Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Σύλληψη παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, προέβησαν βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε διενεργηθέντα έλεγχο εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι 38χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο είναι καταχωρημένο ως κλαπέν καθώς και πλαστή άδεια οδήγησης, μετέφερε με το Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε, μία 42χρονη αλλοδαπή, η οποία κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό δικό της και του ανήλικου τέκνου της, ταξιδιωτικά έγγραφά καταχωρημένα ως κλαπέντα – υπεξαιρεθέντα-απωλεσθέντα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα και το Ι.Χ.Ε. όχημα.

Κοπή Πίτας 2018 και Γενική Συνέλευση Ν.Τ. Ε.Ε.Τ.Ε.Μ Ιωαννίνων, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, ώρα 19:30

Αγαπητοί συνάδελφοι,
σας καλούμε την Τετάρτη 31/01/2018 και ώρα 19:30 στο εστιατόριο Δωδώνη στην οδό Χατζή-Πελλερέν 4 για την ετήσια κοπή πίτας της ένωση μας.
Η παρουσίαση σας είναι απαραίτητη και σημαντική για το κλάδο μας.
Με εκτίμηση το Δ.Σ του Ν.Τ. Ε.Ε.Τ.Ε.Μ Ιωαννίνων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΖΙΚΟΣ      ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΛΕΤΟΣ

Ο Γιάννης Καραγιάννης συμμετείχε σε σύσκεψη στην Ελασσόνα για την προστασία της ΠΟΠ φέτας

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης συμμετείχε σε σύσκεψη για την προστασία της φέτας, που διοργάνωσαν η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου, ο Δήμος Ελασσόνας και το Επιμελητήριο Λάρισας, την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στην Ελασσόνα.
Η επιλογή της Ελασσόνας για τη διεξαγωγή της ημερίδας δεν έγινε τυχαία καθώς στην περιοχή, σύμφωνα με στοιχεία του 2016, υπάρχουν 400.000 αιγοπρόβατα, η παραγωγή γάλακτος αγγίζει τους 80.000 τόνους ετησίως και ο αριθμός των κτηνοτρόφων ξεπερνά τους 2000.
Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Εμμανουήλ Ανυφαντάκης, ομότιμος καθηγητής Γαλακτοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τέως Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Γάλακτος, καθώς και ο Χρήστος Αποστολόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ), μέλη και οι δύο του "Ομίλου Φίλων Φέτας".
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλεξανδρος Καχριμάνης, εκπρόσωποι κτηνοτροφικών συλλόγων και παραγωγοί φέτας.

Ο κ. Καραγιάννης στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργούν στο εθνικό μας προϊόν οι συμφωνίες της Ε.Ε. με τρίτες χώρες, όπως με τη Νότιο Αφρική και τον Καναδά, που επιτρέπουν στις χώρες αυτές να πωλούν λευκά τυριά άλμης με την ένδειξη "φέτα" και επισήμανε την ανάγκη χάραξης εθνικής στρατηγικής για όλα τα εθνικά μας προϊόντα.

Γιάννης Στέφος: Ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναφορικά με τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες στην καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων

Κατάθεση ερώτησης σχετικά με εργοδοτικές αυθαιρεσίες στην καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος κατέθεσε σήμερα ερώτηση προς τη βουλή των Ελλήνων, η οποία απευθύνεται στην Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η ερώτηση συνυπογράφτηκε από 55 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Αντικείμενο της ερώτησης είναι οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες που έχουν παρατηρηθεί σε σχέση με την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων, ένα θέμα που απασχόλησε την ελληνική κοινωνία τις μέρες των γιορτών και συνεχίζει να απασχολεί καθώς νέες αποκαλύψεις δημοσιοποιούνται. Αποτελεί κοινό τόπο ότι σε πολλές περιπτώσεις οι εργοδότες καταβάλλουν το δώρο των Χριστουγέννων στους εργαζομένους της επιχείρησής τους, προκειμένου να αποφύγουν τη διαδικασία του αυτόφωρου σε περίπτωση μη επίδοσής του και στη συνέχεια το ζητούν πίσω, εκβιάζοντας με απόλυση τους εργαζομένους –είτε έμμεσα είτε άμεσα- σε περίπτωση που δεν το επιστρέψουν. Οι καταγγελίες που έχουν γίνει από διάφορα Εργατικά Κέντρα της χώρας παρέχουν πληροφορίες σχετικά με το «προφίλ» των εργαζομένων που υφίστανται έναν τέτοιο εκβιασμό ως χαμηλόμισθους με επισφαλείς συνθήκες εργασίας, άρα ιδιαίτερα ευάλωτους οικονομικά και κοινωνικά.
Η καταγγελία ενός τέτοιου περιστατικού απαιτεί ιδιαίτερη γενναιότητα, καθώς ο εργαζόμενος σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να οδηγηθεί στην λήξη της σύμβασης εργασίας του. 

Οι περιπτώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, όπου είχαμε παρέμβαση του ΣΕΠΕ και επαναπρόσληψη των εργαζομένων που κατήγγειλαν τον εκβιασμό, αποτελούν ένδειξη ότι η σιωπή δεν είναι μονόδρομος για τους εργαζομένους. Επίσης, το υπουργείο Εργασίας έχει δείξει στην πράξη ότι η προάσπιση  των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελεί προτεραιότητά του. Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, η ερώτηση του κ. Στέφου εφιστά την προσοχή του υπουργείου και ζητάει να πληροφορηθεί σε τι ενέργειες θα προβεί, ώστε να δημιουργηθεί ένα πλέγμα προστασίας των εργαζομένων που προβαίνουν σε τέτοιου είδους καταγγελίες. 

Ο Σύλλογος Αετομηλιτσιωτών Γράμμου γλεντάει το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, ώρα 21:00, στο Κέντρο «Έναστρος», στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης

Ο Σύλλογος Αετομηλιτσιωτών Γράμμου γλεντάει το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, ώρα 21:00,  στο Κέντρο «Έναστρος», στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης. 

Η Αδελφότητα Μαυρονόρους Πωγωνίου κόβει τη Πίτα της και γλεντάει, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, ώρα 20:00, στο κέντρο ''ΧΑΛΚΙΑΣ ΠΑΛΛΑΣ'', πλατεία Καραϊσκάκη, Μεταξουργείο

Η Αδελφότητα Μαυρονόρους Πωγωνίου ανακοινώνει στους Μαυρονορίτες και στους φίλους τους, πως η εκδήλωση για την πρωτοχρονιάτικη πίτα και το γλέντι, θα γίνει στο κέντρο του Πετρολούκα-Χαλκιά, το ΧΑΛΚΙΑΣ ΠΑΛΛΑΣ στη πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο, το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018,από τις 20.00' το βράδυ.
Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους

Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας


Αλέκος Τζούλης

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (22-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (23-01-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (24-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (25-01-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (26-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σάββατο (27-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησίες – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 23 Ιανουαρίου, ώρα 13:00

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 23η Ιανουαρίου 2018, ημέρα Τρίτη & ώρα 13.00 το μεσημέρι για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄87) ήτοι:
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Συγκρότηση επιτροπών διενέργειας/αξιολόγησης διαγωνισμών προμηθειών και υπηρεσιών έτους 2018 Δήμου Πωγωνίου βάσει του Ν.4412/2016.
2. Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας διαδικασιών σύναψης δημοσίων συμβάσεων έργων προϋπολογισμού έως 1.000.000,00 € χωρίς Φ.Π.Α. Δήμου Πωγωνίου έτους 2018 βάσει του Ν. 4412/2016.
3. Συγκρότηση επιτροπής αξιολόγησης ενστάσεων διαδικασιών σύναψης δημοσίων συμβάσεων έτους 2018 Δήμου Πωγωνίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016.
4. Έγκριση πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης και κατακύρωση αποτελέσματος διαγωνισμού του έργου: «Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης στην πλατεία της Τ.Κ. Κακολάκκου».
5. Περί αποδοχή ή μη γνωμοδότησης σχετικά με άσκηση προσφυγής κατά της με αρ.203668/17 απόφαση της Απ. Δ. Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας.
6. Έγκριση μελέτης και καθορισμός όρων του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια υγρών καυσίμων κίνησης, θέρμανσης & λιπαντικών για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών των υπηρεσιών του Δήμου Πωγωνίου, του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Πωγωνίου και των Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης για το
έτος 2018.

* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (22-01-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (23-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (24-01-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (25-01-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (26-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.

Σάββατο (27-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα – Κουκούλι.

Υπάρχει λύση στον χρόνιο πόνο της σπονδυλικής στήλης;

Όσοι υποφέρουν από χρόνιο πόνο στη σπονδυλική στήλη λένε ότι χειρότερος πόνος δεν υπάρχει και ότι δυσκολεύονται να έχουν ποιότητα ζωής στην καθημερινότητά τους. 
Το πρόβλημα είναι αρκετά συχνό και έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών προσεγγίσεων:
•        Ιατρικά - Ορθοπαιδικά, με φάρμακα, τοπικές εγχύσεις, επισκληρίδιες ενέσεις, μικροχειρουργικές επεμβάσεις, αλλά και ανοιχτά χειρουργεία.
•        Φυσικοθεραπευτικά, με ποικίλα μέσα που διαθέτει η σύγχρονη δεξαμενή της φυσικοθεραπείας, από Laser, χειρισμούς, παθητικά και ενεργητικά μέσα.
•        Ψυχολογικά ή Ψυχιατρικά με αντικαταθλιπτικά, αγχολυτικά ή άλλα φάρμακα.
•        Εναλλακτικές Θεραπείες, όπως διαχείριση του στρες, ομοιοπαθητική, βελονισμός κ.ά.
Παρ’όλα αυτά σε ένα ποσοστό το πρόβλημα εμμένει, χωρίς να βρίσκεται κάποια αποτελεσματική λύση.
«Οι επιστημονικές προσεγγίσεις των τελευταίων ετών αφορούν στον χρόνιο πόνο και στη δημιουργία ενός Πρωτοκόλλου Εμβιομηχανικού Ελέγχου της Δύναμης και της Αντοχής των Σταθεροποιών και Εν τω βάθει μυών της Σπονδυλικής Στήλης, με την χρήση μηχανημάτων Med-X και Cybex», επισημαίνει ο Γιώργος Η. Γουδέβενος, φυσικοθεραπευτής, Dr manual medicine, επιστημονικός συνεργάτης Πανεπιστημίου Κρήτης.
«Οι λεγόμενοι σταθεροποιητές μυς βρίσκονται βαθιά στην σπονδυλική στήλη. Ο ρόλος τους είναι να δημιουργούν μια βαθιά φυσική ζώνη γύρω από την σπονδυλική στήλη, με αποτέλεσμα την στήριξη και την αποφόρτιση της πάσχουσας περιοχής από τις πιέσεις και από τα φορτία.
Σύμφωνα με απόλυτα τεκμηριωμένες έρευνες, οι μυς αυτοί, όταν υπάρχει κάκωση ή πόνος στην σπονδυλική στήλη, ατροφούν ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη μυϊκή ομάδα στο σώμα (ακόμη και από τον τετρακέφαλο). Έτσι δεν συμμετέχουν στην κίνηση ή στην άσκηση. Με αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από το πόσο δυνατοί είναι οι εξωτερικοί μυς (κοιλιακοί ή ραχιαίοι), να αποσταθεροποιούν την σπονδυλική στήλη. Αυτό και μόνο το γεγονός καθιστά ευάλωτη την περιοχή, ακόμη και στους πιο γυμνασμένους αθλητές ή ασθενείς», εξηγεί ο ειδικός.