτηρίων από τις επιφάνειες.

       Μειώνουν τα αλλεργιογόνα (γύρη, σκόνη, μούχλα, ακάρεα, τρίχωμα ζώων, καθαριστικά προϊόντα). 

       Προστατεύουν από σωματίδια και οσμές (αερολύματα, ρύπους, οσμές κουζίνας ή κλεισούρας, καπνό)

       Βελτιώνουν και αναζωογονούν την ποιότητα του αέρα

Ποια τεχνολογία χρησιμοποιούν οι AD2.0 και KLEAN;

Οι συσκευές καθαρισμού και απολύμανσης αέρα AD2.0 και KLEAN χρησιμοποιούν τεχνολογία που μιμείται τη φύση για να καταστρέψουν τα παθογόνα στο εσωτερικό περιβάλλον. Μπορούν να απολυμάνουν ένα χώρο μέχρι και 300 m³ και έχει αποδειχθεί ότι όχι μόνο απομακρύνουν σχεδόν όλα τα αερομεταφερόμενα παθογόνα, αλλά στοχεύουν επίσης βακτήρια και ιούς που υπάρχουν στις επιφάνειες.

Όταν οι συσκευές τεθούν σε λειτουργία, διασπάται το υπεροξείδιο του υδρογόνου και απελευθερώνονται στον αέρα ελεύθερες ρίζες υδροξυλίου οι οποίες στοχεύουν τους  αερομεταφερόμενους  μικροοργανισμούς και τους εξουδετερώνουν. 

Καρκίνος: Εξατομικευμένη θεραπεία & εξατομικευμένη πρόληψη

 


Πολλά είναι αυτά που έχουν αλλάξει στην αντιμετώπιση του καρκίνου και αυτές οι αλλαγές σημαίνουν κυρίως δύο πράγματα. Πιο εστιασμένες θεραπείες και πιο αποτελεσματική πρόληψη. Όσον αφορά τις θεραπείες έχουμε μπει για τα καλά στην εποχή της εξατομίκευσης. Στην εποχή που μιλάμε για «μοριακό προφίλ» του όγκου, για «όγκους άγνωστης ένδειξης» αλλά και για ίδιες θεραπείες σε όγκους διαφορετικής εντόπισης και διαφορετικούς ασθενείς. Όσον αφορά την πρόληψη, μιλάμε πλέον για προσυμπτωματικό έλεγχο και αποτρέψιμες αιτίες καρκίνου. Και το σημαντικότερο; Και οι δυο αυτές εξελίξεις αποτελούν πλέον τη νέα πραγματικότητα για την αντιμετώπιση της νόσου. Μια πραγματικότητα που αφορά ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων και αυτό είναι ένα καλό νέο, αναφέρει ο κ. Βασίλειος Μπαρμπούνης, Παθολόγος - Ογκολόγος, Διευθυντής Γ΄ Ογκολογικής Kλινικής Metropolitan Hospital.

H ανάγκη για εξατομικευμένη διάγνωση και θεραπεία

Τα τελευταία χρόνια είναι πλέον σαφές ότι δεν υπάρχει ένας μόνο καρκίνος του πνεύμονα, ή ένας μόνο καρκίνος του μαστού. Ακόμα και οι τύποι που είναι ιστολογικά ίδιοι π.χ. αδενοκαρκίνωμα ή πλακώδες καρκίνωμα, δεν είναι ταυτόσημοι από ασθενή σε ασθενή. Ο όγκος κάθε ασθενούς έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, και νεοπλάσματα που έχουν το ίδιο όνομα έχουν διαφορετικά βιολογικά και μοριακά χαρακτηριστικά. Παράλληλα, καρκίνοι διαφορετικών οργάνων, σε διαφορετικούς ανθρώπους μπορεί να έχουν κάποιο κοινό μοριακό χαρακτηριστικό, π.χ. ασθενής με καρκίνο του μαστού και ασθενής με καρκίνο του παχέος εντέρου να έχουν την ίδια μετάλλαξη.

Η εξατομικευμένη θεραπεία αποτελεί προσπάθεια θεραπείας του όγκου κάποιου ασθενούς με βάση τα ιδιαίτερα βιολογικά και μοριακά χαρακτηριστικά που αυτός ο όγκος έχει. Σημαίνει ουσιαστικά βιοψία του καρκίνου, διάγνωση των ιδιαίτερων μοριακών χαρακτηριστικών του καρκίνου και των μεταλλάξεών του και χορήγηση μιας θεραπείας που στοχεύει αυτά τα συγκεκριμένα μοριακά χαρακτηριστικά.