Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Δηλώσεις Καχριμάνη για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης

Στην ημερίδα που πραγματοποιείται αύριο στην Άρτα, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, αναφέρθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:
«Στη νέα εποχή που στρεφόμαστε από την κατανάλωση στην παραγωγικότητα, έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε για την αγροτική ανάπτυξη. Πιστεύουμε στον πρωταρχικό ρόλο που πρέπει να έχουν οι αιρετές περιφέρειες που έρχονται κάθε μέρα σε επαφή με τον αγροτικό κόσμο. Οι 13 Περιφερειάρχες έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, την οποία και περιμένουμε. Στη νέα προγραμματική περίοδο που δίνεται βαρύτητα στην καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και γενικά στην αποτελεσματικότητα και την εξωστρέφεια, για μας πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχει άξονας αγροτικής ανάπτυξης σε κάθε περιφέρεια».
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για την υποβάθμιση των υπηρεσιών αγροτικής ανάπτυξης στην Περιφέρεια και ειδικά για τη Γαλακτοκομική Σχολή, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι αυτή είναι κάτι ιδιαίτερο για την περιοχή και έχει ζήτηση σε όλη την Ελλάδα.
«Είναι σχολή που μπορεί να έχει συνεργασία πλήρη και με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και με το ΤΕΙ Ηπείρου, στα θέματα της ζωοτεχνίας. Σεβόμενοι την ιστορία και το έργο της, κάναμε τη μελέτη για το τι πρέπει να γίνει στη Σχολή, και αυτό ζητήθηκε και από το Γραφείο του Πρωθυπουργού. Την παραδώσαμε στο Υπουργείο και αναμένουμε απάντηση».
Αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες κτηνοτρόφων για την καθυστέρηση πληρωμής για την παράδοση γάλακτος, ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι πρόκειται για ένα δύσκολο θέμα που συναρτάται με την γενικότερη κατάσταση της αγοράς.
Ειδικά για τη «ΔΩΔΩΝΗ» είπε ότι πλέον με την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος, δεν μπορεί να αντλεί κεφάλαια κίνησης όπως στο παρελθόν από την Αγροτική Τράπεζα για να εξοφλεί το γάλα και να καταβάλει προκαταβολές.
«Σήμερα η νέα εταιρεία αντιμετωπίζει κάποια ζητήματα που έχουν σχέση με τη ρευστότητα, ίδια υπάρχουν και σε άλλες εταιρείες γύρω από τα γαλακτοκομικά θέματα,. Θα προσπαθήσουμε ως Περιφέρεια να βρεθούμε αρωγοί προς τους κτηνοτρόφους ώστε να μην υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα. Υπάρχουν όμως λύσεις που ανέλαβα να τρέξω», κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Στην τελική του φάση εισέρχεται για το Αρδευτικό έργο Μαργαριτίου

Στην τελική του φάση εισέρχεται η κατασκευή του αρδευτικού έργου Μαργαριτίου Θεσπρωτίας, καθώς στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε τη δημοπράτησή του έργου «Συμπληρωματικές εργασίες στο έργο “Αρδευτικό έργο Μαργαριτίου Ν. Θεσπρωτίας”», με προϋπολογισμό 385.000 ευρώ.
Στην θετική εξέλιξη αναφέρθηκε σε δηλώσεις του σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τονίζοντας τα εξής:
«Είναι ένα έργο που ξεκίνησε με πολλές περιπέτειες εδώ και πολλά χρόνια. Όμως, ευδοκίμησε να μπορέσουμε μετά τη 01/07/2011 που παραλάβαμε αυτά τα θέματα από την κρατική περιφέρεια, να αποπληρώσουμε το έργο, να κάνουμε συμφωνία για τις απαλλοτριώσεις, ενώ σήμερα βάλαμε τα τελευταία χρήματα για να ολοκληρωθεί το έργο.
Στη συνέχεια θα βοηθήσουμε, παρά που δεν υπάρχει ιδιαίτερο κονδύλιο, να κάνουμε τον αναδασμό, ώστε ένα μεγάλο έργο με πολλά στρέμματα να βοηθήσει την γεωργική και κτηνοτροφική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου».

