Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1

Καρέλης, Πέτριτς και Αμπέιντ σκόραραν για τους γηπεδούχους, ο Τσάβες μείωσε για τον ΠΑΣ

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-1 τον αξιόμαχο ΠΑΣ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Οι πράσινοι αν και προηγήθηκαν 2-0 στο τέλος κινδύνευσαν ακόμα και με ισοφάριση.
Ο Καρέλης στο 17' ανοίγει το σκορ για τον Παναθηναϊκό!
Από υπέροχη μπαλιά του Ζέκα, ο Καρέλης μπήκε στην περιοχή, έκανε την ντρίμπλα πάνω στον Σκόνδρα και στη συνέχεια πλάσαρε τον Βελλίδη για το 1-0.
Ο Παναθηναϊκός κερδίζει πέναλτι στο 59΄ όταν σε γέμισμα του Νάνο από φάουλ, ο Μπέριος έσπρωξε αντικανονικά μέσα στην περιοχή τον Τελάντερ.
Ο Πέτριτς στέλνει τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Βελλίδη και γράφει το 2-0.
Ο Ταυλαρίδης στο 70' έκανε χέρι μέσα στην περιοχή σε σουτ του Μπέριου και ο ΠΑΣ κερδίζει πέναλτι.
Ο Τσάβες στέλνει τη μπάλα στο κέντρο της εστίας και μειώνει σε 2-1.
Οι κόντρες ευνοούν τον Αμπέντ που μπαίνει στην περιοχή του ΠΑΣ και με ωραίο τελείωμα στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη κάνοντας το τελικό 3-1 για τον Παναθηναϊκό στο 90+3'!

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μαρινάκης, Τελάντερ, Ταυλαρίδης, Νάνο, Λαγός (65' Πράνιτς), Αμπέντ, Ατζαγκούν (77' Κουτρουμπής), Ζέκα, Καρέλης (58' Μπεργκ), Πέτριτς
ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μπέριος (72' Mανιάς), Μιχαήλ, Ίλιτς (79' Φερφελής), Τσάβες, Ακόστα, Ναδάλες (68' Καρανίκας), Τσουκαλάς, Κοζορώνης, Στρούνα, Σκόνδρας

Στο Taxis τα νέα μηνιαία ποσά για τις 100 δόσεις

Άνοιξε μετά τις 10:00 το πρωί το σύστημα Taxis, το οποίο είχε κλείσει από την Παρασκευή καθώς έπρεπε να περαστούν οι αλλαγές που έχουν να κάνουν με τις ρυθμίσεις οφειλών.
Πλέον στο σύστημα  - στην προσωποποιημένη πληροφόρηση - βρίσκονται αναλυτικά τα στοιχεία των ρυθμίσεων με τον υπολογισμό των τόκων.
Αναλυτικά αναγράφεται το ποσό της ρύθμισης, οι τόκοι και οι νέες δόσεις κάθε μήνα.
Οι αλλαγές περιλαμβάνουν την αύξηση του επιτοκίου για οφειλέτες που χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ στο Δημόσιο.
Το επιτόκιο, που πηγαίνει από το 3% στο 5,05% (5% συν το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ) θα τεθεί σε ισχύ από τις 15 Οκτωβρίου και θα αφορά τις υπολειπόμενες, ανεξόφλητες οφειλές.

Από την αύξηση του επιτοκίου εξαιρούνται όσοι χρωστούν κάτω από 5.000 ευρώ, με προϋπόθεση όμως να μην ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, να μην έχουν ακίνητη περιουσία άνω των 150.000 ευρώ και η ρυθμισμένη οφειλή τους να υπερβαίνει το 50% του δηλωθέντος εισοδήματός τους.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την Τρίτη 20 Οκτωβρίου, ώρα 18:00

Έχοντας  υπόψη τις διατάξεις του άρθρου  67 του  Ν. 3852/2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη  20  Οκτωβρίου  2015   και ώρα  18.00.  
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στο  ΚΑΛΠΑΚΙ-ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ Δ.Σ. [ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ]

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.


ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΜΑΤΣΙΑΣ

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της 27ης/16-10-2015 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 16-10-2015, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 08-10-2014 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 27/16-10-2015
Αρ. Απόφασης / Θέμα
1484. Κατάρτιση της έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το Γ’ τρίμηνο έτους 2015 και υποβολή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
1485. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΚΟΛΟΜΟΔΙΩΝ – ΑΝΘΟΤΟΠΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν. ΣΚΟΥΦΑ», προϋπολογισμού € 3.571.574,00 με ΦΠΑ.
1486. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της νέας διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «ΔΙΚΤΥΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΜΠΗΣ Δ.Ε. ΞΗΡΟΒΟΥΝΙΟΥ» προϋπολογισμού € 4.002.000,00 με ΦΠΑ.

Δήμος Πωγωνίου: Θεματικό εργαστήρι για τη σύνδεση του βιώσιμου τουρισμού με την τοπική οικονομία και τα αγροτικά προϊόντα

Ο Δήμος Πωγωνίου σας προσκαλεί να συμμετέχετε στο θεματικό εργαστήρι με τίτλο: 
“Σύνδεση του βιώσιμου τουρισμού με την τοπική οικονομία και τα αγροτικά προϊόντα: 
Μια ουσιαστική ευκαιρία ανάπτυξης και απασχόλησης” στα πλαίσια του έργου: «Τοπική πλατφόρμα για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα νέων επιστημόνων ΤΕΙ/ΑΕΙ στην καινοτομία, και την καινοτομική επιχειρηματικότητα» που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «C.ΙΝ.Ε.ΕΜ. Δίκτυο Προώθησης της Ανταγωνιστικότητας, Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία», που θα υλοποιηθεί την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 17:15,
στο Ξενοδοχείο Grand Serai Congress & Spa, στα Ιωάννινα.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Κάτω Λαψίστα Ιωαννίνων: Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης αυτοκινήτου

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 38χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της διάρρηξης

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση διάρρηξης αυτοκινήτου που έγινε τον περασμένο Ιούλιο στην Κάτω Λαψίστα Ιωαννίνων.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 38χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι όπως προέκυψε δακτυλοσκοπικά, ο 38χρονος, την 17-07-2015, αφού έσπασε το τζάμι αυτοκινήτου στην Κάτω Λαψίστα Ιωαννίνων, αφαίρεσε διάφορα εργαλεία.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 38χρονου, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Νέες επιτυχίες για τους μικρούς Τζουντόκα στο Διεθνές Τουρνουά Τζούντο «Φίλιππος» στο Αμύνταιο

Με επιτυχία στέφτηκε για ακόμη μια φορά η συμμετοχή των μικρών Τζουντόκα στο Διεθνές Τουρνουά Τζούντο "Φίλιππος" στο Αμύνταιο το Σαββατοκύριακο.
Συγκεκριμένα από το τμήμα του Παρακαλάμου πήραν μέρος οι:
ΚΑΚΑΡΑΝΤΖΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΧΡΥΣΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ JUNIOR B -30κιλα
ΠΕΤΣΙΟΥ ΜΑΡΙΝΑ  ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Β' -42 ΚΙΛΑ
ΤΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΟΣ ΧΑΛΚΙΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΦΗΒΩΝ -90 ΚΙΛΑ
ΤΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 2ο ΧΑΛΚΙΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΣΤΑ -100 ΚΙΛΑ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΠΕΤΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Αμπελώνας Φιλιατών Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 46χρονος αλλοδαπός, έμπορος ναρκωτικών, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών

O 46χρονος δεν συμμορφώθηκε σε σήμα αστυνομικών για έλεγχο και ανέπτυξε ταχύτητα, με σκοπό να διαφύγει
 Κατασχέθηκαν -130- δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -141- κιλών και -184- γραμμαρίων

Συνελήφθη, σήμερα (19-10-2015) τα ξημερώματα στον Αμπελώνα Φιλιατών Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη).

Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή του Αμπελώνα Φιλιατών, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένα άτομο και επιχείρησαν να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.
Ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε στο σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας το όχημα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 46χρονος οδηγός.
Μετά από έρευνα στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στα πίσω καθίσματα και το πορτ-παγκάζ του οχήματος, (130) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (141) κιλών και (184) γραμμαρίων.
Επίσης, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο του 46χρονου καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για παράνομη μεταφορά τριών μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθη, σήμερα (19-10-2015) μετά τα μεσάνυχτα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 23χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράνομη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, διότι ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, μετέφερε τρεις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 34, 24 και 21 ετών, οι οποίοι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
To I.X.E. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.

Δελβινάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 24χρονος φυγόποινος αλλοδαπός

Συνελήφθη, χθες (18-10-2015) το μεσημέρι στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τον έλεγχο των στοιχείων του 24χρονου, σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Γυθείου, ποινής φυλάκισης έξι μηνών, για παραβίαση περιορισμών διαμονής καθώς και μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Έως τις 23 Οκτωβρίου τα οικογενειακά επιδόματα

Όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρέας Νεφελούδης, μέχρι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα οικογενειακά επιδόματα.

Μήπως έχουμε λάθος προτεραιότητες;

Για την παιδεία και την υγεία τι άποψη έχετε φίλοι μου;

Γράφει η Νανά Ζαφειροπούλου

Ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους, η επικρατούσα κατάσταση στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής είναι τραγική. 
Οι ελλείψεις σε προσωπικό υποχρεώνουν τα περισσότερα από τα ειδικά σχολεία της χώρας να λειτουργούν πραγματοποιώντας μόνο το 1/3 των ωρών του προγράμματος. 
Επιπλέον, ειδικά για τα ΤΕΕ και ΕΠΑΛ Ειδικής Αγωγής, το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει εκδώσει ειδικά σχολικά εγχειρίδια και δεν έχει εκπονήσει συγκεκριμένο ωρολόγιο πρόγραμμα, ούτε και πρόγραμμα σπουδών, με αποτέλεσμα οι μονάδες να λειτουργούν χάρη στο φιλότιμο και τη σκληρή προσπάθεια των εκπαιδευτικών.
Από τη συντριπτική πλειοψηφία των σχολικών μονάδων απουσιάζει Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, εργοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές, σχολικοί νοσηλευτές κλπ.), καθώς και Βοηθητικό Προσωπικό που συνδράμει στις καθημερινές ανάγκες των μαθητών, με αποτέλεσμα να παραμένουν ακόμα στο σπίτι παιδιά που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν.
Εξίσου υποστελεχωμένα είναι και τα Κέντρα Διάγνωσης, Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ). Ακόμη, η τοποθέτηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα ειδικά σχολεία εμποδίζει την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 
Η παρουσία διαφορετικών προσώπων κάθε χρονιά προκαλεί προβλήματα στη σχέση μαθητή-εκπαιδευτικού και δυσχεραίνει το διδακτικό έργο, επομένως παραμένει αναγκαίος ο διορισμός μονίμου προσωπικού στις μονάδες της ειδικής αγωγής.
Επιπρόσθετα, μεγάλα είναι τα προβλήματα μετακίνησης των παιδιών, με αποτέλεσμα ένας πολύ μεγάλος αριθμός από αυτά να παραμένει στο σπίτι και να απέχει από την εκπαιδευτική δραστηριότητα.
Τέλος, απουσιάζουν εκπαιδευτικές δομές μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στις οποίες θα μπορούσαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους οι απόφοιτοι των ΕΕΕΕΚ, ΕΠΑΛ και ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής. Ενώ έχουν ιδρυθεί τέσσερα ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής στη χώρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Βόλος), αυτά προσφέρουν ειδικότητες μόνο σε τυφλά και κωφά άτομα, τη στιγμή που η πλειοψηφία των αποφοίτων της δευτεροβάθμιας ειδικής εκπαίδευσης έχει νοητική υστέρηση, αυτισμό και άλλες μαθησιακές δυσκολίες.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Προβλέπεται η συγγραφή ειδικών εγχειριδίων, καθώς και η εκπόνηση ωρολογίου προγράμματος και προγράμματος σπουδών για εκείνες τις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής που ακόμα δεν διαθέτουν;
2. Θα προχωρήσει σε προσλήψεις Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού, αναγκαίου για τη στοιχειώδη λειτουργία των ειδικών σχολείων και των ΚΕΔΔΥ;
3. Θα τροποποιηθούν οι διατάξεις για τα ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής, προκειμένου να προσφερθούν ειδικότητες που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των αποφοίτων της δευτεροβάθμιας ειδικής αγωγής;

Το τελικό σχέδιο για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο

Έχουν ενσωματωθεί οι αλλαγές που απαιτούνται ώστε να είναι σύμφωνο με τις προσταγές του νέου μνημονίου

Ως το τέλος του μήνα θα κλειδώσει σε κάθε λεπτομέρεια του το σχέδιο για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, για το οποίο τα περισσότερα σημεία έχουν ολοκληρωθεί. Αφού κατατεθεί προς ψήφιση, η εφαρμογή του θα ξεκινήσει από τις αρχές του 2016. Με το νέο μισθολόγιο θα αποσυνδεθεί ο μισθός από το βαθμολόγιο επιφέροντας σαρωτικές αλλαγές στις απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων. 
Σημειώνεται ότι έχουν ενσωματωθεί όλες οι αλλαγές που απαιτούνται ώστε να είναι σύμφωνο με τις προσταγές του νέου μνημονίου.
Όπως αναφέρει το “Έθνος της Κυριακής”, το τελικό σχέδιο του νέου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων περιλαμβάνει τους εξής άξονες:
 Αποσύνδεση των αυξήσεων από το βαθμολόγιο. 
Οι αυξήσεις θα αποδίδονται ανάλογα με τα χρόνια και όχι το βαθμό που παίρνει ο υπάλληλος.
 Αλλαγή κλιμακίων ανά διετία και τριετία. Για υπαλλήλους ΥΕ και ΔΕ προβλέπονται 13 μισθολογικά κλιμάκια, τα οποία αποδίδουν ωριμάνσεις στους βασικούς μισθούς ανά τριετία. Αντίστοιχα για τους υπαλλήλους ΠΕ και ΤΕ προβλέπονται 19 κλιμάκια με ωριμάνσεις ανά διετία.

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 25 Οκτωβρίου

Η χειμερινή ώρα θα αλλάξει τα ξημερώματα της Κυριακής 25 Οκτωβρίου και οι δείκτες του ρολογιού θα γυρίσουν μία ώρα πίσω.

Συγκεκριμένα, στις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, τα ρολόγια θα επιστρέψουν στις 03:00 προσφέροντας άλλη μία ώρα ύπνο.

Μόνο το 35% των εκπρόθεσμων πέρασε από έλεγχο από ΚΤΕΟ

Παρά την παράταση που έδωσε το υπουργείο Υποδομών στις 30 Σεπτεμβρίου για τα εκπρόθεσμα οχήματα (όσα συμπλήρωσαν εξάμηνο χωρίς ΚΤΕΟ στην περίοδο έως 30 Ιουνίου 2014) να λήγει σε τρεις εργάσιμες ημέρες, μόλις το 35% των εκπρόθεσμων αυτοκινήτων και δικύκλων έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ.
Ο Σύνδεσμος επισημαίνει ότι "σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις του υπουργείου ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ, δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν εκμεταλλευτούν την παραπάνω προθεσμία χάνουν οριστικά το bonus απαλλαγής του 50% του προστίμου καθυστέρησης και θα βρίσκονται πλέον έκθετοι έναντι του προστίμου τροχαίας αξίας 400 ευρώ, και σε κάθε περίπτωση του προστίμου περί μη διενέργειας ελέγχου ΚΤΕΟ αξίας 150 ευρώ το οποίο θα ξεκινήσει να επιβάλλεται αυτόματα μέσω ηλεκτρονικής διασταύρωσης και βεβαίωσης στη ΔΟΥ κάθε εμπλεκόμενου ιδιοκτήτη οχήματος από 1/1/2016".