Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης

 


Εκτενής ήταν η συζήτηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, σχετικά με τη Στρατηγική Μ.Π.Ε. για τη 2η Αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου EL05.

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Γοργόλης, υπογράμμισε πως η εικόνα του υδατικού διαμερίσματος της Ηπείρου– όπως αυτή αποτυπώνεται από τα μέχρι σήμερα στοιχεία –είναι πολύ καλύτερη από άλλες περιοχές.

«Αυτή τη στιγμή σε νερά είμαστε πολύ καλύτερα από όλα τα υπόλοιπα υδατικά διαμερίσματατης Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε μια καλή διαχείριση. Επειδή η ανθρωπογενής δραστηριότητα είναι αυτή που μπορεί να προκαλέσει ένα αρνητικό αποτύπωμα στο υδατικό μας διαμέρισμα, εμείς ως Επιτροπή Περιβάλλοντος τη μειώνουμε στο μεγαλύτερο ποσοστό και προσπαθούμε να την εξαλείψουμε, με όλες τις γνωμοδοτήσεις που δίνουμε κι εμείς στο πλαίσιο των αδειοδοτήσεων, ειδικά σε ανθρωπογενείς δράσεις όπως είδαμε σήμερα πτηνοτροφεία, ιχθυοκαλλιέργειες και άλλα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Η Επιτροπή γνωμοδότησε θετικά (κατά πλειοψηφία) για το σύνολο των ΣΜΠΕ που συζητήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση. Πρόκειται για τις ΣΜΠΕ:

2η Αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου EL05

Η Χειρουργική προσφέρει οριστική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας

 


Η συμβολή της χειρουργικής στην αντιμετώπιση περιστατικών κλινικά σοβαρής παχυσαρκίας τις τελευταίες δεκαετίες είναι ανεκτίμητη. Η αξία της πλέον είναι ανεκτίμητη, λόγω της τεράστιας αύξησης περιστατικών της νόσου που ονομάζεται παχυσαρκία παγκοσμίως.

«Η παχυσαρκία όπως πολλοί πιστεύουν δεν αποτελεί μόνο εμπόδιο στη δημιουργία ενός συγκεκριμένου αισθητικού μοντέλου. Είναι πια αποδεδειγμένα μια σοβαρή νόσος η οποία θέτει σε ρίσκο την ευζωία του ατόμου, παγιδεύοντάς το σε έναν ατέρμονο κύκλο προβλημάτων και ταλαιπωρίας» τονίζει ο κ. Χαράλαμπος Σπυρόπουλος Γενικός Χειρουργός, Διευθυντής Γ' Χειρουργικής Κλινικής / Κλινικής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Πεπτικού Συστήματος, Παχυσαρκίας και Διαβήτη Metropolitan General, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρίας Παχυσαρκίας (Ε.Χ.Ε.Π.).

 Αντιμετωπίζεται οριστικά η παχυσαρκία;

«Όταν ο ασθενής είναι υπέρβαρος ή εμφανίζει παχυσαρκία πρώτου και δευτέρου βαθμού, η αρχική προσέγγιση συνήθως είναι συντηρητική. Συγκεκριμένα, προτείνονται αλλαγές στις καθημερινές συνήθειες, όπως είναι η διατροφή και η ένταξη της άσκησης στο καθημερινό πρόγραμμα. Ταυτόχρονα, υπάρχουν πλέον διαθέσιμα νέα φαρμακευτικά σκευάσματα τα οποία μπορούν να συμβάλουν στην ελάττωση του σωματικού βάρους έως και 20%. Σε περιπτώσεις όμως που η συντηρητική θεραπεία αποτύχει, ιδίως σε παχυσαρκία μεγαλύτερου βαθμού ή επί πολλών συν-νοσηροτήτων, τότε η θεραπεία πρώτης γραμμής είναι η χειρουργική», επισημαίνει ο ειδικός.

Οι σύγχρονες επεμβάσεις για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας

Οι πλέον σύγχρονες επεμβάσεις που διενεργούνται για την οριστική και ασφαλή αντιμετώπιση της παχυσαρκίας είναι:

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου η επιστροφή του ΕΦΚ για το πετρέλαιο

 


Σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας και σε αγροτικά στελέχη της ΝΔ, την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των αγροτών η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο εσωτερικής καύση (DIESEL) κινητήρων που χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά στη γεωργία.

