Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Νέα επιδότηση ανακαίνισης σπιτιού ύψους 8.000 ευρώ με 2 όρους από το πρόγραμμα «Ανακαινίζω - Νοικιάζω»

 


Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τις πρωτοβουλίες αντιμετώπισης του στεγαστικού προβλήματος, ανακοίνωσε δύο σημαντικές αλλαγές για επιδότηση ανακαίνισης στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω - Νοικιάζω».

Η πρώτη αλλαγή αφορά την αύξηση της επιδότησης, η οποία πλέον ανέρχεται στο 60% (8.000 ευρώ). Το πρόγραμμα έχει δύο όρους: Πρώτον, το ακίνητο να δοθεί στη συνέχεια για ανακαίνιση και δεύτερον, το ανώτατο επιτρεπόμενο ποσό που μπορεί να ξοδέψει ο ιδιοκτήτης για την ανακαίνιση είναι 13.000 ευρώ (ήταν 10.000).

«Είναι κάτι το οποίο είχε ζητηθεί», σχολίασε η υπουργός.

Ωστόσο, τα υπόλοιπα κριτήρια του προγράμματος παραμένουν αμετάβλητα.

Συγκεκριμένα, όπως διευκρίνισε η κ. Ζαχαράκη, οι όροι αφορούν την επικαρπία ή κυριότητα του ακινήτου, το οικογενειακό εισόδημα που δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ και την έκταση του ακινήτου που πρέπει να είναι έως 100 τ.μ.

Αναλυτικά οι αλλαγές

Το πρόγραμμα «Ανακαινίζω- Νοικιάζω» προσφέρει στους ιδιοκτήτες, που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα κεφάλαια, τη δυνατότητα να ανακαινίσουν τα ακίνητά τους με σκοπό την ένταξη κενών κατοικιών στη μισθωτική αγορά, μέσω της επιδότησης για την αναβάθμισή τους.

Περίπου 12.500 κενές κατοικίες αναμένεται να ενταχθούν στη δράση, εφόσον οι ιδιοκτήτες τους ακολουθήσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες.

Με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα χορηγούνται τα νέα ενισχυμένα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

 


Την ενίσχυση των τριών βασικών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ από 1ης Ιανουαρίου 2025 αλλά με την εισαγωγή κριτηρίων κινητής και ακίνητης περιουσίας ανακοίνωσε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, εξειδικεύοντας τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ για το Δημογραφικό και τη στήριξη της οικογένειας.

Τα κριτήρια για τη χορήγηση των επιδομάτων θα «κλειδώσουν» στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου και θα παρουσιαστούν αμέσως μετά.

Με τους περιουσιακούς «κόφτες» πολλοί που λαμβάνουν σήμερα τα επιδόματα θα τα χάσουν, με την υπουργό να τονίζει ότι στόχος είναι η δικαιότερη κατανομή των επιδομάτων και η ενίσχυση όσων έχουν πραγματικά ανάγκη. Όσον αφορά τα βασικά επιδόματα, ανακοινώθηκε ότι:

Αυξάνεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα από 216 ευρώ σε 250 ευρώ και 75 ευρώ (από 50 ευρώ) για κάθε παιδί. Παράλληλα, προσαυξάνονται αναλόγως τα εισοδηματικά όρια.

Αυξάνεται το επίδομα στέγασης από 70 ευρώ σε 125 ευρώ και 75 ευρώ, αναλόγως της εισοδηματικής κλίμακας, πλέον αύξησης 30% για κάθε τέκνο, αλλά με στοχευμένα κριτήρια.

Επίδομα παιδιού

Στο επίδομα παιδιού:

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη για παράνομη κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων

 


Στις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας προχώρησαν στη σύλληψη τριών αλλοδαπών, ηλικίας 34, 27 και 37 ετών.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου στον επιβατικό σταθμό του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, ο 34χρονος εντοπίστηκε να κατέχει και να επιδεικνύει ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου ατόμου, ενώ οι άλλοι δύο κατείχαν και παρουσίασαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη αναχώρηση προς το εξωτερικό.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, το οποίο διενεργεί την προανάκριση.

Θανάσιμος τραυματισμός 52χρονης ημεδαπής στο 57ο χλμ της Εγνατίας Οδού

 


Σήμερα και περί ώρα 09:20΄, στο 57ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 52χρονη ημεδαπή, στο οποίο επέβαινε και 18χρονος ημεδαπός, εκτράπηκε της πορείας του και προσέκρουσε αρχικά σε μεταλλικά προστατευτικά κιγκλιδώματα και ακολούθως σε στύλο φωτισμού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της οδηγού και τον τραυματισμό του συνεπιβάτη.

Προανάκριση για τη διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας.

ΕΠΣ ΗΠΕΙΡΟΥ: Μετάθεση της έναρξης της 1ης Αγωνιστικής των Πρωταλημάτων Α', Β' Ερασιτεχνικής Κατηγορίας

 


Η τεχνική Επιτροπή της ΕΠΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ενημερώνει την μετάθεση της έναρξης της 1ης Αγωνιστικής των Πρωταθλημάτων Α', Β' Ερασιτεχνικής Κατηγορίας το Σαββατοκύριακο 21-22/09/2024, λόγω μη ολοκλήρωσης των απαιτούμενων διαδικασιών για την έκδοση τέλεση αγώνων.

Παρακάλαμος: Θεία λειτουργία (Ύψωσης τον τιμίου και ζωοποιού Σταυρού)

 


Θεία λειτουργία (Ύψωσης τον τιμίου και ζωοποιού Σταυρού) στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου.

Γιάννινα: Συλλήψεις για διακίνηση κοκαΐνης

 


Συνελήφθη σήμερα (14-9-2024) μετά τα μεσάνυχτα από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών

Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης συνελήφθη ακόμη ένας ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος είχε προμηθεύσει νωρίτερα τον δεύτερο ημεδαπό με μικροποσότητα κοκαΐνης (0,7 γραμμάρια), η οποία βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του πρώτου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

·   3 συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 4,2 γραμμαρίων,

·   συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 3,3 γραμμαρίων,

·  χρηματικό ποσό 1.550 ευρώ και

·  ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Εφημερίδα Αδελφότητας Καστάνιανης Πωγωνίου (Μάιος-Ιούνιος-Ιούλιος)

 


Εφημερίδα Αδελφότητας Καστάνιανης Πωγωνίου (Μάιος-Ιούνιος-Ιούλιος)

ΕΠΣ ΗΠΕΙΡΟΥ: Αναβολή της έναρξης του κυπέλλου ερασιτεχνών

 


Η τεχνική Επιτροπή της ΕΠΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ενημερώνει την αναβολή της έναρξης της 1ης Αγωνιστικής του Κυπέλλου Ερασιτεχνών την Τετάρτη 18/09/2024 και ορίζει νέα ημερομηνία την Τετάρτη 25/09/2024, λόγω μη ολοκλήρωσης των απαιτούμενων διαδικασιών για την έκδοση τέλεση αγώνων.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (16-22/09/2024)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2024) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ  16/09/2024         

Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγγος – Κόντσικα -Ασβεστοχώρι         18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 17/09/2024      

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα – Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα – Αρτοπούλα        08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  18/09/2024         

Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι         18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ    19/09/2024         

Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα- Δίστρατο 08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ       20/09/2024         

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρ          18:00 – 01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ   22/09/2024         

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά – Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι – Καλπάκι       18:00 – 23:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ  16/09/2024         

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο – Άγ. Κοσμάς – Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό     

18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 17/09/2024         

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή     08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  18/09/2024         

Ελληνικό – Λάζαινα – Αετορράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι – Πάτερο – Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια – Κορύτιανη   18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ    19/09/2024

Νεοχώρι – Κτίσματα – Χαραυγή – Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη – Λάβδανη – Διμόκορη – Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι – Κεράσοβο        08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ       20/09/2024

Κέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστής – Χουλιαράδες       18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ  21/09/2024         

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδoβίζι – Διχούνι       08:00 – 13:00

Accelerate Greece: Τρεις ελληνικές startups θα ταξιδέψουν στο Τορόντο

 


Η The Hellenic Initiative Canada, σε συνεργασία με την The Hellenic Initiative και την Ergo Capital, ανακοινώνει τις επιχειρηματικές ομάδες που επιλέχθηκαν για το πρόγραμμα «Accelerate Greece», το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Τορόντο, ξεκινώντας στις 30 Σεπτεμβρίου 2024. Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης καινοτόμων ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων τεχνολογίας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους σε διεθνές επίπεδο.

Μέσα από εντατικά εργαστήρια, εξειδικευμένη εκπαίδευση, mentoring από στρατηγικούς συμβούλους και δικτύωση με επενδυτές, το πρόγραμμα εξοπλίζει τους επιχειρηματίες με όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να επιτύχουν στον κλάδο τους. Επιπλέον, λόγω της τοποθεσίας του στο Τορόντο, οι συμμετέχουσες νεοφυείς επιχειρήσεις θα έχουν πρόσβαση στο Elevate Festival, τη μεγαλύτερη εκδήλωση τεχνολογίας και καινοτομίας του Καναδά.

Το Accelerate Greece θα φιλοξενηθεί σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ των startups και προάγει την καινοτομία. Η The Hellenic Initiative Canada και η The Hellenic Initiative θα καλύψουν τα έξοδα μετάβασης και διαμονής στον Καναδά για τις επιλεγμένες startups, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.