Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Παρακάλαμος: Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων καλοκαίρι 2023

 


 Αγαπητοί συγχωριανοί - συνδημότες,

θα ήθελα να σας παρουσιάσω πως για το φετινό καλοκαίρι στην Κοινότητά μας, πάντα σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παρακαλάμου  «Το Σώσινο» και όπου απαιτείται με την Αρωγή του Δήμου Πωγωνίου, έχουμε προγραμματίσει τα παρακάτω:

Τετάρτη  26 Ιουλίου

 Εθελοντική Αιμοδοσία,

27 - 28 Ιουλίου ημέρες Πέμπτη και Παρασκευή βράδυ,

στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου το πανηγύρι μας

(το μεσημέρι και μετά τον Εκκλησιασμό  προς Τιμήν του Αγίου μας, το παραδοσιακό τραπέζι στο κυλικείο της εκκλησίας του χωριού μας από την Εκκλησιαστική Επιτροπή και τους υπεύθυνους για την διοργάνωση του)

6 Αυγούστου Κυριακή απόγευμα,

στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού  Σχολείου για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο,

Παιχνίδια στην Αλάνα  *Survivor*

13 Αυγούστου Κυριακή πρωί η Ποδηλατοδρομία μας

και εάν καταφέρουμε, ίσως και μια θεατρική παράσταση.

Φίλες και φίλοι όλα τα χρόνια παλεύουμε για το καλό του τόπου μας.

Έτσι και φέτος λοιπόν, μια γροθιά όλοι οι φορείς του χωριού μας αγαπημένοι και με πνεύμα συνεργασίας διοργανώνουμε τα παραπάνω για να βλέπουμε τους συγχωριανούς και τους συνδημότες που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους να δίνουν το μήνυμα Ζωής (αιμοδοσία) να γλεντήσουν (πανηγύρι) να διασκεδάσουν   και να  γελάνε   (Ποδηλατοδρομία - Παιχνίδια της Αλάνας) και μαζί τους κι εμείς ως διοργανωτές, Κοινότητα, Πολιτιστικός Σύλλογος και φυσικά ο Δήμος μας, να πετάμε από χαρά και να αντλούμε δύναμη και κουράγιο, ώστε να συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για το λατρευτό μας χωριό.

Με τιμή

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου

&

Ο Πρόεδρος Παρακαλάμου

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου: Αποχώρηση του Μάριου Τερζή

 


Η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου ανακοινώνει την αποχώρηση του Μάριου Τερζή και την επιστροφή του στον ΓΣ Αγίων Αναργύρων.

Ο Μάριος αγωνίστηκε ως δανεικός για ένα χρόνο και φόρεσε την φανέλα μας σε 24 αγώνες.

Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του και του ευχόμαστε καλή τύχη σε ότι κάνει!

Άρτα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση πραγματοποίησης αγορών με απολεσθείσα τραπεζική κάρτα

 


Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας εξιχνιάστηκε υπόθεση πραγματοποίησης αγορών με απολεσθείσα τραπεζική κάρτα, που είχε γίνει πριν από έναν περίπου μήνα.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για υπεξαίρεση και απάτη με υπολογιστή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η κατηγορούμενη, αφού βρήκε τραπεζική κάρτα που είχε απωλέσει αλλοδαπός, στη συνέχεια πραγματοποίησε με αυτή αγορές από διάφορα καταστήματα της Άρτας συνολικού ύψους 670 δολαρίων Η.Π.Α..

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Δήμος Ζίτσας: Συνεχείς παρεμβάσεις για να δρομολογηθούν λύσεις στα προβλήματα από τις ζημιές στις καλλιέργειες και τους αμπελώνες

 


Το  αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει αμπελοκαλλιεργητές και παραγωγοί του Δήμου Ζίτσας λόγω της καταστροφής που έχουν υποστεί οι καλλιέργειές τους από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες των τελευταίων μηνών στη περιοχή συζήτησαν ο Δήμαρχος Ζίτσας με αντιπροσωπεία της Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που τον επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης (05/07/2023) στο γραφείο του.

Ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος ενημέρωσε τα μέλη της Ν.Ε. Κώστα Λεοντίου, Άρη Κασσή και Νίκο Καλτσούνη για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Δημοτική Αρχή Ζίτσας  προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσα μέτρα στήριξης των πληγέντων αμπελοκαλλιεργητών και παραγωγών καθώς οι ζημιές που έχουν υποστεί στις καλλιέργειές τους είναι ανυπολόγιστες. «Πρέπει όλοι μαζί να διεκδικήσουμε από τους αρμόδιους φορείς και οργανισμούς να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες και να αποζημιωθούν άμεσα και στο ακέραιο οι παραγωγοί, είτε με προκαταβολές, είτε με κονδύλια που μπορούν να καλυφθούν με την ενεργοποίηση του μηχανισμού αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ζίτσας.

Από τη συζήτηση προέκυψε ταύτιση απόψεων, όσον αφορά στο σκέλος των ενεργειών προκειμένου να τύχουν ενισχύσεων – αποζημιώσεων όσοι έχουν πληγεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων μηνών.

Παράλληλα συμφωνήθηκε πως θα βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία ώστε να συντονίζονται οι ενέργειες από όλους τους φορείς μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος.

Επιστολή του Δημάρχου Iωαννίνων στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για άμεση αποζημίωση στον πρωτογενή τομέα

 


Επιστολή στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης απέστειλε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου με αφορμή τις μεγάλες ζημιές που έχουν προκληθεί σε καλλιέργειες της περιοχής.

Η καταγραφή των ζημιών είναι σε εξέλιξη από τον ΕΛΓΑ και κλιμάκια του.

Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα και ζητά ο Δήμαρχος είναι η επίσπευση των αποζημιώσεων προκειμένου οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα να πάρουν μία μικρή ανάσα.

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος οι καιρικές συνθήκες έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες ενώ έχουν επιφέρει πλήγμα και για την κτηνοτροφία της περιοχής.

Επιβάλλεται η διαδικασία της αποζημίωσης να διεκπεραιωθεί με ταχύτατα γιατί αν καθυστερήσει τότε το πλήγμα για τον πρωτογενή τομέα της περιοχής θα είναι ανεπανόρθωτο.

ΠΗΓΗ: www.ioannina.gr/

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη των Ιωαννίνων στα πλαίσια εκδήλωσης του Νομαρχιακού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία

 


Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη των Ιωαννίνων, στα πλαίσια εκδήλωσης του Νομαρχιακού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία, Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Νομού Ιωαννίνων, την Πέμπτη 06/07/2023.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων

Τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 52 του Ν.2696/1999 «Περί Κυρώσεως του Κ.Ο.Κ.», όπως τροποποιήθηκε – αντικαταστάθηκε και ισχύει.

Την υπ’ αρίθμ. 6786/23/ 1347141 από 05-07-2023 αναφορά – πρόταση του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων.

Το γεγονός ότι, από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης, δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.

Αποσκοπώντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων, στην πόλη των Ιωαννίνων, στα πλαίσια εκδήλωσης του Νομαρχιακού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία, Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Νομού Ιωαννίνων:

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Ά ρ θ ρ ο 1ο

Την προσωρινή απαγόρευση της στάθμευσης των οχημάτων, στην ενταύθα οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, από την συμβολή της με την οδό Αβέρωφ, έως την συμβολή της με την οδό Μάρκου Μπότσαρη, στην αριστερή πλευρά (ως προς την κυκλοφορία των οχημάτων), την Πέμπτη 06-07-2023 και από ώρες 08:00’και μέχρι 12:00′.

Ά ρ θ ρ ο 2ο

Η τοποθέτηση προσωρινής σήμανσης θα γίνει με ευθύνη – μέριμνα του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, το οποίο εξουσιοδοτείται για τη λήψη πρόσθετων κυκλοφοριακών μέτρων, εφόσον απαιτηθεί.

Πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 5 έως τις 9 Ιουλίου

 


Συνολικά 33.900.000 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 132.000 δικαιούχους, από τις 5 έως τις 9 Ιουλίου 2023, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Ειδικότερα:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν, την ανωτέρω περίοδο, οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του φορέα:

– Την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023, θα καταβληθούν 2,2 εκατ. ευρώ σε 100.000 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

2. Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

– 15 εκατ. ευρώ σε 17.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.

– 16 εκατ. ευρώ σε 14.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

– 700.000 ευρώ σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Εφιάλτης η ακρίβεια στα τρόφιμα

 


Πού έρχονται αυξήσεις έως και 33%

Σε πονοκέφαλο διαρκείας εξελίσσεται η ακρίβεια στα τρόφιμα, με τον πληθωρισμό να «τρέχει» με αμείωτη ένταση στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Νέες ανατιμήσεις αναμένονται τον Ιούλιο σε βασικά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης

Ενδεικτικά, αναμένονται αυξήσεις:

33% στην γραβιέρα

15% στο ελαιόλαδο

8% στα γαλακτομικά

16% στα απορρυπαντικά πιάτων

20% στις μαρμελάδες

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο ο πληθωρισμός των τροφίμων αυξήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, στο 10,4%, από 9,8% τον Μάιο, αντιστρέφοντας την πτωτική πορεία που είχε επικρατήσει στους πρώτους μήνες του 2023.

Αλλάζουν συνήθειες οι καταναλωτές

Οι πληθωριστικές πιέσεις στα τρόφιμα αλλάζουν και τις συνήθειες των καταναλωτών, σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το πρόγραμμα "Εξοικονομώ - Επιχειρώ"

 


Στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται  να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το «Εξοικονομώ-Επιχειρώ», ένα πρόγραμμα που θα δώσει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις από τους κλάδους του εμπορίου, των υπηρεσιών και του τουρισμού να αναβαθμίσουν ενεργειακά τα σπίτια τους  και να ανανεώσουν τον εξοπλισμό τους.

Έχει, ήδη, γνωστοποιηθεί  η προδημοσίευση της πρόσκλησης του «Εξοικονομώ-Επιχειρώ», μέσα από την οποία προκύπτουν οι δικαιούχοι αλλά και τα ποσοστά της επιδότησης. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έρχεται να προστεθεί στο «Εξοικονομώ 2023», το οποίο απευθύνεται σε νοικοκυριά.

Σημειώνεται ότι, όπως και τα προηγούμενα προγράμματα, έτσι και το «Εξοικονομώ-Επιχειρώ» έχει στόχο να αναβαθμίσει ενεργειακά τα κτίρια της χώρας, καθώς περίπου το 65% έχει κατασκευαστεί πριν από το 1980 και μόνο ένας μικρός αριθμός κτιρίων έχει ανακαινιστεί.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή, την Παρασκευή 7 Ιουλίου, ώρα 12.00 το μεσημέρι

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σας προσκαλούμενα προσέλθετε στην τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης  στις 07 Ιουλίου 2023, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12.00 το μεσημέρι,  στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου, σύμφωνα με το άρθρο 75 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, την υπ. αριθμ.374/2022 (αρ.πρωτ. 39135/30-05-22) εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, το άρθρο 78 του Ν.4954/202 2(ΦΕΚ 136/09-07-2022) καθώς και την ΚΥΑΔ1α/ΓΠ.οικ. 51236/09.09.2022 (ΦΕΚ 4756/09.09.2022 τεύχος Β') όπως ισχύει σήμερα, για τη λήψη απόφασης επί των παρακάτω θεμάτων:

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

1.Ψήφιση πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων  για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΕΤΣΟΥ»  Κοινότητας Λάβδανης οικ. έτους 2023.

2.Ψήφιση πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων  για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ»  Κοινότητας Βήσσανηςοικ. έτους 2023.

3.Ψήφιση πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων  για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ»  Κοινότητας Βήσσανηςοικ. έτους 2023.

4.Έγκριση  του υπ ́αρ. 1/03-03-2023 (θέμα 1ο) πρακτικού   της Κοινότητας  Βήσσανης σχετικά  με την επιλογή της δικαιούχου για την  χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης  προικοδότησης άπορης  κόρης έτους 2021  από το Κληροδότημα «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ».

5.Έγκριση  του υπ ́αρ. 1/03-03-2023(θέμα 2ο) πρακτικού   της Κοινότητας Βήσσανης σχετικά  με την επιλογή των δικαιούχων για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης σε  φτωχούς  για το έτος 2021    από  το  Κληροδότημα    «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΛΑΡΙΔΗ»-ψήφιση    πίστωσης -ανάληψη  χρημάτων.

6.Κατακύρωση αποτελέσματος δημοπρασίας εκμίσθωσης δημοτικού καταστήματος Κοινότητας Ριαχόβου –Δήμου Πωγωνίου.

7.Καθορισμός όρων διενέργειας δημοπρασίας εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου –οικίας (πρώην οικία Γκαμπράνη)-Κοινότητας Δελβινακίου Δήμου Πωγωνίου.

8.ΣυγκρότησηΕπιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης για τον ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό άνω των ορίων του έργου με τίτλο«Ανάδειξη –ανάπλαση ιστορικών θέσεων μαχών έπους 1940 στο Καλπάκι –Μνημείο πεσόντων στη θέση “Βουρλιάσος”»προϋπολογισμού 1.250.000,00€ με Φ.Π.Α. 24%.

9.Έγκριση –κατάρτιση των όρων δημοπρασίας με ανοιχτό διαγωνισμό του έργου με τίτλο: «Ανάδειξη ανάπλαση ιστορικών θέσεων μαχών έπους 1940 στο Καλπάκι -Μνημείο πεσόντων στη θέση "Βουρλιάσος"» προϋπολογισμού 1.250.000,00€ με Φ.Π.Α.

10.Έγκριση 1ου και 2ου πρακτικού ανοιχτού διαγωνισμού της υπηρεσίας «Δαπάνες αποκομιδής απορριμμάτων» Δήμου  Πωγωνίου, συνολικού προϋπολογισμού με δικαίωμα προαίρεσης 397.197,49€ (με Φ.Π.Α.24 %).

