Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Ικανοποίησε μόνο ένα ημίχρονο ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά

 

Ένα  δυνατό φιλικό τεστ εν όψη κυπέλλου έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου 22 Αυγούστου ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά που αντιμετώπισε στον Παρακάλαμο την ομάδα του Κ-20 του ΠΑΣ Γιάννινα.
Ο προπονητής κ. Μπάμπης Νταλάκας είχε στην διάθεσή του, τους περισσότερους ποδοσφαιριστές της ομάδας  και είχε την δυνατότητα να δοκιμάσει και τις νέες μεταγραφές της ομάδας.
Ο Αγροτικός Αστέρας έπαιξε καλό ποδόσφαιρο μόνο ένα ημίχρονο, ηττήθηκε με 7-0.

Επίσκεψη του Γιάννη Στέφου στον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων

Τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων στη Λιμνοπούλα επισκέφθηκε χθες το απόγευμα ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Στέφος.
Στο Ν.Ο.Ι. τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Ομίλου Χρήστος Αλεξίου, ο Γενικός Γραμματέας Αναστάσιος Σκλιβανίτης και τα μέλη του Δ.Σ. Κώστας Μόσχος και Αντώνης Καραπέτσιος, με τους οποίους ο κ. Στέφος είχε μακρά συζήτηση.
Ο βουλευτής ενημερώθηκε αναλυτικά για την πορεία και τις επιτυχίες του Ν.Ο.Ι., αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Όμιλος, ο οποίος έχει στο δυναμικό του περισσότερους από 160 ενεργούς κωπηλάτες.
Ειδική μνεία έγινε σε θέματα όπως η στήριξη του Ομίλου με υλικοτεχνική υποδομή προκειμένου να προπονείται απρόσκοπτα ο μεγάλος όγκος των αθλητών του, ενώ εκ μέρους του Δ.Σ. τέθηκε το ζήτημα επισκευής των κωπηλατικών εγκαταστάσεων του ΕΑΝΚΙ και του υγρού στίβου Κωπηλασίας της λίμνης που σήμερα είναι κατεστραμμένος, καθώς και την αξιοποίησης του ΚΕΚΩΠ για τη φιλοξενία της Εθνικής Ομάδας και σωματείων που θα έρχονται στα Γιάννενα για προπονήσεις ή αγώνες.

ΑΦΜ θα παίρνουν και τα νεογέννητα

Τον Ιανουάριο του 2016 θα ανοίξει τις πύλες του το περιουσιολόγιο.
Ήδη το υπουργείο Οικονομικών έχει συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία των φορολογουμένων για τις τραπεζικές καταθέσεις τους στην Ελλάδα, τα ακίνητα που διαθέτουν, τις δαπάνες σε ιδιωτικά σχολεία κλπ.
Από τον Ιανουάριο, οι φορολογούμενοι, με τους κωδικούς που διαθέτουν για το ηλεκτρονικό σύστημα taxisnet, θα εισέρχονται στη νέα εφαρμογή και θα επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που θα περιλαμβάνονται στο περιουσιολόγιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της ¨"Καθημερινής".
 Εφόσον διαφωνούν, θα πρέπει με τα απαραίτητα παραστατικά να μεταβαίνουν στις εφορίες για να γίνουν οι σχετικές διορθώσεις. 
Όπως εξηγεί ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, σε πρώτη φάση το περιουσιολόγιο θα περιλαμβάνει τις τραπεζικές καταθέσεις, τα ακίνητα και δαπάνες πολυτελείας που γίνονται για αγορές αυτοκινήτων ή δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία, και σε δεύτερη φάση, πιθανόν από το 2017, θα ενταχθούν έργα Τέχνης και κοσμήματα, αφού προηγουμένως αυτά εκτιμηθούν.

Ερώτηση της Τζούφη Μερόπης και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την τροποποίηση του υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ με στόχο την ελάφρυνση των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ιωάννινα 20 Αυγούστου 2015
Κατατέθηκε στις 19 Αυγούστου στη Βουλή με πρωτοβουλία της βουλευτού Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπης Τζούφη και σε συνεργασία με το Χρήστο Μαντά γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και άλλους 31 βουλευτές ερώτηση που απευθύνεται στον υπουργό Οικονομικών με τίτλο «Τροποποίηση του υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ με στόχο την ελάφρυνση των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων»
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι μετά την αναγκαστική υπογραφή της συμφωνίας με τους δανειστές είναι απολύτως απαραίτητα μέτρα που θα ανακουφίζουν τα φτωχότερα στρώματα και θα επιβαρύνουν τους πλουσιότερους που είτε δεν επλήγησαν από την κρίση είτε επλήγησαν πολύ λίγο σε σχέση με την οικονομική τους δυνατότητα.
Στα πλαίσια αυτά και με δεδομένη τη διατήρηση του οικονομικού στόχου του ΕΝΦΙΑ στα 2,65 δις για τα έτη 2015 και 2016, θεωρούν απαραίτητη την τροποποίηση υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ με σκοπό να ελαφρυνθούν τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τα οποία επλήγησαν και περισσότερο από την κρίση.
Όπως αναφέρουν στην ερώτηση τους επιβάλλεται με βάση τη συνταγματική επιταγή η προοδευτική φορολόγηση ανάλογα με το μέγεθος της περιουσίας σε αντίθεση με τη λογική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που είχαν θεσπίσει τον ίδιο συντελεστή φορολογίας και για κάποιον που διαθέτει ένα μόνο ακίνητο και για κάποιον που διαθέτει πολλά ακίνητα.
Συγκεκριμένα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνουν στον υπουργό Οικονομικών τα ακόλουθα ερωτήματα:
 Προτίθεται να αλλάξει προς το δικαιότερο τους συντελεστές υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ, θεσπίζοντας προοδευτικά αυξανόμενους συντελεστές συνυπολογίζοντας τη συνολική ακίνητη περιουσία;
Προτίθεται σε περίπτωση που το επιτρέψει η οικονομική κατάσταση της χώρας να μειώσει νωρίτερα από τον Ιανουάριο του 2017 που προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές τις αντικειμενικές αξίες, προσαρμόζοντάς τες στην τρέχουσα εμπορική αξία;
Προτίθεται να θεσπίσει ένα, έστω και μικρό, αφορολόγητο όριο επιβαρύνοντας ισοδύναμα τους πλουσιότερους;

Άρτα: Συνελήφθη στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 43χρονος ημεδαπός, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν (35,38) γραμμάρια ηρωίνης, (50) ναρκωτικά χάπια και το χρηματικό ποσό των (2.800) ευρώ

Συνελήφθη, χθες (21-08-2015) το μεσημέρι στην Άρτα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 43χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, που αφορούσαν τη διακίνηση ναρκωτικών από τον 43χρονο, πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες. Κατά τη διάρκεια αυτών, συνέλαβαν τον δράστη, καθόσον σε έρευνα που πραγματοποίησαν, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι:
δύο (2) συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη σε μορφή βράχου, συνολικού βάρους -35,38- γραμμαρίων
 πενήντα (50) ναρκωτικά χάπια
 τρεις (3) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
 το χρηματικό ποσό των -2.800- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση των ναρκωτικών
 τηλεκάρτες με υπολείμματα ηρωίνης
 δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ η προανάκριση διενεργείται το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης σπιτιού στην πόλη της Πρέβεζας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 23 και 20 ετών

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, υπόθεση διάρρηξης σπιτιού που έγινε την 23-07-2015 στην πόλη της Πρέβεζας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 23 και 20 ετών.
Ειδικότερα, από την αστυνομική προανάκριση και την αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι οι δύο δράστες το πρωί της 23-07-2015, αφού παραβίασαν παράθυρο ισόγειας μονοκατοικίας στην πόλη της Πρέβεζας, αφαίρεσαν χρυσαφικά και το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

 

Παράταση μέχρι τις 30 Αυγούστου για τις φορολογικές δηλώσεις


Λόγω των τεχνικών προβλημάτων του TAXIS τις τελευταίες ημέρες, ανακοινώθηκε ολιγοήμερη παράταση

Ανακοινώθηκε και επισήμως από το υπουργείο Οικονομικών ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων.
Νέα καταληκτική ημερομηνία είναι η 30ή Αυγούστου.
Όπως πρόσφατα (στις 19/8) είχε ανακοινώσει το υπουργείο, έχει ήδη υποβληθεί το 84% των δηλώσεων.
Με την ίδια ανακοίνωση ο κ. Αλεξιάδης ενημερώνει ότι τα σοβαρά προβλήματα που εμφανίστηκαν στο TAXIS στις 19 και 20 Αυγούστου θα τύχουν διερεύνησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς «προβληματίζουν έντονα και ως προς την  χρονική σύμπτωση με την ανακοίνωση του Υπουργείου μια μέρα πριν», με την οποία ο ίδιος ενημέρωνε ότι δεν θα δοθεί παράταση.

Δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων την εβδομάδα 24/08-29/08/2015

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (24-08-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μάρμαρα – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι – Λύγκος Δραγοψά – Ψήνα – Ελευθεροχώρι – Πολύγυρος – Χίνκα – Κούρεντα – Βουτσαράς.
Τρίτη (25-08-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρδικα – Κοπάνη – Βαρυάδες – Αχλαδέα – Λίππα – Άγ. Ανδρέας – Αρτοπούλα – Παρδαλίτσα – Καταμάχη – Μπεστιά - Ρωμανός – Σιστρούνι – Παλαιοχώρι - Αλεποχώρι.
Τετάρτη (26-08-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Ελάτη – Δίλοφο – Βίτσα – Κουκούλι – Καπέσοβο –Τσεπέλοβο –Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι
Πέμπτη (27-08-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Παρακάλαμος – Ρεπετίστα – Κουκλιοί – Ριάχωβο – Ιερομνήμη – Λίθινο – Ράικο – Δεσποτικό – Αετόπετρα – Λάβδανη.
Παρασκευή (28-08-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο (29-08-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Καλπάκι – Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο.