Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, ώρα 10:00


 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε την 06-02-2024 ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 στην συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου (Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 215), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 02-09-2022 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες διαγράμμισης εθνικού οδικού δικτύου ΠΕ Ιωαννίνων» προϋπολογισμού 74.400,00 € με ΦΠΑ.

2. Έγκριση του 2ου/31-01-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 11-01-2024 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ισόπεδος κυκλικός κόμβος στην διασταύρωση Ε.Ο. Ιωαννίνων – Αντιρρίου, οδού Ιωαννίνων και συνδετήριας περιφερειακής οδού πόλης», προϋπολογισμού 556.000,00 € ΦΠΑ.

3. Έγκριση του από 30-01-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 30-01-2024 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ανακαίνιση – εκσυγχρονισμός του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 845.000,00 με ΦΠΑ.

4. Έγκριση του από 26-01-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 23-01-2024 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του 2ου Υποέργου «Εκσυγχρονισμός αντλιοστασίων ΤΟΕΒ Μπόιδα Μαυρής», προϋπολογισμού € 1.510.000,00 με ΦΠΑ, της Πράξης «Έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης νερού και ενέργειας του δικτύου του ΤΟΕΒ Μπόιδα – Μαυρής», με κωδικό ΟΠΣΑΑ 0036169474 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, της δράσης 4.3.1. «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων»

5. Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια Ηλεκτροκινητήρων και αντλητικού συγκροτήματος αρδευτικού αντλιοστασίου (Ωρωπού) του ΤΟΕΒ Λάμαρης», προϋπολογισμού 50.220,00 € με ΦΠΑ και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

6. Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Τεχνικός σύμβουλος για την μελέτη γέφυρας στην περιοχή Φιλιππιάδας», προϋπολογισμού 74.400,00 € με ΦΠΑ και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

17η αγωνιστική το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, στην ΙΕΚ Δέλτα Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε. Δαφνούλας-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 3-02-24/15:30)

 


ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

ΓΗΠΕΔΟ    ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ       

ΩΡΑ: 15:30

Α.Ε. ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ  (15:00)    

Α.Ε. ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ  (15:30)

Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ (15:30)

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ-ΑΠΣ ΟΙ ΤΙΓΡΕΙΣ  (15:30)

Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ-Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ   (15:30)

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ (15:30)

Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ-ΑΕΤΟΣ ΑΕΤΟΡΡΑΧΗΣ (15:30)

Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ  (15:30)

Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ (15:30)

Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Α.Ε. ΡΟΝΑ ΑΝΗΛΙΟΥ (17:15)

Συνελήφθησαν σε περιοχή της Καβάλας από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο ημεδαποί, για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων

 


Κατασχέθηκε μαρμάρινος ληνός (πατητήρι) ρωμαϊκής περιόδου

Συνελήφθησαν χθες (01-02-2024) το απόγευμα σε περιοχή της Καβάλας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, με τη συνδρομή και αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας δύο ημεδαποί, κατηγορούμενοι – κατά περίπτωση – για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων, όπλων και ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη των δύο ημεδαπών, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφορίας ότι κατέχουν αντικείμενο, που εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων.

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν το επίμαχο αντικείμενο σε υπαίθριο σημείο σε περιοχή της Καβάλας, όπου το είχαν αποκρύψει, το οποίο, εξετασθέν από την Εφορεία  Αρχαιοτήτων Καβάλας, εκτιμήθηκε ότι πρόκειται για μαρμάρινο ληνό (πατητήρι), αναγόμενο στη ρωμαϊκή περίοδο και ακολούθως παραδόθηκε στην παραπάνω υπηρεσία.

Επιπλέον, στην κατοχή και στο σπίτι του ενός ημεδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

δύο γιαταγάνια,

σιδερογροθιά,

στιλέτο,

μαχαίρι,

πλαστική κάρτα με αναδιπλούμενη μεταλλική λάμα,

51/2 ναρκωτικά δισκία και

505 ευρώ.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.

17η αγωνιστική το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνική, εκτός η Αναγέννηση (Παντελεήμων Δροσοχωρίου-Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 4-02-24/15:30)

 


ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

ΓΗΠΕΔΟ    ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ

ΩΡΑ: 15:30

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (15:30)

Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-Α.Σ. ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ (15:30)

ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (15:30)

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ (17:15)

Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (17:30)

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ (15:30)     

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (15:30)

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:30)

Ταυτοποιήθηκε αλλοδαπός για κλοπές σε περιοχές της Θεσπρωτίας

 


Εξιχνιάστηκαν 3 κλοπές και μία απόπειρα 

Ταυτοποιήθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα 17 έως 20/10/2023, ο κατηγορούμενος, από κοινού με άγνωστο συνεργό του, με τον οποίο είχαν ενωθεί για το σκοπό αυτό, εισήλθαν σε τέσσερα σπίτια σε περιοχές του Δήμου Σουλίου, από όπου αφαίρεσαν από τα τρία από αυτά, χρυσαφικά και τιμαλφή συνολικής αξίας 6.000 ευρώ, ενώ κατά την παραμονή τους στα σπίτια προέβαιναν σε κατανάλωση τροφίμων και ποτών που έβρισκαν.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

ΠΩΓΩΝΙ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ: Στην Δημοτική Αρχή Πωγωνίου αγαπητοί συνδημότες περισσεύει η αλαζονεία

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Στην Δημοτική Αρχή Πωγωνίου αγαπητοί συνδημότες περισσεύει η αλαζονεία.

Η παράταξή μας ζήτησε με αίτησή της έναν χώρο (γραφείο) στο Δημοτικό Κατάστημα Παρακαλάμου προκειμένου να μπορούμε να λειτουργήσουμε σαν παράταξη θεσμικά και σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο κώδικας Δήμων.

Είναι υποχρέωση της εκάστοτε Δημοτικής αρχής όπως συμβαίνει σε όλους τους Δήμους της χώρας μας να διευκολύνουν όλες τις παρατάξεις που έχουν εκλεγεί, πολύ δε περισσότερο την αξιωματική αντιπολίτευση στον κάθε Δήμο.

Προς έκπληξή μας πήραμε την απάντηση (προφορική- περιμένουμε και γραπτή) ότι δεν έχουν καμία διάθεση να μας παραχωρήσουν αίθουσα.

Φοβούνται λένε ότι θα δημιουργήσουμε πρόβλημα στην λειτουργία των υπηρεσιών της δημοτικής ενότητας, θεωρώντας ότι αποτελούμε ξένο προς τον Δήμο σώμα.

Είναι πραγματικά τραγικό, άθλιο και αλαζονικό να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα.

Στο Δημοτικό Κατάστημα Παρακαλάμου υπάρχουν αυτή τη στιγμή 4 κενά γραφεία και αυτοί οι κύριοι έχουν παραχωρήσει γραφείο σε Πολιτιστικό Σύλλογο.

Φοβούνται μην τους πάρουμε την εξουσία;

Φοβούνται μην τους πάρουμε τα χρήματα; Που κάποιοι ζουν από αυτά;

Φοβούνται μην τους πάρουμε τα αυτοκίνητα; Που κινούνται νυχθημερόν με αυτά;

Πρέπει να ντρέπονται πραγματικά, αλλά η λέξη ντροπή για κάποιους είναι άγνωστη….

Φτάνει να αναφέρω παλαιότερη δήλωση αντιδημάρχου ότι θα δημιουργήσουμε (παραμάγαζο)…

Μάλιστα αγαπητοί συνδημότες αυτή είναι η άποψη κάποιων… θεωρούν τα Δημαρχεία (μαγαζιά τους).

Περιμένουμε την γραπτή απάντησή τους και θα καταγγείλουμε το γεγονός και στην Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση.

Ότι και να κάνουν δεν θα μας φιμώσουν και τους προειδοποιούμε ότι άρχισαν  τα όργανα…..

Η αλαζονεία περισσεύει….

Θα θέσουμε το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και καλούμε μέσα από αυτή μας την ανακοίνωση να πάρουν θέση:

1- Το Τοπικό Συμβούλιο Παρακαλάμου

2- Τους Συλλόγους και φορείς της Δημοτικής Ενότητας Άνω Καλαμά

3- Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

4- Το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων

Ο επικεφαλής της Παράταξης

Πωγώνι Τόπος να Ζεις

Χρήστος Ν. Γκόγκος

Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων: Απαιτούνται άμεσα μέτρα πνευματικής θωράκισης των νέων μας

 


Του Παναγιώτη Τσαγκάρη, Υπ. Δρ. Θεολογίας
Απαιτούνται άμεσα μέτρα πνευματικής θωράκισης των νέων μας:

1) ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

2) ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Έχουν δικαιώματα και τα παιδιά των χριστιανών Ελλήνων!

Σε εποχές όπου η Ελληνική Πολιτεία ενισχύει αδιάκριτα τα δικαιώματα κάθε είδους κοινωνικών ομάδων, προβάλλει λογικό το αίτημα για ενίσχυση από την Ελληνική Κυβέρνηση και συγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Ορθόδοξης Χριστιανικής Αγωγής στα σχολεία της χώρας μας, με στόχο την ισχυρή πνευματική θωράκιση της μαθητιώσας νεολαίας απέναντι σε κάθε είδους παρακμιακά και εκφυλιστικά φαινόμενα.

Στα πλαίσια αυτά οι γονείς και οι κηδεμόνες των ελληνοπαίδων, η Ιεραρχία της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά και κάθε άλλος υπεύθυνος φορέας, οφείλουν να απαιτήσουν από την Ελληνική Κυβέρνηση, την ενίσχυση της Ορθόδοξης Χριστιανικής Αγωγής στα σχολεία της χώρας μας. Όλοι έχουμε υποχρέωση και μάλιστα, όταν η Πολιτεία νομοθετεί αντίθετα προς την Ορθόδοξη πίστη μας, να απαιτούμε με κάθε νόμιμο τρόπο, από την πλευρά της Κυβέρνησης,  αντισταθμιστικά μέτρα με πνευματικό πρόσημο που θα αναδεικνύουν και θα τονώνουν το Ορθόδοξο Χριστιανικό πιστεύω ιδιαίτερα στον ευαίσθητο χώρο της μαθητιώσας νεολαίας.

Δήμος Πωγωνίου: Πρόσκληση κατάρτισης μητρώου ιδιοκτητών

 

Χαμηλότερο το πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ τον Φεβρουάριο

 


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ χαμηλότερες είναι οι χρεώσεις για το «πράσινο» τιμολόγιο του Φεβρουαρίου σε σχέση με τον Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα η τελική τιμή για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα είναι 12,8 σεντς ανά κιλοβατώρα (από 13,635 σεντς τον Ιανουάριο) ενώ για υψηλότερη κατανάλωση η τιμή διαμορφώνεται στα 13,76 σεντς (από 14,595).

Το νυχτερινό τιμολόγιο είναι 10,32 σεντς (από 11,155 τον Ιανουάριο).

Εντός της ημέρας αναμένονται τα τιμολόγια από το σύνολο των προμηθευτών, τα οποία θα δημοσιευτούν συγκεντρωτικά στην ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής.

Συνελήφθη αλλοδαπός διωκόμενος στη Θεσπρωτία

 


Συνελήφθη χθες(01-02-2024) το μεσημέρι από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών αλλοδαπός διωκόμενος, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, είχε καταδικαστεί από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων σε ποινή φυλάκισης 5 ετών και χρηματική ποινή -10.000- ευρώ, για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Δελβινάκι: Μηνιαίο πρόγραμμα παρουσίας της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας

 


Μηνιαίο πρόγραμμα παρουσίας της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας.

ΜΗΝΑΣ: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2024

ΤΡΙΤΗ 6/02/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ

ΤΡΙΤΗ 20/02/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ/ΔΕΡΒΙΖΙΑΙΝΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

6977971340

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου

 


Την Παρασκευή  2 Φεβρουαρίου 2024,  ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Περιφερειακό Ιατρείο Συβότων, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Φιλιππιάδας, 09:00-12:00.

Λεύκανση δοντιών: Απαντήσεις σε συνήθη ερωτήματα

 


Είναι γεγονός πως το χαμόγελο φανερώνει την ψυχική κατάσταση ενός ανθρώπου, ενώ φωτίζει ένα πρόσωπο. Το στόμα και τα μάτια είναι τα δύο πρώτα που παρατηρεί κάποιος και λευκά δόντια σημαίνει και υγιή δόντια. Ο άνθρωπος που χαμογελά γίνεται αυτόματα πιο φιλικός στον συνομιλητή του, κερδίζει στην επικοινωνία, αποκτά περισσότερη αυτοπεποίθηση και γίνεται πιο ελκυστικός στο άλλο φύλο.

Πότε χρειάζεται η λεύκανση;
«Όταν το φυσικό φωτεινό χρώμα της αδαμαντίνης έχει μετατραπεί σε κίτρινο, καφέ, γκρι, έχει χάσει δηλαδή τη λευκότητά του, τότε με την τεχνική της λεύκανσης απομακρύνουμε τις χρωστικές αυτές. Επίσης σε ορισμένες περιπτώσεις σε πρόσθια δόντια όταν είναι απονευρωμένα
και σταδιακά έχουν σκουρύνει τότε είναι αναγκαία η λεύκανση» επισημαίνει η κ. Δέσποινα Κωστομοίρη, Χειρουργός Οδοντίατρος, ειδικευμένη στην Αισθητική Οδοντιατρική απαντώντας στα συχνότερα ερωτήματα για τη λεύκανση των δοντιών:

Είναι ανώδυνη η λεύκανση;
Η λεύκανση είναι γενικά μια ανώδυνη διαδικασία. Μπορεί να δημιουργήσει σε ορισμένα άτομα ευαισθησία στα δόντια τους όταν τα δόντια έχουν υποστεί κατάγματα, ή έχουν υποχωρήσει τα ούλα. Σε αυτή την περίπτωση η ευαισθησία αυτή σταματάει αμέσως μόλις σταματήσει η λεύκανση.
Είναι ασφαλής μέθοδος η λεύκανση για τα δόντια;
Βεβαίως πάντα υπό την επίβλεψη και τη σύμφωνη γνώμη του οδοντιάτρου, ο οποίος καθορίζει τον τρόπο και τον χρόνο που θα ξαναγίνει η λεύκανση.Επίσης, απαιτείται πλήρες ιατρικό και οδοντιατρικό ιστορικό.
Πόσο χρονικό διάστημα διατηρείται η λεύκανση;