Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Περιφέρεια Ηπείρου: Εγκύκλιος για το ‘’Σύμβουλο’’ στο πλαίσιο του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες»

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι  εκδόθηκε η με αριθ. 1766/71435/03-07-2017 Εγκύκλιος σχετικά με τον ‘’Σύμβουλο’’ στο πλαίσιο του Μέτρου 11 ‘’Βιολογικές καλλιέργειες’’ του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, και αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ με κωδικό ανάρτησης (ΑΔΑ ΩΖ564653ΠΓ-ΜΧ2) καθώς και στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων www.minagric.gr  του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 www.agrotikianaptixi.gr  και του ΟΠΕΚΕΠΕ www.opekepe.gr
Στην εν λόγω εγκύκλιο καθορίζονται οι λεπτομέρειες, στο πλαίσιο της παρ. Δ του άρθρου 8 της υπ’ αριθμ. 2848/145689/28-12-2016 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β΄ 4310), σχετικά με τις διαδικασίες που αφορούν στην υποχρέωση των δικαιούχων που έχουν ενταχθεί στο Μ11 να συνάψουν νόμιμη σύμβαση με Σύμβουλο, ο οποίος υπάγεται στους κλάδους ΠΕ Γεωπόνων ή ΤΕ Τεχνολόγων Γεωπονίας.

Γιορτάζει το μοναστήρι του Αη-Λιά στην Παηδονιά, την Πέμπτη 20 Ιουλίου

Την Πέμπτη 20 Ιουλίου, εορτή του Προφήτη Ηλία, θα τελεστεί θεία λειτουργία στο μοναστήρι του Αη-Λιά, (μετόχι της Ιεράς Μονής Σωσίνου) που βρίσκεται πάνω από τον συνοικισμό της Παηδονιάς.
Η πρόσβαση με αυτοκίνητα είναι απόλυτα εφικτή σε απόσταση περίπου εκατό μέτρων από την είσοδο της Μονής.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε μονοκατοικία στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας

Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος δύο υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 35 και 28 ετών

Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Σαγιάδας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε μονοκατοικία στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος δύο υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 35 και 28 ετών, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκονται σε διάρρηξη - κλοπή που έγινε την 15-05-2017, σε μονοκατοικία στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, απ’ όπου αφαιρέθηκαν κοσμήματα και δύο κινητά τηλέφωνα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες (14-07-2017) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 27χρονος υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε ο 27χρονος κατείχε στο σπίτι τα παρακάτω:
(300) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων εταιρειών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία γνησιότητας
μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
τέσσερις φορητούς υπολογιστές, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει και η προέλευση των οποίων διερευνάται.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από σπίτι στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από σπίτι στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας και σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 28χρονου υπηκόου Αλβανίας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ο 28χρονος εμπλέκεται σε διάρρηξη – κλοπή από σπίτι στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας , που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 27 έως 31-05-2017, απ’ όπου αφαιρέθηκαν ηλεκτρικές συσκευές, ρούχα και τρόφιμα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών.

"Σήμερα γάμος γίνεται": Η εκδήλωση-μουσικοθεατρική παράσταση αναβίωσης εθίμων του γάμου, αλλοτινών εποχών, της Ένωσης Ηπειρωτών Χαλανδρίου, τη Κυριακή 9 Ιουλίου 2017, στο θέατρο Ρεμματιάς Χαλανδρίου, κατασυγκίνησε το σύνολο των θεατών

Ανακοίνωση της Ένωσης Ηπειρωτών Χαλανδρίου
Πανσέληνος του Ιουλίου με την Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου

Στο κατάμεστο θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου, την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017, οι προσκεκλημένοι της Ένωσης Ηπειρωτών Χαλανδρίου απόλαυσαν παραδοσιακή μουσική και χορό στην εκδήλωση " Σήμερα γάμος γίνεται".
Η εκδήλωση , ένα ταξίδι στα Τζουμέρκα, την Αμοργό και τους Ασβεστάδες του Έβρου, μέσα από την αναβίωση εθίμων του γάμου, κατάφερε να ενώσει τόπους και χρόνους, ήχο και κίνηση, λόγο και συναίσθημα, ενώ κορυφώθηκε σε γνήσιο παραδοσιακό γλέντι για όλους τους παρευρισκόμενους.
Η Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου ευχαριστεί θερμά τον υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Ηπειρώτη Γιάννη Μπαλάφα , το δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο, τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Χαλανδρίου Γιώργο Κουράση, τους δημοτικούς συμβούλους Χαλανδρίου, τον πρώην υφυπουργό Γεωργίας Μιχάλη Καρχιμάκη, τους εκπροσώπους της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Αντιπ΄ροεδρο Κώστα Κωνή και μέλος του Δ.Σ. Μαίρη Καραγιώργη, τους εκπροσώπους των πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών συλλόγων και φορέων του Χαλανδρίου,καθώς και τα εκατοντάδες μέλη και φίλους μας που επέλεξαν να συναντηθούν μαζί μας στην ξεχωριστή αυτή βραδιά.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν το Χορευτικό τμήμα και η Χορωδία παραδοσιακής μουσικής της Ένωσης Ηπειρωτών Χαλανδρίου, καθώς και οι δεξιοτέχνες μουσικοί: κλαρίνο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, βιολί Γιώργος Μαρινάκης, λαούτο Ηλίας Μαυρίκης, κρουστά Ανδρέας Παππάς, τραγούδι Σταυρούλα Δαλιάνη και γκάιντα Χρήστος Δανάκης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ηπειρωτών Χαλανδρίου ανανεώνει το ραντεβού μας για το φθινόπωρο, με την έναρξη λειτουργίας των δημιουργικών τμημάτων του συλλόγου μας: Χορευτικό τμήμα, Χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού, Τμήμα παραδοσιακών μουσικών οργάνων ,Εικαστικού κοσμήματος, Παλαίωσης αντικειμένων, Ζωγραφικής και Φωτογραφίας.
Ευχόμαστε ολόψυχα καλό καλοκαίρι σε όλες και όλους!

Η Πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Χαλανδρίου

Λίτσα Γαλάνη

Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί οι οποίοι μετάφεραν προς το εσωτερικό της χώρας, με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, πάνω από -69- κιλά κάνναβης

Συνελήφθησαν, χθες (14-07-2017) το μεσημέρι στη διασταύρωση Βουνοπλαγιάς Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 25 και 50 χρονών, κατηγορούμενοι για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Αναλυτικότερα, χθες το μεσημέρι στη διασταύρωση Βουνοπλαγιάς Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 25χρονος δράστης με συνοδηγό τον 50χρονο και μετά από έρευνα βρέθηκαν στο εσωτερικό και στην καρότσα του οχήματος, τέσσερις σάκοι που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -69- κιλών και -650- γραμμαρίων.
Συνολικά κατασχέθηκαν:

ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (69.650) γραμμαρίων
το Ι.Χ.Φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 50χρονου συλληφθέντα, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών
δύο κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (17-07-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (18-07-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (19-07-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (20-07-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (21-07-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Κυριακή (23-07-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί - Γλυκή.

Συνελήφθησαν στις Καρυές και στο Μπιζάνι Ιωαννίνων τέσσερα άτομα, για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν (6.850) γραμμάρια κάνναβης, μία δίκυκλη μοτοσικλέτα και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Σήμερα (14-07-2017) νωρίς το πρωί, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου και Άνω Πωγωνίου καθώς και του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, τέσσερα άτομα (δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26 και 33 χρονών και δύο ημεδαποί, ένας 30χρονος άνδρας και μία 23χρονη γυναίκα), κατηγορούμενοι για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, σήμερα νωρίς το πρωί, στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Κακαβιάς, οι αστυνομικοί εντόπισαν δίκυκλη μοτοσικλέτα, με οδηγό τον 26χρονο αλλοδαπό και επιχείρησαν να την ελέγξουν, ωστόσο αυτός αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα, τράπηκε σε φυγή.
Στη συνέχεια, ύστερα από αναζητήσεις, η δίκυκλη μοτοσικλέτα εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε στις Καρυές Ιωαννίνων, ενώ ο 26χρονος οδηγός της συνελήφθη.
Στην κατοχή του δράστη, βρέθηκε ένα σακίδιο που περιείχε μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (6.850) γραμμαρίων.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε η εμπλοκή στη διακίνηση των ναρκωτικών, τριών ακόμα ατόμων, ενός 33χρονου υπηκόου Αλβανίας και δύο ημεδαπών, ενός 30χρονου άνδρα και μίας 23χρονης γυναίκας, οι οποίοι εντοπίστηκαν στο Μπιζάνι Ιωαννίνων να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και συνελήφθησαν.
Επιπρόσθετα, όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο σε βάρος του 26χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
(6.850) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
μία δίκυκλη μοτοσικλέτα
ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (17-07-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό –Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
Τρίτη (18-07-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
Τετάρτη (19-07-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι - Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη - Καστανιά – Μηλιανά – Γρεβιά – Πηγές.
Πέμπτη (20-07-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Παρασκευή (21-07-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 : Λίμνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.

Σάββατο (22-07-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.

Ολιγοήμερη σιωπηρή παράταση για τα ανασφάλιστα οχήματα

Για την ασφάλιση χωρίς την καταβολή παραβόλου ύψους 250 ευρώ

Σιωπηρή παράταση φαίνεται να έχει δοθεί στους κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα για λίγες ακόμη ημέρες να προχωρήσουν στην ασφάλιση των οχημάτων τους χωρίς την πληρωμή προστίμου-παραβόλου έως ότου τεθούν σε ισχύ τα νέα κλιμακωτά παράβολα, τα οποία θα κυμαίνονται από 100-250 ευρώ (ανάλογα με τον κυβισμό).
Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την ασφάλιση των οχημάτων χωρίς την καταβολή παραβόλου ύψους 250 ευρώ, έληγε σήμερα.
Επίσης όπως έχει γίνει γνωστό η ΑΑΔΕ δεν θα προβεί σε νέα διασταύρωση για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων χωρίς τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις ότι τα στοιχεία είναι ορθά, προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο "αλαλούμ". Έτσι η Αρχή αναμένει πρώτα να γίνει η επικαιροποίηση των στοιχείων από μεριάς των αρμόδιων υπουργείων Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη αλλά και τις περιφέρειες.