Δήλωση της Αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνας Καλογιάννη για την πρόταση «Αθαμάνιο - Ενεργειακή Οικονομία, Πυρήνας Αειφορίας, Πόλος Αξιοβίωτης Καθημερινότητας»

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Τατιάνα Καλογιάννη, αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Ηπείρου προέβη σήμερα στην παρακάτω δήλωση σχετικά με τις διαδικασίες αξιολόγησης Ενεργειακών χωριών στα πλαίσια του... Προγράμματος «ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ «ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ» - ΝΕΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ».
 «Η Περιφερειακή Αρχή από το Μάρτιο του 2011, και με τη συναίνεση της τότε Υπουργού Περιβάλλοντος, είχε προτείνει το Αθαμάνιο της Π.Ε. Άρτας, να καταστεί ένα από τα «πιλοτικά» ενεργειακά χωριά. Παρ’ όλες τις δεσμεύσεις, διακηρύχθηκε, τελικά, δημόσιος διαγωνισμός –από τον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης (ΚΑΠΕ)-, στα πλαίσια του οποίου υποβάλλαμε ένα άρτιο φάκελο – πρόταση με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τους όρους της πρόσκλησης, υποβάλλαμε μία πρόταση η οποία εμπεριείχε παρεμβάσεις σε τρεις άξονες προτεραιότητας, μία ιδιαίτερα πολύπλοκη διαδικασία.
Ο Ε.Φ.Δ. (ΚΑΠΕ), όμως, αντί να αξιολογήσει την μία ενιαία και ολοκληρωμένη, για όλους τους Άξονες Προτεραιότητας, πρόταση, με το συγκεκριμένο προτεινόμενο προϋπολογισμό, αξιολόγησε μεμονωμένα και αποσπασματικά τρεις διακριτές προτάσεις, την κάθε μία με τον δικό της προϋπολογισμό.
Γίνεται εύκολα αντιληπτό, λοιπόν, ότι οι όροι της πρόσκλησης για την αξιολόγηση, καταστρατηγήθηκαν πλήρως και αλλοιώθηκε και ανατράπηκε πλήρως η φιλοσοφία του προγράμματος, με αποτέλεσμα προτάσεις – όπως και του Αθαμανίου - με ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες παρεμβάσεις να λάβουν χαμηλή βαθμολογία.
Έχουμε, ήδη, ζητήσει όλα τα έγγραφα των διαδικασιών της αξιολόγησης από τον Ε.Φ.Δ. (ΚΑΠΕ), τα οποία δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν τα έχουμε λάβει και για το λόγο αυτό ετοιμαζόμαστε να ζητήσουμε εισαγγελική παρέμβαση και να προχωρήσουμε νομικά το θέμα».
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ενεργειακή αναβάθμιση του Διοικητηρίου της Περιφέρειας, η Αντιπεριφερειάρχης είπε ότι το κτίριο έχει επιλεγεί, από τον Οκτώβριο 2011, ανάμεσα στα επτά «πιλοτικά» κτίρια της χώρας στα οποία θα γίνουν παρεμβάσεις, ωστόσο μέχρι σήμερα οι διαδικασίες παραμένουν σε εκκρεμότητα από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και το εποπτεύον υπουργείο.

Άρτα: Συνελήφθησαν δύο νεαροί για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν, χθες (20-05-2013) το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, δύο ημεδαποί, ηλικίας 25 και 21, κατηγορούμενοι για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν στο ύψος της Γέφυρας Άρτας μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, στην οποία επέβαιναν οι δύο δράστες και επιχείρησαν να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.
Σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ο οδηγός της μοτοσικλέτας δεν σταμάτησε, ανέπτυξε ταχύτητα και μετά από καταδίωξη, κατάφεραν σε κοντινή απόσταση να τον ακινητοποιήσουν.
Στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
μία νάιλον συσκευασία που περιείχε κάνναβη, βάρους (252,72) γραμμαρίων
το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ
δύο κινητά τηλέφωνα
η δίκυκλη μοτοσικλέτα, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
*******
Οι δύο νεαροί μοτοσικλετιστές που συνελήφθησαν με ποσότητα κάνναβης προχθές το βράδυ στην Άρτα εμπλέκονται σε αγοραπωλησίες ναρκωτικών
Σε συνέχεια του χθεσινού Δελτίου Τύπου μας σχετικά με σύλληψη δύο νεαρών μοτοσικλετιστών από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. , στο ύψος της Γέφυρας Άρτας με ναρκωτικά, ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε ότι οι δύο δράστες νωρίτερα είχαν προμηθεύσει με κάνναβη έναν 20χρονο στην πόλη των Ιωαννίνων.
Σε έρευνα στο σπίτι του 20χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (204,5) γραμμαρίων.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διεξάγει το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται.

