Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Δείτε αν κερδίσατε στην φορολοταρία για τις συναλλαγές του Μαΐου


Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 27 Ιουνίου το απόγευμα η κλήρωση της φορολοταρίας  για τις συναλλαγές του Μαΐου 2019, στην οποία 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ.
Τα εν λόγω χρηματικά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.
Κάθε ΑΦΜ μετέχει στην κλήρωση ανάλογα με τον αριθμό των λαχνών που συγκεντρώνει, με βάση την κλίμακα που έχει οριστεί και το ύψος των μηνιαίων συναλλαγών του.

Δείτε αν κερδίσατε: https://www.aade.gr/menoy/miniaies-synallages-kai-lahnoi

Διακοπές ρεύματος σε χωριά του Πωγωνίου την Κυριακή 30 Ιουνίου


Γνωστοποιείται στο κοινό ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ως εξής:
1) Την Κυριακή 30-06-2019:
Α) Από ώρα 07:45 πμ έως 12:45 μμ στις παρακάτω περιοχές: Τμήμα Ελεούσας πέριξ πτηνοτροφείου Βότσικα και πέριξ Προφ. Ηλία, Γοριτσάκι Ελεούσας, Άνω Λαψίστα, Κάτω Λαψίστα και στην ευρύτερη περιοχή πέριξ πτηνοτροφικών εγκαταστάσεων Παπανικολάου – Κέγκου - Θ. Παππά - Κ. Παππά – Αδαμαντίδη - Τσάγγου.
Β) Από ώρα 07:45 πμ έως 08:30 πμ στις παρακάτω περιοχές: Ασφάκα, Νεοχώρι, Πρωτόπαππας, Πετσάλι, Γαβρισιοί, Βλαχάτανο, Λιγοψά, Βατατάδες, Χρυσόρραχη, Περίβλεπτος πέριξ θερμοκηπίων Χατζή και Πτηνοτροφικές, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή.
2) Την Τρίτη 02-07-2019:
Α) Από ώρα 08:00 πμ έως 09:00 πμ στις παρακάτω περιοχές: Καστρίτσα, Λογγάδες, Κήποι Μάζιας, Τμήμα Κατσικάς πέριξ θερμοκηπίων μανιταριών.
 Β) Από ώρα 08:00 πμ έως 11:00 πμ στις παρακάτω περιοχές: Βασιλική, Δροσοχώρι, Γερακάρι, Ηλιόκαλη, Πλατανιά, Δαφνούλα, Σήραγγα Εγνατίας Οδού C&C T3, πτηνοτροφεία, ποιμνιοστάσια και επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή.
2) Την Τετάρτη 03-07-2019 από ώρα 08:30 πμ έως 10:30 πμ στις παρακάτω περιοχές: Νεοκαισάρεια και στην ευρύτερη περιοχή πέριξ πτηνοτροφείων Λώλη και Ευθυμίου, Χοιροστασίου Γιώτη, επιχειρήσεις Cezaria και Καψιώχα ΑΕΒΕ και Κολονιάτι.
Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω.
 Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.
Έτσι για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.
Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Ξεκίνησε ο σχεδιασμός της ομάδας για τη νέα αγωνιστική σεζόν


Με το ίδιο  Δ.Σ. θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν η ομάδα του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά.
Η διοίκηση της ομάδας μετά την ανανέωση με τον  προπονητή κ. Αλέκο Τάτση, συνεχίζει το σχεδιασμό της ομάδας ξεκινώντας από τις ανανεώσεις ποδοσφαιριστών.
Στην ομάδα παραμένουν οι Πέτρος Γκόνης, Μιχάλης Ηλίας, Ρομέο Ζότα, Παναγιώτης Τάσσος, Αναστάσιος Φαρμάκης, Αχιλλέας Μπενέκος, Αναστάσιος Καράβας, Παύλος Παπαδιώτης και Θεόδωρος Βάσιος.

Tο 4th International Tiger Boxing Cup το Σάββατο 29 Ιουνίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου στις 19:00

Με τη συμμετοχή 120 σπουδαίων αθλητών διοργανώνεται στα Γιάννενα και το Καλπάκι το  4th International Tiger Boxing Cup, με συνδιοργανωτές το Tiger Boxing Club, τη Μητρόπολη Ιωαννίνων, την Περιφέρεια Ηπείρου και τους Δήμου Ιωαννιτών και Πωγωνίου.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη Διεθνή Πυγμαχική συνάντηση στην Ελλάδα και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιουνίου στην πλατεία Μαβίλη και το Σάββατο 29 Ιουνίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου.
Στη διοργάνωση συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο δευτεραθλητής Ευρώπης Βαγγέλης Νανιτζανιάν από τον ΠΑΟΚ, οι πρωταθλητές Ελλάδας Μπονόβας Μιχάλης από τα Γιάννενα, Βορδοναράκης Δημήτρης από Καβάλα, Καραϊτης Χρήστος από Πέραμο, ο Κυριμης Παναγιώτης του Ολυμπιακού και ο Ευμορφιαδης Ιωάννης του Παναθηναϊκού. 
Παράλληλα συμμετέχουν ελληνικοί σύλλογοι όπως ο Μίνωας Κρήτης με τον Φραγκιαδάκη Μιχαήλ και η ΑΕΚ Κομοτηνής με τον Γκοδοσιδη Κώστα και οι πρωταθλητές Ιταλίας, Ιρλανδίας, Σερβίας, Ρουμανίας, Μαυροβουνίου και Κύπρου.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Θωμάς Μπέγκας έκανε λόγο για μία ενδιαφέρουσα αθλητική διοργάνωση στα πλαίσια προβολής της πόλης. 
«Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο γεγονός ότι πρόκειται για μία διαδημοτική συνεργασία. Συγχαίρουμε τον Α.Ο. Tiger Boxing Club και τον κ. Μάκη Στάθη για την άρτια διοργάνωση» σημείωσε.
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης τόνισε: 
«Είναι μεγάλη μας τιμή η φιλοξενία  του 4ου Διεθνούς Tiger Boxing cup στο Δήμο Πωγωνίου. Πρόκειται για μία μεγάλη διοργάνωση που αποδεικνύει ότι η περιοχή μας έχει όλα τα εχέγγυα για να φιλοξενήσει σπουδαίους αθλητικούς αγώνες με μεγάλη συμμετοχή αθλητών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.  
Ο Δήμος Πωγωνίου ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Συλλόγου για παραχώρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου Καλπακίου και είμαστε στο πλευρό τους για ό, τι χρειαστούν».
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Γοργόλης χαρακτήρισε το τουρνουά ως μία διοργάνωση μεγάλης εμβέλειας που έχει την καθολική στήριξη της Περιφέρειας. «Εντάσσουμε το 4ο Διεθνές Tiger Boxing cup στον αθλητικό χάρτη της περιοχής και καλούμε τον κόσμο να απολαύσει και να γνωρίσει από κοντά το άθλημα της πυγμαχίας» υπογράμμισε.
Ο προπονητής του Συλλόγου Tiger Boxing Club κ. Μάκης Στάθης ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές για τη στήριξη και υπογράμμισε ότι ο αθλητισμός μπορεί να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.  
«Τα Γιάννενα και ο Δήμος Πωγωνίου μπορούν να έχουν θέση ως διοργανωτές μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Στο 4th International Tiger Boxing Cup αναμένονται σημαντικές αναμετρήσεις και αγώνες ρεβάνς. Συγχρόνως θα αποτελέσει  σταθμό προετοιμασίας όπου οι νέοι μας θα δούνε τα λάθη κ τα ατού τους λίγο πριν το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει από 2 έως 11 Σεπτεμβρίου στη Σόφια της Βουλγαρίας. Σας Περιμένουμε όλους να χειροκροτήσετε το πιο δυναμικό άθλημα» κατέληξε.
Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 28 Ιούνιου στη Πλατεία Μαβίλη στις 20:30 και το Σάββατο 29 Ιουνίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου στις 19:00.

Επίσκεψη του Γιάννη Καραγιάννη και της Όλγας Νάσση στις φυλακές Σταυρακίου και την ΥΕΔΔΕ


Τις φυλακές Σταυρακίου επισκέφτηκαν σήμερα, Πέμπτη 27/6, στο πλαίσιο της προεκλογικής τους δραστηριότητας, οι υποψήφιοι βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Καραγιάννης και Όλγα Νάσση.
Κατά την επίσκεψη είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τη διοίκηση, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τους εξωτερικούς φύλακες του Καταστήματος Κράτησης και να ακούσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις προτάσεις τους για την επίλυσή τους.
Ακολούθως, οι υποψήφιοι βουλευτές επισκέφτηκαν την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ - πρώην ΣΔΟΕ), όπου συνομίλησαν με τον διευθυντή και το προσωπικό της υπηρεσίας για ζητήματα στελέχωσης και για τη βελτίωση των μέσων που διαθέτουν.

Περιοδείες του υποψήφιου βουλευτή κ. Γιάννη Στέφου στις 26 και 27 Ιουνίου


Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Στέφος στο πλαίσιο των προεκλογικών του περιοδειών επισκέφθηκε στις 26 Ιουνίου την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, το Δασαρχείο Ιωαννίνων, τον ΕΦΕΤ, τον ΟΓΑ, τον ΟΠΕΚΑ το Κτηματολόγιο, τον ΕΦΚΑ και το 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Ιωαννίνων. Στις επισκέψεις συμμετείχε και η συνυποψήφια κ. Φανή Αναγνώστου Κουμπλομάτη. Στις συναντήσεις συνομίλησε με τους διευθυντές και τους υπαλλήλους των υπηρεσιών, ενώ ο διοικητής του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού ενημέρωσε τον κ. Στέφο για τα αντιπυρικά μέτρα ενόψει της θερινής περιόδου.
Τις απογευματινές ώρες ο κ. Στέφος περιόδευσε και συνομίλησε με κατοίκους χωριών της Λάκκας Σουλίου. Επισκέφθηκε την Κοπάνη, τους Βαριάδες, τα Δερβίζιανα, το Αλεποχώρι-Μπότσαρη, το Ρωμανό και το Σιστρούνι.
Στις 27 Ιουνίου ο υποψήφιος επισκέφθηκε και συνομίλησε με τους υπαλλήλους και τον διευθυντή της εφορίας, ενώ είχε συνομιλίες και με τους υπαλλήλους της Χημικής Υπηρεσίας, του ΟΠΕΚΕΠΕ, του Μηχανολογικού και του ΟΑΕΔ. Επίσης είχε συναντήσεις με την Ένωση Νέων Αγροτών, την Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου καθώς και με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων.

O Νίκος Βακολίδης επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα


O Νίκος Βακολίδης επισκέφθηκε στις 27/06/2019 το Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα. Η εικόνα των δημόσιων νοσοκομείων είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με το χαμηλότατο επίπεδο υπηρεσιών υγείας που προσέφεραν κατά τη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης. Τα προβλήματα έλλειψης υλικού έχουν εκλείψει και η διεύρυνση της δωρεάν νοσοκομειακής περίθαλψης σε όλο τον πληθυσμό είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Επιπλέον, για το Νοσοκομείο Χατζηκώστα, είναι απαραίτητο οι διαδικασίες για τη λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου Απεξάρτησης από το Αλκοόλ να προχωρήσουν ώστε να προσφέρει σύντομα τις υπηρεσίες του. Σε συζητήσεις με νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, γιατρούς, με τον πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου, Εσσάμ Θ. Αλαντάση, και το διοικητή Ε.Καρβούνη, τονίστηκε ότι ένα από τα βασικά προβλήματα παραμένει η έλλειψη παραϊατρικού προσωπικού και η κάλυψη πάγιων αναγκών από συμβασιούχους ιατρούς. 
Η παρούσα κυβέρνηση δεν σκοπεύει να μονιμοποιήσει τους  συμβασιούχους και η πιθανή μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει ότι θα ελαττώσει τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων το οποίο θα επηρεάσει και τον τομέα της υγείας δραματικά. Θύμα αυτών των πολιτικών, που ενισχύουν τελικά τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας και τα επιχειρηματικά συμφέροντα και έχουν σαν δικαιολογία τις πολιτικές της λιτότητας, είναι ο απλός πολίτης. Άνθρωποι που έχουν δώσει και είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν να δίνουν την ψυχή τους εργαζόμενοι στο ΕΣΥ προβλέπουν μεγάλα αδιέξοδα στο προσεχές μέλλον.
 Ο τομέας Υγείας του ΜέΡΑ25, μέλος του οποίου είναι και ο υποψήφιος βουλευτής, έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις που μπορείτε να αναζητήσετε στην επίσημη ιστοσελίδα του πατριωτικού μετώπου ρεαλιστικής ανυπακοής. Το όραμα του ΜέΡΑ25 ταυτίζεται με εκείνο της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών: Διευκρινίζεται κατηγορηματικά ότι η Υγεία πρέπει να είναι δωρεάν, δημόσια, καθολική και ανθρωποκεντρική με θεμέλιο την  Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).
   Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στελέχωσης των δημόσιων νοσοκομείων  θα νομοθετηθεί
● Προκήρυξη όλων των θέσεων επικουρικών γιατρών που καλύπτουν
πάγιες ανάγκες
● Αύξηση εισακτέων Νοσηλευτικής ΑΕΙ και ΤΕΙ, άμεσες προσλήψεις
προσωπικού.

