Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Ημερίδα για την εξατομικευμένη αντιμετώπιση του καρκίνου

 


Η πολυπαραγοντική συνεργασία στην προσπάθεια αντιμετώπισης του καρκίνου και η αμφίδρομη σχέση ευθύνης και συνεργασίας μεταξύ Επιστήμης και Πολιτείας θα βρεθούν στο επίκεντρο της 8ης Διημερίδας Multidisciplinary Care Discussions in Oncology (MDcON 2020), που θα διεξαχθεί 30 και 31 Οκτωβρίου 2020 στην Αθήνα.

Στη διάρκειά της, διακεκριμένοι επιστήμονες από τη χώρα μας και το εξωτερικό, Έλληνες και ξένοι, θα παρουσιάσουν τις νεότερες εξελίξεις στον τομέα της Ανοσοθεραπείας και την σταδιακή επέκταση των ενδείξεών της σε ολοένα περισσότερους πάσχοντες από κακοήθειες.

Επιπλέον, θα παρουσιάσουν την πρόοδο στην εξατομικευμένη αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα, τις σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις για τους νευροενδοκρινείς όγκους του πεπτικού, αλλά και τις κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση των ογκολογικών ασθενών στην εποχή της πανδημίας. Θα παρουσιάσουν ακόμα καινοτόμες χειρουργικές στρατηγικές και μεθόδους για την αντιμετώπιση των κακοηθών όγκων του πεπτικού και του πνεύμονα.

Επιπλέον, ο διακεκριμένος καθηγητής Ογκολογίας Μαστού στην Ιατρική Σχολή Feinberg του Πανεπιστημίου Northwestern, William J. Gradishar, θα μιλήσει για την ανάπτυξη της Ιατρικής Ακριβείας (Precision Medicine) στην αντιμετώπιση του μεταστατικού καρκίνου του μαστού και τις προοπτικές για το μέλλον.

Σημαντική θα είναι επίσης η ενότητα για τις ανισότητες ως προς την πρόσβαση στη φροντίδα και τη διεκδίκηση ίσων ευκαιριών και κοινωνικής δικαιοσύνης για όλους των πάσχοντες από καρκίνο. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει, εξάλλου, στην ανάλυση της βιολογίας των καρκινικών στόχων, με στόχο την απόλυτη εξατομίκευση της θεραπείας μέσω της εύρεσης νέων στόχων και μοριακών «υπογραφών».

«Η Ογκολογία είναι πλέον μία πολύ διαφορετική επιστήμη, απ' ό,τι παλαιότερα. Πολλές μορφές καρκίνου έχουν αλλάξει πρόσωπο, γιατί έχει αλλάξει ο τρόπος που προσεγγίζουμε τη νόσο. Η ανάγνωση της βιολογίας του καρκίνου και η μοριακή ταυτοποίηση μας επιτρέπουν πλέον να γνωρίζουμε πως κάθε ασθενής έχει την δική του κακοήθη νόσο, για την οποία απαιτείται εξατομικευμένη θεραπεία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Διημερίδας δρ Ηλίας Αθανασιάδης, Παθολόγος - Ογκολόγος, Διευθυντής, Ογκολογική Κλινική, Νοσοκομείο «Μητέρα», Visiting Professor Ογκολογίας, Northwestern University, ΗΠΑ.

Καθοριστική, όμως, υπήρξε για τους ασθενείς η Ανοσοθεραπεία, η οποία δημιούργησε πολλές ελπίδες ακόμα και για τους πάσχοντες από μεταστατική νόσο. «Η μεγάλη πρόοδος είναι η Ανοσοθεραπεία, η οποία έχει αλλάξει την πορεία πολλών μορφών καρκίνου. Αυτή τη στιγμή το μελάνωμα είναι μία τελείως διαφορετική αρρώστια, το ίδιο και ο καρκίνος του πνεύμονος και ειδικά αυτός των καπνιστών που έχει χειρότερη βιολογία. Και αυτά είναι μόνο δύο από τα πολλά παραδείγματα κακοηθών όγκων που έχουν πλέον δραματική βελτίωση χάρη στην Ανοσοθεραπεία», τόνισε ο δρ Αθανασιάδης.

Στην Τελετή Έναρξης της Διημερίδας, το κεντρικό θέμα θα είναι η αμφίδρομη σχέση ευθύνης και συνεργασίας μεταξύ Επιστήμης και Πολιτείας. «Το θέμα αυτό είναι ιδιαίτερα επίκαιρο στις μέρες μας. Το Ιατρικό έργο είναι μια πολιτική πράξη, με την Επιστήμη να διεκδικεί ρόλο στη διαμόρφωση πολιτικής», πρόσθεσε ο δρ Αθανασιάδης.

Εν μέσω της πανδημίας που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός SARS-CoV-2, η Διημερίδα θα διεξαχθεί για τους ομιλητές με φυσική παρουσία και ταυτοχρόνως πλήρη συμμόρφωση στα μέτρα προστασίας. Το κοινό, όμως, ενθαρρύνεται από τους διοργανωτές να παρακολουθήσει τις εργασίες της μέσω διαδικτύου (live streaming).