ΑΡΤΑ: Συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο

Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο ύψους 95.571,44 ευρώ

Συνελήφθη σήμερα (21-05-2013) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 43χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Ειδικότερα, σε βάρος του 43χρονου εκκρεμούσε παραγγελία του κ. Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους 95.571,44 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Κληματιά Ιωαννίνων: Συνελήφθη 26χρονος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (20-05-2013) το απόγευμα στην Κληματιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς  του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 26χρονος ημεδαπός, ο οποίος  κατηγορείται για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και παραβάσεις της νομοθεσίας «περί όπλων».
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποίησαν έρευνα σε ξύλινο παράπηγμα κοντά στο σπίτι του 26χρονου (το οποίο είχε διαμορφώσει
κατάλληλα ώστε να έχει πλευρικά γυάλινα τοιχώματα και γυάλινη οροφή), όπου βρήκαν και εκρίζωσαν είκοσι δύο (22) δενδρύλλια, ύψους  από 3 έως 12 εκατοστά.

Επιπλέον, σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 26χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σπόροι κάνναβης και τέσσερις γεμιστήρες πολεμικού τυφεκίου.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων  ενώ τις αστυνομικές έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Ούτε το 5% από τα «τελεσίδικα» χρέη δεν εισπράττει το κράτος!

Μόνο «στα χαρτιά» υπάρχουν οι φόροι που προσπαθεί να μαζέψει το υπουργείο Οικονομικών.
Ακόμα και όταν οφειλέτης υπάρχει, η υπόθεση έχει πάει στα δικαστήρια και έχει τελεσιδικήσει υπέρ του ελληνικού Δημοσίου, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών δεν καταφέρνουν να εισπράξουν ούτε το 5% από τα χρωστούμενα!
Τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν πως κατά την εκδίκαση χιλιάδων εκκρεμών υποθέσεων φοροδιαφυγής, τα δικαστήρια έχουν επιδικάσει υπέρ του Δημοσίου φόρους και πρόστιμα συνολικού ύψους 14 δισ. ευρώ. Παρ' όλα αυτά, εισπράχθηκαν μόλις 688,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 4,9%!
Η εκδίκαση των υποθέσεων μπορεί να πήρε και χρόνια. Τα δικαστήρια επιδικάζουν πρόστιμα για φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις,  για τις οποίες ασκήθηκε προσφυγή αλλά τα 13,3 από τα 14 δισ. δεν εισπράχθηκαν και κατέληξαν να προστεθούν στην «μαύρη τρύπα» των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν υπερβεί πια τα 57 δισ. ευρώ.

ΕΛΓΑ: Αιτήσεις για αποζημιώσεις από τις πυρκαγιές 2011, από την Τετάρτη 22 Μαΐου ως και την Πέμπτη 20 Ιουνίου

Ο ΕΛ.Γ.Α καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αιτήσεις για το πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων «Πυρκαγιές 2011», με συνημμένα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, από Τετάρτη 22 Μαΐου έως και Πέμπτη 20 Ιουνίου, για το σύνολο των γεωργοκτηνοτροφικών τους δραστηριοτήτων που ζημιώθηκαν, εκτός των τομέων της αλιείας και της ιχθυοκαλλιέργειας, από πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το έτος 2011 και κρίθηκαν επιλέξιμες ενίσχυσης στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλ/νίας, Φωκίδας, Εύβοιας, Λέσβου, Χίου, Έβρου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Θεσσαλονίκης, Άρτας, Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Πρέβεζας, Βοιωτίας, Φθιώτιδος, Λάρισας, Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Για πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν μήνυμα στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις m.loukidou@elga.gr , a.belesioti@elga.gr  και a.spanou@elga.gr  ή να απευθυνθούν τηλεφωνικώς στο Υποκ/μα ΕΛ.Γ.Α της περιοχής τους ή να επισκεφθούν την ηλεκτρονική σελίδα του Οργανισμού www.elga.gr

Δελτίο Τύπου για το Γενικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος της 16 Μαΐου 13