Συλλήψεις τριών ατόμων για διωκτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο στην Ηγουμενίτσα, στην Άρτα και στο Σμέρτο Φιλιατών, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, τρία άτομα, για διωκτικά έγγραφα.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
Χθες (26-06-2019) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 40χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής κατ΄ εξακολούθηση.
Χθες (26-06-2019) το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 35χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης (8) μηνών, για κλοπή.
Χθες (26-06-2019) το αργά το απόγευμα στο Σμέρτο Φιλιατών, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 37χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις των Μονομελών Πλημμελειοδικείων Φλώρινας και Αργοστολίου καθώς και του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κεφαλονιάς, συνολικής ποινής φυλάκισης (15) μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τη Δευτέρα 1 Ιουλίου, ώρα 9.30 π.μ.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
 Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 01η Ιουλίου 2019, ημέρα Δευτέρα & ώρα 9.30 π.μ. για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852 / 2010 (ΦΕΚ
Α΄87) ήτοι:
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Σύνταξη έκθεσης και κατάρτιση του απολογισμού, ισολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσης έτους 2016 Δήμου Πωγωνίου.
2. Ανάθεση σε δικηγόρο για έρευνα στο υποθηκοφυλακείο Πωγωνίου σχετικά με ιδιοκτησία οικίας Χρ. Μηλιώνη στην Τ.Κ. Σιταριάς.

* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Ποια είναι τα συχνότερα λάθη που κάνουμε όταν βάζουμε αντηλιακό


Όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να βάζουμε αντηλιακό όταν βγαίνουμε στον ήλιο, αλλά πόσοι ξέρουν να το χρησιμοποιούν σωστά; Όχι πολλοί, σύμφωνα με τις έρευνες που έχουν γίνει έως σήμερα.
Μία από τις πιο πρόσφατες πραγματοποιήθηκε στη Μινεσότα και δημοσιεύθηκε το 2017 στο περιοδικό Journal of the American Academy of Dermatology. Οι ερευνητές παρακολούθησαν επί 93 ώρες 2.187 εθελοντές, καταγράφοντας τη συχνότητα και τον τρόπο χρήσης του αντηλιακού.
Όπως διαπίστωσαν, μόνο ο ένας στους τρεις (το 33%) άλειφαν με αντηλιακό όλα τα εκτεθειμένα σημεία του δέρματος. Επιπλέον, μόνο το 38% ακολουθούσαν και τους υπόλοιπους κανόνες ηλιοπροστασίας, δηλαδή φορούσαν προστατευτικά ρούχα, καπέλο και γυαλιά ηλίου.
Εξίσου ανησυχητικό ήταν το εύρημα ότι ακόμα και απ’ όσους χρησιμοποιούσαν αντηλιακό, η πλειονότητα μείωναν σημαντικά τη χρήση τις μέρες με συννεφιά.
«Παρότι έχουν γίνει εκτεταμένες ενημερωτικές εκστρατείες, ο περισσότερος κόσμος εξακολουθεί να έχει λανθασμένες αντιλήψεις για τα αντηλιακά», λέει ο κ. Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος (Αισθητική Δερματολογία-Δερματοχειρουργική). «Πολλοί, π.χ., ακόμα πιστεύουν ότι αντηλιακό πρέπει να βάζουν μόνο στα εκτεθειμένα σημεία του σώματος. Η αλήθεια, όμως, είναι πως αυτό ισχύει μόνο όταν φοράει κάποιος ρούχα από ύφασμα με ειδικά αντηλιακά φίλτρα. Τα κοινά ρούχα απορροφούν την υπεριώδη ακτινοβολία (UV) του ηλίου όσο και ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας SPF κάτω από 10, που είναι ανεπαρκές. Πιο απορροφητικά είναι τα σκούρα υφάσματα με σφιχτή πλέξη, τα οποία δεν “φεγγίζουν” καθόλου στον ήλιο. Για μεγαλύτερη σιγουριά, λοιπόν, πρέπει να απλώνουμε αντηλιακό σε όλο το σώμα. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για όσους είναι υψηλού κινδύνου για ηλιακό έγκαυμα. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν όσοι έχουν λευκό δέρμα που καίγεται εύκολα και μαυρίζει δύσκολα, γαλάζια μάτια και/ή ξανθά ή κόκκινα μαλλιά».