Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Χοροεσπερίδα της Ένωσης Ηπειρωτών Περιστερίου, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου και ώρα 20:30 στο κοσμικό κέντρο "Αρχοντικό Hall" Καρπενησίου 20, Περιστέρι

Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα: Να αναληφθούν άμεσα πολιτικές πρωτοβουλίες για την απεμπλοκή των επενδύσεων


Την πρότασή της, μέσα από σειρά στοχευμένων παρεμβάσεων να αναληφθούν άμεσα πολιτικές πρωτοβουλίες για την απεμπλοκή των επενδύσεων που καθυστερούν ακόμη και σήμερα να υλοποιηθούν, εξέφρασε σήμερα η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, στη Σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην Αντιπροεδρία, παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, κ. Θεόδωρου Πάγκαλου.
Η Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή όλων των Γ.Γ. Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, καθώς και των Γ.Γ. Υπουργείων, στο πλαίσιο λειτουργίας των Ομάδων Εργασίας Απεμπλοκής Επενδύσεων, με στόχο τον καλύτερο δυνατό συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων, ώστε μέσα από την εποικοδομητική συνεργασία να δοθούν το προσεχές δίμηνο, όλες εκείνες οι απαιτούμενες λύσεις, που θα απεγκλωβίσουν από τη γραφειοκρατία, την ανάπτυξη των επιχειρηματικών δράσεων.
«Με δεδομένη την πρωτοφανή οικονομική κρίση που δημιουργεί έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, η υφιστάμενη γραφειοκρατία και οι συμπληγάδες πολλών συναρμόδιων υπηρεσιών, αποτελούν σημαντικούς ανασταλτικούς παράγοντες στην προώθηση των ιδιωτικών επενδύσεων και κατά συνέπεια και στην τόνωση της περιφερειακής οικονομίας», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα.
Ειδικότερα για την περιοχή της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, εστίασε τα προβλήματα στην πολυπλοκότητα της δασικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας, στη μεγάλη καθυστέρηση που εμφανίζεται στης περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, στο ιδιότυπο ιδιοκτησιακό καθεστώς μεταξύ δασικών και μη δασικών εκτάσεων, στην εμπλοκή πολλών όμορων υπηρεσιών στο στάδιο των γνωμοδοτήσεων (ιδιαίτερα στις παραμεθόριες περιοχές), στην έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού σε νευραλγικές θέσεις του δημόσιου τομέα αλλά και στις μεγάλες καθυστερήσεις που εμφανίζονται στην παγίωση και εφαρμογή ενός σύγχρονου και λειτουργικού χωροταξικού σχεδιασμού χρήσεων γης.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, σε περιπτώσεις επενδυτών που λόγω των δαιδαλωδών διαδρομών που θα έπρεπε να ακολουθήσουν εγκατέλειψαν την προσπάθεια αλλά και σε άλλους που ακόμη και μετά από την έγκριση των επενδύσεων, αποθαρρύνθηκαν από την απίστευτη και γραφειοκρατία του ελληνικού δημοσίου.
Τέλος, υπογράμμισε με νόημα, πως: «Στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία απαιτείται να συμβάλουμε στην προώθηση συντονισμένων πολιτικών, που θα συμβάλλουν στην απλοποίηση της γραφειοκρατικής διαδικασίας με στόχο να δοθεί ένα επιπλέον κίνητρο στους επιχειρηματίες και τους επενδυτές προς την κατεύθυνση εξόδου από την κρίση, που δεν είναι άλλος από την πραγματική οικονομία, την πραγματική επένδυση και την πραγματική απασχόληση».

Με ηλεκτρονική κάρτα η προμήθεια αγροτικού πετρελαίου

Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχωρά το σύστημα με την ειδική «κάρτα», με την οποία οι αγρότες έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται πετρέλαιο κίνησης με χαμηλότερη φορολογία.

Με βάση τη δήλωση καλλιέργειας που υποβάλλεται κάθε άνοιξη, θα «φορτώνεται» στην κάρτα ειδικό τσιπάκι, το οποίο θα επιτρέπει την προμήθεια συγκεκριμένης ποσότητας πετρελαίου.
Σύμφωνα με τα σχέδια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  όλοι οι παραγωγοί θα εφοδιαστούν με αυτή την κάρτα, η οποία θα έχει καταγράψει τον όγκο του καυσίμου που ο αγρότης θα πρέπει να χρησιμοποιεί, βάση της έκτασης και των καλλιεργειών που έχει ή βάση των μηχανημάτων που διαθέτει.
«Όλα αυτά τα στοιχεία είναι καταγεγραμμένα στο σύστημα ΟΣΔΕ και στο μητρώο αγροτικών εκμεταλλεύσεων», δηλώνει  ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Α. Ροντούλης, προσθέτοντας ότι «στα μητρώα είναι καταγεγραμμένα και τα αγροτικά οχήματα».
Με βάση τους συντελεστές που θα αποφασιστούν για την κάθε κατηγορία - και οι οποίοι θα συζητηθούν μέσα από μια διαβούλευση που θα ξεκινήσει το επόμενο χρονικό διάστημα το ΥπΑΑΤ - οι παραγωγοί θα γνωρίζουν πόσα λίτρα τους αναλογούν και θα μπορούν να πηγαίνουν στο πρατήριο για να προμηθεύονται το πετρέλαιό τους.
Με βάση την κάρτα που θα διαθέτουν θα εισπράττουν και την ανάλογη επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου. «Στο σύστημα αυτό η πολιτική ηγεσία αποφάσισε την ένταξη και των μελισσοκόμων», ανακοίνωσε ο κ. Ροντούλης.


ΠΗΓΗ: www.agrotypos.gr

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: «Ξεμπλοκάρουν» οι απαλλοτριώσεις



Στις 12 Φεβρουαρίου η προσωρινή τιμή για τις αποζημιώσεις από το Πρωτοδικείο.
Μετά από αρκετά χρόνια στασιμότητας, οι αναγκαστικές πια απαλλοτριώσεις για την Ιόνια οδό στο νομό Ιωαννίνων προχωρούν. Στις 12 Φεβρουαρίου 2012 θα βρεθούν ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων περίπου 200 ιδιοκτήτες και συνιδιοκτήτες 700 στρεμμάτων σε Αμπελειά, Πεδινή και Κοσμηρά για τον καθορισμό προσωρινής τιμής μονάδας αποζημίωσης, μετά από αίτηση του Ελληνικού Δημοσίου που στην περιοχή μας εκπροσωπείται από τη γενική γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.
Tη σχετική ειδοποίηση προς τους ιδιοκτήτες 130 αγρών δημοσιεύει σήμερα ο «Η.Α.» (σελ. 18). Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών η αξία των ακινήτων φτάνει στα 2,1 εκατ. ευρώ περίπου. Αναμένεται δε να ακολουθήσει και σχετική ειδοποίηση προς ιδιοκτήτες του πρώην δήμου Αγίου Δημητρίου.

Επί του παρόντος, με την αίτησή του, το Ελληνικό Δημόσιο δεν ζητά μόνο τον καθορισμό της προσωρινής τιμής, αλλά και να διαταχθεί η αποβολή όσων ιδιοκτητών παραμένουν στις επίδικες εκτάσεις. Με το «κλείσιμο» αυτής της διαδικασίας, η κατασκευαστική εταιρία μπορεί να ξεκινήσει εργασίες για την κατασκευή της Ιόνιας οδού σε εκτάσεις που ανήκουν σε ιδιώτες, χωρίς να περιμένει τον καθορισμό της οριστικής τιμής, Βέβαια, η κατασκευαστική εταιρία έχει το δικαίωμα και τώρα να μπει στις ιδιωτικές, υπό απαλλοτρίωση, εκτάσεις μετά την πρόσφατη απόφαση του Εφετείου Ιωαννίνων στις 21 Σεπτεμβρίου. Στο Εφετείο είχε καταθέσει ειδική αίτηση το Ελληνικό Δημόσιο, από τις αρχές του καλοκαιριού, ζητώντας να πάρει άδεια να πραγματοποιήσει εργασίες στις ιδιοκτησίες κατοίκων των πρώην δήμων Αγίου Δημητρίου και Μπιζανίου, πριν από τον προσωρινό ή οριστικό προσδιορισμό της τιμής. Την ημέρα της εκδίκασης της αίτησης, δεκάδες ιδιοκτήτες, παρόντες στα δικαστήρια, εξέφρασαν τις ενστάσεις τους για την αποτίμηση της περιουσίας τους από το σώμα των ορκωτών εκτιμητών, θεωρώντας ότι γίνεται σε πολύ χαμηλά, σχεδόν εξευτελιστικά, επίπεδα.
Το Εφετείο Ιωαννίνων πάντως δέχτηκε την αίτηση του Δημοσίου με απόφασή του που δημοσιεύτηκε στις 31 Οκτωβρίου υπό τον όρο ότι το Δημόσιο θα κατέθετε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το 70% της εκτιμώμενης αξίας των ακινήτων, πριν από την κατάληψη του ακινήτου (κάτι που προβλέπεται εξάλλου και στον Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων).
Το σημαντικό είναι ότι με την απόφαση αυτή δόθηκε το πράσινο φως για την πραγματοποίηση εργασιών στα ακίνητα. Λόγω βέβαια της στασιμότητας που υπάρχει στο έργο της Ιόνιας οδού, δεν χρειάστηκε να ξεκινήσουν εργασίες.
Η κυβέρνηση καταρτίζει έναν επανασχεδιασμό του έργου, με την ονομασία «Δαίδαλος», που αποτελεί πρόταση συμβούλων του Δημοσίου για την επανέναρξη της χρηματοδότησης των μεγάλων οδικών έργων.

ΠΗΓΗ: http://www.agon.gr/news/117/ARTICLE/14489/2011-12-06.html

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ανακοίνωσε νέες πληρωμές

Στις 6 Δεκεμβρίου έγινε η πληρωμή 377 δικαιούχων για το καθεστώς των Δασώσεων (73η ΠΛΗΡΩΜΗ) με ποσό 286.991,77 ευρώ, ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Επίσης, στις 30 Νοεμβρίου έγιναν οι παρακάτω πληρωμές για το 2010:
1)Συμπληρωματική ενίσχυση για μοσχίδες με 365 δικαιούχους με ποσό 194.488,88€
2)Συμπληρωματική ενίσχυση για θηλάζουσες αγελάδες με 677 δικαιούχους με ποσό 1.436.006,81€.

Αιτήσεις τον Ιανουάριο για 750 πυροσβέστες

Αφορά όλες τις ειδικότητες



Από μέρα σε μέρα αναμένεται η έκδοση της υπουργικής απόφασης που αφορά τον νέο διαγωνισμό κατάταξης στην Πυροσβεστική Σχολή και Ακαδημία 750 τουλάχιστον σπουδαστών όλων των ειδικοτήτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Έθνος», ο διαγωνισμός πρόκειται να πάρει ΦΕΚ μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ενώ η 20ήμερη προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα «τρέξει» εντός του Ιανουαρίου, προκειμένου οι υποψήφιοι να προλάβουν να συλλέξουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα χρειαστεί να καταθέσουν στις αρμόδιες Αρχές.
Όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ηλικία έως 29 ετών και ανάστημα άνω του 1,70 μ. για τους άντρες και 1,65 μ. για τις γυναίκες.

Στα σούπερ μάρκετ το πρώτο βρεφικό γάλα

Κατά 20% φθηνότερα τα βρεφικά γάλατα!!!



Απελευθερώνεται η αγορά του γάλακτος πρώτης βρεφικής ηλικίας, για παιδιά έως έξι μηνών, καθώς από το νέο έτος δεν θα πωλείται αποκλειστικά από τα φαρμακεία, αλλά θα είναι διαθέσιμο και από τα σούπερ μάρκετ, όπως ανακοίνωσαν σήμερα από κοινού οι υπουργοί Υγείας κ. Ανδρέας Λόβερδος και Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Έτσι, μειώνεται και η τιμή του 20%.
Μετά από συναντήσεις με ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ και γενικότερα καταστημάτων λιανικής πώλησης, επιτεύχθηκε η συμφωνία μείωσης του κόστους του πρώτου βρεφικού γάλακτος κατά 20%.
Έτσι από τις αρχές του 2012 οι νέοι γονείς θα μπορούν να προμηθεύονται το γάλα από την αγορά και όχι αποκλειστικά και μόνο από τα φαρμακεία όπως ισχύει σήμερα.

Πλούσιο το Αστυνομικό δελτίο κατά τον μήνα Νοέμβριο

Μηνιαία δραστηριότητα, υφισταμένων υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου.
Κατά τη διάρκεια του μηνός Νοεμβρίου έτους 2011, από τις υφιστάμενες Αστυνομικές Διευθύνσεις (Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας) της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου:
α. Συνελήφθησαν συνολικά χίλια εκατόν πέντε (1105) άτομα και ειδικότερα:
• Τριάντα έξι (36) άτομα, για παραβάσεις του Νόμου «περί ναρκωτικών».
• Είκοσι (20) άτομα, για διάπραξη κλοπών - διαρρήξεων.
• Ένα (1) άτομο, για διάπραξη ληστείας.
• Δύο (2) άτομα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
• Έξι (6) άτομα, για παραβάσεις του Νόμου «περί Όπλων».
• Δύο (2) άτομα, για παράβαση του Νόμου «Περί Εκρηκτικών».
• Δύο (2) άτομα για παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η Αρχή.
• Πέντε (5) άτομα, για απλή σωματική βλάβη.
• Έξι (6) άτομα για απειλή.
• Δύο (2) άτομα, για ενδοοικογενειακή βία .
• Τέσσερα (4) άτομα για διευκόλυνση ακολασίας άλλων .
• Δύο (2) άτομα για απείθεια.
• Τέσσερα (4) άτομα για παράνομη βία .
• Δύο (2) άτομα για κλοπές οχημάτων.
• Δέκα έξι (16 ) άτομα για χρήση πλαστών εγγράφων – πλαστογραφία.
• Τέσσερα (4) άτομα για φθορά ξένης ιδιοκτησίας .
• Δεκατρία (13) άτομα για διακίνηση λαθρομεταναστών.
• Έντεκα (11) άτομα για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
• Ένα (1) άτομο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.
• Ένα (1) άτομο για απάτη.
• Δεκαέξι (16) άτομα, για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λ.π.).
• Δύο (2) άτομα, για παράβαση του Νόμου περί «πνευματικής ιδιοκτησίας».
• Δύο (2) άτομα, για αντίσταση.
• Ένα (1) άτομο, για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.
• Ένα (1) άτομο, για παραβάσεις λοιπών Ποινικών Νόμων.
• Τέσσερα (4) άτομα, για εξύβριση.
• Ένα (1) άτομο, για παραβίαση δικαστικής απόφασης.
• Εννιακόσιοι τριάντα οκτώ (938) λαθρομετανάστες, οι οποίοι επαναπροωθήθηκαν στη χώρα τους.
β. Εξιχνιάσθηκαν :
• Έξι (6) περιπτώσεις Ν. «περί Όπλων».
• Είκοσι δύο (22) κλοπές - διαρρήξεις.
• Οκτώ (8) κλοπές τροχοφόρων.
• Μία (1) περίπτωση Ν. Περί «πνευματικής ιδιοκτησίας».
• Είκοσι επτά (27) περιπτώσεις Ν. «περί Ναρκωτικών».
• Τρείς (3) περιπτώσεις πλαστογραφίας – χρήσης πλαστού εγγράφου.
• Μία (1) περίπτωση ληστείας.
• Δύο (2) περιπτώσεις διευκόλυνσης ακολασίας άλλων.
• Μία (1) περίπτωση απάτης.
• Δέκα (10) περιπτώσεις διακίνησης λαθρομεταναστών.
• Μία (1) περίπτωση κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων.
• Μία (1) περίπτωση απόπειρας κλοπής.
γ. Κατασχέθηκαν συνολικά:
• Ηρωίνη: 558,7 γραμμάρια
• Κάνναβη : 798 κιλά κ΄ 74,3 γραμμάρια
• Δενδρύλλια κάνναβης : 4
• Κοκαΐνη :91,66 γραμμάρια.
• Ναρκωτικά χάπια :43
• Πολεμικό τυφέκι o τύπου kalasnikov : 1
• Πιστόλια: 3
• Περίστροφα: 1
• Μία απομίμηση πιστολιού ( replica ):1
• Σιδηρογροθιές: 2
• Μαχαίρια: 2
• Φυσίγγια: 1075
• Kάλυκες περιστρόφου:31
• Γεμιστήρες: 4
• Σιγαστήρες :2
• Διόπτρες : 4
• Ζυγαριά ακριβείας : 1
• Οχήματα : 15
δ. Ανευρέθηκαν:
• Τέσσερα (4) δίκυκλα, έξι (6) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ένα (1) Ι.Χ.Φ.

ΠΩΓΩΝΙ: Τι έχουν πάθει όλοι αυτοί και «τσακώνονται» μέσω ηλεκτρονικών σελίδων, για τον Δήμο Πωγωνίου ;



Τι έχουν πάθει όλοι αυτοί και «τσακώνονται» μέσω ηλεκτρονικών σελίδων, για τον Δήμο Πωγωνίου ; Βλέπουμε κάτι Ακάκιους , Δημότες χωρίς όνομα ! , Λαογράφους, Πωγωνίσιους ανώνυμους , αμερόληπτοι Δημότες κ.λ.π.
Παιδιά, το έχετε πάρει χαμπάρι ότι μείναμε λίγοι , δεν περισσεύει κανείς μας.
Κάντε επιτέλους μια εποικοδομητική πρόταση, πηγαίνετε στο Δημοτικό Συμβούλιο να την πείτε ή να την γράψετε έστω και ηλεκτρονικά , μέσω όποιας ιστοσελίδας, για να φανείτε χρήσιμοι στην περιοχή !
Πιστεύω ο Δήμαρχος να σας (μας) ακούσει.
Αφήστε τα σχόλια του τύπου, μου είπαν , έμαθα , έκαναν, κλπ. χωρίς στοιχεία , εάν έχετε στοιχεία πραγματικά, να τα πείτε έστω και ανώνυμα και πιστεύω να ελεγχθούν από την Δημοτική Αρχή.
Εγώ πάντως σαν καινούργιος, στο διαδίκτυο, θα γράφω όσα βλέπω και όσα μαθαίνω, πάντα όμως με στοιχεία – αποδείξεις και με εποικοδομητικές προτάσεις, στο πνεύμα της αλήθειας , για το καλό της περιοχής μας.


Ο ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ
Και έτσι σαν αρχή….
Σημ.:
 1) Δήμαρχε κάνε κάτι για νερό, μείναμε αρκετοί κτηνοτρόφοι χωρίς νερό, δεν μας φτάνει να λέει ΝΑΙ συνέχεια ο κατά τα άλλα πολύ καλός, αρμόδιος αντιδήμαρχος,
ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ.
Η περιοχή μας δεν παράγει τίποτε, εάν δεν στηρίξετε και εμάς τους κτηνοτρόφους τότε χάθηκε όλη η περιοχή.
2) Επίσης κάνε μια βόλτα στα χωριά μας να δεις σε τι κακό χάλι είναι, με τους δρόμους γεμάτους από σκουπίδια, ειδικά τώρα που πέφτουν τα φύλλα, οι κάδοι είναι γεμάτοι και από ότι μαθαίνω ο άλλος, ο κατά τα άλλα ανεπαρκείς , αρμόδιος αντιδήμαρχος, δίνει άδειες στους υπαλλήλους, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι του Κεφαλόβρυσου να μη φτάνουν για όλη την περιοχή μας.

Στην υγειά σας, Έλληνες - Κώστας Μήτσης και το συγκρότημα «Επτάσημο»

Παρουσίαση το ψηφιακού δίσκου στην ‘‘Όμορφη Νύχτα’’

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011, το αδιαχώρητο στην ευρύχωρη και φιλόξενη αίθουσα χορών και εκδηλώσεων: ‘‘Όμορφη Νύχτα’’στο Γαλάτσι.
Φίλοι και αφιερωμένοι στη γνήσια Ελληνική παράδοση, έσπευσαν από όλες τις περιοχές της Αττικής και από όλες τις γωνιές της ‘Ελλάδας, να παρευρεθούν στην πρώτη και επίσημη παρουσίαση του ψηφιακού δίσκου ‘Στην Υγειά σας Έλληνες’’.
Ο δίσκος περιέχει δέκα έξι δημοτικά τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και του Ελληνισμού, που ερμηνεύει με το δικό του μοναδικό ύφος και ήθος ο Κώστας Μήτσης. Συνοδεύει το παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα ‘‘Επτάσημο’’.
Από τα τραγούδια του δίσκου ο Κώστας ερμήνευσε τα τέσσερα, για να μην στερήσει, όπως είπε, τη χαρά και την προσδοκία του πρώτου ακούσματος από τους φίλους του.
Μετά ταύτα, η εκδήλωση εξελίχτηκε σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση, υψηλών προδιαγραφών και υψηλών ερμηνειών, που άρμοζε απόλυτα και στο υψηλών απαιτήσεων κοινό, που κατέκλυσε την αίθουσα από πολύ ενωρίς.
Καθώς στη συντριπτική πλειοψηφία τους, οι παριστάμενοι είχαν σχέση και θητεία στην τέχνη του χορού, ήταν θαυμάσιο να απολαμβάνει κανείς τις χορευτικές ομάδες, που είχαν καταλάβει την πίστα και λικνίζονταν με τέχνη και με χάρη στους ρυθμούς των τραγουδιών και του κλαρίνου.
Από τις πιο χαρακτηριστικές φάσεις της βραδιάς το σόλο υπέροχο τσάμικο, που ερμήνευσε με τη μοναδική χορευτική της δεινότητα, η χοροδιδασκάλισσα Αγγελική Καραγεώργου.
Αλλά και η Πρέβεζα έκανε πολύ εμφανή την παρουσία της. Ύστερα από παράκληση του Κώστα Κωνή, το συγκρότημα ‘‘Επτάσημο’’, ερμήνευσε τον πασίγνωστο και πολυαγαπημένο Πρεβεζάνικο σκοπό ‘‘ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ’’, τον οποίον και χόρεψε αριστοτεχνικά η Σπυριδούλα Βασιλείου.
Όπως ήταν αναμενόμενο, το γλέντι κράτησε με αμείωτο κέφι μέχρι τις πρωινές ώρες.
Ο Κώστας Μήτσης, με το δίσκο αυτόν κάνει ένα ακόμα σταθερό βήμα στην καλλιτεχνική του πορεία. Σωστά, ο Κώστας Μήτσης δεν βιάζεται. Θέλει κάθε του βήμα, στο δύσκολο στερέωμα των καλών τεχνών, να είναι σταθερό, σίγουρο και καλομελετημένο.
Κώστα, έχεις όλα τα εφόδια να κατακτήσεις τον Παρνασσό.
Καλή συνέχεια!

ΔΗΜΟΣΙΟ: Μισό εφάπαξ και... βλέπουμε

Στην ουρά περιμένουν 50.000 δικαιούχοι του Δημοσίου!



Προκαταβολή έως και μισό εφάπαξ σχεδιάζει να χορηγεί το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) σε μια προσπάθεια να ανακουφίσει τους δικαιούχους δημόσιους υπαλλήλους.
Όπως αναφέρουν "Τα Νέα", το Ταμείο έχει «μαύρη» τρύπα 2 δισ. ευρώ, με 50.000 συνταξιούχους να περιμένουν στην ουρά. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή την περίοδο διεκπεραιώνονται οι αιτήσεις του Νοεμβρίου 2009 ενώ εκατοντάδες είναι oι δικαιούχοι που απεβίωσαν περιμένοντας την εφάπαξ αποζημίωση.
Ακόμη και τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί μέχρι τώρα για τη σωτηρία του ΤΠΔΥ δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα.
Μεταξύ των μέτρων είναι η μείωση κατά 15% το εφάπαξ βοηθήματος το οποίο χορηγεί στους ασφαλισμένους του που εξήλθαν της υπηρεσίας από 1η Ιανουαρίου 2010 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2010 ο Τομέας Πρόνοιας του ΤΠΔΥ.
Επίσης στους ασφαλισμένους που αποχώρησαν ή θα αποχωρήσουν από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά το εφάπαξ από το ΤΠΔΥ μειώνεται σε ποσοστό 20% για όσους δεν έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση χορήγησής του.
Υπενθυμίζεται ότι έγινε παρακράτηση εισφοράς 1% από 1ης Ιανουαρίου 2011 υπέρ του ΤΠΔΥ των πάσης φύσεως αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων.
Tέλος, θα πρέπει να τονιστεί ότι δεν αποκλείεται και νέα μείωση στο εφάπαξ το 2012.

ΣΔΟΕ: Στο στόχαστρο άνεργοι με πλούσιες καταθέσεις στο εξωτερικό


Nέος στόχος οι χιλιάδες Έλληνες που που φυγάδευσαν σε τράπεζες του εξωτερικού, δισεκατομμύρια ευρώ!

Χαρακτηριστική περίπτωση, ένας επιχειρηματίας από την επαρχία, με καταθέσεις 50 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και 18 άνεργοι μεν, αλλά με πλούσιες καταθέσεις στο εξωτερικό.

Όπως εξήγησαν στο «Έθνος της Κυριακής» πηγές του ΣΔΟΕ οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν με βάση τα μεγαλύτερα ποσά, ενώ όσο θα συνεχίζεται η έρευνα τόσο θα κατεβαίνει σε μικρότερα ποσά εμβασμάτων ο έλεγχος των φορολογουμένων.

Δουλειά στους δήμους με 5 ευρώ την ώρα...

Εκατό χιλιάδες άνεργοι θα πάρουν μια ανάσα με την απασχόληση τους σε τοπικά προγράμματα κατάρτισης, που θα αρχίσουν να υλοποιούνται από τις αρχές του επόμενου έτους στις περιφέρειες της χώρας.
Οι περεμβάσεις θα ειναι στοχευμένες σε περιοχές και κλάδους που έχουν εκρηκτικά προβλήματα ανεργίας.

Στη συνάντηση που είχαν οι περιφερειάρχες με τον υπουργό εργασίας κ. Γιώργο Κουτρουμάνη συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες του προγράμματος που θα έχει συνολικό κόστος 60 εκατ. ευρώ.
Οι ανεργοι θα μπορουν να επιλέγουν τον φορέα κατάρτισης και να εισπράτουν απευθείας από τον ΟΑΕΔ τα χρήματα που τους αναλογούν και θα ειναι 5 ευρω την ωρα.
Πρόκειται για το πρόγραμμα επιστασίας και αφορά την απασχόληση για τα μικρά τεχνικά έργα των Δήμων.
Σε δεύτερο χρόνο, αναμένεται η υλοποίηση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για 55.000 ανέργους, το οποίο φαίνεται ότι απεμπλέκεται από τα γρανάζια του ΑΣΕΠ.

ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΜΟΜΙΚΩΝ: Απογοητευτικά τα αποτελέσματα για τα έσοδα του Νοεμβρίου

Μείωση των εσόδων του κράτους από εφορίες και τελωνεία κατά 13,3% σημειώθηκε το φετινό Νοέμβριο, συγκριτικά με τον ίδιο μήνα του περασμένου έτους.

Τα προσωρινά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών κατάδειξαν τον εκτροχιασμό των εσόδων, την ίδια ώρα που εκατομμύρια φορολογούμενοι πλήρωσαν δύο δόσεις του πολυεκκαθαριστικού με την εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος και την εισφορά σε Ι.Χ. υψηλού κυβισμού, σκάφη αναψυχής κτλ..
Ειδικότερα, με βάση τα προσωρινά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, το Νοέμβριο τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 3,747 δισ. ευρώ έναντι 4,321 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2010. Στο 11μηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου τα έσοδα ανήλθαν σε 43,02 δισ. ευρώ σημειώνοντας σημαντική πτώση κατά 5% έναντι ετήσιου στόχου 0,9% αύξηση.
Το αρμόδιο υπουργείο εκφράζει την πεποίθηση ότι μία καλύτερη εικόνα θα μπορούμε να έχουμε μετά το πέρας του Δεκεμβρίου, διότι τότε θα έχει πραγματοποιηθεί η εισροή στα δημόσια ταμεία, πεποίθηση η οποία φαίνεται αρκετά φιλόδοξη, την ώρα που πλήθος νοικοκυριών αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις.
Λόγω της μεγάλης πτώσης των εσόδων που δημιουργούν αυτή τη στιγμή «μαύρη τρύπα» περίπου 2,8 δισ. ευρώ ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην επιτευχθεί ο στόχος για τη διαμόρφωση του εφετινού ελλείμματος στο 9,5% του ΑΕΠ.
Με βάση τα προσωρινά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, το Νοέμβριο τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 3,747 δισ. ευρώ έναντι 4,321 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2010. Στο 11μηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου τα έσοδα ανήλθαν σε 43,02 δισ. ευρώ σημειώνοντας σημαντική πτώση κατά 5% έναντι ετήσιου στόχου 0,9% αύξηση.


ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

GPO: Με προβάδισμα 6,2% προηγείται στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ.

Εντυπωσιακή άνοδος για τη Δημοκρατική Αριστερά!
Με προβάδισμα 6,2% προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού Mega.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου
ΝΔ: 21,5%
ΠΑΣΟΚ: 15,3%
ΚΚΕ: 10%
ΛΑΟΣ: 7,1%
Δημοκρατική Αριστερά: 6,3%
ΣΥΡΙΖΑ: 6,1%
Οικολόγοι Πράσινοι: 3%
Δημοκρατική Συμμαχία: 2,3%
Παράλληλα, το 17,5% δηλώνει ότι θα ψηφίσει λευκό ή άκυρο και το 10,1% των ερωτηθέντων τονίζει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα ψηφίσει.
Στην ερώτηση για τον ποιον θεωρείται καταλληλότερο για πρωθυπουργό, το 29,2% απαντά ο Αντώνης Σαμαράς και το 16% ο Γιώργος Παπανδρέου.
Το 79,3% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το μνημόνιο απέτυχε, έναντι ποσοστού 2,6% που κρίνει ότι πέτυχε.
Σχεδόν οκτώ στους δέκα πολίτες (76,7%) θεωρούν ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, ενώ το 20,8% πιστεύει ότι η χώρα μας πρέπει να βγει από την Eυρωζώνη.