Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Public Issue: Τέσσερις μονάδες προηγείται η Ν.Δ.

Προβάδισμα 4% , χωρίς αυτοδυναμία!


Προβάδισμα της Ν.Δ. κατά 4 μονάδες στην εκλογική επιρροή δίνει η εταιρεία δημοσκοπήσεων Public Issue, σε έρευνά της που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής».
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση,
Ν.Δ.: 32%,
ΠΑ.ΣΟ.Κ.: 28%,
Κ.Κ.Ε.: 10,5%,
ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: 9%,
ΛΑ.Ο.Σ.: 8%,
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 4%,
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 3%,
ΔΗ.ΣΥ.: 1,5%
και τα άλλα κόμματα 4 %.
Η αποχή είναι στο 34,5%.
Αν και 6 στους 10 ερωτηθέντες εκτιμούν ότι δεν υπάρχει ανάγκη για πρόωρες εκλογές, το 57% δηλώνει ότι αυτές θα γίνουν.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Πήραμε την απόφαση να δώσουμε μάχη»

Η κυβέρνηση θα πάρει με αυταπάρνηση όσες αποφάσεις χρειαστεί για να σώσει τη χώρα, να μην χρεοκοπήσει, να παραμείνει στο ευρώ και να υλοποιηθούν πλήρως οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στις 21 Ιουλίου, επεσήμανε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.
Εξέφρασε τη σιγουριά ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει να βγει από την κρίση, ζήτησε συστράτευση όλων των πολιτών σε αυτή την προσπάθεια, και απευθύνθηκε στις κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και στα κόμματα.

«Αυτοί που στοιχηματίζουν την Ελλάδα μακριά από το ευρώ να βρουν απέναντί τους την Ελλάδα ολόκληρη. Αυτοί που ελπίζουν να αγοράσουν έναντι πινακίου φακής την Ελλάδα, τις επιχειρήσεις, τη γη και την εργατική της δύναμη να βρουν μπροστά τους κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα» τόνισε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε:
«Όσοι εύχονται την καταστροφή, ώστε να διασωθούν, οι ίδιοι που έχουν λεηλατήσει τον δημόσιο πλούτο, αυτοί που έχουν κατακλέψει τις επιχειρήσεις τους, αυτοί που έχουν ρημάξει τα ασφαλιστικά ταμεία, όσοι επένδυσαν στο άρρωστο χθες, να βρουν απέναντί τους όλους μας που προσβλέπουμε σε ένα καλύτερο αύριο».


Ανήγγειλε ότι αρχίζουν έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο Ιόνιο πέλαγος και νότια της Κρήτης και ανέφερε πως η απόφαση για τη σχετική προκήρυξη θα υπογραφεί άμεσα.

Δήλωσε την επιμονή της κυβέρνησης στις διαρθρωτικές αλλαγές και, μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο, παρατήρησε: «Εγώ για αυτά θα συνεχίσω να αγωνίζομαι.
Για όλα αυτά που θα δυναμώσουν τη χώρα, την κοινωνία και τον καθένα ξεχωριστά».
«Θα παλέψω για την Ελλάδα της παραγωγής και της δημιουργίας και καλώ όλους σας να παλέψουμε μαζί.
Και θα αγωνιστώ ασυμβίβαστα και καλώ όλους να αγωνιστούμε μαζί.
Ενάντια στα κακώς κείμενα, την ανομία και τη διαφθορά.
Χωρίς να μετράμε το κόστος στον καθένα αλλά το κέρδος σε όλους μας. Έχω πει εδώ και καιρό.
Εγώ δεν είμαι εδώ για τη θέση ή την εκλογή μου. Είμαι εδώ, για να πετύχουμε μαζί. Και σας υπόσχομαι ότι μαζί θα πετύχουμε».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: Αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου η έκτακτη εισφορά στο δημόσιο

Με παρακράτηση υπέρ του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Οδηγίες για την εφαρμογή της παρακράτησης του 1% των αποδοχών των εργαζομένων του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα υπέρ του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ως ειδική εισφορά, δίνει με εγκύκλιό του (16287/1375 - 07/09/2011), ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργος Κουτρουμάνης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η ειδική εισφορά ισχύει αναδρομικά από την πρώτη του χρόνου και οι εισφορές που αναλογούν στο χρονικό διάστημα από 1.1.2011 έως 31.7.2011 θα πρέπει να κατανεμηθούν ισόποσα ανά μήνα και να εισπραχθούν μαζί με τις εισφορές των επόμενων μηνών, μέχρι το τέλος του έτους.
Η ειδική εισφορά (1%) επιβάλλεται επί του συνόλου των τακτικών αποδοχών και των πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων (π.χ. βασικοί μισθοί, πάσης φύσεως επιδόματα, συμπεριλαμβανομένου και του επιδόματος αλλοδαπής, αμοιβές και αποζημιώσεις, τρίμηνες αποδοχές, υπερωρίες, αποζημιώσεις λόγω συμμετοχής σε συλλογικά όργανα, έξοδα κίνησης παγίως καταβαλλόμενα κ.λ.π.) για όλους τους μισθοδοτούμενους υπαλλήλους του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, καθώς και τους υπαλλήλους όλων ανεξαιρέτως των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών και των Ν.Π.Ι.Δ. οι οποίοι δεν είναι ασφαλισμένοι στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ).
Σύμφωνα με τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις οι οποίες έχουν περιληφθεί στο νόμο "Για την αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας", (Ν.3996/2011) από την 1/7/2011 υπάγονται υποχρεωτικά στην ασφάλιση του Τομέα Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ανεξάρτητα από το χρόνο πρόσληψης, οι οποίοι υπάλληλοι του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ των οποίων το μόνιμο προσωπικό υπάγεται στην ασφάλιση του Τομέα Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.
Η ειδική εισφορά η οποία αναλογεί στους υπαλλήλους αυτής της κατηγορίας θα υπολογισθεί αναδρομικά από 1-1-2011 έως και 30-6-2011.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σύλληψη με λαθραία τσιγάρα στο λιμάνι

53χρονος μετέφερε με βαν 1.050 πακέτα.



Συνελήφθη, τις μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα, στην πύλη εισόδου οχημάτων του λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρκεια ελέγχου από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 53χρονος αλλοδαπός οδηγός οχήματος τύπου VAN, διότι μετέφερε σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στα τοιχώματα του θαλάμου του οχήματος χίλια πενήντα (1.050) πακέτα με τσιγάρα, τα οποία σκόπευε να μεταφέρει λαθραία στο εξωτερικό.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το ανωτέρω όχημα καθώς και τα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν.


ΠΗΓΗ: www.thebest.gr

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Προωθεί ρύθμιση-βόμβα για τις συντάξεις του Δημοσίου


Νέα «βόμβα» ετοιμάζεται να ρίξει η κυβέρνηση στις συντάξεις του Δημοσίου.
Προωθεί νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης, η οποία θα αφορά τόσο τους «παλιούς» όσο και τους «νέους» ασφαλισμένους.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει σήμερα το «Έθνος», το ποσοστό πρόκειται να υποχωρήσει στο 60% από το 80% που ισχύει σήμερα για τους «παλιούς» και 70% για όσους ασφαλίστηκαν μετά το 1993.
Ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων αναμένεται να περιληφθεί σε νόμο ο οποίος θα ψηφιστεί και θα τεθεί σε ισχύ μαζί με το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.
Με τις νέες ρυθμίσεις η μείωση των συντάξεων μπορεί να ξεκινά από τα 142 ευρώ (για όσους είναι σε χαμηλά κλιμάκια) και να φθάνει έως και τα 393 ευρώ το μήνα (για όσους είναι στα υψηλότερα κλιμάκια και συμπληρώνουν 35ετία).
Μεγαλύτεροι χαμένοι θα είναι οι παλαιοί ασφαλισμένοι, αλλά και όσοι βγουν στην εφεδρεία, καθώς η συνταξιοδότησή τους θα συνδυαστεί με τις μειωμένες αποδοχές της τελευταίας χρονιάς.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: «Κούρεμα» μισθών έως 50% με το νέο μισθολόγιο

Στόχος η εξοικονόμηση 2 δισεκατομμυρίων.



Σενάρια που περιλαμβάνουν περικοπές μισθών δημοσίων υπαλλήλων ως και 50% και υπαγωγή τουλάχιστον 20.000 υπαλλήλων σε καθεστώς εφεδρείας επεξεργάζεται το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να κλείσει τη «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού του 2011, αλλά και να εξασφαλίσει τη μείωση του ελλείμματος και για το 2012.
Η τελευταία, σκληρή εκδοχή του νέου μισθολογίου, με την πλήρη απάλειψη της λεγόμενης «προσωπικής διαφοράς», που θα πλήξει έντονα τους υψηλόμισθους υπαλλήλους υπουργείων με μεγάλα επιδόματα, όπως αυτούς του υπουργείου Οικονομικών, αποδίδει ένα δημοσιονομικό όφελος της τάξης των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ σε ετήσια βάση, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, τις οποίες επικαλούνται σήμερα «Τα Νέα».
Το ποσό αντιστοιχεί σε μείωση του γενικού κονδυλίου μισθοδοσίας του Δημοσίου κατά 15% περίπου.
Πολύ μικρότερο είναι το δημοσιονομικό όφελος από την εργασιακή εφεδρεία. Εφόσον τελικά οδηγηθούν σε αυτήν 20.000 υπάλληλοι, θα εξοικονομηθούν σε πρώτη φάση περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ από τους μισθούς τους, σε ετήσια βάση, αφού θα εξακολουθήσουν να αμείβονται με το 60% των αποδοχών τους, σημειώνουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Commission: Επέτρεψε τις προκαταβολές ενισχύσεων από 16 Οκτωβρίου

Έως 50% επιτρέπεται να δοθούν προκαταβολές άμεσων ενισχύσεων στους γεωργούς που έχουν συμπληρώσει αιτήσεις για άμεσες ενισχύσεις το 2011, ενώ για τους παραγωγούς βοείου κρέατος οι προκαταβολές μπορούν να φθάσουν έως το 80% των ενισχύσεων.
Τα παραπάνω περιλαμβάνονται στον εκτελεστικό κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 784/2011 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με τον οποίο τα κράτη μέλη μπορούν από τις 16 Οκτωβρίου να χορηγήσουν στους παραγωγούς προκαταβολές ενισχύσεων, λόγω των εκτάκτων συνθηκών που επικράτησαν το 2011 στην Ε.Ε.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Δημοπρατήσεις έργων στην Π.Ε. Άρτας

Την επαναδημοπράτηση τριών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 450.000 ευρώ στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας. Η επαναδημοπράτηση αποφασίστηκε επειδή η αρχική δημοπρασία απέβη άκαρπη καθώς δεν προσήλθε κανένας ενδιαφερόμενος για να καταθέσει προσφορά.
Πρόκειται για τα έργα: «Εργασίες συντήρησης ορεινού επαρχιακού δικτύου», «Προστασία πρανών και καθαρισμό κοίτης χειμάρρου Μπούση», «Καθαρισμός τάφρων και διωρύγων πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ το καθένα.
Επίσης η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου «Βελτίωση οδού Κρυονέρι – Ναζαίοι», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Πάρτι εκατομμυρίων στις ΜΚΟ - Στη δημοσιότητα 707 ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκαν για το διάστημα 2007 - 2009

Ποιες ΜΚΟ χρηματοδοτήθηκαν στην Ήπειρο.

