Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Εντός του Οκτωβρίου, 1.300 εφάπαξ που αφορούν συνταξιοδοτήσεις μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2013

Ο σχεδιασμός του 2017 προβλέπει την καταβολή άλλων 28.300 εφάπαξ.

Με καθυστέρηση τριών ετών καταβάλλονται τα τελευταία εφάπαξ του 2013.
Τα 1.300 εφάπαξ που αφορούν συνταξιοδοτήσεις μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2013 από το Δημόσιο, θα εκδοθούν εντός του Οκτωβρίου.
Εντός του Σεπτεμβρίου θα πληρωθούν άλλα 1.700 εφάπαξ από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, τα οποία θα προστεθούν στα 1.521 που καταβλήθηκαν τον Ιούλιο και στα 1.526 το Αύγουστο.
Έτσι ολοκληρώνεται η καταβολή των παγωμένων από το 2013 εφάπαξ. Για το 2017 ο σχεδιασμός προβλέπει την καταβολή άλλων 28.300 εφάπαξ.
Ως γνωστόν, τα νέα εφάπαξ είναι κουρεμένα μεσοσταθμικά από 15% έως 20% επιπλέον των μνημονιακών περικοπών (38,14% στους παλαιούς).

Σε ορισμένους κλάδους οι μειώσεις είναι μεγαλύτερες, π.χ. στους δημοτικούς υπαλλήλους εκτιμάται πως ξεπερνούν το 50%.

Γιάννης Καραγιάννης: Θετική απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο ζήτημα της Δεύτερης Ευκαιρίας για τους εντίμως πτωχεύσαντες επιχειρηματίες

Θετικά απάντησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, στην αναφορά που κατέθεσαν στις 29-07-2016 έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, σχετικά με την παροχή στήριξης στους έντιμους πτωχεύσαντες επιχειρηματίες κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, στο πλαίσιο της "Δεύτερης Ευκαιρίας".
Η αναφορά έθετε ως ζητούμενο την ευθυγράμμιση του Πτωχευτικού Κώδικα με τη σύσταση C1500/2014 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής "για μια νέα προσέγγιση για την επιχειρηματική αποτυχία και την αφερεγγυότητα".

Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, συστάθηκε Ειδική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή με αντικείμενο την επεξεργασία και κατάρτιση σχεδίου νόμου για την αναμόρφωση του πτωχευτικού δικαίου, τη σύνταξη σχετικής αιτιολογικής έκθεσης και έκθεσης αξιολόγησης συνεπειών ρυθμίσεων. 
Οι εργασίες της επιτροπής άπτονται επακριβώς των ερωτημάτων που τέθηκαν με τη σχετική αναφορά και αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του Φθινοπώρου του 2016.

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού από το πρωί της Τρίτης με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για επιδείνωση του καιρού από το πρωί της Τρίτης με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.
Η επιδείνωση θα ξεκινήσει από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και κατά τόπους θα πέσει και χαλάζι.
Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ και θα ρίξουν τη θερμοκρασία.
Ο καιρός χαλάει τις επόμενες ώρες και κυρίως από τις πρωινές ώρες της Τρίτης 7 Σεπτεμβρίου 2016 και από τα δυτικά, όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς βόρειους ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας.
Αναλυτικά θα επηρεαστούν:
1. Την Τρίτη 6-09-2016
Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και σταδιακά μέχρι το τέλος της ημέρας η δυτική και κεντρική Μακεδονία, η ανατολική Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά και η Θεσσαλία.
2. Την Τετάρτη 7-09-2016
Όλες οι προαναφερθείσες περιοχές κατά διαστήματα και κυρίως η ανατολική ηπειρωτική χώρα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής).