Σχολιάζοντας την διττή αυτή συμμετοχή στην διημερίδα, ο δρ Αθανασιάδης  υπογράμμισε πως «ζούμε στην εποχή της COVID-19 και η προστασία όλων απαίτησε τη δημιουργία ενός υβριδικού συνεδρίου, με το κοινό μας να ευρίσκεται στο διαδίκτυο». Ωστόσο, «η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων θα γίνει ζωντανά και με το πάθος που απαιτεί ο επιστημονικός στίβος και η Ογκολογία, σαν επιστήμη που δημιουργεί ελπίδα και ανοίγει νέους δρόμους», διευκρίνισε. «Προσαρμοσμένοι στις συνθήκες, θα κρατήσουμε τη διαδραστικότητα του συνεδρίου και θα απευθυνθούμε σε ένα ευρύτερο κοινό, με μεγαλύτερες δυνατότητες μεταφοράς της γνώσης». 

Η 8η Διημερίδα Multidisciplinary Care Discussions in Oncology διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία για την αποκατάσταση του μαστού «Λωτός», σε συνεργασία με την Ογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου «ΜΗΤΕΡΑ». Η Διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hilton. Η τελετή ενάρξεως θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020, ώρα 20:15'. Η Οργανωτική Επιτροπή της Διημερίδας προτρέπει τους συμμετέχοντες να την παρακολουθήσουν διαδικτυακά, σε ζωντανή μετάδοση, μέσω της ιστοσελίδας www.livemed.gr

Η Διημερίδα απευθύνεται σε επαγγελματίες Υγείας, καθώς και σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Η εγγραφή σε αυτήν και η παρακολούθησή της είναι δωρεάν. Σύμφωνα με τα κριτήρια της EACCME-UEMS θα χορηγηθούν μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης.

Βάσει της τελευταίας εγκυκλίου του ΕΟΦ, θα υπάρχει σύστημα καταμέτρησης του χρόνου παρακολούθησης. Το πιστοποιητικό παρακολούθησης θα σταλεί ηλεκτρονικά μετά το πέρας των εργασιών της Διημερίδας σε όσους συνέδρους παρακολούθησαν το 60% των συνολικών ωρών του επιστημονικού προγράμματος. Ο αριθμός των Μορίων Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης θα υπολογιστεί βάσει του χρόνου παρακολούθησης που θα καταγραφεί στην είσοδο της αίθουσας ή/και στο Livemed. 

Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα της Διημερίδας, μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Ενότητες με ελεύθερη παρακολούθηση

Στο πλαίσιο της Διημερίδας υπάρχουν τρεις ενότητες οι οποίες θα είναι ανοικτές για το κοινό και μπορεί να τις παρακολουθήσει όποιος επιθυμεί (δεν απαιτείται κωδικός πρόσβασης). Οι ενότητες αυτές είναι:

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, 20:15-21:00 - Τελετή Έναρξης

«Η δυναμική σχέση συνεργασίας και ευθύνης μεταξύ Επιστήμης και Πολιτικής»

Προεδρείο: Ηλίας Αθανασιάδης, Ογκολόγος-Παθολόγος, Πρόεδρος Συνεδρίου

Τάκης Θεοδωρόπουλος, Συγγραφέας, Αρθρογράφος εφημερίδας Η Καθημερινή

Ομιλητές: Ιωάννης Μπουκοβίνας, Παθολόγος-Ογκολόγος, Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΟΠΕ

Γεώργιος Χρούσος, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας, ΕΚΠΑ

Οδυσσέας Ζώρας, Καθηγητής Χειρουργικής Ογκολογίας, Πρόεδρος Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Ευάγγελος Βενιζέλος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης

 

Σάββατο 31 Οκτωβρίου, 19:45-20:15 - Ομιλία: «Η μεταφορά της ιατρικής πληροφορίας στο διαδίκτυο»

Ομιλήτρια: Σ. Κολοκοτρώνη

Σάββατο 31 Οκτωβρίου, στις 20:15-21:15 - Ενότητα «Ανισότητες στη φροντίδα. Η διεκδίκηση δικαιοσύνης και ίσων ευκαιριών στην εποχή μας»

Προεδρείο: Α. Αρδαβάνης, Ι. Μπουκοβίνας, Γ. Σαμώνης

Πάνελ: Κ. Αθανασάκης, Η. Αθανασιάδης, Κ. Αποστολίδου, Σ. Περουκίδης, Ν. Χατζηνικολάου

To απευθείας link σύνδεσης στο συνέδριο για την παρακολούθηση αυτών των ενοτήτων είναι: https://www.livemed.gr/en/categories/live/macon-2020-multidisciplinary-care-discussions-in-oncology

ΕΟΔΥ: Δώδεκα θάνατοι σήμερα, 1.211 νέα κρούσματα

 


35   εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, δώδεκα νέοι θάνατοι, 1.211 νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 1.211 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 35 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 35510, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες.

4043 (11.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 12843 (36.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

114 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 34 (29.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 284 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 12 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 615 θανάτους συνολικά στη χώρα. 234 (38.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Δήμος Πωγωνίου: Δωρεάν rapit tests στις Τ.Κ. Δελβινακίου και Καλπακίου, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου από τις 9:00 π.μ. έως 12:30 μ.μ.

 


Ο Δήμος Πωγωνίου κάνει γνωστό ότι θα διενεργηθούν από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ δωρεάν rapid τεστ στις Κοινότητες Δελβινακίου και Καλπακίου, σε όσους δημότες επιθυμούν να υποβληθούν σε έλεγχο.

Τα  rapid τεστ διενεργούνται στα πλαίσια των ελέγχων που πραγματοποιούν οι μονάδες του ΕΟΔΥ για τον Covid -19 σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και την 6η ΥΠΕ, στο γενικό πληθυσμό της Π.Ε. Ιωαννίνων τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020 οι μονάδες του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται από τις 09:00 π.μ. έως 12:30 μ.μ. στην Κοινότητα Δελβινακίου.  Όσοι πολίτες του Δήμου Πωγωνίου  επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ, μπορούν να προσέλθουν Κοινότητα Δελβινακίου.

Με νέα ανακοίνωση θα γίνει γνωστή η ημερομηνία για τη διενέργεια των rapit τεστ στην Κοινότητα Καλπακίου.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα

 


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες χθες, επί της οδού Εθν. Αντιστάσεως Ηγουμενίτσας, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 31χρονο, προσέκρουσε σε παρκαρισμένο όχημα και στη συνέχεια έπεσε στο οδόστρωμα,  με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού.

Άμεσα ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, για περαιτέρω εξετάσεις, απ' όπου διεκομίσθη στο Γ.Ν.Ν. Ιωαννίνων.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Περιορισμός δρομολογίων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων

 


Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό ότι από την 29-10-2020 λόγω των μέτρων περιορισμού μετάδοσης του COVID-19, επιπέδου 4 θα εκτελούνται μόνο τα ακόλουθα διανομαρχιακά δρομολόγια:

 ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΑΘΗΝΑ 15:30 

ΑΘΗΝΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ 15:30

ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 12:00

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ 16:00

Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή των Ιωαννίνων για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

 


Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (51,1) γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή «βράχου»

 

Συνελήφθη χθες (28-10-2020) το μεσημέρι σε περιοχή των Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο κατηγορούμενος κατέχει και διακινεί ναρκωτικά σε χρήστες της πόλης των Ιωαννίνων, εντοπίστηκε και συνελήφθη διότι στην κατοχή του και στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

συσκευασία με ηρωίνη σε μορφή «βράχου», βάρους -51,1- γραμμαρίων,

συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -10,1- γραμμαρίων,

-21- ναρκωτικά χάπια και

-350- ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

"ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2020": Τιμήθηκε το Έπος του 1940

 


Προσαρμοσμένες  στα περιοριστικά μέτρα για τη  μη διασπορά του κορονοϊού ήταν φέτος οι ιστορικές εκδηλώσεις «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2020». Έτσι, το Έπος του 1940 τιμήθηκε με άκρως λιτές τελετές ενώ δεν πραγματοποιήθηκαν η Αναπαράσταση της Μάχης του Καλπακίου  και ο αγώνας δρόμου «Δρόμος της Νίκης».

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στο Μνημείο του Μαχητή με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, την κατάθεση στεφάνων και  τη σύντομη ενημέρωση για τη μάχη του Καλπακίου από τον Υποδιοικητή 8ης Επιλαρχίας Αναγνωρίσεων.

Κατάθεση στεφάνων πραγματοποίησαν η Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Μερόπη Τζούφη, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης, ο Διοικητής 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, ο Γενικός Αστυνομικός Δ/ντής Ηπείρου Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Δούβαλης, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Π.Υ. Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας και Νήσων Κέρκυρας, Παξών, Λευκάδος Υποστράτηγος Κων/νος Παχίδης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Χρήστος Ντακαλέτσης, εκ μέρους της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος η Έφορος Δημοσίων Σχέσεων κ. Μαρίκα Γκόνη και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου κ. Γρηγόριος Άρμπιρος.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου τιμήθηκε το ανεξάρτητο τάγμα του Δελβινακίου, με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Χάνι Δελβινακίου και την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στο Σώσινο, τελέστηκε θεία λειτουργία, επιμνημόσυνη δέηση και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων.

Αυτοδιοικητική Συνεργασία: Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζίτσας δια περιφοράς

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ελεούσα, 29 Οκτωβρίου 2020

Η παράταξή μας εγκαίρως από τις πρώτες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου εδώ και έναν τουλάχιστον χρόνο έθεσε το ζήτημα της ζωντανής μετάδοσης των συνεδριάσεων. Η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου προεξέχοντος του Προέδρου και του Δημάρχου δεσμεύτηκαν για την υλοποίηση αυτού του αυτονόητου στις μέρες μας αιτήματος. Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος και τίποτα δεν έγινε ως προς αυτό.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας ζητήσαμε το αυτονόητο οι συνεδριάσεις του συμβουλίου να μην γίνονται δια περιφοράς αλλά με τηλεδιάσκεψη και τονίσαμε ότι ο Δήμος θα πρέπει να προετοιμαστεί ως προς αυτό γιατί θα έρθει ξανά η στιγμή που δεν θα μπορούμε να συνεδριάσουμε δια ζώσης. Πέρασαν 7 μήνες, η στιγμή ήρθε και επίσης απολύτως τίποτα δεν έγινε ως προς αυτό.

Είμαστε ίσως ο μοναδικός Δήμος που καλείται το δημοτικό συμβούλιο να συνεδριάσει δια περιφοράς, δηλαδή λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων χωρίς συζήτηση, χωρίς ερωτήσεις, χωρίς διευκρινήσεις επί των εισηγήσεων, αποστέλλοντας οι δημοτικοί σύμβουλοι την ψήφο τους (ΝΑΙ/ΟΧΙ) με email ή γραπτό μήνυμα sms προς το κινητό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου!!!

Αυτός ο τρόπος λήψης αποφάσεων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός και δεν τιμά καθόλου την δημοτική αρχή και γενικά τη λειτουργία του δήμου μας. Αντίθετα προσβάλλει τις δημοκρατικές διαδικασίες και υποτιμά τον ρόλο των δημοτικών συμβούλων.

Δεν μπορεί λοιπόν να γίνει αποδεκτό και δεν είναι ανεκτό να καλούμαστε εκ νέου σε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου δια περιφοράς με θέματα σημαντικά όπως, - τη μετατροπή της εταιρείας «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» σε «Αναπτυξιακό Οργανισμό», με συμμετοχή του Δήμου Ζίτσας, - τον ορισμό εκπροσώπων στη Γ.Σ. του Ε.Ο.Ε.Σ. «ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ», - τη συμμετοχή του Δήμου Ζίτσας στο δίκτυο πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ», - τη σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, - τον χαρακτηρισμό και αναγνώριση της οδού σύνδεσης μεταξύ των οικισμών Λύγγου του Δήμου Ζίτσας και Ψήνας του Δήμου Δωδώνης ως Κύρια Δημοτική οδό (στο θέμα αυτό ειδικά απαιτούνται ξεκάθαρες διευκρινήσεις για το αν ο χαρακτηρισμός της οδού συνδέεται με τις μονάδες βιοαερίου στην περιοχή των Γραμμενοχωρίων), - την έγκριση νέας σύμβασης (Συμφωνία Πλαίσιο) με τον ΔΕΔΔΗΕ για το Φωτισμό Οδών, Πλατειών και λοιπών υπαίθριων κοινόχρηστων χώρων του Δήμου (το θέμα αυτό μάλιστα εκτός ημερήσιας διάταξης), χωρίς βέβαια να υποτιμούμε τη σοβαρότητα των άλλων θεμάτων.

Ρωτάμε λοιπόν τη δημοτική αρχή και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Στα αμέσως επόμενα δημοτικά συμβούλια που θα κληθούμε να αποφασίσουμε για τα δημοτικά τέλη, το τεχνικό πρόγραμμα και εν τέλει τον προϋπολογισμό για το 2021 είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι θα συζητήσουμε τα κομβικής και μείζονος σημασίας αυτά ζητήματα και θα λάβουμε αποφάσεις δια περιφοράς με τον τρόπο που αναφέρθηκε;

Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να νομιμοποιήσουμε, αρχής γενομένης από τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και εφεξής, αυτής της μορφής συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, δηλαδή της μη συνεδρίασης. Έχουμε θέσει εγκαίρως το ζήτημα και εισπράξαμε από την δημοτική αρχή αδιαφορία, εμπαιγμό και καμία διάθεση όπως αποδεικνύεται να γίνουν τα αυτονόητα, πράγματα απλά στις μέρες μας, συνεδρίαση δηλαδή του συμβουλίου διά τηλεδιάσκεψης.

Δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετάσχουμε στη σημερινή 29-10-2020 δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η οποία ελπίζουμε να είναι η τελευταία που θα διεξαχθεί δια περιφοράς.

Καλούμε την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και κυρίως τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και τον Δήμαρχο να εφαρμόσουν τη διάταξη του άρθρου 10 παρ. 1 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 55/11-3-2020, τεύχος Ά) ως προς το σκέλος αυτής που ορίζει ότι «Κατά το διάστημα λήψης των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, η λήψη των αποφάσεων των πάσης φύσεως συλλογικών οργάνων των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και των διοικητικών συμβουλίων των εποπτευόμενων νομικών τους προσώπων μπορεί να λαμβάνει χώρα διά τηλεδιάσκεψης με κάθε πρόσφορο τηλεπικοινωνιακό μέσο».

Ελπίζουμε η όποια δημοκρατική ευαισθησία υπάρχει στην πλειοψηφία να υπερισχύσει των μικροπολιτικών επιδιώξεών τους και να μην χρειαστεί να επανέλθουμε. Σε διαφορετική περίπτωση θα συνεδριάζουν και θα λαμβάνουν αποφάσεις μόνοι τους χωρίς την εκπροσώπηση στο συμβούλιο της παράταξής μας που εκπροσωπεί το 40% των δημοτών. Αν αυτό τους εκφράζει μπορούν να συνεχίσουν στον δρόμο που επέλεξαν. Όλοι εξάλλου κρινόμαστε για το ήθος, τον σεβασμό στη μειοψηφία, τον τρόπο και το ύφος  που υπηρετούμε τα κοινά.

 

O επικεφαλής της παράταξης

Βασίλης Γαρδίκος

Δέκα πέντε παραβάσεις στην Ήπειρο, την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τετάρτη 28 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (34.699) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

(126) παραβάσεις για μετακίνηση από 00:30 έως 05:00 και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(91) στην Αττική,

(12) στην Κεντρική Μακεδονία

(8) στη Θεσσαλονίκη,

(7) στην Ήπειρο,

(5) στη Θεσσαλία και

(3) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (1.384) σχετικές παραβάσεις.

(37) παραβάσεις και (1) σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε (28) καταστήματα, από τα οποία (15) στην Κρήτη, (4) στη Θεσσαλία, (3) στη Δυτική Ελλάδα, (2) στην Ήπειρο, (2) στην Κεντρική Μακεδονία και από (1) σε Θεσσαλονίκη και Στερεά Ελλάδα.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (1.032) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (82) άτομα.

(6) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τα οποία (2) στην Κεντρική Μακεδονία και από (1) σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Ήπειρο και Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (225) σχετικές παραβάσεις.

(782) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν (780) διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και (2) των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(438) στην Αττική,

(132) στη Θεσσαλονίκη,

(37) στη Στερεά Ελλάδα,

(27) στη Θεσσαλία,

(25) στην Κεντρική Μακεδονία,

(24) στα Ιόνια Νησιά,

(19) στην Κρήτη,

(17) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(15) στην Ήπειρο,

(14) στο Βόρειο Αιγαίο,

(13) στη Δυτική Ελλάδα,

(10) στην Πελοπόννησο,

(7) στη Δυτική Μακεδονία και

(4) στο Νότιο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (28.663) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (28.642) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (21) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Λειτουργία υπηρεσιών του Δήμου Πωγωνίου

 

Στα πλαίσια των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό και τον περιορισμό διάδοσής του παρακαλούνται οι δημότες όπως περιορίσουν τις συναλλαγές τους με τις υπηρεσίες στις απολύτως απαραίτητες.

Οι υπηρεσίες  θα εξυπηρετούν  διά ζώσης  ΜΟΝΟ πολίτες  των οποίων τα επείγοντα ζητήματα δεν είναι δυνατόν να διεκπεραιωθούν ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά και ΜΟΝΟ κατόπιν προηγούμενου ραντεβού.

Οι δημότες μπορούν να εξυπηρετηθούν τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως εξής:

Κεντρικό Δημαρχείο: 2653360100

Δημαρχείο Δελβινακίου: 265736011

Δημαρχείο Άνω Πωγωνίου 2657041166

Δημαρχείο Άνω Καλαμά: 2653360206

Δημαρχείο Λάβδανης: 2657051667

Δημαρχείο Πωγωνιανής: 2657031227

ΚΕΠ Καλπακίου: 2653360116

ΚΕΠ Δελβινακίου: 2657022061

ΚΕΠ Άνω Καλαμα: 2653360200

ΚΕΠ Άνω Πωγωνίου: 2657041156

ΚΕΠ Λάβδανης: 2657051683

ΚΕΠ Πωγωνιανής: 2657031410

e-mail: dimospogoniou@pogoni.gr

Παράλληλα, μπορούν να κατεθέτουν τα αιτήματά τους μέσω της εφαρμογής «CityzenApp» καθώς και μέσω των τηλεφωνικών γραμμών: 2653360116 και 2653360147. 

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν στους Δημότες μέσα από το DeveloperAccount της Novel Tech στο AppStore και το GooglePlay.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα για εξ’ αποστάσεως εξυπηρέτησης από το ΚΕΠ Καλπακίου μέσω του προγράμματος «myKEPlive» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Με το «myKEPlive» οι πολίτες συναλλάσσονται με το ΚΕΠ μέσω βιντεοκλήσης.

Στη διεύθυνση http://www.mykeplive.gov.gr/ ο κάθε χρήστης μπορεί να συνδεθεί στην ειδική πλατφόρμα με τους κωδικούς TAXISnet. 

Στη συνέχεια θα επιλέξει την κατηγορία και τον τύπο του αιτήματος που τον ενδιαφέρουν και θα ορίσει ημερομηνία και ώρα που επιθυμεί να εξυπηρετηθεί, μέσω βιντεοκλήσης, από το ΚΕΠ του Δήμου Πωγωνίου.

Το έντυπο/έγγραφο που θα εκδοθεί από τη διαδικασία θα αποσταλεί είτε ηλεκτρονικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είτε με συστημένη επιστολή στην ταχυδρομική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δημότης.

Ποιά προνοιακά επιδόματα θα καταβληθούν την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου από τον ΟΠΕΚΑ

 


Ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) καταβάλλει την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου παροχές, ύψους 177.459.568 ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα καταβληθούν:

- Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε 242.632 δικαιούχους, συνολικού ύψους 53.554.965 ευρώ.

- Το επίδομα στέγασης σε 218.020 δικαιούχους, συνολικού ύψους 26.725.599 ευρώ.

- Το επίδομα γέννησης σε 13.001 γεννήσεις, συνολικού ύψους 13.185.00 ευρώ.

- Τα προνοιακά επιδόματα ατόμων με αναπηρία σε 168.325 δικαιούχους, συνολικού ύψους 71.103.667 ευρώ.

- Το επίδομα στεγαστικής συνδρομής σε 1.037 δικαιούχους, συνολικού ύψους 309.581 ευρώ.

- Το επίδομα ομογενών σε 7.106 δικαιούχους, συνολικού ύψους 250.000 ευρώ.

- Η σύνταξη ανασφάλιστων υπερηλίκων (Ν. 1296/1982) σε 21.460 δικαιούχους, συνολικού ύψους 7.794.509 ευρώ.

- Το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων σε 13.495 δικαιούχους, συνολικού ύψους 4.408.083 ευρώ.

- Τέλος, η Συνεισφορά Δημοσίου του Ν. 4605/2019 σε 2.204 δικαιούχους, συνολικού ύψους 134.164 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των παροχών του ΟΠΕΚΑ καταβάλλονται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.

Τα μέτρα που θα ισχύουν από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων

 


Σε ισχύ τίθενται στις 6 το πρωί, της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου,  οι αλλαγές στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τη νόσο Covid-19, και η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων περνά από το «πορτοκαλί», το επίπεδο 3 δηλαδή (αυξημένης επιτήρησης), στο «κόκκινο», επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου).

Προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12 και μισή μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί, καθώς και η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της Περιφερειακής Ενότητάς.

Τα σχολεία θα λειτουργούν κανονικά.

Αναλυτικά τα μέτρα:

Μετακινήσεις:      

Απαγόρευση κυκλοφορίας* 00:30 έως 05:00. *Εξαιρούνται μετακινήσεις για λόγους εργασίας και έκτακτης ανάγκης (λόγοι υγείας)

Μάσκα               

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

Συναθροίσεις:      

Αναστολή

Δομές πρόνοιας (μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ξενώνες, κλπ):     

Μάσκα στο προσωπικό Αναστολή επισκεπτηρίου

Νοσοκομεία, ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα:         

Μάσκα στο προσωπικό & σε όλους τους εισερχόμενους Ένας συνοδός/ασθενή Περιορισμός* των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων μέχρι 60% *Εξαιρούνται των περιορισμών τα ογκολογικά και επείγοντα περιστατικά

ΚΥΤ προσφύγων:

Αναστολή εξόδου

Σχολεία και πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές:

Ενδεχόμενη λειτουργία εκ περιτροπής, σε συνδυασμό με τηλεεκπαίδευση ή μόνο τηλε-εκπαίδευση

Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.):

Τηλε-εκπαίδευση

Συνέδρια/Εκθέσεις:

Αναστολή δραστηριότητας

Χώροι Λατρείας:

Έως 9 άτομα για όλες τις τελετές, λειτουργίες κλπ με υποχρεωτική χρήση μάσκας

Αρχαιολογικοί χώροι, Μουσεία:

Αναστολή λειτουργίας

Ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες (μόνο καθήμενοι):         

Αναστολή προσέλευσης κοινού, δυνατότητα διεξαγωγής παράστασης αποκλειστικά για διαδικτυακή μετάδοση

Κινηματογραφικές προβολές:

Αναστολή λειτουργίας

Πρόβες, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα:

Πρόβες μέσω τηλεδιάσκεψης Αναστολή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών γυρισμάτων

Παιδότοποι (κλειστοί):

Αναστολή λειτουργίας

Κέντρα διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, catering, μπαρ (μόνο καθήμενοι σε τραπέζια):

Αναστολή λειτουργίας

Μουσικές σκηνές:

Αναστολή λειτουργίας

Εστίαση (π.χ. εστιατόρια [πλην φοιτητικών εστιατορίων], καφέ, κυλικεία [πλην κυλικείων εκπαιδευτικών δομών], αναψυκτήρια, καντίνες):

Αναστολή λειτουργίας Λειτουργία μόνο take away – delivery

Μεταφορές (Οι αριθμητικοί/ποσοτικοί περιορισμοί στις μετακινήσεις αφορούν τον τόπο/σημείο αναχώρησης ή εσωτερικής μετακίνησης):

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλα τα ΜΜΜ 65% σε ΜΜΜ.

Απαγόρευση μετακινήσεων εκτός της ΠΕ στην οποία αφορούν τα μέτρα Μέχρι 1 επιβάτης σε taxi. 

Περιορισμός στον αριθμό επιβαινόντων στο ΙΧ μέχρι 3 άτομα.

