Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Πρώτη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το χαράτσι της ΔΕΗ

Για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάνουν λόγο οι «Έλληνες φορολογούμενοι».



Tην ακύρωση της υπουργικής απόφασης για το χαράτσι της ΔΕΗ διεκδικούν με προσφυγή που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι νόμιμοι εκπρόσωποι του Σωματείου «Ελληνες Φορολογούμενοι», μία ανώνυμη επενδυτική εταιρεία και ένας ιδιώτης μέτοχος της εταιρείας αυτής.
Στην πολυσέλιδη προσφυγή τους - είναι η πρώτη που κατατίθεται για την υπόθεση αυτή - υποστηρίζουν ότι η επίμαχη απόφαση είναι αντισυνταγματική , ενώ παραβιάζει ευθέως και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου . Λόγω μάλιστα της σοβαρότητας της υπόθεσης ζητούν από τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου να την προσδιορίσει,όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, με διαδικασίες εξπρές στην Ολομέλεια του ΣτΕ,ώστε να κριθεί κατ΄εξαίρεση με βάση τις διατάξεις για το θεσμό της πρότυπης δίκης.

Στην προσφυγή μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι :
*Η είσπραξη των φόρων ,όσο και η βεβαίωση παραβάσεων και επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε ιδιώτες λόγω της άρνησης πληρωμής των φόρων ,αποτελούν στοιχεία δημόσια εξουσίας ,η άσκηση της οποίας από ιδιώτες νοθεύει και τη γενική αρχή του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.
*Παραβιάζεται η αρχή της φορολογικής ισότητας ,διότι επιβάλλεται αδιακρίτως ο ίδιος φόρος σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων με μόνα κριτήρια την τιμή ζώνης και την παλαιότητα του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου ,χωρίς να συνυπολογίζεται το πραγματικό ετήσιο εισόδημα του καθενός ιδιοκτήτη του ακινήτου.
*Η επιβολή του νέου ειδικού τέλους αποτελεί δεύτερη φορολόγηση των ιδιοκτητών ακινήτων.
*Υποβαθμίζει τον φορολογούμενο ιδιοκτήτη, ακόμη και τον άνεργο σε αντικείμενο επίτευξης έκτακτων δημοσιονομικών στόχων για τη μείωση ελλειμμάτων.
*Η διακοπή ηλεκτροδότησης σε άτομα που αδυνατούν να καταβάλλουν το φόρο τους οδηγεί σε έσχατη εξαθλίωση και θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την επιβίωσή τους.
Τέλος, οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι : « η αποτροπή της χρεωκοπίας της χώρας ενδεχομένως να αποτελεί εύλογο σκοπό επιβολής φορολογικών επιβαρύνσεων ,δεν επιτρέπει όμως, το Σύνταγμα μας, ως μέσο εξαναγκασμού στην καταβολή των επιβαρύνσεων αυτών , την επιβολή μέτρων που καταλήγουν στην προσβολή της ίδιας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ - ΔΑΒΑΚΗΣ 2 - 4

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (5η αγωνιστική)
1. Δαβάκης: 13
2. Περιστέρι: 13
3. Ζίτσα: 10
4. Πετσάλι: 8
5. Μηλιά: 8
6. Καρίτσα: 7
7. Πανζαγορισιακός: 7
8. Κεφαλόβρυσο: 6
9. ΠΑΣ Γραμμένο: 6
10. Κόνιτσα: 5
11. Ανάργυροι: 4
12. Μάρμαρα: 0
13. Μπισδουνάκι: 0
14. Βοτονόσι: -1

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΑΜΦΙΘΕΑ - ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ  4 - 2

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ - ΡΑΦΤΑΝΑΙΟΙ  2 - 4

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (9η αγωνιστική)
1. Κόντσικα: 24 (8)
2. Πρωτόπαπα: 22
3. Ραφταναίοι: 21
4. Α.Ε. Καμποχωρίων: 19 (8)
5. Ζωοδόχος: 17
6. Αγία Μαρίνα: 16 (8)
7. Πωγωνάτος: 14
8. Αγροτικός Αστέρας Παρακαλάμου: 14
9. Σταυράκι: 13
10. Αμπελόκηποι: 12
11. Ασβεστοχώρι: 12
12. Καρυές: 10
13. Αμφιθέα: 9
14. Περίβλεπτος: 9
15. Νησί: 7
16. Α.Ε. Ρίζα: 7
17. Πανφρουριακός: 6
18. Πεντέλη: 0

Τι θα γίνει με τα δάνειά μας;

Τι σημαίνει το «κούρεμα» για τους δανειολήπτες!



Τι θα σημάνει για τα δάνειά μας το επικείμενο «κούρεμα»;
Τι οφείλουν να κάνουν όσοι έχουν πάρει δάνεια και δεν τα έχουν αποπληρώσει;
Το «Πρώτο Θέμα» ρώτησε πλήθος ειδικών, τραπεζιτών, δικηγόρων και ειδικών συμβούλων και πήρε από όλους την ίδια απάντηση: «Είναι ατομικό σου ζήτημα. Δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει γενική ρύθμιση. Μπορεί το κράτος να πτωχεύσει αλλά εσύ συνεχίζεις να χρωστάς».
Για τους οφειλέτες υπάρχουν τρεις περιπτώσεις:
Το Οικονομικό Αποτύπωμα
Είναι η αποτίμηση του οφειλέτη με βάση το τι έχεις, το τι βγάζεις κάθε χρόνο, με λίγα λόγια, είναι το τι πιστεύει ο τραπεζίτης ότι μπορείς να τους επιστρέψεις. Αν έχεις περιουσία, ακίνητα ή κάτι άλλο που μπορεί να το πάρει, θα το πάρει.
Παρόλα αυτά πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις απαντήσεις όλων ανεξαιρέτως των τραπεζιτών, προτιμούν να βρουν μια συμβιβαστική λύση παρά να μπουν σε μία νομική διαδικασία διεκδίκησης του ακινήτου.
Διαπραγμάτευση
Σε αυτή την περίπτωση κάνεις ένα πολύ σκληρό παζάρι με την τράπεζα για να της πληρώσεις ένα μέρος του δανείου και να τελειώνεις. Αν είσαι σε θέση να της πεις ότι «δεν έχεις να πάρεις τίποτα γιατί δεν έχω τίποτα να σου δώσω», είσαι σε πλεονεκτική θέση. Αν έχεις κάτι να σου πάρει η θέση σου είναι πολύ πιο δύσκολη, αλλά όχι και απελπιστική, αφού ούτως ή άλλως η τράπεζα δεν θέλει να μπει στη διαδικασία κατάσχεσης της περιουσίας σου.
Το κακό σενάριο
Το κακό σενάριο είναι να περάσουν οι τράπεζες όχι στα χέρια του κράτους, αλλά στα χέρια των ξένων. Σε τέτοια περίπτωση οι τράπεζες μπορεί να πουλήσουν τα δάνεια σε μία εταιρία που ειδικεύεται σε είσπραξη δανείων.

Τι σημαίνει αυτό;
Ότι έρχεται η τράπεζα και λέει: «Έχεις δάνεια αξίας 10 δις. που μάλλον δεν θα εισπράξεις. Σου τα αγοράζω με 2 δις.
Η τράπεζα τα πουλάει και η εταιρία αρχίζει τον αγώνα είσπραξής τους.
Σε αυτήν την περίπτωση το καλύτερο εγχειρίδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι το γνωστό ρητό «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος».

Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Τα βασικά σημεία της ομιλίας του στην εκδήλωση της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΑΣΟΚ, στο ΙΜΠΕΡΙΑΛ

ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ

«Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που κάνει πράξη τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού και μετατρέπει την Ελλάδα, τους εργαζόμενους και το λαό της σε πειραματόζωο των δανειστών, εξαφανίζοντας μισθούς, καταργώντας εργασιακά δικαιώματα, σκοτώνοντας την ελπίδα για μια αξιοπρεπή ζωή στον καθένα.
Είναι απορίας άξιο, πώς κάτω από την πίεση και τον εκβιασμό της μη καταβολής της 6ης δόσης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν διατάξεις που αποτελούν εφιάλτη για την κοινωνία.
Μπορεί όμως η Βουλή να νομοθετεί υπό το κράτος του πολιτικού εκβιασμού;
Μπορεί οι απειλές να υπερβαίνουν τη λαϊκή εντολή;
Μπορεί το συνειδησιακό πρόβλημα του κάθε βουλευτή να πνίγεται από εκβιαστικά διλλήματα;
Ο τρόπος με τον οποίο η Κυβέρνηση χειρίστηκε τα προβλήματα της οικονομίας είναι απογοητευτικός. Το τσουνάμι της χρεοκοπίας καταστρέφει στο πέρασμά του κάθε έννοια ισορροπίας και προοπτικής για την ελληνική κοινωνία. Ο Ελληνικός Λαός αδυνατεί να πιστέψει ότι μια σοσιαλιστική κυβέρνηση απαξίωσε, υποβάθμισε και ακύρωσε σειρά δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας, που είχαν κατακτηθεί με αγώνες και ότι καταδίκασε εκατομμύρια πολίτες στην ανεργία, στη φτώχεια, στην περιθωριοποίηση και στην απόγνωση και ότι με τις επιταγές των ΔΝΤ-ΕΕ κατεδαφίζεται και το τελευταίο οχυρό των απλών λαϊκών ανθρώπων, το κοινωνικό κράτος.
Η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, αλλά ένα νεοφιλελεύθερο τερατούργημα, που απειλεί με οριστική διάλυση τη δημοκρατική παράταξη.»
ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
«Σε πείσμα των καιρών και της Νεοφιλελεύθερης Ομάδας που διοικεί τη Χώρα και το Κίνημά μας, θα αντιπαρατεθούμε δημόσια και σκληρά στο σχέδιο εξαφάνισης των κοινωνικών δικαιωμάτων, τις μεθόδους διάλυσης του δημόσιου χώρου και της περιφρόνησης της βούλησης του Λαού μας.
Φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία είναι το πεπρωμένο των Ελλήνων. Διάλυση των εργασιακών σχέσεων, κατάργηση της συλλογικής σύμβασης και των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Ο διαρθρωτικός εξορθολογισμός της αγοράς εργασίας απαιτεί τον νόμο της ζούγκλας. Ο εργαζόμενος και ο μισθωτός είναι πλέον άτομο με την υποχρέωση να ακουμπήσει τον κόπο και το αίμα του στο θεό της αγοράς μήπως και τον εξευμενίσει, ώστε να ελπίζει μελλοντικά στο έλεος του και στην φιλευσπλαχνία του.
Θέλουν να μας καταντήσουν πολίτες χωρίς κοινωνικά δικαιώματα, χωρίς δίχτυ προστασίας απέναντι στους αφέντες.
Και αναρωτιέται κανείς μήπως το όραμα για Δανία του Νότου του κ. Πρωθυπουργού είναι τελικά η ρουμανοποίηση της Μεσογείου;
Και αναρωτιέται κανείς αυτό το έρμο το Ελληνικό Σύνταγμα είναι κουρελού στα χέρια του κ. Βενιζέλου, για να προτείνει νομοθετικές ρυθμίσεις που δεν γίνονται ούτε σε χώρες της μπανανίας;
Και αναρωτιέται κανείς, αν όντως η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς μειωμένης κυριαρχίας, κατά πόσο είναι νόμιμο εφόσον δεν είμαστε ελεύθεροι και ανεξάρτητοι, ιδιαίτερα οι βουλευτές, να ψηφίζουν νόμους που θα πρέπει να τους εφαρμόσει η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη;»
ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ
«Η λύση στο σημερινό αδιέξοδο δεν μπορεί να δοθεί ούτε από τη λαϊκίστικη Δεξιά του κ. Σαμαρά, ούτε από τις γραφειοκρατικές και ανιστόρητες ηγεσίες της παραδοσιακής Αριστεράς ούτε βέβαια από την προωθούμενη από πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους λεγόμενη Κυβέρνηση συνεργασίας. Γι’ αυτό επιμένουμε ότι η μοναδική λύση μπορεί και πρέπει να προέλθει από το ΠΑΣΟΚ, το πραγματικό ΠΑΣΟΚ και όχι τη σημερινή πολιτική καρικατούρα, που χρησιμοποιεί το όνομα του και αμαυρώνει την πολιτική του ιστορία. Γι’ αυτό και δηλώνουμε σε όλους τους τόνους και σε κάθε κατεύθυνση, ότι διεκδικούμε ξανά το ΠΑΣΟΚ της εθνικής αξιοπρέπειας, της λαϊκής κυριαρχίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης. Είμαστε αντίπαλοι του ΠΑΣΟΚ του Νεοφιλελευθερισμού, της υποτέλειας, της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας, της καταστροφής όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων και των κατακτήσεων του Λαού μας.»
ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ
«Για εμάς η λύση είναι απλή, δημοκρατική και αυτονόητη. Η ηγεσία του κόμματος να ανοίξει άμεσα τις διαδικασίες για το Συνέδριο, Συνέδριο αναγέννησης, Συνέδριο ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, ΤΩΡΑ! Την άνοιξη θα είναι πολύ αργά.
Οι έκτακτες καταστάσεις που βιώνουμε δεν μπορούν να περιμένουν τους σχεδιασμούς της κομματικής γραφειοκρατίας. Πρέπει άμεσα να κινηθούν οι διαδικασίες και να οδηγηθούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα σε ένα Συνέδριο, που θα προσδιορίσει το χαρακτήρα του κινήματος, θα συναποφασίσει τις πολιτικές μας και θα εκλέξει τα νέα καθοδηγητικά όργανα.
Αν η ηγετική ομάδα θέλει ένα ΠΑΣΟΚ διαλυμένο εμείς μπορούμε να τους δείξουμε ότι το ΠΑΣΟΚ υπάρχει, συζητά, αποφασίζει, αντιδρά, προτείνει και υλοποιεί. Όλοι στις οργανώσεις.
Για εμάς το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ποτέ μέσον πλουτισμού, δημοσιότητας ή ανέλιξης. Αυτό αφορά αυτούς που τρέμουν στην ιδέα να βρεθούν έξω από το παιχνίδι της διανομής της εξουσίας.
Οφείλουμε να αντιδράσουμε για το καλό του λαού.
Οφείλουμε να δράσουμε για το καλό της παράταξης.
Οφείλουμε να αγωνιστούμε για το καλό της χώρας.
Οφείλουμε να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ τις αδύναμες και ανίκανες πολιτικές παρέες που είναι υπεύθυνες για την πορεία της Κυβέρνησης και του κόμματος.
Και θα το κάνουμε.
Τα ψέματα τελείωσαν. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ιστορικές του ευθύνες.»
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
«Οι βασικοί άξονες του σχεδίου που θα επιβάλλει με συλλογικό και δημοκρατικό τρόπο το κίνημά μας είναι οι εξής:
 Βιώσιμη παραγωγική ανασυγκρότηση της Εθνικής Οικονομίας με δημοκρατικό σχεδιασμό, με κλαδικές πολιτικές και με έμφαση στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα.
 Πραγματική και όχι φραστική πάταξη της φοροδιαφυγής, ενίσχυση των εισπρακτικών μηχανισμών ,για την είσπραξη των οφειλομένων από τη διαπλοκή και γενναία φορολογική μεταρρύθμιση, με έμφαση στην άμεση φορολογία των εχόντων και κατεχόντων και δραστική μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.
 Δημιουργία ισχυρού δημόσιου τραπεζικού πυλώνα με καθαρά αναπτυξιακό χαρακτήρα.
 Υπεράσπιση του δημόσιου παραγωγικού χώρου που δεν ιδιωτικοποιείται σε κλάδους, όπως η Ενέργεια, οι Τηλεπικοινωνίες, το Νερό και οι βασικές συγκοινωνιακές και μεταφορικές υποδομές.
 Επανασχεδιασμός της Δημόσιας Διοίκησης με αξιοπιστία, λειτουργικότητα, διαφάνεια, αξιοκρατία και ικανότητα ανταπόκρισης στον κοινωφελή αναπτυξιακό και ρυθμιστικό ρόλο της.
 Προστασία του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης και του ΕΣΥ.
 Άμεση επιθετική επαναδιαπραγμάτευση του χρέους μέσα στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο, μαζί με τις άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες που βρίσκονται σε συνθήκες υπερχρέωσης για την επίτευξη γενναίας διαγραφής τμήματος του χρέους, επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και μείωση των επιτοκίων.
 Δε θα επιτρέψουμε αναδιάρθρωση του χρέους, που θα ισοδυναμεί με πιστωτικό γεγονός, με καταστροφή των ασφαλιστικών ταμείων και πρόσθετες μειώσεις μισθών και συντάξεων.
 Ο φαύλος κύκλος χρέους – ύφεσης – χρέους πρέπει να σπάσει.
 Στήριξη του βιοτικού επιπέδου των ανέργων και των χαμηλά αμειβόμενων εργαζομένων και συνταξιούχων που έχουν πληγεί ήδη με βαναυσότητα και φυτοζωούν στο κοινωνικό περιθώριο.
 Ενίσχυση των σταθερών μορφών εργασίας, με επαναφορά όλων των κεκτημένων κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων, μέσα από την ελεύθερη συλλογική διαπραγμάτευση εργοδοτών και εργαζομένων και με καταλυτικό το ρυθμιστικό ρόλο του Κράτους.
 Αναδιοργάνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με σχέδιο άμεσης ενίσχυσής τους μέσω του ΕΣΠΑ και της σταθερής ροής χρηματοδότησης μέσω του κρατικού τραπεζικού πυλώνα.
Η γνώση μας είναι η γνώση των πολλών, των αγνών και τίμιων Ελλήνων πολιτών που στρατεύτηκαν διαχρονικά στο ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό με την ισχυρή θέλησή τους, για έναν αγώνα θέσεων απέναντι στο Νεοφιλελεύθερο Σύστημα που κυβερνά τη Χώρα.
Αυτό είναι το βασικό μας εργαλείο, το συγκριτικό μας πλεονέκτημα που μπορεί να διαλύσει τη βεβαιότητα της ήττας που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια η ασκούμενη πολιτική από τη σημερινή κυβερνητική και κομματική ηγεσία.»

ΠΗΓΗ: http://www.socialismos.gr/

ΟΛΜΕ: Πρόταση για 24ωρη απεργία των καθηγητών, την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου

Σε κοινές κινητοποιήσεις με την ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν να προχωρήσουν οι καθηγητές και, ως πρώτο βήμα, θα ζητήσουν την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 26 Οκτωβρίου. Κατά τη συνεδρίαση των Προέδρων των Τοπικών Ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ), που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ δεν κατάφερε πάντως να περάσει την πρότασή του για τριήμερη απεργία στις 24, 25 και 26 Οκτωβρίου.
Επίσης απορρίφθηκαν προτάσεις για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Μετά την εξέλιξη αυτή, θεωρείται αμφίβολο αν θα προχωρήσει το Δ.Σ. της ΔΟΕ στην εισήγησή του για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Όλα δείχνουν ότι ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, θα προχωρήσουν από κοινού το επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να διεκδικήσουν λύσεις στα προβλήματα του κλάδου των εκπαιδευτικών.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑΣΟΚ: Σκληρή κριτική στην ηγετική ομάδα και κάλεσμα των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ για αυτοργάνωση, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΙΜΠΕΡΙΑΛ, στις 22-10-11


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

«Ήρθε επιτέλους η ώρα να αναλάβει το ΠΑΣΟΚ τις ευθύνες του απέναντι στην Ιστορία και τις αρχές του.
Με τη μέθοδο που ξέρουμε καλά.
Την οργάνωση παντού: στη γειτονιά, στο εργοστάσιο, στην επιχείρηση, στους χώρους της επιστήμης, της γνώσης, του πολιτισμού», τόνισε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη σημερινή σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, μετά από κάλεσμα της Αριστερής Πρωτοβουλίας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε μια κατάμεστη αίθουσα, στην οποία έδωσαν το παρών:
Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, πρώην Βουλευτές του Κινήματος, πάνω από 20 Γραμματείς Νομαρχιακών και Τομεακών Επιτροπών, περισσότερα από 60 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, ο Γραμματέας και μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, αυτοδιοικητικά στελέχη του κινήματος, δεκάδες Πρόεδροι Εργατικών Κέντρων, συνδικαλιστές και εκατοντάδες μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, από όλους του Νομούς της Ελλάδας.
Από τις τοποθετήσεις των στελεχών προέκυψαν πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα, στη λογική ότι ο λαός είναι συνδιαμορφωτής των εξελίξεων και όχι απλώς το πειθήνιο όργανο νομιμοποίησης των όποιων αποφάσεων:
 Είναι λαϊκή απαίτηση η ανατροπή της υπάρχουσας πολιτικής και των εκφραστών της.
 Η ηγετική ομάδα της κυβέρνησης και το οικονομικό επιτελείο εκποιούν την ιστορία της Ελλάδας. Όμως, να μην τολμήσουν να εκποιήσουν την δημόσια περιουσία.
 Στο εξωτερικό η χώρα, πλέον, είναι υποταγμένη και έχει αποδεχθεί να βρίσκεται υπό εποπτεία, ενώ στο εσωτερικό έχει καλλιεργηθεί ένας πολιτικός αυταρχισμός, που εκβιαστικά οδηγεί στην απαξίωση του ίδιου του Συντάγματος και των δικαιωμάτων του πολίτη.
 Ο δρόμος για την ανατροπή είναι δύσκολος και μακρύς, όμως δεν είναι απροσπέλαστος.
 Το πρόγραμμα εξόδου από την κρίση δεν μπορεί να εκπονηθεί από την υπάρχουσα πολιτική και κοινοβουλευτική δύναμη.
 Μόνο το ΠΑΣΟΚ, το πραγματικό ΠΑΣΟΚ, μπορεί να αποτελέσει τον κεντρικό πυρήνα για να βρεθεί μια αξιόπιστη και βιώσιμη λύση στις υπάρχουσες έκτακτες συνθήκες, με άξονα την επαναλειτουργία της Οργάνωσης.
 Απαιτείται αναγέννηση του κόμματος και συμμετοχή των μελών για τη συνδιαμόρφωση του προγράμματος εξόδου από την κρίση.
 Απαιτείται ΤΩΡΑ Συνέδριο Αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ, Συνέδριο Ανατροπής.
Τα ψέμματα τελείωσαν.
Ο καθένας ας αναλάβει τις ιστορικές του ευθύνες.

Οι Ηπειρώτες της Αργυρούπολης τίμησαν τις "Γυναίκες της Πίνδου"

 Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο ''Μίκης Θεοδωράκης'' του νέου ενιαίου Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης, στη γιορτή μνήμης, επ΄ευκαιρία της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, που διοργάνωσε η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου. το απόγευμα.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για να τιμήσει την προσφορά των ηρωίδων γυναικών της Πίνδου, που κάτω από αντίξοες συνθήκες συνέδραμαν στα μέγιστα, τον Ελληνικό Στρατό, να αντισταθεί αρχικά και στην συνέχεια να αντιπετειθεί στον Ιταλό εισβολέα, τον χειμώνα του 1940-41.
Η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης και ο άξιος Πρόεδρος της Γιώργος Κωτσαντής,που κατάγεται από τα Δεσποτικά Πρέβεζας, διοργάνωσαν μία λαμπρή, αλλά δωρική γιορτή που πραγματικά άξιζε, για να τιμηθεί η προσφορά των γυναικών αυτών, των Ηπειρωτισσών, των γυναικών του ανυπέρβλητού θάρρους και των ανθρώπινων αξιών, των νέων Σουλιωτισσών.
Την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής, που, στον λιτό, αλλά πλούσιο περιεχομένου χαιρετισμό του, τόνισε την σημασία διεξαγωγής τέτοιων εκδηλώσεων μνήμης, από τους Συλλόγους και Αδελφότητες μέλη της ΠΣΕ, που ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΝ τις μεγάλες στιγμές του Ελληνικού λαού, αλλά και τους αγώνες του για Εθνική Ανεξαρτησία.
Ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης, στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε, μεταξύ των άλλων, ότι η προσφορά των γυναικών αυτών αποτελούν λαμπρό παράδειγμα θάρους και αυταπάρνησης για τους σύχρονους Έλληνες, αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης που πλήττει την χώρα μας.
Ο Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, Φιλόλογος εκπαιδευτικός, γενικός Δ/ντής των εκπαιδευτηρίων ''Γ.ΖΩΗΣ'', Ηπειρώτης Γ. Ζώης, στην πλούσια νοημάτων και γλαφυρή ομιλία του, που εξειδανίκευσε τις Ηπειρώτισσες γυναίκες της Πίνδου,αναφέρθηκε επιπλέον στην προσφορά των Ηπειρωτών στον αγώνα κατά των Ιταλών και Γερμανών κατακτητών.
Την εκδήλωση αυτή,εκτός των προαναφερομένων, τίμησαν, παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, αλλά και εκπρόσωποι πολλών φορέων της περιοχής και οι Πρόεδροι των Ηπειρώτικων Συλλόγων, Ηλιούπολης κ. Σπέγγος, Ελληνικού κ. Βάσσιος, Νέας Σμύρνης- Παλαιού Φαλήρου κ. Χρήστου και Γλυφάδας κ. Ζιάγκας, συνοδευόμενοι από μέλη των Διοικητικών Στμβουλίων των Συλλόγων τους.
Η εκδήλωση περιελάμβανε απαγγελίες ποιημάτων και διάφορα θεατρικά σκέτς, με θέματα σχετικά με τις γυναίκες της ΗΠΕΙΡΟΥ, που απέδωσαν Ηπειρώτες μαθητές των Λυκείων της Αργυρούπολης.
Και επειδή η εκδήλωση είχε καθαρό Ηπειρώτικο χρώμα δεν μπορούσαν να απουσιάζουν η Ηπειρώτικη μουσική παράδοση και οι Ηπειρώτικοι παραδοσιακοί χοροί.
Έπαιξε η παραδοσιακή ηπειρώτικη μουσική ζυγιά του καταξιωμένου Ηπειρώτη τραγουδιστή Κώστα Λεοντίδη και χόρεψαν, με την σειρά που παρουσιάστηκαν, το παιδικό χορευτικό τμήμα της αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης, το παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα ''Παραδοσιακοί δρόμοι'' του Ηπειρώτη εκπαιδευτικού, που κατάγεται από την Γραμενίτσα Άρτας Γ. Παππά και το 2ο χορευτικό τμήμα της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης.
Μετά το τέλος της παρουσίασης των χορευτικών, χόρεψαν οι παρευρισκόμενοι και προσφέρθηκαν, ηπειρώτικο τσίπουρο και κρασί και παραδοσιακά εδέσματα και πίτες, που έψησαν οι γυναίκες, μέλη της Αδελφότητας.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Το υπουργείο Οικονομικών στέρεψε από μελάνι!!!

Απίστευτη ταλαιπωρία για χιλιάδες φορολογούμενους.

Οι εκτυπωτές της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων στέρεψαν από μελάνι και πλέον οι φορολογούμενοι καλούνται να τυπώσουν μόνοι τους τα εκκαθαριστικά σημειώματα της εφορίας από τον υπολογιστή τους.

Η κρατική μηχανή άφησε απλήρωτο τον προμηθευτή μελάνης των εκτυπωτών και δεν εξασφάλισε μία εναλλακτική πηγή προμήθειας των απαραίτητων υλικών.
Συνεπώς, μεγαλύτερο data center της χώρας διαθέτει ποσότητες μελάνης, ικανές να καλύψουν την εκτύπωση μόλις 300.000 εντύπων.
Η Γενική Γραμματεία επιρρίπτει ευθύνες στη Διεύθυνση Προμηθειών και τη Διεύθυνση Προϋπολογισμού του υπουργείου Οικονομικών.
Από την άλλη, τα στελέχη της Διεύθυνσης Προμηθειών του υπουργείου κατηγορούν τη ΓΓΠΣ για κακή διαχείριση των πόρων της.
Επίσης κατηγορείται η Διεύθυνση Προϋπολογισμού για καθυστέρηση στην εξεύρεση της σχετικής πίστωσης που αφορά τον εν εξελίξει διαγωνισμό.
Σημειώνεται ότι ο νέος διαγωνισμός για την κάλυψη των αναγκών της γραμματείας σε αναλώσιμα εκτυπωτών για την επόμενη τριετία ξεκίνησε στο τέλος του περασμένου καλοκαιριού και μέχρι τώρα έχει γίνει η τεχνική αξιολόγηση των προσφορών των ενδιαφερομένων.
Εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις επί της τεχνικής αξιολόγησης, εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρξει υπογραφή της σύμβασης.
Μέχρι τότε όμως η ΓΓΠΣ βρίσκεται "επί ξύλου κρεμάμενη" σε ό,τι αφορά τα εκκαθαριστικά σημειώματα προς τους φορολογούμενους.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Φόρος 40% σε καταθέσεις του εξωτερικού

Στο στόχαστρο ποσά πάνω από 100.000 ευρώ!!!



Όσοι έβγαλαν στο εξωτερικό περισσότερα από 100.000 ευρώ και δεν μπορούν να τα δικαιολογήσουν με βάση τα εισοδήματά τους θα κληθούν να καταβάλουν φόρο 40% επί των καταθέσεων τους στο εξωτερικό.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδα «Τα Νέα», το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να διεκδικήσει τους διαφυγόντες φόρους κάνοντας χρήση νόμου για ξέπλυμα χρήματος.
Αυτός προβλέπει κατάσχεση υπό τη μορφή φόρου του 40% της διαφορας μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των κεφαλαίων που εμφανίζονται να έχουν φύγει. Όσο πιο χαμηλα τα δηλωθέντα, τόσο μεγαλύτερος ο φόρος.
Τα στοιχεία του υπουργείου από τις καταθέσεις στο εξωτερικό ειναι εντυπωσιακά. Μόνο το 2009 μέσω 720.000 τραπεζικών συναλλαγών, 180.000 πολίτες έβγαλαν στο εξωτερικό συνολικά εμβάσματα ύψους 5,4 δισ. ευρώ.
Η πλειονότητα δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα αφού οι καταθέσεις τους δικαιολογούνται, όμως 756 άτομα δεν μπορούν να τα δικαιολογήσουν.
Μεταξύ αυτών οι 18 άνεργοι με καταθέσεις -μαμούθ.

Τέλος χρόνου για τον Παπανδρέου

Έρχεται χιονοστιβάδα πολιτικών εξελίξεων.



Από την έκβαση του εσωτερικού ξεκαθαρίσματος λογαριασμών που αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου και όσους τον αμφισβητούν, άμεσα ή έμμεσα, κρίνεται πλέον η τύχη της κυβέρνησης.
Στόχος του πρωθυπουργού είναι οποιαδήποτε απόφαση και αν ληφθεί για την Ελλάδα, να την «πουλήσει» στο εσωτερικό της χώρας ως θετική εξέλιξη, ακόμη και αν είναι αρνητική, και να προσπαθήσει να τη διαχειριστεί πολιτικά.
Το σενάριο που προωθείται ως πιο ευνοϊκό είναι ένα «κούρεμα» του χρέους σε ποσοστό 40%. Αυτό δεν θα αποτελέσει οριστική λύση για την Ελλάδα, αλλά δεν θα «σκοτώσει» το τραπεζικό σύστημα και δεν θα αναγκάσει την κυβέρνηση να μειώσει κι άλλο μισθούς και συντάξεις.
«Νέα μέτρα ίσον εκλογές», παραδέχονται πλέον ακόμη και οι πιο στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, οι οποίοι, ωστόσο δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει λάβει σοβαρά υπόψη της προειδοποίηση υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ότι χωρίς την άμεση λήψη πολιτικών πρωτοβουλιών δεν θα μπορέσει να συνεχίσει.
Όπως γράφει σήμερα ο «Τύπος της Κυριακής», το συμπέρασμα των παρασκηνιακών διεργασιών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ακόμη και αν είναι αρνητική, είναι ότι αρκετοί υπουργοί και βουλευτές είναι έτοιμοι να περάσουν στη φάση της ευθείας αμφισβήτησης του πρωθυπουργού.
Και όπως προκύπτει από πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, εφόσον ο κ. Παπανδρέου, μετά την απόφαση για την Ελλάδα δεν προβεί σε κάποια ουσιαστική κίνηση αλλαγής του πολιτικού σκηνικού, τότε αναμένεται κύμα παραιτήσεων από βουλευτές, αλλά και από κάποιους υπουργούς, ώστε να προκληθούν εξελίξεις.