Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

«Κούρεμα» 50% σε "κόκκινα" δάνεια

«Ανάσα» στις μικρές επιχειρήσεις, στους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες που βαρύνονται με τραπεζικά δάνεια σε καθυστέρηση και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά Ταμεία φιλοδοξεί να δώσει το υπουργείο Ανάπτυξης με το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», μικρές επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες με τζίρο έως 900.000 ευρώ, που έχουν καθυστερημένες οφειλές προς τις τράπεζες τουλάχιστον για έξι μήνες και μέχρι του ποσού των 500.000 ευρώ, μπορούν έως τις 30 Ιουνίου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο ειδικό καθεστώς για ρύθμιση των οφειλών τους προς τις τράπεζες, με διαγραφή τόκων αλλά και κεφαλαίου.
Η συμφωνία με τις τράπεζες συμπαρασύρει σε διαγραφή των προστίμων και των προσαυξήσεων που έχει ο οφειλέτης προς την εφορία και τα ασφαλιστικά Ταμεία και επιτρέπει την εξόφληση της βασικής οφειλής σε όσο διάστημα προβλέπει ο διακανονισμός με την τράπεζα, δηλαδή σε χρονικό διάστημα έως και 120 μήνες.

Οι προθεσμίες για την κατάθεση προσφυγών κατά του ΕΝΦΙΑ

Προθεσμία μέχρι την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014 θα έχουν οι φορολογούμενοι που έλαβαν εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) με ημερομηνία έκδοσης την 17η Σεπτεμβρίου προκειμένου να καταθέσουν ενδικοφανείς προσφυγές στις εφορίες.
Ωστόσο, η διαδικασία των προσφυγών κατά του ΕΝΦΙΑ θα επεκταθεί έως τα τέλη Ιανουαρίου 2015.
Το πρώτο κύμα προσφυγών κατά του ΕΝΦΙΑ ολοκληρώθηκε έως τις 30 Σεπτεμβρίου και αφορούσε σε φορολογούμενους που αμφισβητούσαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ τα οποία εκδόθηκαν την 31η Ιουλίου 2014.
Το δεύτερο κύμα προσφυγών αφορά στο αποτέλεσμα της νέας εκκαθάρισης μετά και τις τελευταίες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού από τις νυχτερινές ώρες σήμερα το βράδυ με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη Δυτική Ελλάδα σήμερα Σάββατο (04-10-2014) από τις νυχτερινές ώρες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους και πιθανώς κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.
Πιο συγκεκριμένα:
Αύριο Κυριακή (05-10-2014) και μεθαύριο Δευτέρα (06-10-2014) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά διαστήματα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Μακεδονία και πιθανώς στη Δυτική Πελοπόννησο και την Κεντρική Μακεδονία.

Εκδηλώσεις Μνήμης και τιμής για το Ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων, την Κυριακή 5 Οκτωβρίου

Εκδηλώσεις Μνήμης και τιμής για το Ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων οργανώνει την Κυριακή 5 Οκτωβρίου η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών και η Τοπική Κοινότητα Λιγκιάδων.
Εβδομήντα ένα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον Οκτώβριο του 1943 και ο Δήμος Ιωαννιτών καλεί τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στον μαρτυρικό τόπο των Λιγκιάδων, τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων και καταδικάζοντας τα εγκλήματα του ναζισμού.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
10:30 Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου
10:45 Άφιξη στο χώρο του Ηρώου
10:50 Κεντρική ομιλία από το Δήμαρχο κ. Θωμά Μπέγκα
11:00 Προσκλητήριο νεκρών
11:15 Κατάθεση στεφάνων
Ενός λεπτού σιγή.

Δηλώσεις συμμετοχής για κατάθεση στεφάνων στο Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Ιωαννιτών (τηλ.: 2651361110).

