Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 45χρονος υπήκοος Αλβανίας, για εμπορία ναρκωτικών ουσιών που τελέστηκε στην αλλοδαπή

Προσπάθησε να εισαγάγει (18) κιλά κάνναβης από την Αλβανία στη χώρα μας

Συνελήφθη, χθες (01-06-2015) το βράδυ, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 45χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εμπορία ναρκωτικών ουσιών που τελέστηκε στην Αλβανία και παράνομη είσοδο στη χώρα μας από μη νομοθετημένο σημείο.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ στον Αλβανικό Συνοριακό Σταθμό της Κακαβιάς, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από Αλβανούς αστυνομικούς στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 45χρονου, στο οποίο βρέθηκαν κρυμμένα (18) κιλά κάνναβης, τα οποία σκόπευε να εισαγάγει στην Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ο 45χρονος τράπηκε σε φυγή πεζός και εισήλθε παράνομα στο ελληνικό έδαφος, ωστόσο εντοπίστηκε άμεσα από Έλληνες Αστυνομικούς και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κακαβιάς. 

ΟΑΕΔ: Έφτασαν τους 988.582 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Απρίλιο

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ, σε 988.582 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων για τον μήνα Απρίλιο 2015, ελαφρώς αυξημένο κατά 4.536 άτομα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Αντίθετα μειωμένο κατά 68.768 άτομα εμφανίζεται το σύνολο των ανέργων σε σχέση με τον Μάρτιο του 2015, θετική μεταβολή που οφείλεται κυρίως στην έναρξη της τουριστικής περιόδου.
Από τα 988.582 άτομα μακροχρόνια άνεργοι είναι το 55.02% των εγγεγραμμένων στα μητρώα.
  Οι άνδρες άνεργοι ανέρχονται σε 334.918 (ποσοστό 39,86%) και οι γυναίκες ανέρχονται σε 505.298  (ποσοστό 60,14%).

Τα φορολογικά μέτρα που οριστικοποιούνται


Μια νέα γερή δόση λιτότητας και μάλιστα με τη γνωστή για την αναποτελεσματικότητά της συνταγή των νέων φόρων περιλαμβάνει η κυοφορούμενη συμφωνία με τους δανειστές.
Η επερχόμενη φορολογική επιδρομή έχει αρχίσει ήδη να επενδύεται επικοινωνιακά με τις φράσεις «μεταφορά του φορολογικού βάρους σε αυτούς που έχουν» και «φόροι με αναδιανεμητική λειτουργία» προκειμένου να κρυφτεί η υφεσιακή τους λειτουργία στην οικονομία.
Η φοροεπιδρομή που η μορφή της οριστικοποιείται σύντομα περιλαμβάνει μέτρα αύξησης της έμμεσης φορολογίας, όπως είναι ο ΦΠΑ, και της άμεσης φορολογίας, όπως είναι η εισφορά αλληλεγγύης. Από το φορολογικό χαστούκι δεν θα γλιτώσουν ούτε οι επιχειρήσεις καθώς οι πιο κερδοφόρες από αυτές θα τιμωρηθούν για την κερδοφορία τους.

Συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα

Από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, συνελήφθησαν κατά το τελευταίο 24ωρο σε διάφορες περιοχές των Ιωαννίνων και στην Πρέβεζα, τέσσερα άτομα για διάφορα αδικήματα.
Αναλυτικότερα:
Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, συνελήφθη χθες (01-06-2015) το βράδυ στον Κατσικά Ιωαννίνων, ένας 35χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης, σε μορφή «βράχου», βάρους (0,2) γραμμαρίων.
Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνελήφθη χθες (01-06-2015) το πρωί στα Ιωάννινα, ένας 40χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης πέντε (5) μηνών, για κλοπή.
Από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Πρέβεζας, συνελήφθη χθες (01-06-2015) το απόγευμα στο 17ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, ένας 33χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.
Από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, συνελήφθη χθες (01-06-2015) το απόγευμα στην Αετομηλίτσα Ιωαννίνων, ένας 23χρονος λαθρομετανάστης, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης έξι (6) μηνών και χρηματικής ποινής -1.500- ευρώ, για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπους αρμόδιους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.

Κινδυνεύουν «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΔΑΠ και Παιδικοί Σταθμοί

Δραματική έκκληση στους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης να κινηθούν άμεσα και αποτελεσματικά ώστε «να μη χαθεί άλλο ούτε μια μέρα» για τη στήριξη της συνέχισης λειτουργίας ευαίσθητων και κρίσιμων κοινωνικών προγραμμάτων και δομών, όπως είναι το «Βοήθεια στο Σπίτι» και η «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», που αφορά τα ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠμεΑ, τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, απευθύνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΕΔΕ, Σίμος Δανιηλίδης.
Ο κ. Δανιηλίδης έθεσε συνολικά την ατζέντα των κοινωνικοπρονοιακών προγραμμάτων στη συνεδρίαση της Επιτροπής της ΚΕΔΕ, που συνεδρίασε υπό τον πρόεδρο Γιώργο Πατούλη, κατά την οποία εξετάστηκαν λεπτομερώς όλες οι εξελίξεις που αναφέρονται στα φλέγοντα θέμα. Αποφασίστηκε, δε, να αναπτυχθούν συντονισμένες και εντατικές δράσεις από την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την έγκαιρη εξασφάλιση των προϋποθέσεων που θα επιτρέψουν να συνεχισθούν τα προγράμματα χωρίς προβλήματα και αποκλεισμούς, και να ζητηθεί άμεση συνάντηση με τους συναρμόδιους υπουργούς.

Την Τρίτη 2 Ιουνίου καταβάλλονται οι συντάξεις ΟΓΑ-ΟΑΕΕ


Την Τρίτη 2 Ιουνίου θα καταβληθεί η σύνταξη του μηνός Ιουνίου σε 676.278 δικαιούχους του ΟΓΑ, ενώ την ίδια ημέρα θα πληρωθούν και οι συντάξεις του ΟΑΕΕ.

Η Ελλάδα μεταξύ Πιτυοκάμπτη και Προκρούστη

Γράφει ο Θεόδωρος Κουτρούκης*

Στο δρόμο του Θησέα, ο Πιτυοκάμπτης έδενε τους ανθρώπους σε λυγισμένα πεύκα που τους έσκιζαν στα δυο. Ο Προκρούστης ακρωτηρίαζε ή εξάρθρωνε τα δικά του θύματα προκειμένου να τα προσαρμόσει στην ομώνυμη κλίνη του.
Σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται σε μια παρόμοια κατάσταση: στο ρόλο του Προκρούστη οι πιστωτές που προσπαθούν να την εντάξουν σε ένα αντιαναπτυξιακό πρόγραμμα εξόφλησης του δημόσιου χρέους που θα αποστραγγίζει κάθε διαθέσιμη ρευστότητα από την εσωτερική αγορά. 
Στο ρόλο του Πιτυοκάμπτη οι αγορές που είναι έτοιμες να εκλάβουν ως πιστωτικό γεγονός κάθε απόκλιση από την προγραμματισμένη καταβολή των δόσεων προς τους δανειστές μας, να κατασπαράξουν σε δευτερόλεπτα κάθε αξιοπιστία των τίτλων του ελληνικού δημοσίου και να τραβήξουν την πρίζα από την ελληνική οικονομία.
Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να κρατήσει για πολύ. Ο χρόνος τελειώνει. Για να αποφευχθεί η εκδήλωση πιστωτικού γεγονότος θα πρέπει η συμφωνία ή ένα τμήμα της να συνομολογηθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, ώστε μέχρι το τέλος Ιουνίου να διευθετηθούν τα νομικά και τεχνικά θέματα της συμφωνίας και να δρομολογηθεί η εκταμίευση μέρους της νέας χρηματοδότησης.