Αθήνα 20-5-2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδρίασε την Πέμπτη 16 Μαΐου 2013, το Γενικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, το οποίο είναι συμβουλευτικό όργανο της ΠΣΕ και στο οποίο μετέχουν οι πρόεδροι των μελών της Π.Σ.Ε. (Ομοσπονδιών- Αδελφοτήτων- Συλλόγων).
Στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου έλαβαν μέρος περισσότερα από 60 σωματεία, μέλη της ΠΣΕ.
Τα θέματα που συζήτησε το Γενικό Συμβούλιο ήταν:
1. Λειτουργία Γενικού Συμβουλίου και εκλογή τριών μελών για την συμπλήρωση της πενταμελούς επιτροπής.
2. Συντονισμός εκδηλώσεων καλοκαιριού 
3. Στρατόπεδο  φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Πωγώνι
4. Αθαμάνιο πράσινο χωριό
Ο προεδρεύων, λόγω απουσίας του πρόεδρου Γιώργου Οικονόμου, Α’ Αντιπρόεδρος του ΔΣ, Σωτήρης Κολιούσης αφού αναφέρθηκε στο ρόλο του Γενικού Συμβουλίου, ως συνδέσμου του ΔΣ με τα μέλη της ΠΣΕ, πρότεινε εκ μέρους του προεδρείου του ΔΣ 3 προέδρους: Δημήτρης Δήμος (αδελφότητα Μουσιωτίτσας), Γιώργος Κωτσαντής (Ένωση Ηπειρωτών Αργυρούπολης), Κώστας Λιάγκος (Ηπειρωτική Εστία Νίκαιας-Κορυδαλλού-Αγ. Βαρβάρας)  για να συμπληρώσουν την Επιτροπή του ΓΣ. Οι υποψηφιότητες συμπληρώθηκαν με τον Ιωάννη Ζαρμπαλά (αδελφότητα Γραμμένου Ιωαννίνων). Εκλέχτηκαν οι 3 πρώτοι, ως μέλη της επιτροπής που έχει πρόεδρο τον Γιώργο Οικονόμου Πρόεδρο του ΔΣ και Γραμματέα τον Γιώργο Δόση Γεν. Γραμματέα του ΔΣ της ΠΣΕ.
Στη συνέχεια ο Σωτ. Κολιούσης:
•Παρουσίασε το προεδρείο και τα μέλη του ΔΣ που θα πλαισιώνουν τις νέες επιτροπές της Π.Σ.Ε. (Πολιτισμού, Ανάπτυξης, κλπ) και κάλεσε τους παριστάμενους προέδρους των Ομοσπονδιών, Ενώσεων και Αδελφοτήτων να συμμετέχουν ενεργά στηρίζοντας ή ζητώντας τη βοήθεια των συγκεκριμένων επιτροπών.
•Ενημέρωσε το σώμα για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε από τους αρμοδίους η ομόφωνη πρόταση του ΔΣ της Π.Σ.Ε. για αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τις γιορτές του Σουλίου και ως εκ τούτου η ΠΣΕ δε θα συμμετέχει στο γιορτασμό.
•Κάλεσε τα παριστάμενα μέλη του Γενικού Συμβουλίου να στηρίξουν ενεργά την καθιερωμένη, πλέον, πολιτιστική εκδήλωση της Π.Σ.Ε. Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ στο θέατρο Πέτρας στη Πετρούπολη (θα γίνει στις 15 Ιουνίου με εισιτήριο 5 ευρώ), που θα είναι αφιερωμένη στους Σουλιώτες και στους αγώνες για τη λευτεριά.
•Ενημέρωσε για τις εκδηλώσεις ΟΧΘΕΣ στην Ήπειρο (θα γίνουν τον Ιούλιο σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα).
•Ειδική αναφορά έγινε για τη διοργάνωση της ημερίδας με θέμα τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ), εκδήλωση που είχε αποφασίσει η προηγούμενη διοίκηση της Π.Σ.Ε., η οποία θα γίνει στο Καλπάκι, με κύριους ομιλητές τον πρώην υπουργό Οικονομικών και καθηγητή Πανεπιστημίου Νίκο Χριστοδουλάκη και τον επιστημονικό συνεργάτη της ΓΣΕΕ σε εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα Γιώργο Ρωμανιά. Στην διάρκεια της ημερίδα αυτής, θα συζητηθεί και η επιδιωκόμενη δημιουργία στρατοπέδου συγκέντρωσης μεταναστών στα Κτίσματα Πωγωνίου, με τον εμφανή συσχετισμό την αξιοποίηση των μεταναστών για τις ανάγκες των επιχειρήσεων της ΕΟΖ.
•Τέλος, για άλλη μια φορά το ΔΣ της ΠΣΕ έκφρασε τη συμπαράσταση του στο Αθαμάνιο που έχει υποβάλει φάκελο στο διαγωνισμό για χαρακτηρισμό ως πράσινο χωριό για να ενταχθεί στο σχετικό πρόγραμμα χρηματοδότησης, υφίσταται μεθοδεύσεις αποκλεισμού μέσω της εκ των υστέρων αλλαγής των όρων του διαγωνισμού.
Μετά πήραν το λόγο δεκάδες από τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου που εκτός από τα παραπάνω θέματα, τοποθετήθηκαν
Για την έξαρση της εγκληματικότητας κυρίως στις παραμεθόριες περιοχές και την έλλειψη στοιχειωδών μέτρων προστασίας από την πολιτεία,
Για την απαράδεκτη κατάσταση στην κατ’ όνομα εθνική οδό από την Κόρινθο και μετά, που μόνο ως εισπρακτικός μηχανισμός λειτουργεί και επί πλέον οι κοινοπρακτούντες κατασκευαστές ανταμείβονται επί πλέον και με πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Για τη επαπειλούμενη επιβολή φόρου στα αγροκτήματα και ιδιαίτερα στα άγονα («παλιούρια, πουρνάρια και λιθάρια»), που θα αποτελέσει τη χαριστική βολή για τους απόδημους Ηπειρώτες και θα μας διώξει τελείως από τα χωριά μας
Για την αναγκαιότητα διοργάνωσης εκδηλώσεων ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων της Ηπείρου
Για την αναγκαιότητα η ΠΣΕ να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο για την αξιοποίηση των κληροδοτημάτων σύμφωνα με τις θελήσεις των διαθετών και προς όφελος των Ηπειρωτών.
Συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της συζήτησης που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου της ΠΣΕ και των προτάσεων που ακούστηκαν, εκφράστηκε η καθολική συμφωνία με τη μέχρι τώρα δράση και τις αποφάσεις του ΔΣ και η διάθεση των συλλόγων να σταθούν στο πλάι της ΠΣΕ για κάθε θετική ενέργεια.

Εξιχνιάστηκαν δύο κλοπές από σπίτια στα χωριά Παλαμπά και Κοκκινιά των Φιλιατών Θεσπρωτίας

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις ημεδαποί

Οι δράστες επέλεγαν ως «στόχους» ηλικιωμένα άτομα και τους απασχολούσαν με το πρόσχημα της πώλησης ειδών ρουχισμού, με σκοπό να τους αφαιρέσουν χρήματα από το σπίτι
Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο κλοπές από οικίες, με τη μέθοδο της απασχόλησης, στα χωριά Παλαμπά και Κοκκινιά των Φιλιατών Θεσπρωτίας, οι οποίες έγιναν κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Ως δράστες των παραπάνω κλοπών ταυτοποιήθηκαν τρεις ημεδαποί Ρομά (δύο άνδρες, ηλικίας 27 και 28 ετών και μία 38χρονη γυναίκα), οι οποίοι προσήχθησαν χθες (18-05-2013) το μεσημέρι στο Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών και αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η 38χρονη γυναίκα το πρωί της 04-05-2013 στο χωριό Παλαμπά Θεσπρωτίας, αφαίρεσε με τη μέθοδο της απασχόλησης, από οικία 71χρονης ημεδαπής, το χρηματικό ποσό των (18.500) ευρώ και δύο βιβλιάρια Τραπεζών.
Επίσης, προέκυψε εμπλοκή του 27χρονου και του 28χρονου στην κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης και της εισόδου από ανασφάλιστο παράθυρο στο σπίτι 78χρονου ημεδαπού, που έγινε το πρωί της 13-05-2013 στο χωριό Κοκκινιά Θεσπρωτίας, απ’ όπου αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό των (8.500) ευρώ.
Οι έρευνες για τη συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται.