Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ Γιάννινα ο Σάββας Παντελίδης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Α.Ε Π.Α.Σ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966

Η Π.Α.Ε Π.Α.Σ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ανακοινώνει την, κοινή συναινέσει, λύση  της συνεργασίας με τον Σάββα Παντελίδη και τον ευχαριστεί για την μέχρι τώρα προσφορά του στην ομάδα, ευχόμενη  κάθε επιτυχία στην συνέχιση της καριέρας του.

Η Π.Α.Ε Π.Α.Σ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966,  θα έχει πάντα ανοικτές τις πόρτες της ομάδας στον εξαιρετικό προπονητή και άνθρωπο Σάββα Παντελίδη, που ατυχείς συγκυρίες δεν του επέτρεψαν να δείξει τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του και  να ολοκληρώσει το έργο του στην ομάδα μας.

Αύριο Παρασκευή 1η Νοεμβρίου η πληρωμή της προκαταβολής στις αγροτικές επιδοτήσεις

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενημερώνει τους αγρότες που τηλεφωνούν τόσο στον ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και στο ΥπΑΑΤ, ότι την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου, θα έχει πραγματοποιήσει την πληρωμή της προκαταβολής του 50% Ενιαίας Ενίσχυσης, ύψους σχεδόν 1 δισ. Ευρώ.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά το πιθανότερο σενάριο αναφέρει ότι τα χρηματικά ποσά θα είναι διαθέσιμα από το απόγευμα της Παρασκευής για ανάληψη από τα ATM.
Επίσης, μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ (http://www.opekepe.gr/sdip.asp), οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται, τόσο για το καταβληθέν ποσό, όσο και για τυχόν προβλήματα ή σφάλματα κατά την υποβολή της αίτησής τους, εξαιτίας των οποίων δεν κατέστη δυνατή η πληρωμή της προκαταβολής.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: 15χρονη παρασύρθηκε από αυτοκίνητο έξω από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα

Τροχαίο σημειώθηκε σήμερα το πρωί, όταν ένα αυτοκίνητο παρέσυρε 15χρονο κορίτσι τη στιγμή που επιχείρησε να διασχίσει κάθετα την οδό Μακρυγιάννη, λίγο πριν την είσοδο του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.

Η 15χρονη μεταφέρθηκε αρχικά στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου Χατζηκώστα για τις πρώτες βοήθειες, και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Εύβοιας, διοργανώνει Ηπειρώτικο Αντάμωμα, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, ώρα 13:00 στο κέντρο «Ποσειδωνία», στην Χαλκίδα

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Εύβοιας, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, ώρα 13:00  το μεσημέρι, καλεί τους Ηπειρώτες και τις Ηπειρώτισσες της Εύβοιας, τις φίλες και τους φίλους της Ηπείρου και της Ηπειρώτικης Μουσικής, σε ένα γνήσιο παραδοσιακό αντάμωμα,  στο κέντρο ''Ποσειδωνία'', στην Χαλκίδα.
Θα διασκεδάσουμε και χορέψουμε  γνήσια, ηπειρώτικα και παραδοσιακά, με ηπειρώτικη κομπανία, που θα έλθει από τα Γιάννενα.

Να μην λείψει κανείς.


Το Δ.Σ. του Πανηπειρώτικου Συλλόγου Εύβοιας

Αιγινιακός-ΠΑΣ Γιάννενα 1-0

Ιστορική πρόκριση του Αιγινιακού στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε από την αρχή να αποκτήσει την κατοχή της μπάλας, με τον Αιγινιακό να παίζει πολύ καλά το παιχνίδι των αντεπιθέσεων.
Στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης ο Αμπάρης απέκρουσε την μπάλα στην κεφαλιά του Δερμιτζόγλου.
Στο 25' ο Τσουρλίνοφ με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε στην μπάλα στα δίχτυα του Αμπάρη, γράφοντας το 1-0 για τον Αιγινιακό.
Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΣ αύξησε την πίεσή του, και προσπάθησε να απειλήσει κυρίως με μακρινά σουτ, ωστόσο παρά την υπεροχή του δεν ήταν ουσιαστικός.
Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε την ομάδα του Αιγινίου να πανηγυρίζει την μεγάλη πρόκριση στους "16".

Αιγινιακός (Νικολαΐδης): Τόλιος, Κιβρακίδης (65' Καρακατσάνης), Σαμαράς, Λιόλιος, Γεωργίου, Πετκάκης, Χατζής, Φαμπίνιο, Πέντα, Δεμιρτζόγλου (54' Μιτρόφ), Τσουρλίνοφ (75' Ζούρκος).
ΠΑΣ Γιάννινα (Παντελίδης): Αμπάρης, Ντάσιος, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Στρούνα, Τσουκαλάς (81' Αυγενικού), Κεϊτά, Κοροβέσης, Βίλα (35' Ντε Βινσέντι), Κρητικός (59' Βισέντο), Ίλιτς.


Ο Σύνδεσμος Ηπειρωτών Ζωγράφου «Η Ήπειρος», τίμησε το Έπος του 40 και την ''Γυναίκα της Πίνδου'' σε υπαίθρια εκδήλωση - αφιέρωμα, στην πλατεία Γαρδένια του Δήμου Ζωγράφου, την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Το Έπος του 40 και την προσφορά στον Αγώνα στα βουνά της Ηπείρου ενάντια στον Ιταλό κατακτητή, της Ηπειρώτισσας, γυναίκας, μάνας και αδελφής, τίμησε με εκδήλωση - αφιέρωμα τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 20123, στη κεντρική πλατεία «Γαρδένια» του Δήμου Ζωγράφου, ο Σύνδεσμος Ηπειρωτών Ζωγράφου ''Η Ήπειρος''.

Μια εκδήλωση από αυτές που κρίνονται πετυχημένες και μένουν χαραγμένες για πολύ, στην μνήμη των ανθρώπων που την παρακολούθησαν.

Είναι γεγονός ότι οι εκδηλώσεις της Ηπειρωτικής αποδημίας του Ζωγράφου, που είναι πολυπληθείς, μια και σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων οι Ηπειρώτες του συγκεκριμένου Δήμου ξεπερνούν τις 10.000, είναι και ποιοτικές, αλλά και πετυχημένες και καταγράφονται ως σημαντικά γεγονότα στην πολιτιστική ζωή της περιοχής. 

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝIΟΥ: Ολοκληρώνονται με επιτυχία οι εορταστικές εκδηλώσεις της Επετείου 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Πωγωνίου

(Φωτογραφικό αρχείο: Ηλίας Παπουτσής)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων στα πλαίσια των «Καλπακίων 2013», στο Δελβινάκι και το Καλπάκι, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου  και το ιστορικό «ΟΧΙ» και απομένει η εκδήλωση της 3ης  Νοεμβρίου στον «Τύμβο της Γκραμπάλας» με τον Δήμο Ζαγορίου.
Πρωτόγνωρη ήταν η φετινή συμμετοχή του κόσμου που ξεπέρασε όλα τα δεδομένα στην αναπαράσταση της μάχης  στον χώρο του Μνημείου του Μαχητή στο  Καλπάκι, όπου χιλιάδες κόσμου γέμισαν τους χώρους και δυστυχώς πολλοί δεν κατάφεραν να την παρακολουθήσουν.
Είναι γεγονός ότι και η   εκδήλωση αυτή που έγινε θεσμός, καταφέρνει να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των νέων.
Επίσης και φέτος πολλές σχολικές μονάδες της  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  συμπεριέλαβαν  στο πρόγραμμά τους  επίσκεψη στο  Μουσείο Καλπακίου, στην έκθεση φωτογραφίας  και τους ιστορικούς χώρους στους οποίους ξεναγούνται χιλιάδες μαθητές.
Στόχος του Δήμου είναι  το μήνυμα της άνισης αλλά δίκαιας  μάχης για τα ιδανικά να εμφυτευτεί στην νεολαία της χώρας μας που πρέπει να δώσει μια από τις δυσκολότερες μάχες του έθνους μας, όπως και να αντιληφθεί με ρεαλιστικότατα τα δεινά του πολέμου.
(Φωτογραφικό αρχείο: Ηλίας Παπουτσής)
Ο Δήμος Πωγωνίου θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει  τους  συντελεστές που επιτέλεσαν στην επιτυχία που είναι:

