Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Καινοτόμα προϊόντα «Δωδώνης» με συνεργασία του Ινστιτούτου Γάλακτος

Νέες συνεργασίες, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της γαλακτοβιομηχανίας, προωθεί η Διοίκηση της «Δωδώνης», επιδιώκοντας να δοκιμάσει καινοτόμα προϊόντα με απώτερο στόχο να πρωταγωνιστήσουν στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Έτσι, στο πλαίσιο της ανάπτυξης νέων προϊόντων μέσα από την επιστημονική έρευνα και την καινοτομία και σε συνδυασμό με την παράδοση και την υψηλή ποιότητα που εγγυάται η γαλακτοβιομηχανία εδώ και 50 χρόνια, η Διοίκηση της εταιρίας προχώρησε στην υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό (ΕΛ.Γ.Ο) ΔΗΜΗΤΡΑ.
Το πρόγραμμα 
Η «Δωδώνη» θα χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης νέων γαλακτοκομικών προϊόντων, που θα υλοποιηθεί από το Ινστιτούτο Γάλακτος Ιωαννίνων (Ι.Γ.Ι) του ΕΛ.Γ.Ο «ΔΗΜΗΤΡΑ». Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 21 μήνες και με την ολοκλήρωσή του, τα συμπεράσματα - αποτελέσματα που θα προκύψουν, θα παραδοθούν στην γαλακτοβιομηχανία.
Η «Δωδώνη», με γνώμονα την προσφορά στην τοπική κοινωνία της Ηπείρου, αποφάσισε να προχωρήσει με τη συνεργασία και την ανάθεση του προγράμματος σε έναν τοπικό φορέα, όπως είναι το Ινστιτούτο Γάλακτος Ιωαννίνων (Ι.Γ.Ι), ενισχύοντας τη λειτουργία και τις δραστηριότητές του.
Η εταιρεία, μ’ αυτή την κίνηση, γνωρίζει το πολύχρονο και σημαντικό εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο και την ουσιαστική προσφορά του Ινστιτούτου στην ελληνική γαλακτοκομία και παραδοσιακή τυροκομία στα 25 χρόνια της λειτουργίας του.
Δηλώσεις Δ/ντα  Συμβούλου
Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της «Δωδώνη», κ. Μιχάλης Παναγιωτάκης, δήλωσε σχετικά: «Στη «Δωδώνη» δίνουμε έμφαση στην καινοτομία και την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρίας μέσα από τη δημιουργία νέων προϊόντων, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας της Ηπείρου. Σε αυτό το πλαίσιο, επιδιώκουμε τη συνεργασία και τη στήριξη αναγνωρισμένων ερευνητικών ιδρυμάτων της ευρύτερης περιοχής. Με ιδιαίτερη χαρά, προχωρήσαμε στη συγκεκριμένη συνεργασία με το Ινστιτούτο Γάλακτος Ιωαννίνων και αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τα αποτελέσματά του προγράμματος».