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται την Πέμπτη 8-09-2016.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόγνωση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από Τρίτη μέχρι και Πέμπτη

Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ. από αύριο Τρίτη 06-09-2016 μέχρι την Πέμπτη 08-09-2016 προβλέπεται ότι ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.
Για το λόγο αυτό εφίσταται  η προσοχή  των Δήμων και των πολιτών.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές Ρομά, οι οποίες εμπλέκονται σε μία κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης καθώς και σε μία απόπειρα κλοπής από σπίτια στους Αγίους Αναργύρους Άρτας

Συνελήφθησαν, χθες (04-09-2016) το πρωί στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και του Τμήματος Τροχαίας Άρτας, δύο ημεδαπές Ρομά, ηλικίας 50 και 36 ετών, κατηγορούμενες για κλοπή και απόπειρα κλοπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο γυναίκες, ενεργώντας από κοινού, κατά το χρονικό διάστημα από 03 έως και 04-09-2016, στους Αγίους Αναργύρους Άρτας, διέπραξαν τα παρακάτω:
προχθές το μεσημέρι, εισήλθαν σε σπίτι 82χρονης ημεδαπής και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν χρηματικό ποσό
χες το πρωί, αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε σπίτι 77χρονης ημεδαπής
Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων διοργανώνει Ηπειρώτικη βραδιά, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 21:00, στην Πλατεία Ηρώων (δημαρχείο Φυλής) στα Άνω Λιόσια

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 σας περιμένουμε όλους στην Πλατεία Ηρώων (Δημαρχείο) στα Άνω Λιόσια να διασκεδάσουμε παρέα!!

Πυρσόγιαννη Ιωαννίνων: Σύλληψη 40χρονου ημεδαπού για παράνομη απασχόληση αλλοδαπού

Συνελήφθησαν, χθες (04-09-2016) το απόγευμα στην Πυρσόγιαννη Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 40χρονος ημεδαπός και ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης απασχόλησης αλλοδαπού και παράνομης εισόδου και εργασίας στη χώρα.
Συγκεκριμένα, ο 40χρονος απασχολούσε παράνομα σε κτηνοτροφικές εργασίες τον 31χρονο αλλοδαπό, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια για εργασία.
Επίσης, όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του παραπάνω αλλοδαπού εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων.

Ξένοι χειρούργοι έρχονται να εκπαιδευτούν στην Ελλάδα

Ιατρική γνώση και εμπειρία υψηλού επιπέδου «εξάγουν» Έλληνες γιατροί, με διακρίσεις στον τομέα τους, παρά την πρωτοφανή οικονομική κρίση που εδώ και έξι χρόνια ταλανίζει την χώρα μας.
Το γεγονός αυτό πιστοποιείται από τις ελληνικές διακρίσεις και  το ενδιαφέρον   που δείχνουν ξένοι επιστήμονες να εκπαιδευτούν στην χώρα μας από τους καταξιωμένους  στον τομέα τους  Έλληνες συναδέλφους τους.
Μια  τέτοια περίπτωση  είναι και ο διαπρεπής χειρουργός Δρ Διαμαντής Θωμάς Διευθυντής χειρουργός στο MetropolitanHospital, εξειδικευμένος στην αντιμετώπιση των αιμορροΐδων.
Ο Δρ Θωμάς επιλέχτηκε να εκπαιδεύσει συναδέλφους του από την Νοτιοανατολική Ευρώπη, την Τουρκία, την Βόρεια Αφρική και την Ασία (Αραβικές χώρες), στην  τεχνική «Angiodin-Procto» για την αντιμετώπιση των αιμορροΐδων με υπερήχους τελευταίας τεχνολογίας.
Η επιλογή του Έλληνα επιστήμονα έγινε από τον δημιουργό της τεχνικής «Angiodin-Procto»  Γάλλο MICHELWAMBACH, ο οποίος εκτίμησε τα επιτυχή αποτελέσματα εκατοντάδων χειρουργικών επεμβάσεων του Δρ Διαμαντή Θωμά.
Η πρώτη εκπαιδευτική σειρά θα λάβει χώρα στα μέσα Νοεμβρίου στο νοσοκομείο Metropolitan και θα συμμετάσχουν χειρουργοί από πέντε χειρουργοί από το  Qatar.

Τρεις συλλήψεις για ηχορύπανση σε Ηγουμενίτσα και Πλαταριά Θεσπρωτίας

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο στην Ηγουμενίτσα και στην Πλαταριά Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 40, 34 και 21 ετών, ως ιδιοκτήτες και ως προσωρινά υπεύθυνος αντίστοιχα, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για ηχορύπανση και στέρηση αδείας λειτουργίας μουσικών οργάνων. 

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους ανωτέρω, καθώς όπως διαπιστώθηκε σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης στα καταστήματά τους, λειτουργούσαν μουσική παραβιάζοντας τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου ενώ επίσης στερούνταν αδείας λειτουργίας μουσικών οργάνων. 

Εξερευνώντας ένα κρυφό σχολειό του 1551 στο Πωγώνι

Κάπου στο Πωγώνι Ιωαννίνων, σε υψόμετρο 700 μέτρων, κρυμμένο καλά από κακόβουλα χέρια πια και όχι από τους Οθωμανούς κατακτητές, βρίσκεται το συγκεκριμένο Κρυφό Σχολειό.
Οι λιγοστοί εναπομείναντες κάτοικοι με δικά τους έξοδα και προσωπική εργασία προσπαθούν να διατηρήσουν όρθιο και ασφαλές το πολύτιμο για αυτούς και την ιστορία τους μνημείο.
Κάποιοι υπερήλικες πια θυμούνται την αίθουσα όπου λειτουργούσε το Κρυφό Σχολειό με τα έδρανα στην θέση τους, ώσπου κάποιοι βέβηλοι πριν από περίπου 20 χρόνια να τα βανδαλίσουν μαζί με κάποιες εικόνες. 
Μάλιστα προσπάθησαν να αφαιρέσουν ακόμα και τις Άγιες τοιχογραφίες.

 ΠΗΓΗ: www.iefimerida.gr  

Συναυλία ηπειρώτικης μουσικής με τον ΠέτροΛούκα Χαλκιά, στο Ξέφωτο, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, στο Φαληρικό Δέλτα, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 20:00

Ξέφωτο, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος
 Σάββατο 10/9, 20:00 // Ψαραντώνης, Κατερίνα Παπαδοπούλου & Anastatica Project με τον Σωκράτη Σινόπουλο
Κυριακή 11/9, 20:00 // Πετρολούκας Χαλκιάς, Θρακόμελο

Η σειρά συναυλιών Parklife, ένα αφιέρωμα σε διαφορετικά μουσικά στυλ και ηχητικές επιρροές συνεχίζεται και τον Σεπτέμβριο στο ΚΠΙΣΝ. Προσκαλώντας το κοινό να το επισκεφθεί, να ταξιδέψει και να ονειρευτεί, το Πάρκο φιλοξενεί ποικίλους καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα, αποσκοπώντας σε μία μοναδική εμπειρία έμπνευσης, φύσης και δημιουργίας.
Το Σαββατοκύριακο 10 & 11 Σεπτεμβρίου, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται την μουσική παράδοση της Ελλάδας, ταξιδεύει στις γωνιές της χώρας και στήνει ένα νησιώτικο πανηγύρι μέσα στην καρδιά της πόλης.

