Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Διακρατικό έργο για προώθηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών με τη συμμετοχή των Δήμων Μετσόβου και Πωγωνίου από Ελληνικής πλευράς και των Δήμων Calimera, Carpignano Salentino και Zollino από Ιταλικής πλευράς, συμμετέχει ως Επικεφαλής Εταίρος στην υλοποίηση του Έργου «PILGRIM TOURISM ROUTES IN IOANNINA AND LECCE».
Ο κύριος στόχος του Έργου είναι η προώθηση και η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των περιφερειών της Απουλίας και της Ηπείρου, σε σχέση με τα θρησκευτικά μνημεία.
Και οι δύο περιοχές είναι προικισμένες με ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο, και ως εκ τούτου ο συνδυασμός της φύσης και οι όμορφες εκκλησίες και τα μοναστήρια μπορούν να προσφέρουν τεράστιες δυνατότητες για την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.


Πού στοχεύει
Το Έργο στοχεύει:
*Στην ανάδειξη των μοναστηριών και των εκκλησιών με στόχο, εκτός των άλλων, την αύξηση του θρησκευτικού τουρισμού στις περιοχές που υλοποιείται.
*Στη δημιουργία διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας στον τομέα της προστασίας και ανάδειξης σπάνιων & προστατευμένων μνημείων.
*Στην προώθηση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς.
*Στη βελτίωση της ελκυστικότητας και στην οργανωμένη υποστήριξη της τουριστικής ανάπτυξης των περιοχών.
*Στη στήριξη πρωτοβουλιών για την αειφόρο αξιοποίηση των ιστορικών και πολιτιστικών πόρων των περιοχών.
Περιοχή υλοποίησης του Έργου
Για την Ελληνική πλευρά, η περιοχή υλοποίησης περιλαμβάνει τις Δημοτικές Ενότητες Μετσόβου και Καλπακίου και τις Δημοτικές Ενότητες Παμβώτιδας και Περάματος του Δήμου Ιωαννιτών.