11.Έγκριση εξειδίκευσης εγγεγραμμένης πίστωσης με τίτλο «Έξοδα πολιτιστικών εκδηλώσεων»-(σχετ.: α)2η & 3ηπαρ.  της αρ. 106/23 Α.Δ.Σ. –ΑΔΑ:ΩΧΠΦΩ1Ω-ΝΓΤ&β) αρ. 120/23 Α.Δ.Σ. –ΑΔΑΨΔ2ΘΩ1Ω-ΓΡ9).

12.Αποδοχή ή μη γνωμοδότησης σχετικά με την δημιουργία τίτλων ιδιοκτησίας επί τριών ακινήτων Δήμου Πωγωνίου.

Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Γιάννενα: Φεστιβάλ Τεχνών «Μωυσής Ελισάφ» την Τετάρτη 12 Ιουλίου «Στον καθρέφτη τ’ ουρανού» στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας

 


Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς ΠΙΟΠ και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, παρουσιάζει, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών «Μωυσής Ελισάφ», την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023 και ώρα 21:00, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας , μια βραδιά με το Βασίλη Γισδάκη και τους συνεργάτες του σε ένα πρόγραμμα με τραγούδια Ελλήνων συνθετών, στιχουργών και ποιητών.

Μαζί του οι μουσικοί:

Δέσποινα Στεφανίδου, πιάνο – τραγούδι,

Βασίλης Ραψανιώτης, βιολί,

Απόστολος Παπαπέτρος, κοντραμπάσο.

Ο Βασίλης Γισδάκης είναι ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της σύγχρονης γενιάς. Υπήρξε ο τελευταίος ερμηνευτής και συνεργάτης του Μάνου Χατζιδάκι.

Με την αφηγηματική, παραστατική, γεμάτη ευαισθησία και ζεστασιά φωνή του και, πάνω από όλα, με την πολύπλευρη ερμηνευτική του δυνατότητα δίνει ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό ύφος στα τραγούδια που ερμηνεύει.

Θα ακουστούν τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταύρου Ξαρχάκου και επιπλέον τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 5 Ιουλίου

 


Την Τετάρτη 5 Ιουλίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λεωφόρος Στρ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, Λεωφόρος Σταύρου Νιάρχου, 08:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Μετσόβου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πάργας, 09:00-12:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Καναλακίου, 12:30-14:00

Beach Volley: Το αγαπημένο άθλημα του καλοκαιριού

 


To beach volley είναι ένα από τα πιο δημοφιλή καλοκαιρινά αθλήματα στην άμμο και αποκτάει συνεχώς ολοένα και περισσότερους θαυμαστές και ερασιτέχνες αθλητές που το προτιμούν.

«Εκτός από το ότι είναι διασκεδαστικό να παίζεις με φίλους δίπλα στη θάλασσα, προκειται για ένα «εύκολο» άθλημα γιατί δε χρειάζεται ειδικό εξοπλισμό (μόνο μαγιό), γυμνάζεσαι και προσφέρει συνολικά στην υγεία του αθλούμενου» αναφέρει ο κ. Αναστάσιος Δεληγεώργης MD, MSc. Αναπληρωτής. Διευθυντής Γ’ Ορθοπαιδικής Κλινικής νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, Ορθοπαιδικός Χειρουργός-Αθλητίατρος International Olympic Committee Diploma in Sports Medicine, ο οποίος στη συνέχεια επισημαίνει τα θετικά του αθλήματος, δίνει συμβουλές για ασφαλές παιχνίδι και λύσεις για την αντιμετώπιση τραυματισμών που μπορεί να προκύψουν.

Τα οφέλη του beach volley

·         Βελτιώνει την καρδιοαναπνευστική λειτουργία. Οι ρυθμοί του παιχνιδιού είναι τέτοιοι που γυμνάζουν όλο το σώμα. Τρέξιμο, άλματα, χρήση πολλαπλών μυϊκών ομάδων και συνεχή κίνηση. Βελτιώνεται έτσι η οξυγόνωση όλων των οργάνων του σώματος, κυρίως της καρδιάς και των πνευμόνων.

·         Βελτιώνει την αντοχή, τη μυϊκή ισχύ, την ισορροπία και τον συντονισμό των κινήσεων.

Η κίνηση στην άμμο είναι 30% πιο δύσκολη από ό, τι σε ένα εσωτερικό γήπεδο. Λόγω της κινητικότητας της άμμου που υποχωρεί κάτω απο τα πόδια, απαιτείται μεγαλύτερη μυϊκή ισχύ και πολύ καλος συντονισμός του σώματος και των κινήσεων.

·         Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, με αποτέλεσμα οι αθλητές  να καίνε περισσότερο λίπος.