Το Σάββατο ο Ψαραντώνης με την κρητική λύρα του μας καλωσορίζουν σ' ένα κρητικό γλέντι, ενώ η Κατερίνα Παπαδοπούλου με τους Anastatica Project και το Σωκράτη Σινόπουλο θα μας ταξιδέψουν στο χθες και το σήμερα του Ελληνικού και Μεσογειακού ηχοτοπίου. Την Κυριακή στη σκηνή του ΚΠΙΣΝ θα βρίσκονται ο Πετρολούκας Χαλκιάς, ο ζωντανός θρύλος του κλαρίνου και της ηπειρώτικης μουσικής, και το μουσικό σχήμα Θρακόμελο με τραγούδια και μελωδίες της θρακιώτικης μουσικής παράδοσης.
 Parklife: The Traditional Sets
 Great Lawn, Stavros Niarchos Park
 Saturday 10/9, 20:00 // Psarantonis, Katerina Papadopoulou & the Anastatica Project with Socrates Sinopoulos //  http://b.snfcc.org/2cfkv7q
 Sunday 11/9, 20:00 // Petroloukas Chalkias, Thrakomelo //  http://b.snfcc.org/2c3sh6T
                                         ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΠΙΣΝ
Πετρολούκας Χαλκιάς/ΘρακόμελοΚυριακή / 11 Σεπτεμβρίου / 2016, 20.00
 Το ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει την σειρά συναυλιών Parklife, ένα αφιέρωμα σε διαφορετικά μουσικά στυλ και ηχητικές επιρροές. Προσκαλώντας το κοινό να το επισκεφθεί, να ταξιδέψει και να ονειρευτεί, το Πάρκο 'δανείζεται' για δύο ξεχωριστά Σαββατοκύριακα μουσικές μελωδίες και φιλοξενεί ποικίλους καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα, αποσκοπώντας σε μία μοναδική εμπειρία έμπνευσης, φύσης και δημιουργίας.
Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται την μουσική παράδοση της Ελλάδας, ταξιδεύει στις γωνιές της χώρας και στήνει ένα νησιώτικο πανηγύρι μέσα στην καρδιά της πόλης.
Ο Πέτρος (Πετρολούκας) Χαλκιάς είναι ένας εκ των ζωντανών μύθων της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς. Μαγεύει με το κλαρίνο του, δημιουργεί, μας ταξιδεύει στις ιδιαίτερες πατρίδες διώχνει όλες τις λύπες. Είναι μουσικός, μέλος μιας οικογένειας ξακουστής για την συνεισφορά της στην ελληνική παραδοσιακή μουσική. Άρχισε την ενασχόλησή του με το κλαρίνο στην ηλικία των 11 ετών, σε πείσμα της άρνησης του πατέρα του (δεν ήθελε να γίνει κλαρινίστας) ο οποίος ήταν επίσης μουσικός. Μαθήτευσε δίπλα στον Φίλιππα Ρούντα με την βοήθεια του οποίου έκανε και την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στην ηλικία αυτή. Το 1960 μεταναστεύει στην Αμερική όπου παραμένει αρκετά χρόνια και διαδίδει την παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας. Το 1979 επιστρέφει στην Ελλάδα και εγκαθίσταται στην Αθήνα. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ έχει συμμετάσχει σε ηχογραφήσεις με γνωστούς καλλιτέχνες όπως η Χάρις Αλεξίου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Φίλιππος Πλιάτσικας, η Ελεονώρα Ζουγανέλη, ο Ross Daly, και πολλοί άλλοι.
Το παραδοσιακό μουσικό σχήμα Θρακόμελο αποτελείται από τους Στέλιο Ματακάκη (γκάϊντα), Θάνο Καρακατσιάνη (ακορντεόν), Αλέξανδρο Παπουτσή (θρακιώτικη λύρα) και Ηλία Μίσκα (νταούλι). Το σχήμα δημιουργήθηκε από την κοινή τους αγάπη για την παραδοσιακή μουσική της Θράκης, με στόχο να γνωρίσουν στο ευρύτερο κοινό σκοπούς, τραγούδια και μελωδίες της θρακιώτικης μουσικής παράδοσης. Το όνομα προέρχεται από τις λέξεις μέλος (μελωδία) και Θράκη, και ουσιαστικά σημαίνει η μουσική των Θρακών. Το Θρακόμελο έχει συνεργαστεί με συλλόγους ανά την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ μετρά δεκάδες εμφανίσεις σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ στο εξωτερικό. Συμμετέχει επίσης σε λαϊκά γλέντια και πανηγύρια καθώς πεποίθηση των μελών του είναι πως εκεί εστιάζεται μια πιο άμεση σχέση-έκφραση των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτά.