Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Super League: Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

Επιστροφή στις νίκες με την βοήθεια των κεντρικών αμυντικών!

Στο 15΄ εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, ο προωθημένος Μπέριος παίρνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ο Περιστερίδης δεν μπορεί να ανακόψει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα και ο ΠΑΣ κάνει το 0-1.
Ωραία μπαλιά στο 23' του Τόρες στον Κάταϊ,  ο οποίος σουτάρει με τη μία από το ύψος της μεγάλης περιοχής και στέλνει την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Βελλίδη φέρνοντας το ματς στα ίσα.
Στο 61' ο Ακόστα εκτελεί πλασαριστά κόρνερ, ο Ίλιτς τροφοδοτεί τον προωθημένο Κολοβέτσιο κι εκείνος γράφει το 1-2.


ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ): Περιστερίδης, Ινκούμ, Φαΐσκα, Γιαχία, Ζαραδούκας, Τετέ, Αγκιλέρα, Μπέλιτς (65' Βλαχοδήμος), Γουνδουλάκης (64' Σιαλμάς), Κατάι, Τόρες
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΠΕΤΡΑΚΗΣ): Βελλίδης, Ντάσιος, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ (71' Κίτσου), Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Ακόστα, Γιάκος (63' Τσάβες), Κοροβέσης, Ίλιτς

Από Δήμους και Περιφέρειες οι διαθεσιμότητες του Μαρτίου

Έκλεισαν οι απολύσεις στο Δημόσιο

Σχεδόν τίποτε δεν πρόκειται να κλείσει μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή και το eurogroup, λένε όλες οι πλευρές μετά και το ναυάγιο στη νέα σύσκεψη της τρόικας με το κυβερνητικό επιτελείο που διήρκεσε μέχρι τα ξημερώματα.
Μόνο σε ένα σημείο είπε "ναι" η τρόικα και αυτό δεν είναι άλλο από το προσχέδιο για τις απολύσεις στο δημόσιο.
Πρόκειται για 11.400 απολύσεις που θα γίνουν από τα τέλη του μήνα μέχρι και τον Δεκέμβριο τμηματικά.
Ωστόσο και σε αυτόν το τομέα η τρόικα επέμεινε στα χρονοδιαγράμματα ζητεί να βρεθούν τα 4.000 άτομα που θα συμπληρώσουν τον κατάλογο με τα συνολικά 12.500 άτομα του δεύτερου γύρου της διαθεσιμότητας έως τα τέλη Μαρτίου.

Ηγουμενίτσα: Το φορτίο με τα πορτοκάλια έκρυβε 400 κιλά χασίς

Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, βάρους 400 κιλών εντόπισαν οι άνδρες του κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας τα ξημερώματα, σε νταλίκα με βουλγαρικές πινακίδες, που είχε προορισμό την Ιταλία.
Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα κάτω από φορτίο με πορτοκάλια, στην καρότσα της νταλίκας. 
Κατά τον έλεγχο των φορτηγών με προορισμό την Ιταλία στην πύλη του λιμανιού, το ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί μύρισε το χασίς και ύστερα από εξονυχιστικό έλεγχο, εντοπίστηκαν 200 συσκευασίες στον διπλό πάτο της καρότσας του φορτηγού.
Τα ναρκωτικά και η νταλίκα κατασχέθηκαν, ενώ συνελήφθη ο Σέρβος οδηγός.


ΠΗΓΗ: www.newpost.gr

Καταπολέμηση διαφθοράς

Στο ΕΜΠ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) που υπηρετώ, έχουν γίνει εκατοντάδες προσλήψεις υπαλλήλων αορίστου χρόνου, χωρίς διαγωνισμό, κάτω από το απόλυτο καθεστώς γενικευμένης οικογενειοκρατίας, που αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων και ως εκ τούτου και με παράνομες προσλήψεις και άλλες, δήθεν νομιμοφανείς.
Σε ένα τέτοιο καθεστώς οικογενειοκρατίας, παράνομων προσλήψεων αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, κλικών, κομματισμού, ημετέρων, ανομίας, διαπλοκής κ.λπ., εξυπακούεται ότι σε κάθε περίπτωση διαμορφώθηκαν άθλιες εργασιακές συνθήκες. 
Για να σώσουν την οικογενειοκρατία, τους αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, την διαπλοκή, την ανομία, τις “φαμίλιες”, τους ημέτερους, επινοούν κάθε είδους τεχνάσματα και μεθοδεύσεις. Στο καθεστώς οικογενειοκρατίας, τους έξω από αυτήν, τους εξαναγκάζουν σε αδράνεια (στο ψυγείο). 

Μέχρι 14 Μαρτίου η προθεσμία για να μπορέσουν να ψηφίσουν οι ετεροδημότες

Στις 14 Μαρτίου λήγει η προθεσμία για τους ετεροδημότες, προκειμένου να καταθέσουν αίτηση και να διαγραφούν από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδημοτών.
Εάν δεν το πράξουν, τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, οπότε ψηφίζουμε για δήμαρχο - περιφερειάρχη (όπου υπάρχει β' γύρος) και για το Ευρωκοινοβούλιο, οι ετεροδημότες θα έρθουν αντιμέτωποι με το παράδοξο να πρέπει ψηφίσουν σε δύο διαφορετικά μέρη της χώρας.
Για παράδειγμα, εάν ένας ετεροδημότης που μένει στην Αθήνα είναι εγγεγραμμένος στον Δήμο Θεσσαλονίκης, πρέπει να ψηφίσει για τις ευρωεκλογές στο ειδικό εκλογικό τμήμα της Αθήνας και την ίδια ημέρα να βρεθεί και στην Θεσσαλονίκη για να ψηφίσει για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Μερόπη Πωγωνίου: Συνελήφθη ένας 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για οπλοκατοχή και διακεκριμένες κλοπές

Βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι και κλοπιμαία
Είχε διαρρήξει το ίδιο πρωί διαδοχικά τέσσερις εκκλησίες στην περιοχή του Πωγωνίου

Συνελήφθη, προχθές (01-03-2014) το απόγευμα στη Μερόπη Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, παράνομη οπλοφορία και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, προχθές το απόγευμα οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους, εντόπισαν τον 21χρονο και ύστερα από αστυνομικό έλεγχο, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν:
ένα πιστόλι μάρκας star , με γεμιστήρα που περιείχε έξι φυσίγγια διαμετρήματος (9) mm .
τριάντα έξι (36) φυσίγγια διαμετρήματος (9) mm .
ένα μαχαίρι με λάμα μήκους (16) εκατοστών.
το χρηματικό ποσό των (66,47) ευρώ σε κέρματα.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 21χρονος είχε εισέλθει το ίδιο πρωί παράνομα στη χώρα και είχε διαπράξει διαδοχικά τέσσερις διαρρήξεις και απόπειρες διαρρήξεων, σε εκκλησίες στην ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου:
στους Δρυμάδες Ιωαννίνων, αφού διέρρηξε, με τη μέθοδο της θραύσης, την κεντρική είσοδο του Ιερού Ναού Παναγίας, αφαίρεσε από το παγκάρι το χρηματικό ποσό των εξήντα (60,00€) περίπου ευρώ.
Στο χωριό Σταυροσκιάδι , αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να εισέλθει στο εσωτερικό των Ιερών Μονών Θεοτόκου και Αγίου Αθανασίου με σκοπό την αφαίρεση αντικειμένων, προκαλώντας φθορές στην κεντρική είσοδο και σε παράθυρο.
Στον Κακόλακο Ιωαννίνων , εισήλθε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει προσδιοριστεί εάν έχει αφαιρέσει κάτι.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Από την Τρίτη 4 Μαρτίου ενεργοποιούνται στις Π.Ε. της Περιφέρειας Ηπείρου οι διατάξεις του Νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος

Από την Τρίτη 4 Μαρτίου 2014, ενεργοποιούνται από τις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ηπείρου, οι διατάξεις του Νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους και στα καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος σε εφαρμογή εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Ήδη έχουν συσταθεί κλιμάκια ελέγχου κατά Περιφερειακή Ενότητα, τα οποία θα αποτελούνται από δύο επόπτες Δημόσιας Υγείας και έναν Αστυνομικό που θα ορίζεται από την Υπηρεσία του. 
Έργο των κλιμακίων είναι η διενέργεια ελέγχων σε όλους τους δημόσιους χώρους και σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, επισημαίνει στους υπεύθυνους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ότι πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στη σήμανση του χώρου με τα απαγορευτικά σήματα του καπνίσματος, τόσο στην είσοδο, όσο και εντός του καταστήματος, στη μη ύπαρξη σταχτοδοχείου, στην ύπαρξη θεωρημένου βιβλίου αναφοράς για την καταγραφή του ελέγχου και των αποτελεσμάτων αυτού.