Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Το Γυμνάσιο Παρακαλάμου διοργανώνει πάρτι στο «PLEGMA CLUB», την Παρασκευή 13 Μαρτίου

Ελεούσα Ιωαννίνων: Σύλληψη δύο ατόμων για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη και πλαστογραφία κατά περίπτωση

Χθες (06-03-2015) το μεσημέρι στην περιοχή της Ελεούσας Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, συνέλαβαν έναν 40χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη, καθώς και τον 40χρονο μεταφερόμενο, για πλαστογραφία.
Συγκεκριμένα, από έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος οδηγός του οχήματος, μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, τον 40χρονο ομοεθνή του, μη νόμιμο μετανάστη, ο οποίος όπως προέκυψε από τον έλεγχο, έφερε διαβατήριο με πλαστό αποτύπωμα σφραγίδας.
Κατασχέθηκαν:
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και το διαβατήριο που έφερε πλαστή σφραγίδα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού για πλαστογραφία

Συνελήφθη χθες (06-03-2015) το πρωί, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, 43χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για πλαστογραφία.
Αναλυτικότερα, ο δράστης, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς ένα πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου.
Κατασχέθηκε το παραπάνω έγγραφο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Τέλος στη σύνταξη χηρείας

Ποιοι είναι αυτοί που τη χάνουν

Είκοσι ημέρες προθεσμία δίνει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε όσους παίρνουν δύο συντάξεις -εκ των οποίων η μία χηρείας- για να αποφασίσουν ποια θα κρατήσουν, αφού η μία θα κοπεί.
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», στάλθηκαν μαζικά ειδοποιητήρια σε 112.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη χηρείας από το Δημόσιο και ταυτόχρονα κύρια σύνταξη είτε από το Δημόσιο είτε από άλλο ταμείο και τους καλεί εντός 20 ημερών να δηλώσουν ποια από τις δυο συντάξεις θα κοπεί, αλλιώς η περικοπή θα γίνει αυτόματα.
Όλοι οι δικαιούχοι σύνταξης χηρείας από το Δημόσιο θα πρέπει να υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις με τις οποίες να γνωστοποιούν:
•Αν λαμβάνουν κύρια σύνταξη από το Δημόσιο ή οποιοδήποτε άλλο ταμείο και από πότε, για να αποφασίσουν ποια σύνταξη θα μειωθεί.
•Αν εργάζονται ως μισθωτοί ή αυτοαπασχολούνται και από πότε, οπότε αυτόματα η σύνταξη χηρείας αναστέλλεται.

Συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝ.Π.Ε.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝ.Π.Ε. παρέστη ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου.
Κυρίαρχο θέμα ήταν η κτηνοτροφία, λόγω του ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος της ολοκλήρωσης των προσωρινών σχεδίων διαχείρισης των βοσκήσιμων γαιών, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουν οι Έλληνες κτηνοτρόφοι να πάρουν  ενισχύσεις κατά την νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ (2014-2020).
Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε ο οδικός χάρτης των ενεργειών και των αναγκαίων νομοθετικών ρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν.
Συζητήθηκαν επίσης τα εξής θέματα:
Α) Η πρόληψη του καταρροϊκού πυρετού και των αποζημιώσεων οι οποίες θα καταβληθούν εντός τριμήνου.
Β) Οι τρόποι πρόληψης και καταπολέμησης της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών και της ευλογιάς.
Γ) Η εκχώρηση μέρους των κτηνιατρικών τελών στις Περιφέρειες, ώστε να αποκτήσουν ανταποδοτικό χαρακτήρα και να χρηματοδοτηθούν έργα για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας.
Δ) Η εκχώρηση επιπρόσθετων πόρων του Γεωργικού Ταμείου στις Περιφέρειες.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τοποθέτηση πωλητών λαϊκών αγορών του Δήμου Ιωαννιτών

Από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης (Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού) της Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται πως οι ενδιαφερόμενοι για πλήρωση νέων θέσεων από υπάρχουσες Άδειες Λαϊκών Αγορών στις νέο-ιδρυθείσες Λαϊκές Αγορές του Δήμου Ιωαννιτών καθώς και για την επανατοποθέτηση των πωλητών στις Λαϊκές Αγορές που λειτουργούν, σύμφωνα με τον Ν.4264/14 “Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος και άλλες διατάξεις” και την 717/2014 Απόφαση Δ.Σ. Δήμου Ιωαννιτών, μπορούν να προσέλθουν στην Υπηρεσία (Γραφείο 106) από την Δευτέρα 09/03/2015 έως και Παρασκευή 20/03/2015 για την κατάθεση της αίτησης (παρέχεται από την υπηρεσία) σχετικά με την επιθυμία συμμετοχής σε αυτές.
Στην αίτηση θα πρέπει να δηλώνεται η επιθυμία συμμετοχής ανά ημέρα και Λαϊκή Αγορά, για την μοριοδότηση τους, στις κάτωθι Λαϊκές Αγορές:
1. Δευτέρα: Α) Σεισμόπληκτα 80 Θέσεις (56 Παραγωγικές – 24 Επαγγελματικές)

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Φεβρουάριο 2015 στην Ήπειρο

Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Φεβρουάριο του 2015 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 10 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 8 το 2014).
Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
2 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 1 το 2014)
1 τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι κανένα το 2014)
7 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 7 το 2014)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 17 παθόντες (έναντι 16 το 2014). Ειδικότερα καταγράφηκαν:
2 νεκροί (έναντι 1 το 2014)
2 σοβαρά τραυματίες (έναντι κανένας το 2014)
13 ελαφρά τραυματίες (έναντι 15 το 2014)

Ανακοίνωση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η οποία εορτάζεται παγκοσμίως την 8η Μαρτίου, καθιερώθηκε από τον Ο.Η.Ε. το 1977 για την κινητοποίηση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών. Ο εορτασμός για το 2015 θα επικεντρωθεί στην Διακήρυξη και Πλατφόρμα Δράσης του Πεκίνου (BeijingDeclarationandPlatformforAction), έναν ιστορικό οδικό χάρτη, ο οποίος υπογράφηκε από 189 χώρες πριν από 20 χρόνια και έθεσε τους όρους για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών.
Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν καθημερινά προκλήσεις και είναι υποχρεωμένες να αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Και ενώ σε ορισμένες χώρες τα δικαιώματα αυτά θεωρούνται δεδομένα, σε κάποιες άλλες η καταπάτηση της ελευθερίας, της προσωπικότητας και της σωματικής ακεραιότητας καθιστά τις γυναίκες ευάλωτες σε κάθε είδους κακοποίηση, υποταγή, στέρηση της εκπαίδευσης ακόμα και της δυνατότητας να αποκτούν εισόδημα.
Τα μηνύματα των διεθνών οργανισμών και ιδιαίτερα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν κάνουν λόγο για την ανάγκη ενδυνάμωσης των γυναικών, που θα εξασφαλίσει το μέλλον όλων των ανθρώπων. Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών είναι υποχρέωση όλων μας για την δημιουργία κοινωνιών που θα αναπτύσσονται απαλλαγμένες από κάθε είδους διακρίσεις και θα προάγουν τον σεβασμό στην Ισότητα των Φύλων.