Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

O Νίκος Βακολίδης επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα


O Νίκος Βακολίδης επισκέφθηκε στις 27/06/2019 το Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα. Η εικόνα των δημόσιων νοσοκομείων είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με το χαμηλότατο επίπεδο υπηρεσιών υγείας που προσέφεραν κατά τη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης. Τα προβλήματα έλλειψης υλικού έχουν εκλείψει και η διεύρυνση της δωρεάν νοσοκομειακής περίθαλψης σε όλο τον πληθυσμό είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Επιπλέον, για το Νοσοκομείο Χατζηκώστα, είναι απαραίτητο οι διαδικασίες για τη λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου Απεξάρτησης από το Αλκοόλ να προχωρήσουν ώστε να προσφέρει σύντομα τις υπηρεσίες του. Σε συζητήσεις με νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, γιατρούς, με τον πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου, Εσσάμ Θ. Αλαντάση, και το διοικητή Ε.Καρβούνη, τονίστηκε ότι ένα από τα βασικά προβλήματα παραμένει η έλλειψη παραϊατρικού προσωπικού και η κάλυψη πάγιων αναγκών από συμβασιούχους ιατρούς. 
Η παρούσα κυβέρνηση δεν σκοπεύει να μονιμοποιήσει τους  συμβασιούχους και η πιθανή μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει ότι θα ελαττώσει τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων το οποίο θα επηρεάσει και τον τομέα της υγείας δραματικά. Θύμα αυτών των πολιτικών, που ενισχύουν τελικά τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας και τα επιχειρηματικά συμφέροντα και έχουν σαν δικαιολογία τις πολιτικές της λιτότητας, είναι ο απλός πολίτης. Άνθρωποι που έχουν δώσει και είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν να δίνουν την ψυχή τους εργαζόμενοι στο ΕΣΥ προβλέπουν μεγάλα αδιέξοδα στο προσεχές μέλλον.
 Ο τομέας Υγείας του ΜέΡΑ25, μέλος του οποίου είναι και ο υποψήφιος βουλευτής, έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις που μπορείτε να αναζητήσετε στην επίσημη ιστοσελίδα του πατριωτικού μετώπου ρεαλιστικής ανυπακοής. Το όραμα του ΜέΡΑ25 ταυτίζεται με εκείνο της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών: Διευκρινίζεται κατηγορηματικά ότι η Υγεία πρέπει να είναι δωρεάν, δημόσια, καθολική και ανθρωποκεντρική με θεμέλιο την  Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).
   Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στελέχωσης των δημόσιων νοσοκομείων  θα νομοθετηθεί
● Προκήρυξη όλων των θέσεων επικουρικών γιατρών που καλύπτουν
πάγιες ανάγκες
● Αύξηση εισακτέων Νοσηλευτικής ΑΕΙ και ΤΕΙ, άμεσες προσλήψεις
προσωπικού.