Το Υπουργείο Εργασίας έδωσε στη δημοσιότητα λίστα με ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκαν την περίοδο 2007-2009. Το συνολικό ποσό που πήραν ήταν περίπου 39 εκατομμύρια ευρώ με ποσά που κυμαίνονταν από 25.000 έως και 150.000 ευρώ.


Μεταξύ των γνωστών ΜΚΟ υπάρχουν και πολλοί ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν πολιτιστικοί σύλλογοι, φιλανθρωπικές και οικολογικές οργανώσεις και μουσικά συγκροτήματα.
Τα στοιχεία δόθηκαν κατά τη συζήτηση επερώτησης της ΝΔ στη Βουλή όπου και ο Υπουργός κ. Κουτρουμάνης κατέθεσε την λίστα με τις 707 ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκαν εκείνη την τριετία σε δύο κύκλους προγραμμάτων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση» του Γ’ ΚΠΣ και αφορούσαν δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης των ανέργων με την ενεργό συμμετοχή των ΜΚΟ.


Η λίστα από τη σελίδα του Βήματος εδώ.
http://www.tovima.gr/files/1/2011/09/09/MKO.pdf

Η συντριπτική πλειοωηφία των ΜΚΟ που περιλαμβάνονται στη λίστα έχει επωνυμία που δύσκολα παραπέμπει σε περιοχή ή σε συγκεκριμένο αντικείμενο.
Ωστόσο ανάμεσά τους, εντοπίζονται ορισμένες με εξ ολοκλήρου Ηπειρωτικό χρώμα.

Σε αυτές περιλαμβάνονται:

Σύλλογος πολυτέκνων γονέων Ηγουμενίτσας Άγιος Δονάτος: 60.000 ευρώ
Αδελφότης Γοργομυλιωτών Πρέβεζας: 25.000 ευρώ
Αδελφότητα Μαντείου Ιωαννίνων: 25.000 ευρώ
Γυπαετός ο Πωγωνοφόρος, Φυσιολατρικός Σύλλογος Πωγωνίου: 25.000 ευρώ
Εκπολιτιστικός Εξωραιστικός Σύλλογος Κουκλεσίου Ιωαννίνων: 25.000 ευρώ
Ένωση Γυναικών Ελλάδος- Παράρτημα Άρτας: 25.000 ευρώ
Εταιρεία Προστασίας Βάλια Κάλντα- Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου: 100.000 ευρώ
Πολιτιστικός Σύλλογος Χιονιαδιτών Ηπείρου: 25.000 ευρώ
Πολιτιστικός Σύλλογος Φραστιωτών ο Άραχθος: 25.000 ευρώ
Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχαιολογικών Χώρων Νομού Θεσπρωτίας: 50.000 ευρώ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Συνδρομή Περιφέρειας σε εκδηλώσεις


Με αποφάσεις που έλαβε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή, η Περιφέρεια θα μετέχει ως συνδιοργανωτής, καλύπτοντας μέρος των δαπανών στο «Γύρο της Λίμνης των Ιωαννίνων», στην «9η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία», στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση «400 χρόνων από το Επαναστατικό Κίνημα του Διονυσίου του Φιλοσόφου».
Επίσης εγκρίθηκε και η κάλυψη δαπάνης από την Π.Ε. Πρέβεζας της «ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου».


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr

ΙΚΑ: Αναλαμβάνει δράση το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας

Το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας θα αναλαμβάνει στο εξής, τη διερεύνηση δηλώσεων απασχόλησης - καταγγελιών οι οποίες υποβάλλονται από εργαζομένους που υπάγονται στην Ασφάλιση του ΙΚΑ σύμφωνα με τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας «για την Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα».


Μέχρι σήμερα οι δηλώσεις αυτές υποβαλλόταν στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ και τη διερεύνησή τους αναλάμβαναν οι υπηρεσίες του Ιδρύματος.