Αθλητισμός (αγώνες, προπονήσεις):

Μόνο ατομική άθληση

Γυμναστήρια:

Αναστολή λειτουργίας

Καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία κοκ):

Υποχρεωτική χρήση μάσκας (προσωπικό και κοινό) 1 άτομο ανά 10 τμ (4 άτομα 20-100 τμ και 1 άτομο για κάθε 10 τμ επιπλέον 

Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια Λειτουργία Σαββατοκύριακο

Λαϊκές αγορές:

50% των πωλητών, με 3 μέτρα απόσταση μεταξύ πάγκων Λειτουργία παράλληλων αγορών Υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους Περιορισμός στις μετακινήσεις των εμπόρων (από περιοχή που είναι κόκκινη)

Εμποροπανηγύρεις-Κυριακάτικες Αγορές κλπ:

Αναστολή λειτουργίας

Λιανεμπόριο:

Μάσκα υποχρεωτική για όλους.

Περιορισμός βάσει εμβαδού 1 άτομο ανά 10 τμ (4 άτομα 20-100 τμ και 1 άτομο για κάθε 10 τμ επιπλέον) Ωράριο λειτουργίας

Κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής κλπ:

Μάσκα σε προσωπικό και πελάτεςΜέτρα περιορισμού βάσει εμβαδού (σχετική ΚΥΑ) Διευρυμένο ωράριο λειτουργίας Μόνο με ραντεβού

Δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις:

Μειωμένο προσωπικό και τηλε-εργασία

Δικαιοσύνη:

Αναστολή λειτουργίας

ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ     

Γήπεδο για 11x11       

80 άτομα κατ' ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και των ζωνών ασφαλείας)

Γήπεδο για 7x7

40 άτομα κατ' ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και των ζωνών ασφαλείας)

Γήπεδο για 5x5

25 άτομα κατ' ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και των ζωνών ασφαλείας)

ΛΟΙΠΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ  

Στάδια στίβου     

150 άτομα κατ' ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και του περιβάλλοντος χώρου)

Ανοικτά γήπεδα καλαθοσφαίρισης/πετοσφαίρισης/χειροσφαίρισης  

30 άτομα κατ' ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και του περιβάλλοντος χώρου)

Λοιπές ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις     

1 άτομο ανά 12 τ.μ. για τα πρώτα 600 τ.μ. 1 άτομο ανά 20 τ.μ. για άνω των 600 τ.μ.

Κλειστά γήπεδα και γυμναστήρια 

1 άτομο ανά 15 τ.μ. για τα πρώτα 400 τ.μ. 1 άτομο ανά 20 τ.μ. για τα άνω των 400 τ.μ.

Γυμναστήρια με όργανα       

1 άτομο ανά 10 τ.μ. για στατικές ασκήσεις 1 άτομο ανά 15τ.μ. για κινητικές ασκήσεις

ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΑ 

Διαστάσεις πισίνας 50x25   

Έως 12 άτομα ανά διαδρομή ή 120 άτομα συνολικά.

Διαστάσεις πισίνας 50x20

Έως 12 άτομα ανά διαδρομή ή 96 άτομα συνολικά

Διαστάσεις πισίνας 33x25 ή 33x21        

Έως 6 άτομα ανά διαδρομή στη διάσταση των 25μ. Έως 8 άτομα ανά διαδρομή στη διάσταση των 33μ. ή 80 άτομα συνολικά (χωρίς διαδρομές)

Διαστάσεις πισίνας 25x15 ή 25x12        

Έως 6 άτομα ανά διαδρομή ή 36 άτομα συνολικά

Μικρότερες διαστάσεις         

1 άτομο ανά 5τ.μ. επιφάνειας νερού

ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΑ 

Διαστάσεις πισίνας 50x25    

Έως 10 άτομα ανά διαδρομή ή 100 άτομα συνολικά

Διαστάσεις πισίνας 50x20    

Έως 10 άτομα ανά διαδρομή ή 80 άτομα συνολικά

Διαστάσεις πισίνας 33x25 ή 33x21        

Έως 5 άτομα ανά διαδρομή στη διάσταση των 25 μ. 

Έως 7 άτομα ανά διαδρομή στη διάσταση των 33μ. ή 65 άτομα συνολικά (χωρίς διαδρομές)

Διαστάσεις πισίνας 25x15 ή 25x12        

Έως 5 άτομα ανά διαδρομή ή 30 άτομα συνολικά

Μικρότερες διαστάσεις  

1 άτομο ανά 8τ.μ. επιφάνειας νερού

Ξεκινάει από την Κυριακή 1 Νοεμβρίου το νυχτερινό τιμολόγιο

 


Ξεκινά από την Κυριακή  1 Νοεμβρίου έως τις 30 Απριλίου 2021 θα ισχύσει το νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο για τη χειμερινή περίοδο 2020-2021.

Το ωράριο του νυχτερινού οικιακού τιμολογίου διαμορφώνεται το παραπάνω χρονικό διάστημα ως εξής:

-02:00-08:00 και 15:00-17:00, για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών

-02:00-08:00 και 15:30-17:30, για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών με τμηματικό ωράριο.

Επίσης υπενθυμίζεται ότι το οικιακό νυκτερινό τιμολόγιο με συνεχές ωράριο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους δεν χορηγείται πλέον. Ισχύει για οικιακούς πελάτες που έχουν μειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο πριν το έτος 1988 (εάν στο μεταξύ δεν ζήτησαν την αλλαγή του) ή διαμένουν σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές της χώρας όπου δεν υπάρχει κατάλληλη τεχνική υποδομή του δικτύου διανομής δηλαδή, μη ύπαρξη συστήματος ΤΑΣ (Τηλεχειρισμός Ακουστικής Συχνότητας).

Τέλος επισημαίνεται πως οι καταναλωτές του ρεύματος που επιθυμούν να ενταχθούν στο οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση, τότε:

1. Θα πρέπει να επισκεφθούν το αρμόδιο γραφείο εξυπηρέτησης για Υπηρεσίες Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, έχοντας μαζί τους ένα λογαριασμό ρεύματος, την αστυνομική τους ταυτότητα και αποδεικτικό του ΑΦΜ τους, ώστε:

– Να υποβάλουν σχετική αίτηση.

-Να καταβάλουν 34 ευρώ πλέον ΦΠΑ, που αποτελεί τη συμμετοχή τους στις δαπάνες στις οποίες υποβάλλεται ο ΔΕΔΔΗΕ.

2. Να επισκεφθούν οποιοδήποτε Κατάστημά της ΔΕΗ, έχοντας μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και αποδεικτικό του ΑΦΜ τους, ώστε να υπογράψουν νέα Σύμβαση Προμήθειας στο όνομά τους.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, ώρα 18:00 (κεκλεισμένων των θυρών)

 


Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  2  του  Ν. 4623/2019 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  η οποία θα διεξαχθεί την  Παρασκευή   30η  Οκτωβρίου  2020   και ώρα  18.00.

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στο  ΚΑΛΠΑΚΙ  -ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  [ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ]   ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ ΛΟΓΩ  ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Έγκριση 11ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού έτους 2020.

2. Έγκριση αποφάσεων Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. του  Δήμου Πωγωνίου αριθμ. 27/2020 «Δημιουργία Δημόσιου Ι.Ε.Κ.»

3. Έγκριση αποφάσεων Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. του  Δήμου Πωγωνίου αριθμ. 28/2020 «Δημιουργία χορευτικού Δήμου Πωγωνίου»

4.Έγκριση αποφάσεων Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. του  Δήμου Πωγωνίου αριθμ. 29/2020 «Έναρξη λειτουργίας ΚΑΠΗ Δήμου Πωγωνίου»

5. Έγκριση παροχών ύδρευσης, εκτός οικισμού. Επί αιτήσεως Ομάδας Μπάσκετ  «ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ»

6.Συγκρότηση  Επιτροπής διενέργειας της διαδικασίας Επιλογής για την εκποίηση ακινήτου στην Τ.Κ. Κτισμάτων και καθορισμός δικαιολογητικών.

7.Έγκριση παράτασης εκμίσθωσης Δημοτικού ακινήτου στην Τ.Κ. Κτισμάτων [Σούλιος Αθανάσιος] και αλλαγή εγγυητή.

8.Έγκριση παράτασης εκμίσθωσης Δημοτικού ακινήτου στην Τ.Κ. Κτισμάτων [Ταμπουράκης Δημήτριος] και αλλαγή εγγυητή.

9.Έγκριση λύσης συμβάσεων εκμίσθωσης με τον ΟΤΕ για Δημοτικά Ακίνητα στην Τ.Κ. Δημοκορίου και Τ.Κ. Καστάνιανης και έγκριση νέας δημοπράτησής τους.

10.Έγκριση λύσης σύμβασης εκμίσθωσης Δημοτικού αγρού στην Τ.Κ. Δολιανών [ θέση: Σπάσματα ] και έγκριση νέας δημοπράτησης.

11.Καθορισμός όρων δημοπρασίας εκμίσθωσης Δημοτικής έκτασης μεταξύ των  Τ.Κ. Μαζαρακίου & Καταρράκτη για τη λειτουργία Υ/Η εργοστασίου παραγωγής Η/Ε.

12.Έγκριση κατεδάφισης  ΤΟΛ  Δελβινακίου –  διαμόρφωση χώρου.

13. Συμμετοχή του Δήμου Πωγωνίου στην μετατροπή της «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. σε Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

13.Eπιχορήγηση  Πολιτιστικών  Συλλόγων.  

14.Υποβολή προτάσεων – εισηγήσεων για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων Σχολικού έτους 2021 – 2022.

15. Έγκριση 6ης κατανομής ΣΑΤΑ 2020.

Δήμος Κόνιτσας: Δωρεάν έλεγχος Rapid test για τον Covid -19 στο γενικό πληθυσμό, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου από τις 9:00 ως τις 12:30

 


Την Παρασκευή 30/10/2020 από τις 09:00 ως τις 12:30,  κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και την 6η ΥΠΕ, θα προβούν σε δωρεάν έλεγχο Rapid test για τον Covid -19 στο γενικό πληθυσμό του Δήμου Κόνιτσας.

Παρακαλούνται όσοι εκ των συνδημοτών επιθυμούν, να  προσέλθουν στο Δημαρχείο.

Ο έλεγχος θα γίνεται στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.