Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Ξεκινούν τις 7 Ιουλίου οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό της αγροτικής εστίας

Οι αιτήσεις συμμετοχής από αγρότες-δικαιούχους υποβάλλονται στα ΚΕΠ, από τις 7 Ιουλίου έως τις 25 Ιουλίου

 Δέσμη 6+1 προγραμμάτων, από τα οποία μπορούν να επωφεληθούν περισσότεροι από 330.000 ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι αγρότες, θέτει σε εφαρμογή ο Λογαριασμός Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) του ΟΓΑ.
Αυτό αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και ο διοικητής του ΟΓΑ Στυλιανός Πλιάκης, με θέμα τα νέα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού για το 2017, καθώς και άλλες παροχές, όπως δωρεάν βιβλία και θεατρικές παραστάσεις από τον ΛΑΕ του ΟΓΑ.
   Η συνολική δαπάνη ξεπερνάει, για το 2017, τα 14 εκατ. ευρώ και αντιστοιχεί σε δελτία κοινωνικού τουρισμού, εκδρομικά πακέτα, δωρεάν βιβλία, εισιτήρια θεάτρου, σεμινάρια και χρηματικά βοηθήματα σε πολύτεκνες αγρότισσες. Οι αιτήσεις συμμετοχής από αγρότες-δικαιούχους υποβάλλονται στα ΚΕΠ, από τις 7 Ιουλίου έως τις 25 Ιουλίου, ενώ, από τις 5 Ιουλίου μέχρι τις 25 Ιουλίου, υποβάλλουν φακέλους οι επιχειρηματίες που επιθυμούν να συμβληθούν με τον ΟΓΑ. Τα αποτελέσματα αναμένονται την 1η Αυγούστου.
   Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ειπώθηκε ότι, για δεύτερη χρονιά, η επιδότηση για τον κοινωνικό τουρισμό σε Βορειοανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα είναι αυξημένη, «σε μία προσπάθεια ενίσχυσης των περιοχών που σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού».

Ιερά Μονή Σωσίνου: Αγρυπνία για τον Όσιο Παΐσιο το βράδυ της Τρίτης 11 Ιουλίου

Με αγρυπνία το βράδυ της Τρίτης 11 Ιουλίου, θα εορταστεί για δεύτερη χρονιά η μνήμη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη στη Μονή Σωσίνου.

Η Αγρυπνία θα τελεστεί στο παρεκκλήσι της Μονής που είναι αφιερωμένο στον Άγιο και θα αρχίσει περί τις 9 το βράδυ, ενώ θα ολοκληρωθεί λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Σύλλογος Ηπειρωτών Αρτέμιδος: Ηπειρώτικο παραδοσιακό γλέντι, τη Παρασκευή 14 Ιουλίου, ώρα 21:30, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, Αγίου Ιωάννη και Άνδρου, Αρτέμιδα

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 47χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

Συνελήφθη, χθες (04-07-2017) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 47χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 47χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της κας Ανακρίτριας Καλαμάτας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Άρτα: Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 45χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 47χρονου ημεδαπού.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 45χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
Αναλυτικότερα, ο 47χρονος εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, την οποία είχε αναρτήσει ο δράστης, σχετικά με πώληση κινητού τηλεφώνου.
Κατά την επικοινωνία τους, ο 45χρονος κατάφερε να τον εξαπατήσει, πείθοντάς τον να καταθέσει σε τραπεζικό του λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των 370 ευρώ, για την αγορά του κινητού τηλεφώνου, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοραπωλησία.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Μηνιαία δραστηριότητα κατά το μήνα Ιούνιο των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Ιούνιο.
Συνελήφθησαν συνολικά (692) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -507- (εκ των οποίων -1- διακινητής)
Για απόπειρα ανθρωποκτονίας: -1-
Για ληστεία: -4-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -42-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -13-
Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς: -2-
Για κλοπές - διαρρήξεις: - 16 -
Για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας: -6-
Για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος: -2-
Για πλαστογραφίες: -11-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -35-
Για ενδοοικογενειακή βία:-11-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -17-
Για παρεμπόριο: -1-
Για λαθρεμπόριο: -8-
Για ψευδή ανώμοτη κατάθεση – ψευδή καταμήνυση: -2-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -14-
Εξιχνιάστηκαν:

Πρέβεζα: Συνελήφθη 36χρονη υπήκοος Βουλγαρίας για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες (04-07-2017) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμηματος Ζηρού, μία 36χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, για καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος της 36χρονης εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Κρήτης, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών και χρηματικής ποινής (50.000) ευρώ, για διευκόλυνση εξόδου από το Ελληνικό έδαφος υπηκόων τρίτης χώρας.
Η συλληφθεί σα οδηγήθηκε αρμοδίως.

«Χοροί και τραγούδια των Ελλήνων» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατσικά στις 7-8 Ιουλίου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατσικά και φέτος έχει ετοιμάσει για τις 7-8 Ιουλίου 2017 δύο παραστάσεις που ευελπιστούν να μείνουν αξέχαστες σε όσους παρευρεθούν και τις παρακολουθήσουν από κοντά.
Την πρώτη μέρα, Παρασκευή 7 Ιουλίου στο Θεατράκι του Κατσικά στις  21:30 θα πραγματοποιηθεί μια θεματική παράσταση από τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού συλλόγου Κατσικά παρουσιάζοντας χορούς από όλη την Ελλάδα.
Τη δεύτερη μέρα, Σάββατο 8 Ιουλίου στις 21:30 στο Θεατράκι Κατσικά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γορίτσας, ο Χορευτικός Όμιλος «Αυγερινός», ο Λαογραφικός Όμιλος Άρτας «Το εργαστήρι», ο Μικρασιατικός Σύλλογος Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, ο Ναυπακτιακός Χορευτικός Όμιλος και φυσικά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατσικά θα μας παρουσιάσουν χορούς από τις περιοχές τους καταθέτοντας στη σκηνή τη διάθεση και τη ψυχή τους. 
Οι παραστάσεις θα γίνουν με τη συνοδεία της ορχήστρας του Μ. Μπραχόπουλου και του Γ. Πατσούρα.
Την παρουσίαση των εκδηλώσεων θα κάνουν ο Μίλτος Γήτας και η Ευτυχία Σιαμαλέκα.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Συνελήφθησαν στο 5ο χμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης δύο υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι μετέφεραν με αυτοκίνητο έναν ομοεθνή τους μη νόμιμο μετανάστη

Συνελήφθησαν, σήμερα (05-07-2017) μετά τα μεσάνυχτα στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κοζάνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ένας 52χρονος και μία 23χρονη, οι οποίοι μετέφεραν έναν ομοεθνή τους, μη νόμιμο αλλοδαπό.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 52χρονος με συνοδηγό την 23χρονη, όπου διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν έναντι χρηματικής αμοιβής, έναν 27χρονο ομοεθνή τους, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων ενώ επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά καθώς και το χρηματικό ποσό των (5.950) ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή της 23χρονης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.