Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Από τα ΕΛΤΑ ο μοναδικός τρόπος αποστολής μετρητών, άμεσα, στο εσωτερικό της χώρας

Ολοκληρώθηκε κανονικά η πληρωμή των συντάξεων ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ, με την καταβολή ολόκληρου του ποσού σε μετρητά στο σπίτι, στους δικαιούχους που έχουν επιλέξει τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για την είσπραξη της σύνταξής τους.
Στην τρέχουσα δύσκολη συγκυρία, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συνεχίζουν να εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών.
Τα ΕΛΤΑ προσφέρουν σήμερα τον μοναδικό τρόπο αποστολής μετρητών στο εσωτερικό της χώρας με ασφάλεια, ταχύτητα και αξιοπιστία, από τα 1.400 ταχυδρομικά καταστήματα και πρακτορεία σε όλη την χώρα, με αρκετά από αυτά να λειτουργούν με διευρυμένο συνεχές ωράριο.
Οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν σε όλο το δίκτυο των Ελληνικών Ταχυδρομείων και να επιλέξουν μία από τις υπηρεσίες ταχυδρομικών επιταγών που παρέχουν τα ΕΛΤΑ και που επιτρέπει την αποστολή ποσού έως 6.000 ευρώ ανά επιταγή, με χρέωση 6 ευρώ και με άμεση παραλαβή από τον δικαιούχο, στο ταχυδρομικό κατάστημα της επιλογής του.

Περισσότερες πληροφορίες σε όλα τα ταχυδρομικά καταστήματα και στο www.elta.gr

Παράταση έως την Τετάρτη 8 Ιουλίου της τραπεζικής αργίας

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι την Τετάρτη 8 Ιουλίου θα ισχύει η τραπεζική αργία στην Ελλάδα.
Την ημέρα εκείνη αναμένεται να επαναξεταστεί η παράταση της εφαρμογής του μέτρου.

Το όριο ανάληψης παραμένει στα 60 ευρώ ενώ θα συνεχίσουν να λειτουργούν 1000 τράπεζες για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων.

Κοινή ανακοίνωση των πολιτικών αρχηγών

Κοινή ανακοίνωση που συνυπογράφουν οι πολιτικοί αρχηγοί, πλην του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.
 Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η πρόσφατη ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού δεν συνιστά εντολή ρήξης, αλλά εντολή συνέχισης και ενίσχυσης της προσπάθειας για την επίτευξη μιας κοινωνικώς δίκαιης και οικονομικώς βιώσιμης συμφωνίας.
Προς αυτή την κατεύθυνση η Κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Και ο κάθε Πολιτικός Αρχηγός θα συμβάλλει, αντιστοίχως, στο πλαίσιο του θεσμικού και πολιτικού του ρόλου.
Κοινός στόχος είναι η επιδίωξη λύσης η οποία θα διασφαλίζει:
Την επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Χώρας.
Αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, με κριτήριο την δίκαιη κατανομή των βαρών και προώθηση της ανάπτυξης, με τις κατά το δυνατόν λιγότερες υφεσιακές επιπτώσεις.
Ισχυρό, εμπροσθοβαρές, αναπτυξιακό πρόγραμμα, πρωτίστως για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.
Δέσμευση για την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους.
Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η αποκατάσταση της ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ.

Ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να ενημερώσει τους Πολιτικούς Αρχηγούς, αμέσως μετά την προσεχή Σύνοδο Κορυφής, για τα πρώτα συμπεράσματα που θα εξαχθούν και για την εν γένει πορεία των διαπραγματεύσεων.»

Αποχή ρεκόρ 60,40% στο δήμο Πωγωνίου

Επί συνόλου 16.646 εγγεγραμμένων στο δήμο Πωγωνίου ψήφισαν 6.591 άτομα.
Η αποχή έφτασε στο 60,40%!
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αποχή που καταγράφηκε στο χθεσινό δημοψήφισμα στους δήμους της Ηπείρου.
Δεν εγκρίνεται/ΟΧΙ: 3.504   57,25%
Εγκρίνεται/ΝΑΙ: 2.616   42,75%
Λευκά: 62

Άκυρα: 409

Δήλωση του Βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα, με θέμα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Ο λαός, ψύχραιμος και αποφασισμένος, συμμετείχε σε αυτή την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία που διεξήχθη για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική Ελλάδα. Ο ελληνικός λαός είχε τη σπάνια ευκαιρία να αποφασίσει για τις τύχες της χώρας, για τις μελλοντικές γενιές και έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αντίστασης στους εκβιασμούς των δανειστών.
          Και στον Νομό της Άρτας, οι πολίτες με ποσοστό 60% απέρριψαν το τελεσίγραφο και έστειλαν μήνυμα δημοκρατίας από μία από τις πιο δοκιμαζόμενες από τις μνημονιακές πολιτικές περιοχές της Ευρώπης. Αποδείξαμε ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες ότι η δημοκρατία δεν εκβιάζεται.
          Ο ελληνικός λαός στάθηκε όρθιος μέσα σε μία θύελλα προπαγάνδας και εκστρατείας φόβου και έστειλε μήνυμα αξιοπρέπειας και δημοκρατίας. Η δημοκρατία νίκησε τον φόβο. Η δημοκρατία νίκησε όσους προσπάθησαν να εκβιάσουν και να τρομοκρατήσουν τον λαό.
          Το ΟΧΙ δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη. Σημαίνει ότι παραμένουμε πρωταγωνιστές στην Ευρώπη και την ευρωζώνη και διεκδικούμε μια βιώσιμη συμφωνία που δεν θα καταδικάζει την κοινωνία σε νέα λιτότητα και σε νέα ύφεση, που θα δίνει λύση στο πρόβλημα της χρηματοδότησης της χώρας και στο ζήτημα του χρέους.
          Την ίδια ώρα η ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία καλείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να σεβαστεί τη δημοκρατική απόφαση ενός λαού. Να σεβαστεί τις δημοκρατικές παραδόσεις της Ευρώπης και τις ιδρυτικές της αρχές, της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης, της ισότητας. Γιατί δεν μπορεί η Ευρώπη να είναι ο μονόδρομος των μνημονίων της λιτότητας.
          Με σεβασμό σε όλους τους συμπολίτες μας, είτε ψήφισαν Ναι είτε ΟΧΙ, προχωράμε πιο δυνατά και αποφασιστικά για την Ελλάδα της αξιοπρέπειας, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας. Προχωράμε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε τη διαφθορά, τη διαπλοκή, τη φοροδιαφυγή. Προχωράμε όλοι μαζί για να δώσουμε προοπτική στη χώρα και την κοινωνία.

Βασίλης Τσίρκας

Βουλευτής Άρτας-ΣΥΡΙΖΑ

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Τακτική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 12 Ιουλίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου στο Δελβινάκι

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύμφωνα με το αρίθμ. 469/2-7/2015 έγγραφο της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου καλούμε σε τακτική Γενική Συνέλευση των μελών μας την Κυριακή 12/07/2015 και ώρα 11:00 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου στο Δελβινάκι με θέμα «ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΠΟΣΟΥ 2,00 € ΑΝΑ ΚΥΝΗΓΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΘΗΡΑΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΦΙΛΟΘΗΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ (ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟΥ ΠΕΡΔΙΚΑΣ).»
Σημειώνουμε ότι σε περίπτωση μη απαρτίας των μελών μας η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 19/07/2015 την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο.


ΤΟ Δ.Σ.

Στην ώρα τους θα καταβληθούν οι μισθοί δεκαπενθημέρου στο Δημόσιο

Οι σχετικές καταβολές θα γίνουν στις 9 Ιουλίου ώστε να πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως τις 13 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες διασφαλίσθηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα 200 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για να καταβληθούν ομαλά οι μισθοί δεκαπενθημέρου στο Δημόσιο.

Διακρατικό έργο για προώθηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών με τη συμμετοχή των Δήμων Μετσόβου και Πωγωνίου από Ελληνικής πλευράς και των Δήμων Calimera, Carpignano Salentino και Zollino από Ιταλικής πλευράς, συμμετέχει ως Επικεφαλής Εταίρος στην υλοποίηση του Έργου «PILGRIM TOURISM ROUTES IN IOANNINA AND LECCE».
Ο κύριος στόχος του Έργου είναι η προώθηση και η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των περιφερειών της Απουλίας και της Ηπείρου, σε σχέση με τα θρησκευτικά μνημεία.
Και οι δύο περιοχές είναι προικισμένες με ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο, και ως εκ τούτου ο συνδυασμός της φύσης και οι όμορφες εκκλησίες και τα μοναστήρια μπορούν να προσφέρουν τεράστιες δυνατότητες για την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015: Τελικά αποτελέσματα στην Επικράτεια (100,00%)



ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015: Τελικά αποτελέσματα στην Ήπειρο (100,00%)