Ο Γιάννης, το μαντίλι, η παράδοση, «τα λερωμένα, τα άπλυτα» και οι χαριτωμενιές του κ. Δημάρχου…

Γράφει ο Κίτσος ο Αθαμάνας
«Του βλέμματός του να ρουφώ τη ζαφειρένια δρόσο»

Όσο περνούν τα χρόνια και γερνάμε -  άσχετο, αν πολλοί δεν θέλουν να το παραδεχτούν- τόσο εξασθενεί  η μνήμη μας. Φυσικό φαινόμενο θα έλεγε κάποιος.  Φυσικό, όμως, φαινόμενο θα έλεγα κι εγώ πως όλοι μας τρέφουμε τα θυμητάρια μας. Κι αυτά δεν είναι απλά ενθυμήματα. Είναι τρόπος ζωής, που στοιχειοθετήθηκε και θεμελιώθηκε εκεί, στην Ήπειρο, στα χωριά μας.
Θυμάμαι το ήρεμο χωριό που πέρασα έρημος εκεί
και μες στα μάτια η ομορφιά μ’ είχε φιλήσει
κι ακόμα η μνήμη μου κρατεί σα μακρυσμένη μουσική
μύρα, λαλιές κι ιριδισμούς-ξανθό μελίσσι.
Κι  όλα αυτά δεν είναι, απλά  ένα σελάγισμα μιας περασμένης ζωής, μια βουκολική αναπόληση,  μια θύμηση περαστική, ένα μαντίλι λερωμένο κι άπλυτο, όπως «χαριτωμενοειδώς» διαπίστωσε στη γιορτή των Ηπειρωτών στην Αργυρούπολη  ο Δήμαρχος Αργυρούπολης (28/9 2014)   κ. Κωνσταντάτος  ψέγοντας τους Ηπειρώτες γιατί δεν μερίμνησαν, τέλος πάντων, να το πλύνουν.
«Το παραστράτισμα του εμπόρου, ο πολιτευόμενος∙
που την έχει την πολιτική επάγγελμά του»
Κ. Παλαμάς

Συνελήφθησαν οι δύο δράστες της ληστείας σε κατάστημα στην Αμφιθέα Άρτας

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 45 και 41 ετών

Συνελήφθησαν χθες (03-10-2014) αργά το απόγευμα στη Λιμίνη Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 45 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία –κακουργηματικού χαρακτήρα- για ληστεία, σωματική βλάβη, εκβίαση, εξύβριση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα, οι δύο δράστες, χθες λίγο μετά τα μεσάνυχτα, εισήλθαν σε καφέ-μπαρ στην Αμφιθέα Άρτας και με την απειλή πιστολιού, απέσπασαν από την 48χρονη ιδιοκτήτρια, το χρηματικό ποσό των (70) ευρώ, ενώ προκάλεσαν σωματικές βλάβες σε θαμώνα και υλικές ζημιές σε τραπεζοκαθίσματα του καταστήματος.
Μετά από σχετική καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί ενήργησαν αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο ημεδαπών στη Λιμίνη Άρτας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ τη προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

Μείωση 40% στην αγοραστική δύναμη των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα

Σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Κατά 40% μειώθηκε η αγοραστική δύναμη των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα το 2013-2014 σε σχέση με την προηγούμενη σχολική χρονιά, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Την ίδια περίοδο οι μισθοί των εκπαιδευτικών αυξήθηκαν σε 16 ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο, Δανία, Γερμανία, Εσθονία, Γαλλία, Κροατία, Λουξεμβούργο, Ουγγαρία, Μάλτα, Αυστρία, Σλοβακία, Φιλανδία, Μεγάλη Βρετανία, Νορβηγία, Σκόπια, Τουρκία).
Όπως σημειώνει η Επιτροπή, οι αυξήσεις αυτές οφείλονται ουσιαστικά σε μισθολογικές μεταρρυθμίσεις και προσαρμογές στο κόστος διαβίωσης.
Η έρευνα καλύπτει τους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές σχολείων στην προσχολική, πρωτοβάθμια, κατώτερη δευτεροβάθμια και ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ προκύπτει ότι σε περίπου μισές από τις 33 ευρωπαϊκές χώρες που περιλαμβάνονται στην έκθεση η αγοραστική δύναμη των δασκάλων το 2014 εξακολουθεί να είναι χαμηλότερη από το επίπεδο του 2009.

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος: Συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των συνταξιούχων

Αριθ. πρωτ. 2513
Αθήνα 2-10-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των συνταξιούχων

Με αφορμή την ΠανΑττική συγκέντρωση και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα Πέμπτη 2/10/2014 η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος  συμπαρίσταται στον αναμφισβήτητα δίκαιο αγώνα των χιλιάδων αποδήμων Ηπειρωτών συνταξιούχων απομάχων της ζωής.
Δηλαδή των χιλιάδων ανθρώπων που διαμαρτύρονται για τις ληστρικές περικοπές στις κύριες  και επικουρικές συντάξεις, των δώρων και επιδομάτων αδείας και το τσεκούρωμα της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης.
Οι συνταξιούχοι με τις άδικα μειωμένες συντάξεις αδυνατούν όχι μόνο να συνεχίσουν να ζουν με αξιοπρέπεια, αλλά ακόμη και να συμβάλουν από το υστέρημά τους στη βοήθεια των άνεργων παιδιών και εγγονιών τους .
Η καταλήστευση των συντάξεων διαλύει τον κοινωνικό ιστό της περιφέρειας και των απομακρυσμένων χωριών, καθώς οι απόδημοι συνταξιούχοι λειτουργούν και σαν αιμοδότες της κοινωνικοοικονομικής ζωής των χωριών τους που μοιραία ερημώνουν.
Καλούμε την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις τεράστιες ευθύνες της  απέναντι στους συνταξιούχους  σταματώντας  την αντιλαϊκή πολιτική της και να ικανοποιήσει  τα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων.


Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Καινοτόμα προϊόντα «Δωδώνης» με συνεργασία του Ινστιτούτου Γάλακτος

Νέες συνεργασίες, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της γαλακτοβιομηχανίας, προωθεί η Διοίκηση της «Δωδώνης», επιδιώκοντας να δοκιμάσει καινοτόμα προϊόντα με απώτερο στόχο να πρωταγωνιστήσουν στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Έτσι, στο πλαίσιο της ανάπτυξης νέων προϊόντων μέσα από την επιστημονική έρευνα και την καινοτομία και σε συνδυασμό με την παράδοση και την υψηλή ποιότητα που εγγυάται η γαλακτοβιομηχανία εδώ και 50 χρόνια, η Διοίκηση της εταιρίας προχώρησε στην υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό (ΕΛ.Γ.Ο) ΔΗΜΗΤΡΑ.
Το πρόγραμμα 
Η «Δωδώνη» θα χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης νέων γαλακτοκομικών προϊόντων, που θα υλοποιηθεί από το Ινστιτούτο Γάλακτος Ιωαννίνων (Ι.Γ.Ι) του ΕΛ.Γ.Ο «ΔΗΜΗΤΡΑ». Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 21 μήνες και με την ολοκλήρωσή του, τα συμπεράσματα - αποτελέσματα που θα προκύψουν, θα παραδοθούν στην γαλακτοβιομηχανία.

Ρώσικη ρουλέτα με την υγεία τους παίζουν οι νέοι που κάνουν σεξ χωρίς προφύλαξη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα  3 Οκτωβρίου 2014

«Ρώσικη ρουλέτα» με την υγεία τους παίζουν  τρείς στους δέκα Έλληνες έφηβους καθώς δεν παίρνουν κανένα μέτρο προφύλαξης στις σεξουαλικές τους επαφές με το άλλο φύλο!
 Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, να έχουμε μεγάλο αριθμό ανεπιθύμητων κυήσεων, εξίσου μεγάλο αριθμό αμβλώσεων και  αύξηση των σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων.
 «Το γεγονός αυτό δηλώνει την αναγκαιότητα ενημέρωσης των νέων , μέσω μαθημάτων σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία , για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στις σεξουαλικές επαφές χωρίς μέτρα προφύλαξης» τονίζει η  παιδοψυχίατρος κα Μερσύνη Αρμενάκα, με την ευκαιρία της  Παγκόσμιας Ημέρας Αντισύλληψης.
Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε τον περασμένο Αύγουστο στο περιοδικό Journal of  Pediatric Adolescent Gynecology  σε τυχαίο δήγμα 1074 εφήβων 14-16 χρόνων- μαθητών δημοσιών σχολείων της Αττικής-  διαπιστώθηκε  ότι 21.8% είχαν ήδη σεξουαλικές επαφές!
Η αναλογία αγοριών  κοριτσιών ήταν 3/1 και η μέση ηλικία έναρξης ήταν στα 14.5 χρόνια.
«Απ αυτούς τρείς στους δέκα δεν χρησιμοποιούσε κανένα μέτρο προφύλαξης, ενώ το 9,6% των κοριτσιών χρησιμοποίησε  το «χάπι της επόμενης  ημέρας »που σημαίνει ότι αυτό το ποσοστό είχε  πιθανά ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη» αναφέρει η κα Αρμενάκα.