Εθνική Εγκύκλιος Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέου


Αριθ.  Πρωτ. 93          Εν Δελβινακίω τη 7η Οκτωβρίου 2013
 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ  168η
ΘΕΜΑ: «Έπος 1940-1941 : «Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες»

           Αγαπητοί μου Χριστιανοί,
-Α-
           Η Ελλάδα, η αγαπημένη Πατρίδα μας, που ήταν, τότε, στην περίοδο του Μεσοπολέμου, περιφρονημένη από τους ευρωπαϊκούς, κυρίως, λαούς, λόγω της εθνικής συμφοράς που υπέστη στην Μικρά Ασία, αλλά και του επάρατου εθνικού διχασμού, βρέθηκε, αναπάντεχα, στο επίκεντρο του διεθνούς θαυμασμού. Γιατί ; Διότι είπε, απλά και αποφασιστικά, το «ΟΧΙ» στο ιταμό ιταλικό τελεσίγραφο, με το οποίο ο Μουσολίνι ζητούσε να κατακτήση την Χώρα. Κανένας δεν το περίμενε. Κι’ αυτό, επειδή μεγάλες χώρες, όπως η Γαλλία, υπέκυψαν στον Άξονα μέσα σε λίγες, μόλις, μέρες, ενώ άλλες, όπως για παράδειγμα η Δανία, δεν επολέμησαν καν. Όμως, η μικρή Ελλάδα το είχε από καιρό αποφασίσει : Η να ζήση ελεύθερη η να πεθάνη. Είναι πολύ χαρακτηριστικό αυτό που έγραφε στην ανοιχτή επιστολή του προς τον Χίτλερ ο αρθρογράφος της «Καθημερινής» Γεώργιος Βλάχος, στο τέλος εκείνου του περιώνυμου άρθρου, που έκανε κυριολεκτικά πάταγο, όταν δημοσιεύθηκε το Σάββατο, 8 Μαρτίου του 1941, και η «Καθημερινή» πούλησε πάνω από 300.000 φύλλα, αριθμό ρεκόρ για τα δεδομένα εκείνης της εποχής : Η Ελλάδα, έγραφε ο Γεώργιος Βλάχος, εάν η Γερμανία της επιτεθή (όπως έντονα εφημολογείτο) θα πολεμήση όπου χρειασθή. «Και θα αναμείνη την εκ Βερολίνου επιστροφήν του δρομέως, ο οποίος ήλθε προ πέντε ετών (1936) και έλαβεν από την Ολυμπίαν το φως, δια να μεταβάλη εις δαυλόν την λαμπάδα και φέρη την πυρκαϊάν εις τον μικρόν την έκτασιν, αλλά μέγιστον αυτόν τόπον ο οποίος, αφού έμαθε τον κόσμον όλον να ζη, πρέπει τώρα να τον μάθη και να αποθνήσκη».

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αλλοδαπής για κλοπή

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 23χρονης υπηκόου Αλβανίας, για κλοπή.

Ειδικότερα, η 23χρονη την 25-10-2013 στα Ιωάννινα, αφαίρεσε από σακάκι 77χρονου ημεδαπού, το χρηματικό ποσό των (1.100) ευρώ και το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας.