Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ανακοίνωση για Κοπή Χόρτων

Έρχονται τα "μπιλιετάκια" για το τέλος ακινήτων

Από τις αρχές Αυγούστου, το υπουργείο Οικονομικών θα ξεκινήσει την αποστολή των ειδοποιητηρίων για το τέλος ακινήτων του 2012. Πρόκειται για ένα από τα μέτρα με τα οποία η κυβέρνηση στοχεύει να εισπράξει έσοδα 3 δισ. ευρώ, προκειμένου ο προϋπολογισμός να επανέλθει σε τροχιά σύγκλισης με το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής που προβλέπει το μνημόνιο, κάτι το οποίο τέθηκε ως προϋπόθεση από το Εurogroup ώστε να ξεκινήσουν πάλι οι συζητήσεις με την τρόικα για την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου προς τη χώρα μας.
Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι τα έσοδα από τέλος ακινήτων θα ανέλθουν στα 2,5 δισ. ευρώ και θα καλύψουν έτσι το μεγαλύτερο μέρος από το ποσό των 3 δισ. ευρώ που αναζητείται.
Το πιθανότερο είναι ότι θα αποσταλεί στους φορολογούμενους και πάλι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αλλά θα είναι αποσυνδεδεμένο από το ποσό του ρεύματος. Η καταβολή του από τους φορολογούμενους αναμένεται να γίνει σε 5 δόσεις.
Τα άλλα δύο μέτρα για τα οποία, επίσης, θα πρέπει να έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις ως το τέλος του μήνα είναι οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια και η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.
Σε ότι αφορά τα ειδικά μισθολόγια, η κυβέρνηση αναζητά ισοδύναμα μέτρα για να αποφευχθούν οι μεγάλες περικοπές (το μνημόνιο προβλέπει μείωση 12%).
Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι όποιες αποφάσεις αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από τις αρχές Αυγούστου. Η εξίσωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης θα ξεκινήσει από 15 Οκτωβρίου.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός, έμπορος ναρκωτικών

Ο 32χρονος χρησιμοποιούσε για τη διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης το 10χρονο γιο του.
Κατασχέθηκαν περίπου (100) γραμμάρια ηρωίνης.

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, χθες (10-07-2012) το βράδυ, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση στην Ανατολή Ιωαννίνων, όπου συνέλαβαν έναν 32χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και διακίνηση ηρωίνης στην πόλη των Ιωαννίνων, ενώ χρησιμοποιούσε ως ενδιάμεσο διακινητή στα ραντεβού αγοραπωλησίας με τους τοξικομανείς αγοραστές το 10χρονο γιο του.
Αναλυτικότερα, χθες το βράδυ εντοπίστηκε από αστυνομικούς ο 10χρονος ανήλικος κοντά στην οικία του στην Ανατολή Ιωαννίνων και κατά τη διάρκεια ελέγχου βρέθηκε να κατέχει μία νάιλον συσκευασία (φιξάκι) με ηρωίνη, σε μορφή βράχου, βάρους (5,6) γραμμαρίων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 32χρονος πατέρας του ανήλικου, ο οποίος συνελήφθη, συντόνιζε τη διακίνηση των ναρκωτικών, χρησιμοποιώντας τον 10χρονο γιο του, τον οποίο προμήθευε με ποσότητες ηρωίνης, τις οποίες ακολούθως ο ανήλικος παρέδιδε σε τοξικομανείς της πόλης των Ιωαννίνων.
Σε έρευνες που έγιναν στην οικία του 32χρονου και εξωτερικά αυτής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
εικοσιπέντε (25) φιξάκια ηρωίνης, συνολικού βάρους (95,5) γραμμαρίων, κρυμμένα μέσα σε μπουκάλι από γάλα.
δύο (2) κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης διακίνησης ναρκωτικών,
το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Τραυματισμός αλλοδαπού με αιχμηρό αντικείμενο στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας

Χθες (10-07-2012) τα ξημερώματα, στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας, 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ δέχθηκε επίθεση για προσωπικές διαφορές από ομοεθνείς του, οι οποίοι τον τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο, στην τραχηλική χώρα.
Οι δράστες αναζητούνται, ενώ ο αλλοδαπός νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών.
Προανάκριση για τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Χάνουν το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, όσοι καταθέσουν εκπρόθεσμα τη φορολογική τους δήλωση

Χωρίς το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ θα μείνουν όσοι καταθέσουν εκπρόθεσμα τη φορολογική τους δήλωση, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν με πρόσθετο φόρο. Παράλληλα, όπως διαρρέει από τα αρμόδια κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών, όσοι στείλουν τις δηλώσεις τους μετά στη λήξη των προθεσμιών θα χάσουν και την ευνοϊκή ρύθμιση της εξόφλησης των «φουσκωμένων» εκκαθαριστικών σημειωμάτων έως και 9 δόσεις.
Με τις κινήσεις αυτές, γίνεται προσπάθεια να ασκηθεί πίεση στους φορολογούμενους που έχουν αφήσει για τελευταία στιγμή την υποβολή της δήλωσής τους, να... δραστηριοποιηθούν άμεσα έτσι ώστε να φθάσει το συντομότερο στο γραμματοκιβώτιο του σπιτιού τους το σημείωμα της Εφορίας.
Στόχος η είσπραξη όσο το δυνατόν περισσότερων και σε συντομότερο χρονικό διάστημα εσόδων για τα άδεια κρατικά ταμεία.

«Ιστορική» ευρω-γλίτσα ...

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

Όταν κατέρρευσε η Lehman Brothers και ξέσπασε η κρίση από τις ΗΠΑ, εδώ στην Ελλάδα στήθηκαν λιτανείες υπέρ της ΕΕ, αφού κατά τους μεγάλους σαμάνους της μπουρδολογίας, το «κοινό ευρωπαϊκό σπίτι μας» ήταν θωρακισμένο από την κρίση...
*
Όταν η ξεροκέφαλη κρίση έφτασε - παρά τις λιτανείες - και στην από δω πλευρά του Ατλαντικού, ξεκίνησαν τόσο οι «ιστορικές» σύνοδοι της ΕΕ, όσο και η ανακήρυξη «ηρώων» - σαν τους τελευταίους Μόντι και Ραχόι - που ως άλλοι Λεοντόκαρδοι θα έσωζαν την ήπειρό μας.
Ποιος δεν θυμάται τον πρώτο τέτοιο «ήρωα», τον πρώην Βρετανό πρωθυπουργό - και νυν ευρισκόμενο στα αζήτητα - Γκόρντον Μπράουν που τα ελληνικά ΜΜΕ τον δοξολογούσαν γιατί με τις «ευφυείς» πολιτικές τοποθετήσεις του «θωράκιζε» την ΕΕ από την κρίση;
*
Μετά, όταν η κρίση έσκασε για τα καλά στην ελληνική αυλή μας, μαζί με τις «ιστορικές» συνόδους των Βρυξελλών, είχαμε και καλλιστεία... «φιλελλήνων». Ποιος δεν θυμάται ότι μέχρι να φτάσουμε στο «νέο αέρα» του Ολάντ είχαμε περάσει από εκείνα τα καραγκιοζίστικα για τον...«Θεσσαλονικιό» Σαρκοζί;
*
Παράλληλα με τα παραμύθια περί «ηρώων», «φιλελλήνων» και «κακών μαγισσών» και όσο η κρίση φούντωνε, τόσο πιο... «ιστορικές» γίνονταν και οι αποφάσεις των συνόδων της ΕΕ:
«Ιστορική» η σύνοδος που αποφάσισε την ένταξη στα μνημόνια και στις τρόικες.
«Ιστορική» η σύνοδος που αποφάσισε την «αναδιάρθρωση» του ελληνικού χρέους.
«Ιστορική» η σύνοδος που αποφάσισε την «επιμήκυνση» του χρέους.
«Ιστορική» η σύνοδος που αποφάσισε το «κούρεμα» του χρέους.
«Ιστορική» η σύνοδος που αποφάσισε το νέο «κούρεμα» του χρέους.
*
Κάπως έτσι φτάσαμε στην τελευταία «ιστορική» σύνοδο της ΕΕ, που αποφάσισε  τη... «φιλολαϊκή (!) ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ανέδειξε τους νέους «ήρωες» της δεκάρας και της μιας μέρας.
Για όσο, δηλαδή, τους χρειάζονται τα «πολυβολεία» της ανελέητης προπαγάνδας, που κατ' ευφημισμόν την αποκαλούν «ενημέρωση».
*
Μετά από τόσους «ήρωες», όμως, και μετά από τόση... «Ιστορία», στην Ελλάδα σπάει το ένα «ιστορικό ρεκόρ» μετά το άλλο:
Έσπασε το «ιστορικό ρεκόρ» της φτώχειας.
Έσπασε το «ιστορικό ρεκόρ» της ανεργίας.
Έσπασε το «ιστορικό ρεκόρ» της απανθρωπιάς στα διαλυμένα νοσοκομεία, στις ουρές των συσσιτίων, στις ουρές των καρκινοπαθών για ένα φάρμακο, στον κατάλογο των αυτοκτονιών...
Έτσι γράφεται η πραγματική ιστορία στην Ελλάδα.
Με πόνο. Με δάκρυα. Και με σπαραγμό. Σπαραγμό ευθέως ανάλογο των τυμπανοκρουσιών των παπαγάλων της ευρω-γλίτσας, των επιφορτισμένων να υμνολογούν τις «ιστορικές» συνόδους των «ηρώων» της ευρωενωσιακής βαρβαρότητας.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Εξαρθρώθηκε τριμελής σπείρα, που εμπλέκεται σε κλοπές καλωδίων χαλκού

Κατασχέθηκε ποσότητα χαλκού, βάρους (500) περίπου κιλών  

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας σπείρα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές καλωδίων χαλκού στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Θεσπρωτίας.
Συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω σήμερα (10-07-2012) νωρίς το πρωί, στην περιοχή Μαυρούδι Θεσπρωτίας, τρεις (3) ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 22,21 και 19 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες και το ακινητοποίησαν προκειμένου να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν στα καθίσματα και στο χώρο αποσκευών του οχήματος καλώδια χαλκού, διαφόρων διαμετρημάτων συνολικού βάρους (500) περίπου κιλών και κατασχέθηκαν.
Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τα καλώδια τα είχαν αφαιρέσει λίγο πριν, από τον προαύλιο χώρο του υποσταθμού της Δ.Ε.Η. στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας, το τελευταίο δίμηνο είχαν διαπράξει άλλες τέσσερις κλοπές καλωδίων τριφασικού ρεύματος από αγροκτήματα στο Ασπροκκλήσι και στο Ράγιο Θεσπρωτίας.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας.

H Ευρώπη των λαών

Όλοι αυτοί που εξακολουθούν να μπερδεύουν στο μυαλό του κόσμου την ΕΕ με την "Ευρώπη γενικά" το μόνο που κάνουν είναι να προσφέρουν υπηρεσία στα σχέδια της κ. Μέρκελ και της παρέας της, καθώς και των άλλων παιδιών που βρίσκονται από πίσω τους παλεύοντας για "περισσότερη Ευρώπη" και μαζί για λιγότερη ζωή για όλους εμάς. Το καλό της Ευρώπης το θέλουμε όλοι. Το καλό της ΕΕ το θέλουν όλοι εκτός από το ΚΚΕ που το λέει με θάρρος πως ενδιαφέρεται μόνο για το καλό του λαού και θα δικαιωθεί από την πραγματικότητα. Γιατί άλλο η Ευρώπη και άλλο η ΕΕ.
Η ΕΕ θα φανεί ότι είναι μια συμμαχία άγριων πληγωμένων θηρίων που θα στραφούν με ακόμη μεγαλύτερη μανία εναντίον μας για να σωθούν από την κρίση τους..
Η ενοποίηση και η περισσότερη Ευρώπη σημαίνει τη μετατροπή της Ελλάδας σε νομό της ΕΕ που θα είναι υποχρεωμένος να τηρεί νομοθεσίες και σύμφωνα προστασίας των συμφερόντων των μονοπωλίων που καμιά σχέση δεν θα έχουν με τα λαϊκά συμφέροντα. Σημαίνει κατάργηση της Δημοκρατίας όπως ακριβώς ήταν από την αρχή ο στόχος του Μάαστριχτ που άλλοι είδαν θετικά και υπέγραψαν.
Αυτή είναι η αλήθεια και τα περί "Ευρώπης των λαών" αναφέρονται όχι στο σήμερα βέβαια αλλά στη στιγμή που οι λαοί θα οργανωθούν και θα αποφασίσουν να πάρουν την τύχη τους στα χεριά τους. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει ούτε από τους καναπέδες ούτε από τα πληκτρολόγια φυσικά.

Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και Προαγωγής Υγείας

Δελτίο Τύπου

Τριπλασιασμός των ανασφάλιστων Ελλήνων πολιτών που δεν έχουν πρόσβαση σε γιατρούς και φάρμακα από άκρο σε άκρο σε όλη τη χώρα.
Δημιουργία Κοινωνικών Φαρμακείων και Ιατρείων με γοργούς ρυθμούς σε όλη τη χώρα με τη συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης, του ΕΔΔΥΠΠΥ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Αυτά ήταν τα πορίσματα από το 8ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) με θέμα "Η πρόληψη και η Κοινωνική Μέριμνα στην Τοπική Κοινωνία και ο Ρόλος του Ενιαίου Φορέα Υγείας" που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη 6-7 Ιουλίου2012, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του ΣΦΕΕ, της ΠΕΦ και του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Εξοικονόμησης Ενέργειας.
Η θεματολογία του συνεδρίου αφορούσε το πλαίσιο δομών και πόρων που χρειάζονται στην τοπική αυτοδιοίκηση για την αναβάθμιση ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας που θα ξεκινάει με κεντρική στόχευση τη διατήρηση της υγείας των πολιτών και όχι τη θεραπεία των ασθενών.  Επίσης, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αναπτύχθηκαν διεξοδικά δράσεις και προγράμματα πρόληψης που έλαβαν χώρα σε δήμους μέλη του ΕΔΔΥΠΠΥ καθώς και επιστημονικά θέματα προληπτικής ιατρικής και ενημέρωσης πολιτών (π.χ. εμβολιασμοί, καλοήθης υπερπλασία του προστάτη, ακράτεια κλπ).
Τα συμπεράσματα του συνεδρίου συνόψισε ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους δημάρχους και τους εκπροσώπους των ΟΤΑ για τη συμμετοχή τους στις τράπεζες εργασιών, τόνισε τον ιδιαίτερο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει σήμερα, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, το ΕΔΔΥΠΠΥ, ως πυλώνας δικτύωσης όλων των δήμων μελών όχι μόνο σε επίπεδο εθνικό, αλλά και ευρωπαϊκό.