Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Συνάντηση του Προέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργου Δόση, με τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη και το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Ιωάννη Λώλο

Ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Δόσης σήμερα Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016, συναντήθηκε στις έδρες της Πειρφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας και του Δήμου Ηγουμενίτσας με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη και τον Δήμαρχο Ιωάννη Λώλο.
Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια ενημέρωσης, ανταλλαγής απόψεων και συμπόρευσης στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την ηπειρωτική αποδημία και την Ήπειρο γενικότερα.
Ο Πρόεδρος της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, ενημέρωσε για τα προβλήματα που απασχολούν την οργανωμένη ηπειρώτικη και όχι μόνο αποδημία, τις ενέργειες και δράσεις της ΠΣΕ, προς την Κυβέρνηση και την Ελληνική Πολιτεία για την επίλυση τους καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απόδημοι Ηπειρώτες. στη σημερινή συγκυρία της οικονομικής κρίσης και τις θέσεις-προτάσεις της ΠΣΕ.
Μεγάλο μέρος της συζήτησης και με τους 2 εκπροσώπους του Θεσπρωτικού λαού, απασχόλησε το ζήτημα της ανάπτυξης της Ηπείρου και της απασχόλησης των μόνιμων κατοίκων της περιοχής, ως και ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν από την Πολιτεία και τους φορείς της Περιφέρειας Ηπείρου. 
Ακόμη συζήτησαν για, τα θέματα περιβάλλοντος και οικολογίας που απασχολούν την περιοχή, για την ασφάλεια των παραμεθοριών περιοχών της Ηπείρου, για το μεταναστευτικό-προσφυγικό και για ζητήματα παράδοσης και πολιτισμού.
Ο Πρόεδρος της ΠΣΕ Γιώργος Δόσης μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων που έγιναν σε κλίμα κατανόησης και καλής διάθεσης, δήλωσε ικανοποιημένος και ότι οι συναντήσεις αυτές αποτελούν μια νέα απαρχή για συνεργασία και με την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και με το Δήμο Ηγουμενίτσας, που θα αποβεί προς το κοινό συμφέρον


Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Eurostat: Στο 23,4% η ανεργία στην Ελλάδα, τον Ιούνιο του 2016

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στο 23,4% διαμορφώθηκε το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2016, σε σχέση με τον Μάιο που ήταν 23,5,%.
Στην Ευρωζώνη και την «ΕΕ των 28», η ανεργία παρέμεινε σταθερή τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο στο 10,1% και στο 8,6% αντίστοιχα. (Δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ελλάδα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο).
Συνολικά, τον Αύγουστο καταγράφονται 21,973 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 16,3 εκατομμύρια άνεργοι στην Ευρωζώνη.
Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (23,4% τον Ιούνιο) και την Ισπανία (19,5%).
Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία (3,9%) και τη Γερμανία (4,2%).
Ειδικότερα, στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στα 1,12 εκατομμύρια.
Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 19,8% και στις γυναίκες στο 27,8%.
Εξάλλου, μείωση κατέγραψαν τα ποσοστά ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) στην Ελλάδα, από 49,1% τον Μάιο σε 47,7% τον Ιούνιο. 
Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων καταγράφονται στην Ελλάδα (47,7%), την Ισπανία (43,2%) και την Ιταλία (38,8%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία (6,9%).

Τον Αύγουστο η ανεργία των νέων στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 20,7% και στην ΕΕ στο 18,6%.

