Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα - Ξάνθη 2-1

Απόλυτο αφεντικό στα Γιάννενα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα σκόραρε μία φορά σε κάθε ημίχρονο και νίκησε 2-1 Ξάνθη.
Με γκολ του Κοροβέση στο 6΄ ο ΠΑΣ πήρε το προβάδισμα 1-0.
Ο Κοροβέσης έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα μετά από ατομική προσπάθεια του Ίλιτς και την προσωρινή απόκρουση του Κυριακίδη.
Η Ξάνθη μετά το 65΄ άρχισε να πιέζει την ομάδα των Ιωαννίνων όμως τα λάθη στην τελική προσπάθεια ήταν αρκετά.
Στο 73' ωστόσο μετά από κάθετη του Ντιέ ο  Σολάρι έστρωσε στον Ράνο και αυτός με όμορφο πλασέ έφερε το ματς στα ίσα.
Στο 77΄ ο Κολοβέτσιος με έγραψε το τελικό 2-1.

ΠΑΣ Γιάννινα (Παντελίδης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Λίλα, Κοροβέσης, Τσάβες (Στρούνα 91'), Ντε Βινσέντι (Βίλα 60'), Ίλιτς (Κεϊτά 82').
Ξάνθη (Μάουρερ): Κυριακίδης, Γούτας, Βάλλας, Μπαξεβανίδης, Μπέρτος, Ντε Γκούζμαν, Ντιέ, Μάνταλος, Μαρέν (Ράνος 56'), Σολτάνι (Κάλβο 75'), Σολάρι (Χοσέμι 46'). 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ: Συλλυπητήρια σε ποδοσφαιριστή της ομάδας

Το Δ.Σ. του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση στον ποδοσφαιριστή της ομάδας Σαδεδίν, για τον απρόσμενο χαμό του πατέρα του.


Το Δ.Σ.

Ισοφάρισε με οκτώ παίκτες στο 93΄ ο Αγροτικός Αστέρας-Πρώτη νίκη για την Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου-Ισοπαλία η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος με τον ΠΑΟ Κόνιτσας (1-1)-

Με πολλά νέα πρόσωπα λόγω τραυματισμών και απουσιών αντιμετώπισε ο Αγροτικός Αστέρας την πολύ καλή ομάδα του ΑΠΟΕΛ.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, κυριάρχησαν στο χώρο του κέντρου και βρέθηκαν να προηγούνται στο πρώτο ημίχρονο με 0-2.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο προπονητής του Αστέρα ρίσκαρε ξεκινώντας με δύο αλλαγές. Στο 55΄ πραγματοποίησε και την τρίτη αλλαγή. Δυο λεπτά αργότερα η ομάδα έμεινε με δέκα παίκτες λόγω τραυματισμού του Διαμάντη.
Ο Σαδεδίν στο 81΄ μείωσε σε 1-2.
Στη συνέχεια αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Χαρίσης Θ. και ο Ντρουμπάλης και η ομάδα συνέχισε με οκτώ παίκτες.
Στο 93΄ ο Σαδεδίν έφυγε στην αντεπίθεση ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και ο Τσίωλης από το σημείο του πέναλτι έκανε το τελικό 2-2.
Ο προπονητής του Αστέρα κ. Νάκας χρησιμοποίησε πέντε ποδοσφαιριστές κάτω των είκοσι!
Αγροτικός Αστέρας:
Τσίτος, Χαλιγιάννης, Δρίβας, Μήτσης, (Χαρίσης Θ), Διαμάντης, Αποστόλου, Ζότα, Σκόρδος Κ., (Σαδεδίν), Χαλντούπης, Ντρουμπάλης, Τασιούλας, (Τσιώλης).  
***
Το Δ.Σ. του Αγροτικού Αστέρα εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στον ποδοσφαιριστή της ομάδας Διαμάντη, για τον τραυματισμό του κατά την διάρκεια του σημερινού αγώνα.


*Παρά την ισοπαλία (1-1) με τον ΠΑΟ Κόνιτσας στο Εθνικό Στάδιο Κόνιτσας, η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος παρέμεινε επικεφαλής μαζί με τον ΑΠΟΕΛ, του Α΄ Ομίλου της Β΄ ερασιτεχνικής.


*Το πρώτο τρίποντο στην κατηγορία πέτυχε η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου νικώντας τον Δαβάκη με 2-1.


Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-ΑΠΟΕΛ 2-2
Περίβλεπτος-Αλμυρός Βουνοπλαγίας 7-0
Αμπελόκηποι-Αετός Πρωτόπαππας 0-2
Ζωοδόχος-Αστήρ Αμφιθέας 2-1
Σταυράκι-ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου 2-1
Κεφαλόβρυσο-Δαβάκης 2-1
Αγία Μαρίνα –Ραφταναίοι 7-0
Πεντέλη-Δόξα Αναργύρων 1-0
ΠΑΟ Κόνιτσας-Πωγωνάτος 1-1


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (6η αγωνιστική)
1. Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: 14
2. ΑΠΟΕΛ: 14
3. ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου: 13
4. Αγία Μαρίνα: 13 
5. Σταυράκι: 12
6. Ζωοδόχος: 11 
7. Αστήρ Αμφιθέας: 10
8. Περίβλεπτος: 10 
9. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 9
10. Αετός Πρωτόπαππας: 9 
11. Δόξα Αναργύρων: 7
12. ΠΑΟ Κόνιτσας: 6
13. Πεντέλη: 6
14. Δαβάκης: 4
15. Ραφταναίοι: 4 
16. Κεφαλόβρυσο: 4
17. Αλμυρός Βουνοπλαγιάς: 3

18. Αμπελόκηποι: 1

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός-οικείος του θύματος, για απόπειρα εκβίασης σε βάρος 59χρονου ημεδαπού

Αναζητείται 44χρονος συνεργός του

Εξιχνιάσθηκε έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση απόπειρας εκβίασης σε βάρος 59χρονου ημεδαπού.
Συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός, ενώ αναζητείται 44χρονος συνεργός του, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «απόπειρας εκβίασης κατά συναυτουργία», «κλοπής» και παράβασης του Νόμου «Περί Όπλων».
Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία του 59χρονου στην προαναφερόμενη Υπηρεσία, σύμφωνα με την οποία δύο άτομα απαιτούσαν από αυτόν εκβιαστικά, από τον Ιούλιο τρέχοντος έτους, το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ, προκειμένου να μην αποστείλουν στο οικογενειακό του περιβάλλον φωτογραφικό υλικό που απεικόνιζε προσωπικές του στιγμές. Το φωτογραφικό υλικό σύμφωνα με την καταγγελία είχε αφαιρεθεί από την οικία του 59χρονου, έπειτα από διάρρηξη που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2011.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 53χρονος ημεδαπός, οικείος του 59χρονου, ο οποίος και συνελήφθη από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας χθες (26-09-2013) στα Ιωάννινα. Επίσης προέκυψε ότι ο 53χρονος είχε ως συνεργό του, 54χρονο ημεδαπό, ο οποίος αναζητείται.
Έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε, στην κατοχή και την οικία του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Τρία πιστόλια τύπου REPLICA,
Δέκα φυσίγγια,
Πέντε αστυνομικοί ράβδοι,
Μία ξιφολόγχη,
Τέσσερα μαχαίρια,
Δεκαπέντε (15) κινητά τηλέφωνα και
Δύο γάντζοι αναρρίχησης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη του 44χρονου, καθώς επίσης και για την εξακρίβωση τυχόν εμπλοκής έτερου ατόμου στην υπόθεση.


Άρτα: Συλλήψεις για κλοπή στο χώρο της εμποροπανήγυρης

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 82χρονου ημεδαπού,  που έγινε το βράδυ της 27-09-2013  έξω από το χώρο της εμποροπανήγυρης στην πόλη της Άρτας.

Ως δράστες της κλοπής ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 24 και 19 ετών, σε βάρος  των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, καθώς εξακριβώθηκε  ότι αφαίρεσαν, με τη μέθοδο της απασχόλησης,  από την πίσω τσέπη του παντελονιού του  82χρονου, το χρηματικό  ποσό των (350) ευρώ και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του.

Γραμμενίτσα Άρτας: Σύλληψη 36χρονου για ναρκωτικά

Συνελήφθη την Παρασκευή (27-09-13) το βράδυ στη Γραμμενίτσα Άρτας,  στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας  36χρονος, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες με κάνναβη, βάρους (54,48) γραμμαρίων.

ΚΑΚΑΒΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Συνελήφθη 27χρονος που εκκρεμούσε σε βάρος του μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα

Συνελήφθη την Παρασκευή (27-09-13), αργά το απόγευμα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο από τη χώρα και κατά τον έλεγχο, προέκυψε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι κατείχε μια αυτοσχέδια συσκευασία με κάνναβη, βάρους (1,2) γραμμαρίων.

Σοβαρός τραυματισμό του οδηγού του δικύκλου στο 73ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας – Ιωαννίνων

Το Σάββατο (28-09-13) το μεσημέρι, στο 73ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας-Ιωαννίνων (Άρτα), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 67χρονος ημεδαπός,  συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με δίκυκλο που οδηγούσε 32χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του οδηγού του δικύκλου.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.

MRB: Διαφορά 1,2% υπέρ της ΝΔ

6,8% το ποσοστό της Χρυσής Αυγής

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για την  Realnews καταγράφεται διαφορά 1,2% υπέρ της ΝΔ ενώ τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής μειώνονται σημαντικά.
Στη δημοσκόπηση που έγινε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αλλά πριν από τις συλλήψεις τα ποσοστά των κόμματων έχουν ως εξής:
ΝΔ: 22,2%
ΣΥΡΙΖΑ: 21%
Χρυσή Αυγή:  6,8%
ΠΑΣΟΚ: 5,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες:  5,3%
ΚΚΕ: 5%  
Δημοκρατική Αριστερά:  3,3%
Οικολόγοι Πράσινοι: 1,8%
Άλλο κόμμα 5,6%

Στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ φθάνει στο 1,5%. 

Διπλό «χρυσάφι» ο Α.Σ. Καλπακίου μέσα στην Κόντσικα

*Συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις ο Α.Σ. Καλπακίου πήρε σπουδαίο διπλό στην Κόντσικα επικρατώντας της τοπικής ομάδας με σκορ 3-2.
Η ομάδα του Α.Σ. Καλπακίου έπαιζε για ένα ημίχρονο με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του τερματοφύλακα, κατάφερε όμως να αποδράσει με τους τρεις βαθμούς της νίκης με γκολ στο 88΄.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (6η αγωνιστική)
1. Α.Ο. Ανατολής: 16
 2. Σερβιανά: 16    
3. ΠΑΟ Κρύας: 14
4. Θύελλα Ελεούσας: 13 
5. Α.Ο. Βελισσαρίου: 13
6. Προοδευτική Περάματος: 11
7. Πίνδος Κόνιτσας: 11
8. Χαροκόπι: 10  
9.  Ροδοτόπι: 10 
10. Α.Σ. Καλπακίου: 8 
11. ΠΑΣ Κάστρο: 8
12. Κουτσελιό: 7
13. Θύελλα Κατσικά: 5 
14. Α.Ε. Μικρασιατών: 5 
15. Κόντσικα: 3
16. Λαψίστα: 1
17. Ατρόμητος '95: 0
18. Πεδινή: 0 

«Έκλεισε» το Taxisnet για το Ε9

Δέχεται μόνο δηλώσεις για τον πίνακα 2

Τέλος στις απανωτές παρατάσεις για την υποβολή των δηλώσεων Ε1, για όσους έχουν μεταβολές σε σπίτια και αστικά ακίνητα του πίνακα Ε1 του εντύπου.
Από τα μεσάνυχτα ακριβώς μέχρι και τις 10 το πρωί του Σαββάτου, η εφαρμογή του Taxisnet για την υποβολή δηλώσεων Ε9 δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη στο κοινό, ώστε να αντληθούν τα στοιχεία με τα οποία θα εκδοθούν τα εκκαθαριστικά του ΦΑΠ του 2013.
Από  στις 10 το πρωί και μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, θα μπορούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να δηλώνουν τις αλλαγές στον πίνακα 2 (αγροτεμάχια).
Σύμφωνα με φοροτεχνικούς πάντως, όσοι δεν υπέβαλλαν εμπρόθεσμα μέχρι σήμερα τον πίνακα 1 του Ε1, ή αν τον υπέβαλαν με ελλιπή ή λανθασμένα στοιχεία, μπορούν βάσει ορισμένων διατάξεων και για έως και 4 μήνες μετά από την έκδοση του εκκαθαριστικού ΦΑΠ του 2013, να ζητήσουν να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση διορθώνοντας τα στοιχεία για τις μεταβολές στα ακίνητά τους.
Σε κάθε περίπτωση όσοι δεν έχουν αλλαγές στα ακίνητα, δεν χρειάζεται να μπουν στο Τaxisnet για να κάνουν δηλώσεις, εκτός αν έχουν αγροτεμάχια για τα οποία το υπουργείο Οικονομικών ζητά να γίνει επανέλεγχος και επικαιροποίηση των δεδομένων που αναγράφονται στη βάση δεδομένων του Taxisnet.


ΠΗΓΗ: www.newmoney.gr