Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Νοέμβριο.
Συνελήφθησαν συνολικά (928) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -743- (εκ των οποίων -5- διακινητές)
Για εγκληματική οργάνωση: -11-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -26-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -9-
Για κλοπές - διαρρήξεις: -8-
Για αποδοχή & διάθεση προϊόντων εγκλήματος: -1-
Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου: -3-
Για πλαστογραφίες: - 4 -
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -20-
Για ενδοοικογενειακή βία: -1-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -32-
Για παράνομη βία: -13-
Για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα: -3-
Για παρεμπόριο: -2-
Για διατάραξη οικιακής ειρήνης: - 14 –
Για ψευδή ανώμοτη κατάθεση – ψευδή καταμήνυση – συκοφαντική δυσφήμηση: -17-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -21-

Prorata: Στο 8,5% η διαφορά μεταξύ της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ

Στη δημοσκόπηση της Prorata που δημοσιεύει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών», στο 8,5% η διαφορά μεταξύ της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλυτικά:
Ν.Δ.: 33%
ΣΥΡΙΖΑ: 24,5%  
Κίνημα Αλλαγής (ΔΗΣΥ-Ποτάμι): 18%
ΚΚΕ: 14,5%
Χρυσή Αυγή: 7,5%
Ένωση Κεντρώων: 7,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5%
Σύμφωνα με την έρευνα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατηρεί το προβάδισμα στην εκτίμηση δυνητικής εκλογικής επιρροής, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μειώσει ελαφρώς την «ψαλίδα».
Σε κάθε περίπτωση, τη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν οι πολίτες που δηλώνουν συνολικά απογοητευμένοι από τα κόμματα.

Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος ευχαριστεί τα καταστήματα Hall of Brands


Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος ευχαριστεί τα καταστήματα Hall of Brands για την παραλαβή του αθλητικού υλικού, αλλά και την διοίκηση της Ε.Π.Σ.ΗΠ. για την στήριξη σε τέτοιες ενέργειες.

Διόδια Δροσοχωρίου: Από το ψέμα στην απόλυτη κοροϊδία

Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος

Για το θέμα των διοδίων στο Δροσοχώρι είχαμε αναφερθεί σε ανύποπτο χρόνο εδώ. H Περιφέρεια «απάντησε» με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να καταπέσει η σχετική υπουργική απόφαση.
Τότε είχαμε μιλήσει για ψέμα σε βάρος των Ηπειρωτών. Σήμερα μιλάμε ευθέως για κοροϊδία. Και μάλιστα με συνωμοτικά χαρακτηριστικά.
Πρώτον προκύπτει πως η προσφυγή στο ΣτΕ δεν αφορούσε το ζήτημα  των διοδίων συνολικά, αλλά αποκλειστικά τους κατοίκους του Μετσόβου. Δεύτερον, θεωρούμε βέβαιο ότι η σχετική προσφυγή θα απορριφθεί γιατί δεν υπάρχει κανένα νομικό ή άλλο έρεισμα για να υπάρξει εξαίρεση σε έναν από τους σταθμούς διοδίων. Κάτι τέτοιο θα είχε αλυσιδωτές επιπτώσεις σε όλη την επικράτεια.
Δυστυχώς, είμαι πεπεισμένος ότι η χθεσινή υπουργική απόφαση αποτέλεσε επικοινωνιακό τέχνασμα το οποίο είχε ως κεντρικό στόχο, έστω και προσχηματικά, να διαφυλάξει τις σχέσεις του κ. Καχριμάνη με τους συντοπίτες του για αυτό και παρουσιάστηκε «αμπαλαρισμένο» με μπόλικη επαναστατικότητα. Για αυτό και πιστεύω ότι η απόφαση του Σπίρτζη επιχείρησε να διαμορφώσει το ηθικό άλλοθι που απαιτείται.

Πολύ νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου 2018, λόγω εορτών

Από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) καθορίστηκαν οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου 2018.
Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Γεωργίου Χουλιαράκη και της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, καθορίστηκαν ως ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου 2018 του ΕΦΚΑ η Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 για τους συνταξιούχους που προέρχονται από τους φορείς ΟΑΕΕ και ΟΓΑ και η Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 για τους συνταξιούχους που προέρχονται από τους λοιπούς φορείς και το Δημόσιο.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί σε περιοχή των Ιωαννίνων, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής

Στο πλαίσιο ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (8.740) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και ένα πολεμικό τυφέκιο «Kalasnikov» με ξιφολόγχη και γεμιστήρα με έντεκα φυσίγγια