Από 1η Ιανουαρίου 2017 υποχρεωτική η εγκατάσταση POS

Από 1η Ιανουαρίου 2017 εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, ουζερί, πιτσαρίες, σουβλατζίδικα, καφετέριες, καφενεία, καφέ-μπαρ, καφεζυθεστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα φαστ φουντ, μπαρ και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης θα είναι υποχρεωμένα να διαθέτουν μηχάνημα αυτόματης συναλλαγής ώστε να δέχονται πληρωμές πελατών μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών.
Εάν οι πελάτες επιθυμούν να πληρώσουν με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, τα καταστήματα εστίασης θα είναι υποχρεωμένα να το δέχονται.
Οι συναλλαγές με μετρητά δεν θα απαγορεύονται στις επιχειρήσεις εστίασης, όμως εάν οι πελάτες επιθυμούν να πληρώσουν με κάρτες οι καταστηματάρχες θα είναι υποχρεωμένοι να το δέχονται.
Το μέτρο θα επεκταθεί εντός του 2017 και σε γιατρούς, δικηγόρους, λογιστές και λοιπούς ελεύθερους επαγγελματίες.
Η επιβολή του μέτρου της υποχρεωτικής εγκατάστασης POS ξεκινά από τις επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης, επειδή, όπως έχει διαπιστωθεί από τους ελέγχους που πραγματοποιούν οι φοροελεγκτικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις εμφανίζουν πολύ υψηλά ποσοστά φορολογικών παραβάσεων που αφορούν στη μη έκδοση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών για τις υπηρεσίες που παρέχουν στους πελάτες τους.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός του Υπουργείου Οικονομικών για την επέκταση της χρήσης ηλεκτρονικών μέσω πληρωμών στις καθημερινές συναλλαγές, όπως θα αποτυπώνεται στο σχετικό νομοσχέδιο, προβλέπει ότι:

Υπογράφηκαν οι αποφάσεις για την επιστροφή ΦΠΑ και ΕΦΚ στους αγρότες

Υπογράφηκαν οι αποφάσεις και σύντομα θα πραγματοποιηθούν πληρωμές στους αγρότες που δικαιούνται επιστροφές ΦΠΑ και επιστροφές ΕΦΚ στο πετρέλαιο για τα έτη 2103-2014, συνολικού ύψους περί τα 150 εκατ. ευρώ. 
Η αναφορά  έγινε  από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου σε ενημερωτική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στην Λαμία.
Ο υπουργός επισήμανε ότι μέχρι σήμερα έχουν καταβληθεί το 2016 συνολικά για τις άμεσες ενισχύσεις 2,1 δισ ευρώ ενώ εντός του έτους θα ολοκληρωθούν όλες οι εκκρεμότητες του 2015 και των παλαιότερων χρόνων.
Όπως είπε θα καταβληθούν τέλη Οκτωβρίου το 70% της βασικής ενίσχυσης του 2017,  μέσα Νοεμβρίου το 60% της εξισωτικής του 2016 και περί τα μέσα Δεκεμβρίου το υπόλοιπο της βασικής και το πρασίνισμα, φτάνοντας συνολικά στα 2 δις ευρώ. 

Αρχίζουν τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για τις κατ' εξαίρεση μετεγγραφές φοιτητών

Από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου έως τις 31 του ίδιου μήνα θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση κατ' εξαίρεση μετεγγραφής, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.
Όπως επισημαίνεται, οι αιτήσεις υποβάλλονται από τον αιτούντα για την μετεγγραφή φοιτητή ή νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του, στο Κεντρικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας, προς την Επιτροπή κατ' Εξαίρεση Μετεγγραφών.
Στην αίτηση επισυνάπτονται τα δικαιολογητικά, που τεκμηριώνουν τις ιδιαίτερα σοβαρές και εξαιρετικές περιπτώσεις και συμπληρώνονται τα προσωπικά στοιχεία και τα στοιχεία επικοινωνίας του φοιτητή.
Στους αιτούντες μπορεί να χορηγηθεί κατ' εξαίρεση μετεγγραφή σε Τμήμα αντίστοιχο του Τμήματος προέλευσης, εφόσον διαπιστωθεί ότι συντρέχουν οι ιδιαίτερα σοβαροί και εξαιρετικοί λόγοι που επιβάλλουν την μετεγγραφή του αιτούντος.
Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας σημειώνεται ότι αίτηση για χορήγηση κατ' εξαίρεση μετεγγραφής δύναται να υποβληθεί και μετά τη λήξη της ανωτέρω προθεσμίας, μόνο αν ο λόγος που επικαλείται ο αιτών προέκυψε μεταγενέστερα.


ΠΗΓΗ:  www.ethnos.gr

Περιφέρεια Ηπείρου: Δοκιμαστική ενεργοποίηση των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Από το Αυτοτελές Τμήμα ΠΑΜ- ΠΣΕΑ της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι την  Τετάρτη 05 Οκτωβρίου 2016 κατά την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016, θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας σε όλη την Επικράτεια όπως παρακάτω:
Τοπική ώρα 11:00 σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).
Τοπική ώρα 11:05 σήμανση λήξης συναγερμού για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).
Επίσης γνωστοποιείται στο κοινό ότι η ενεργοποίηση των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως, δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Στο Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020 εντάχθηκε η συνέχιση λειτουργίας των ΚΗΦΗ Δήμων Ηγουμενίτσας και Ιωαννιτών

Μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ήπειρος 2014-2020" θα συνεχιστεί η λειτουργία των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) των Δήμων Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων, τα οποία παρέχουν υπηρεσίες σε 80 συνολικά άτομα. 
Οι σχετικές αποφάσεις ένταξης, έχουν υπογραφεί από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και αφορούν τα:
Ø  «Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων - ΚΗΦΗ Δήμου Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 211.633,86 ευρώ.
Το έργο έχει ως αντικείμενο τη συνέχιση της λειτουργίας για ένα έτος, των δυο ΚΗΦΗ του ΝΠΔΔ Προσχολική Αγωγή, Κοινωνική Προστασία και Πολιτισμός (ΠΑΚΠΠΟ) του Δήμου Ηγουμενίτσας, που λειτουργούν στα αντίστοιχα Δημοτικά Διαμερίσματα Πλαταριάς και Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας από το 2013.
Η συγκεκριμένη πράξη θα παρέχει υπηρεσίες σε 50 ωφελούμενους. Η χρηματοδότηση αφορά την μισθοδοσία του υφιστάμενου προσωπικού των δύο ΚΗΦΗ (μια Νοσηλεύτρια, μια Κοινωνική Φροντίστρια, μια Βοηθητικό προσωπικό και έναν Οδηγό στο ΚΗΦΗ Πλαταριάς και μια Κοινωνική Φροντίστρια στο ΚΗΦΗ Πέρδικας), αλλά και την πρόσληψη νέου προσωπικού για την αναβάθμιση των παρεχόμενων στις ειδικότητες:
 - ενός Κοινωνικού Φροντιστή και 2 άτομα εξωτερικούς συνεργάτες (γιατρός και φυσιοθεραπευτής ή εργοθεραπευτής) για το ΚΗΦΗ Πλαταριάς, και
- ενός Κοινωνικού Φροντιστή, ενός Νοσηλευτή, ενός ατόμου Βοηθητικό προσωπικό και 2 άτομα εξωτερικούς συνεργάτες (γιατρός και φυσιοθεραπευτής ή εργοθεραπευτής) για το ΚΗΦΗ Πέρδικας
Ø  «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) Δήμου Ιωαννιτών», προϋπολογισμού 106.004,03 ευρώ
Το έργο αφορά στη συνέχιση της λειτουργίας για ένα έτος, του ΚΗΦH του ΝΠΔΔ Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Ιωαννιτών.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη, χθες (29-09-2016) το βράδυ, στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 37χρονο, διότι μετά από έρευνα που έγινε σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, βρέθηκαν στην κατοχή του δώδεκα (12) φυσίγγια αγνώστου διαμετρήματος.
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας, ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 37χρονου σε περιοχή της Ναυπάκτου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, όπου βρέθηκε ένα πυροβόλο όπλο-πιστόλι, με ενσωματωμένη γεμιστήρα με τέσσερα φυσίγγια.
Το όπλο και τα φυσίγγια κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

4η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου στη Β΄ ερασιτεχνική, εκτός ο Αγροτικός Αστέρας (Π.Α.Ο. Κρύας-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 1-10-16/14:30) εντός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (ΑΕΔ Πωγωνάτος-Α.Ο. Ζωοδόχος 1-10-16/16:30), εκτός η Αναγέννηση (Α.Ε. Γιάννενα-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 2-10-16/14:30)


ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΚΡΥΑΣ   
ΩΡΑ: 16:30

Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 16:30

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ο.ΖΩΟΔΟΧΟΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΑΣΦΑΚΑΣ
ΩΡΑ: 16:30

Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου, της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016
Π.Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (15:00)
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (16:30) 
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (16:30) 
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ (16:30) 
Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ (16:30) 
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ - Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ (16:30) 
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (16:30) 
Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (16:30)  

Ξεκινά τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 6.339 θέσεις, οκτάμηνης απασχόλησης σε νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016, ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 6.339 θέσεις, οκτάμηνης απασχόλησης, που δημιουργούνται στο πλαίσιο της νέας γενιάς προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, σε 34 δήμους-θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, οι 34 δήμοι που εντάσσονται, σε αυτήν τη φάση, στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας είναι, ανά Περιφέρεια, οι κάτωθι: 
α) Αττικής: Ίλιου, Πετρούπολης, Αγ. Βαρβάρας, Λαυρεωτικής, Νίκαιας-Αγ. Ιων. Ρέντη, Αχαρνών, Μεγαρέων, Αιγάλεω, β) Κεντρικής Μακεδονίας: Λαγκαδά, Νεάπολης-Συκεών, Δέλτα, Θεσσαλονίκης, Νάουσας, Χαλκηδόνας, Κιλκίς, Βέροιας, γ) Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, δ) Δυτικής Ελλάδας: Πύργου, Ήλιδας, Ναυπακτίας, Πατρέων, ε) Ηπείρου: Πρέβεζας, στ) Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης: Ξάνθης, Αλεξάνδρειας, Δράμας, Ορεστιάδας, ζ) Θεσσαλίας: Καρδίτσας, Τρικκαίων, η) Στερεάς Ελλάδας: Λαμιέων, Λιβαδέων, Κύμης-Αλιβερίου.

Ιόνια Οδός: Συνεχίζεται η αναμονή για την παράδοση του πρώτου τμήματος

 
Σκοτάδι επικρατεί σχετικά με την επικείμενη παράδοση του πρώτου τμήματος της Ιόνιας Οδού. Περίπου έξι μήνες πριν την προκαθορισμένη παράδοση του "λειτουργικού τμήματος" του αυτοκινητόδρομου, οι εργασίες συνεχίζονται με ταχύτητα, έχουν φτάσει το 85% αλλά δεν έχουμε το "ευτυχές γεγονός".
Από το καλοκαίρι που είχε εξαγγελθεί η απόδοση του τμήματος Κεφαλόβρυσο-Αμφιλοχία έχουν περάσει 4 μήνες και όλοι περίμεναν ότι αυτό θα είχε συμβεί μέσα στον Αύγουστο. Αυτό όμως τελικά δεν συνέβη.
Χωρίς να υπάρχει κάποια σαφής πληροφόρηση όλα δείχνουν ότι υπάρχει σιγή ιχθύος προκειμένου να προετοιμαστεί η πρώτη απόδοση τμήματος στον αυτοκινητόδρομο που κατασκευάζεται από το 2008.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα ώριμα τμήματα προς παράδοση έχουν χαρακτηριστεί τόσο το τμήμα Φιλιππιάδα-Αβγό όσο και το τμήμα Γαβρολίμνη-Κουβαράς. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι και το καθοριστικό για την πορεία των παραδόσεων τμημάτων του δρόμου.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε εξοχική κατοικία στον Σμέρτο Θεσπρωτίας

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 27χρονος υπήκοος Αλβανίας

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση διάρρηξης- κλοπής σε εξοχική κατοικία στον Σμέρτο Θεσπρωτίας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος ενός 27χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη - κλοπή, που έγινε βραδινές ώρες της 27/28-03-2016 σε εξοχική μονοκατοικία στον Σμέρτο Θεσπρωτίας, απ’ όπου αφαιρέθηκαν είδη ρουχισμού.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας.