Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Εξιχνιάστηκαν 16 περιπτώσεις διαρρήξεων σπιτιών, σε ακριτικά χωριά του Δήμου Πωγωνίου

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος  Δελβινακίου σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών  Ιωαννίνων, δεκαέξι (16) διαρρήξεις-κλοπές σε σπίτια σε χωριά των  Ιωαννίνων.
Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε  βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις  κλοπών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα σε συνδυασμό με  την εργαστηριακή εξέταση στοιχείων, ο 27χρονος, κατά το χρονικό διάστημα  από 15-06-2013 έως 18-11-2013, εμπλέκεται στη διάπραξη δεκαέξι κλοπών-διαρρήξεων σε σπίτια σε χωριά του Πωγωνίου Ιωαννίνων και συγκεκριμένα  στα χωριά Αγία Μαρίνα, Ορεινό, Σταυροσκιάδι και Κακκόλακο.
Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης του (modus operandi ), ο δράστης επέλεγε  κυρίως εξοχικές κατοικίες σε αραιοκατοικημένες περιοχές και
αφού  παραβίαζε με αιχμηρό αντικείμενο είτε παράθυρα είτε πόρτες, αφαιρούσε  κυρίως χρηματικά ποσά, ηλεκτρικές συσκευές, είδη ρουχισμού και τρόφιμα,  προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στο χώρο. 
Σημειώνεται επίσης ότι ο δράστης έχει απασχολήσει ξανά τις διωκτικές αρχές  στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 27χρονου θα υποβληθεί στην  Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον  τυχόν εντοπισμό συνεργών του.

Παραπόταμος Θεσπρωτίας: "Μπλόκο" σε ΙΧ με 96 κιλά κάνναβης

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκε σήμερα τα ξημερώματα στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένα άτομο, το οποίο στη θέα των αστυνομικών, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και τράπηκε σε φυγή.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στο χώρο των αποσκευών και των πίσω καθισμάτων, 88 δέματα που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους 96 κιλών και 4 γραμμαρίων.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του οδηγού του οχήματος, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τις Αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Η οριστική απόφαση για την κατανομή του κοινωνικού μερίσματος

Μετά και την υπογραφή της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, η κατανομή του «κοινωνικού μερίσματος», βάσει των διευρυμένων εισοδηματικών κριτηρίων, θα γίνει ως εξής:
- Έως την Παρασκευή, 11 Ιουλίου, θα πληρωθούν, συνολικά, 250.000 δικαιούχοι:
130.000 νέοι δικαιούχοι, των οποίων η αίτηση κατατέθηκε και εξετάστηκε, με τα νέα, διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια.
80.000 δικαιούχοι, με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του 2013, που η αίτησή τους, αρχικά, είχε απορριφθεί και είχε εξεταστεί, με βάση το δηλωθέντα εισοδήματα του 2012.
40.00 δικαιούχοι, που η αίτησή τους ήταν σε εκκρεμότητα, λόγω επανελέγχου αυτής.
- Την Τρίτη, 29 Ιουλίου θα πληρωθούν όσοι:
Υπέβαλαν φορολογική δήλωση μετά τις 30 Ιουνίου 2014.
Η αίτησή τους είχε απορριφθεί, βάσει των φορολογικών δηλώσεων του 2013.
Κρίθηκε ότι, μπορεί να λάβουν το «κοινωνικό μέρισμα», βάσει των φορολογικών δηλώσεων του 2014.
- Από την Παρασκευή, 1η Ιουλίου έως την Κυριακή, 10 Ιουλίου, θα πληρωθούν όσοι:
Δικαιούνται το «κοινωνικό μέρισμα», με βάση τα εισοδήματα του 2014 και η φορολογική δήλωσή τους επανελέγχεται.

«Όχι» στην εκχώρηση των φραγμάτων του Άραχθου από την Άρτα

Με κεντρικό σύνθημα «Ο Άραχθος δεν πωλείται. Είναι η ζωή μας», πραγματοποιήθηκε στην Άρτα σήμερα, Τετάρτη 9 Ιουλίου, μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των φραγμάτων Πουρνάρι Ι και ΙΙ. Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία, από τις 10:00 π.μ έως και τη λήξη του ωραρίου, όλες οι υπηρεσίες του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές.
Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε στις 10:30 από το Δημαρχείο προς την κεντρική πλατεία της πόλης όπου αναγνώστηκαν ψηφίσματα.

Στις εκδηλώσεις μνήμης στους Καλαρρύτες η Γενική Γραμματέας κα Βίκυ Ευταξά

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 193ης επετείου επανάστασης των Καλαρρυτών του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων ενάντια στον τουρκικό ζυγό, παρευρέθηκε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Βίκυ Ευταξά.
Η Γενική Γραμματέας εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (6/7/14) στον παραδοσιακό οικισμό των Καλαρρυτών όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσε στεφάνι.


ΠΗΓΗ: www.apdhp-dm.gov.gr

Περιφέρεια Ηπείρου: Έργα ύψους 500.000 ευρώ για την εξυπηρέτηση της ορεινής κτηνοτροφίας

Παρεμβάσεις ύψους 500.000 ευρώ πρόκειται να υλοποιήσει η Περιφέρεια Ηπείρου για την στήριξη και εξυπηρέτηση των μετακινούμενων κτηνοτρόφων σε δημόσιες δασικές εκτάσεις των τοπικών κοινοτήτων Μικρού και Μεγάλου Περιστερίου, Μικρής και Μεγάλης Γότιστας Δήμου Μετσόβου και Συρράκου- Καλλαρυτών Δήμου Βορείων Τζουμέρκων της Π.Ε. Ιωαννίνων. Πρόκειται για πιλοτική δράση, που χρηματοδοτείται από το Διασυνοριακό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας "Ελλάδα- Ιταλία 2007-2013", και όπως ανέφερε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε Ημερίδα της Ένωσης Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων, επιδίωξη της Περιφερειακής Αρχής, είναι να επεκταθεί αυτό και σε άλλες περιφερειακές και εδαφικές ενότητες τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Σταύρου Ξαρχάκου «Μάνα μου Ελλάς» στο θέατρο Ε.Η.Μ. (Φρόντζου), την Πέμπτη 10 Ιουλίου, ώρα 9:30 μ.μ.

Σταύρου Ξαρχάκου «Μάνα μου Ελλάς» στο θέατρο Ε.Η.Μ. (Φρόντζου), την Πέμπτη 10 Ιουλίου, ώρα 9:30 μ.μ..

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πίνακας θεμάτων Δ.Σ. που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της 27-6-2014 (Πρακτικό Νο 7)

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ  ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΤΟΥ Δ.Σ.  ΤΗΣ   27-6-2014  [ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο  7/27-6-2014]

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Αξιολόγηση υπαλλήλων ΟΤΑ.  ΑΠΟΦΑΣΗ  120
2. Απολογισμός Ανοιχτού Πανεπιστημίου Δελβινακίου από τον Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής καθηγητή  κ. Παπαϊωάννου. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
3. Δημοπράτηση Περιπτέρων. ΑΠΟΦΑΣΗ  121
4. Έγκριση αναγκαίων αναμορφώσεων προϋπολογισμού 2014.  ΑΝΑΒΟΛΗ
5.    Έγκριση αναμορφώσεων προϋπολ. 2014 Ν.Π.Δ.Δ.  ΑΠΟΦΑΣΗ  122
6. Έγκριση σύνταξης έκθεσης 1ου τριμήνου 2014 για την εκτέλεση του προϋπολογισμού Δήμου Πωγωνίου. ΑΠΟΦΑΣΗ  123
7. Έγκριση ετήσιας έκθεσης πεπραγμένων έτους 2013 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.  ΑΠΟΦΑΣΗ  124.
8. Τέλος εμπορίας πόσιμου ύδατος.  ΑΠΟΦΑΣΗ  125
9. Έγκριση διάθεσης θέσεων στο πλαίσιο άσκησης μαθητών των ΕΠΑΣ μαθητείας για το Σχολικό έτος 2015-16.  ΑΠΟΦΑΣΗ  127
10. Έγκριση σύμβασης Δήμου με Μ.Κ.Ο. «Η Κιβωτός του κόσμου» ΑΠΟΦΑΣΗ  126

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πωγωνίου διοργανώνει ημερήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση στους Αγιούς "Γέγυρα Γορμου", την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πωγωνίου διοργανώνει ημερήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση στους Αγιούς "Γέφυρα Γορμού", την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014.

Κατενθουσίασε το Α' Ηπειρώτικο Αντάμωμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας την Κυριακή το απόγευμα 6 Ιουλίου 2014, στην πλατεία Δαβάκη Καλλιθέας


Εξαιρετικά πλούσιο και ενδιαφέρον το "Πρώτο Ηπειρώτικο Αντάμωμα" από το Σύλλογο Ηπειρωτών Καλλιθέας την Κυριακή το απόγευμα, 6 Ιουλίου 2014, με σκοπό την ανάδειξη και αξιοποίηση στοιχείων του λαϊκού πολιτισμού των Ηπειρωτών.
Στη γεμάτη πλατεία Δαβάκη σε συνεργασία με το Δήμο Καλλιθέας, ο Σύλλογος Ηπειρωτών της πόλης, πραγματοποίησε μια σπουδαία μουσικοχορευτική εκδήλωση τόσο με το πολυφωνικό σχήμα του Βαγγέλη Κώτσου όσο και με τα χορευτικά συγκροτήματα, του Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας, του Συλλόγου Ηπειρωτών Πετρούπολης, του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων και της ''Παραδοσιακής Φλόγας'' τα οποία εξέφρασαν με μοναδικό τρόπο την αγάπη, τον πόνο και τη νοσταλγία, τόσο με τα τραγούδια όσο και τους χορούς τους.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η «Ποδηλατοδρομία 2014» που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου «Το Σώσινο»

Μεγάλη ήταν και φέτος η ανταπόκριση μικρών και μεγάλων στην «Ποδηλατοδρομία 2014» που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου «Το Σώσινο» και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Ιουνίου.
Με αφετηρία τη Κεντρική Πλατεία Παρακαλάμου και ακολουθώντας την διαδρομή  Ρεπετίστα-Βροντισμένη οι ποδηλάτες έφτασαν στις Πηγές Βελλάς όπου και δροσίστηκαν.

Οι ποδηλάτες  τερμάτισαν  στην Κεντρική Πλατεία Παρακαλάμου.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ενισχύσεις 32 εκατ. σε γεωργούς και κτηνοτρόφους

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προχωρά στην καταβολή ενισχύσεων ύψους 32,2 εκατ. ευρώ σε γεωργούς και κτηνοτρόφους που αφορούν το έτος 2013, μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων από τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Όπως διευκρίνισε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου οι πληρωμές αυτές αφορούν εξοφλήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης, Ειδική Ενίσχυση βαμβακιού και της Διεπαγγελματικής του προϊόντος, ειδική στήριξη ελαιολάδου, επιτραπέζιων ελιών, παραδοσιακών ελαιώνων, σκληρού σταριού, αναπαραγωγικών μοσχίδων, θηλαζουσών αγελάδων, αιγοπρόβειου κρέατος, διατήρησης αμπελώνων, ενισχύσεις καλλιέργειας πατάτας, φασολιών, εσπεριδοειδών, μαστίχας, φάβας Σαντορίνης, γάλακτος για παραγωγή τυριών και κριθαριού στη Λήμνο.

Το Τaxis θα απενεργοποιεί το ΑΦΜ σε όσους δεν υποβάλλουν δηλώσεις Εισοδήματος και ΦΠΑ

Χωρίς ΑΦΜ θα μείνουν ξαφνικά από τον επόμενο μήνα περισσότερες από 120.000 επιχειρήσεις που δεν δίνουν «σημεία ζωής» στην εφορία.
Το υπουργείο Οικονομικών προχωρά άμεσα στην απενεργοποίηση του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου τους στο Τaxis, με αποτέλεσμα από τον Ιούλιο να μην μπορούν πλέον να έχουν συναλλαγές με την εφορία όλοι όσοι επιλεγούν προς διαγραφή.
Όπως προβλέπει το άρθρο 9 του νομοσχεδίου «Μείωση των διοικητικών βαρών σε 13 επιλεγμένους τομείς της Οικονομίας» του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που δόθηκε την Τρίτη σε τριήμερη διαβούλευση, «η φορολογική διοίκηση δύναται να αναστέλλει τη χρήση Αριθμού Φορολογικού Μητρώου ή να προβαίνει σε απενεργοποίηση αυτού εάν υφίστανται αντικειμενικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι ο φορολογούμενος έχει παύσει να ασκεί οικονομική δραστηριότητα ή ότι διαπράττει φοροδιαφυγή ή άλλο αδίκημα».