Η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί από την ΑΑΔΕ και το ακριβές ποσό που θα καταβληθεί σε συνολικά 297.428 επαγγελματίες αγρότες ανέρχεται σε 76 εκατομμύρια ευρώ.

Υπουργείο Παιδείας: Έως και την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, οι δηλώσεις συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις

 


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας:

Η προθεσμία για φέτος ορίζεται από Τετάρτη 29-11-2023 ως και Παρασκευή 15-12-2023 για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Ο υποψήφιος (μαθητής ή απόφοιτος) μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση – Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το διαδίκτυο, είτε από το Λύκειό του. Στη συνέχεια  θα συμπληρώνει την Αίτηση – Δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της. Στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, αναρτώνται τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος). Επίσης, αποστέλλονται ήδη στα Λύκεια οι σχετικές εγκύκλιοι με τα αντίστοιχα υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης.

Για τους υποψηφίους με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση εκδίδεται  εγκύκλιος σχετικά με τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβληθούν.

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας: Στις 25 Φεβρουαρίου, η «Πίτα του Ηπειρώτη 2024»

 

Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2024

Η «Πίτα του Ηπειρώτη 2024» θα πραγματοποιηθεί στις 25 Φεβρουαρίου 2024, Κυριακή, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Φέτος θα γίνουν αλλαγές στην όλη εκδήλωση, προκειμένου να πετύχουμε την άμεση συμμετοχή όλων των Ηπειρωτών/σών και φίλων που θα προσέλθουν στην εκδήλωση.

Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για το πρόγραμμα και τα χορευτικά.

Παρακαλούνται οι μουσικοί που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην εκδήλωση να δηλώσουν την επιθυμία τους. (210 3241137 και 6972 403377).

Από το Γραφείο Τύπου της Π.Σ.Ε.

Πρέβεζα: Συνελήφθη για «υπεξαίρεση αντικειμένου μεγάλης αξίας, άνω των 120.000 ευρώ»

 


Συνελήφθη χθες (28-11-2023) το βράδυ από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας άνδρας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών, με ποινή κάθειρξης (5) ετών, για «υπεξαίρεση αντικειμένου μεγάλης αξίας, άνω των 120.000 ευρώ».

ΟΠΕΚΑ: Στις 22 Δεκεμβρίου ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού

 


Στις 22 Δεκεμβρίου θα είναι διαθέσιμη και πάλι η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το Α21-Επίδομα Παιδιού, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 15 Ιανουαρίου 2024.

Ειδικότερα, ο ΟΠΕΚΑ διευκρινίζει για το επίδομα παιδιού: «Λόγω των αναγκαίων τεχνικών επεξεργασιών για την καταβολή τόσο του έκτακτου επιδόματος αλληλεγγύης κατά την 22η Δεκεμβρίου, όσο και λόγω του γεγονότος ότι την ίδια ημέρα θα γίνει και η καταβολή της 6ης δόσης του επιδόματος παιδιού, δεν θα είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα για την υποβολή νέων αιτήσεων.

Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη για την υποβολή αιτήσεων έτους 2023 και πάλι, στις 22 Δεκεμβρίου και έως την 15η Ιανουαρίου 2024.

Σε 14 τουριστικές εκθέσεις θα συμμετέχει η Περιφέρεια Ηπείρου το α’ εξάμηνο του 2024

 


Η Επιτροπή ενέκρινε τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε τουριστικές εκθέσεις για το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου προγραμματίζεται η συμμετοχή στις εκθέσεις:

12-15/01/2024, Έκθεση Σύγχρονες Δημιουργίες και Εικαστικό τμήμα στο ΜΕΚ Παιανίας.

13-16/02/2024, Έκθεση βιολογικών προϊόντων BIOFACH στη Νυρεμβέργη.

19- 23/02/2024, Έκθεση Τροφίμων GULLFOOD στο Nτουμπάι.

7-09/02/2024, Έκθεση Φρούτων και Λαχανικών FRUIT LOGISTICA στο Βερολίνο.

23-26/02/2024, 36η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ στην Αθήνα.

9- 11/03/2024, Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOOD EXPO στην Αθήνα.

10-12/03/2024, Έκθεση κρασιών PROWEIN στο Ντίσελντορφ

18-22/5/2024, Έκθεση Πανηπειρωτική 2024.

19 Ιουνίου 2024, Έκθεση τροφίμων και ποτών 33η HERMES EXPO στην Νέα Υόρκη.

Εκδήλωση τοπικών προϊόντων και τουρισμού στα Τίρανα σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Έκθεση τοπικών προϊόντων στην  Τυνησία,  σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Έκθεση Κυνηγεσία στην Αθήνα, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Eκδήλωση τοπικών προϊόντων στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Έκθεση ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2024.

Ποια επιδόματα πληρώνονται από τον ΟΠΕΚΑ

 


Το απόγευμα  της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου, αναμένεται να δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ οι δικαιούχοι.

Πιο σημαντική η καταβολή της ε’ δόσης του επιδόματος τέκνων Α21.

Η συγκεκριμένη ενίσχυση χορηγείται κάθε δύο μήνες, όμως η επόμενη δόση θα εξοφληθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα κατά παρέκκλιση της διμηνιαίας τακτικής πληρωμής.

Μάλιστα, η εξόφληση της στ’ δόσης τον Δεκέμβριο αναμένεται να ενσωματώνει και το έκτακτο επίδομα για οικογένειες με παιδιά.

Κάπως έτσι, λοιπόν, από σήμερα στα ΑΤΜ και αύριο 30 του μήνα στο γκισέ καταβάλλονται από τον ΟΠΕΚΑ τα παρακάτω επιδόματα και παροχές:

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), Επίδομα Τέκνων Α21, Επίδομα Στέγασης, Επίδομα γέννησης, Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

Αναλυτικά:

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις για τη χορήγηση άδειας άσκησης φαρμακευτικού επαγγέλματος περιόδου Δεκέμβριου 2023

 


«ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023»

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων των υποψηφίων Φαρμακοποιών για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, περιόδου ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023, ορίστηκε η Δευτέρα 18-12-2023.

Οι επανεξεταζόμενοι υποψήφιοι και οι εξεταζόμενοι (που δεν προσήλθαν σε προηγούμενη εξεταστική που είχαν δηλώσει) καταθέτουν αίτηση επανεξέτασης στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας (Μακεδονίας 8, Τ.Κ. 104 33 Αθήνα) ή μέσω e-mail στο protokollo@moh.gov.gr  η οποία πρέπει να έχει πρωτοκολληθεί το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 11-12-2023 και ώρα 00μ.μ.

Οι πρωτοεξεταζόμενοι υποψήφιοι καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους στις οικείες τους Περιφερειακές Ενότητες – Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας – Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων, οι οποίες με τη σειρά τους θα τα διαβιβάσουν στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας, ώστε να πρωτοκολληθούν εκεί το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 11-12-2023 και ώρα 13:00 μ.μ..

Αναφορικά με την καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα παρακάτω τηλέφωνα:

α) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ιωαννίνων

Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26513-64138 & 26513-64131

β) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας

Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63511 & 26813-63512

γ) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Θεσπρωτίας

– Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26653-60186 & 26653-60184

δ) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πρέβεζας

– Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113 & 26823-62112

ε) Υπουργείο Υγείας, Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, Εκτελεστική Επιτροπή, Δ/νση Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Διοικητικής – Γραμματειακής Υποστήριξης (κ. Ζαχαράκης) στα τηλέφωνα, 2108208791, 2108208708 ή 2108208787

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ (μόνο για πρωτοεξεταζόμενους) ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ (ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 40, ΑΘΗΝΑ) 4. Όλοι οι εξεταζόμενοι θα πρέπει να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας πριν από την ημερομηνία των εξετάσεων σχετικά με το τι προβλέπεται από την τρέχουσα Κ.Υ.Α., σε περίπτωση που υπάρξουν νέα μέτρα.

ΠΗΓΗ: https://php.gov.gr/

Δείτε αν κερδίσατε στην φορολοταρία Νοεμβρίου

 


Όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα η 23η φορολοταρία της 29ης Νοεμβρίου.

Η κλήρωση της φορολοταρίας της ΑΑΔΕ πραγματοποιήθηκε για συναλλαγές που έγιναν για τον Οκτώβριο.

Σημειώνεται πως ένας από τους τυχερούς λαχνούς της φορολοταρίας κερδίζει μέχρι και 50.000 ευρώ, ενώ τα έπαθλα είναι πλέον κλιμακωτά.

Δείτε αν ανήκετε στους τυχερούς https://www.aade.gr/sites/default/files/2023-11/lottery_a1004_new_10_23.pdf ή με τους κωδικούς Taxis https://www.aade.gr/menoy/miniaies-synallages-kai-lahnoi

Τα ποσά που κερδίζουν κάθε μήνα οι τυχεροί:

1 που κερδίζει χρηματικό έπαθλο 50.000 ευρώ,

5 που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 20.000 ευρώ,

50 που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ,

500 που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ.

Στους φορολογούμενους που κληρώνονται και δεν έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό δίνεται προθεσμία τριών μηνών από την ημερομηνία της κλήρωσης, προκειμένου να δηλώσουν τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο, στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης του TAXISnet.

Περιφέρεια Ηπείρου: Κατεπείγουσα-διά περιφοράς- συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, ώρα 12:00

 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας καλούμε στις είκοσι εννέα (29) του μηνός Νοεμβρίου έτους 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00 , σε ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ-ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ- συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 167 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, με θέματα :

1. Λήψη απόφασης σχετικά με την εκταμίευση χρηματοδότησης μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για το Πρόγραμμα «Παρεμβάσεις με στόχο την βελτίωση του Δημόσιου χώρου » για το έργο (sub.4-16873) «Άλλες στρατηγικές παρεμβάσεις», που Χρηματοδοτείται από πόρους τοι) Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

2. Λήψη απόφασης σχετικά με την εκταμίευση χρηματοδότησης μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για το Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας της δράσης 16631 «Πρόγραμμα οδικής Ασφάλειας στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό Δίκτυο», η οποία Χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας»

«Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα, λόγω πιεστικών προθεσμιών, που αφορούν στην άμεση υλοποίηση-διεκπεραίωση των ως άνω αποφάσεων»

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Π.Σ.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΠΡΑΪΜΗ- ΜΠΟΤΣΗ

ΠΗΓΗ: https://php.gov.gr/

Δήμος Πωγωνίου: Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, ώρα 12.00 το μεσημέρι,


ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σας προσκαλούμενα προσέλθετε στην έκτακτη*  συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης  στις 29 Νοεμβρίου 2023, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 12.00 το μεσημέρι,  στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4940/2022, του άρθρου  77   του  Ν.4555 / 2018 για έκτακτη* σύγκληση της  Οικονομικής Επιτροπής και τουάρθρου75 του Ν. 3852/2010όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη λήψη απόφασης επί των παρακάτω θεμάτων:

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

1.Εισήγηση της Ο.Ε. προς το Δ. Σ. για την 12η  αναμόρφωση του προϋπολογισμού2023 Δήμου Πωγωνίου».

2.Έγκριση 3ου πρακτικού επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού που αφορά τον έλεγχο δικαιολογητικών κατακύρωσης και κατακύρωση αποτελέσματος διαγωνισμού  προμήθειας με τίτλο: «Προμήθεια τροφίμων για τις ανάγκες του Δήμου και του Κοινωνικού Συσσιτίου –Παντοπωλείου και του ΝΠΔΔ του Δήμου Πωγωνίου» προϋπολογισμού 58.504,23€ με Φ.Π.Α.».        

Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

* Η συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα που δεν επιτρέπει την συζήτηση των συγκεκριμένων θεμάτων σε τακτική συνεδρίαση, λόγω:

α) αναμορφώσεων που προέκυψαν άμεσα για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου -επίκειται  συνεδρίαση Δ.Σ. και β) λόγω επείγουσας ανάγκης προμήθειας τροφίμων για την εύρυθμη λειτουργία του κοινωνικού συσσιτίου Δήμου Πωγωνίου.

Ο  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου

 


Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9 Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Μετσόβου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Κέντρο Υγείας Πάργας, 09:00-12:00