Συνελήφθησαν, χθες (04-12-2017) το μεσημέρι σε χωριό του Δήμου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί (πατέρας και γιός), ηλικίας 61 και 35 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής.
Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ότι οι δύο δράστες αποθηκεύουν και διακινούν ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, εντοπίστηκαν χθες το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή των Ιωαννίνων όπου και συνελήφθησαν.
Στην κατοχή των δραστών και σε έρευνες που έγιναν σε αποθήκη που χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη των ναρκωτικών, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καθώς και στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
πέντε δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (8.550) γραμμαρίων, τα οποία βρέθηκαν στην αποθήκη,
ένα πολεμικό τυφέκιο «Kalasnikov» με ξιφολόγχη και γεμιστήρα με έντεκα φυσίγγια, που βρέθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 61χρονου δράστη,
τρία βάζα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (189,6) γραμμαρίων,
ένα πολεμικό φυσίγγιο,
δύο αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης
μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (0,4) γραμμαρίων,
πλήθος νάιλον συσκευασιών,
επτά κινητά τηλέφωνα
Επίσης, κατασχέθηκε το παραπάνω αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Παραμυθιά Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

Καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών για το αδίκημα της κλοπής

Συνελήφθη, χθες (04-12-2017) το μεσημέρι στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, ένας 39χρονος ημεδαπός, για καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 39χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών, για το αδίκημα της κλοπής.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στην Περιφέρεια Ηπείρου

Η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Σύλλογος Εργαζομένων της σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» διοργανώνουν την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017, εθελοντική αιμοδοσία.
Η αιμοληψία θα γίνει στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου από τις 9:00 π.μ..

ΠΗΓΗ: www.php.gov  

    

Ένας στους τρεις άνω των 65 πέφτει τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο

Ο λαός συνηθίζει να λέει ότι οι μεγάλοι άνθρωποι φεύγουν από πέσιμο και μάλλον αυτό έχει δόση αλήθειας. Οι πτώσεις των ηλικιωμένων, σε συνδυασμό με την οστεοπόρωση, αποτελούν ένα επικίνδυνο «κοκτέιλ» με δυσμενή, πολλές φορές, έκβαση.
Σύμφωνα με το αμερικανικό CDC, το 2014 σημειώθηκαν πτώσεις σε 29 εκατομμύρια ενήλικες, οι οποίες προκάλεσαν 7 εκατομμύρια τραυματισμούς και κόστισαν στο εθνικό σύστημα υγείας 31 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.
Σύμφωνα με στοιχεία του 2010 από τον Σύλλογο Φυσικοθεραπείας της Αυστραλίας, πέφτει το 13% των ηλικιωμένων άνω των 65 ετών, ενώ υπολογίζεται ότι το 2050 το ποσοστό αυτό θα φτάσει το 24%.
Σε σχετική έρευνα που έγινε από CDC σε ασθενείς ηλικίας 60 ετών και άνω, εξετάστηκαν 250, που νοσηλεύτηκαν λόγω καταγμάτων σχετιζόμενων με τις πτώσεις και 250 ηλικιωμένοι, που, ενώ είχαν πέσει, δεν είχαν κάποιο κάταγμα
•        Στον πρώτο χρόνο το 25,2% των ασθενών με κάταγμα απεβίωσε, συγκριτικά με το 4% που απεβίωσε χωρίς κάταγμα
•        Στους ασθενείς με κάταγμα τα 2/3 απεβίωσαν στους 3 πρώτους μήνες, ενώ οι χωρίς κάταγμα «έφυγαν» πολύ αργότερα μέσα στον χρόνο
•        1 στις 5 πτώσεις προκαλούσε κάποιο κάταγμα ή και χτύπημα στο κεφάλι
•        Πάνω από 800.000 ασθενείς τον χρόνο νοσηλεύονται λόγω πτώσης, συχνότερα λόγω χτυπήματος στο κεφάλι ή κατάγματος του ισχίου
•        Καρδιακές παθήσεις, πνευμονία, σηψαιμία και πνευμονική εμβολή, διαβήτης και εγκεφαλικό επεισόδιο ήταν σημαντικές αιτίες θνησιμότητας
•        Περισσότερο από το 95% των καταγμάτων ισχίου προκαλείται από πτώσεις στα πεζοδρόμια

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για Υποδομές αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης ενηλίκων

Την αναβάθμιση εξοπλισμού σε δομές αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης ενηλίκων αφορά η νέα πρόσκληση που δημοσιεύθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020. 
Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 2.970.340 ευρώ.
Η προκηρυσσόμενη πράξη αφορά τη χρηματοδότηση των δικαιούχων για την:
Αναβάθμιση Εξοπλισμού (ΤΠΕ και Εργαστηριακού) Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΠΑΛ & ΕΚ)
• Αναβάθμιση Εξοπλισμού (ΤΠΕ και Εργαστηριακού) σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας
• Αναβάθμιση Εξοπλισμού (ΤΠΕ και Εργαστηριακού) σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Ι.Ε.Κ.
• Προμήθειας νέων λογισμικών εφαρμογών εκπαίδευσης ή αναβάθμισης εγκατεστημένων
  • Προμήθειας ειδικού εξοπλισμού ΤΠΕ - λογισμικού υποστηρικτικών τεχνολογιών για βελτίωση της ηλεκτρονικής προσβασιμότητας παιδιών ΑμεΑ.
Οι προτάσεις θα υποβληθούν το διάστημα από 10/12/2017 έως 26/01/2018. Δυνητικοί δικαιούχοι είναι το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και οι εποπτευόμενοι από αυτό φορείς.

ΠΗΓΗ: www.php.gov