Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Εξιχνιάστηκαν δύο κλοπές από σπίτια στα χωριά Παλαμπά και Κοκκινιά των Φιλιατών Θεσπρωτίας

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις ημεδαποί

Οι δράστες επέλεγαν ως «στόχους» ηλικιωμένα άτομα και τους απασχολούσαν με το πρόσχημα της πώλησης ειδών ρουχισμού, με σκοπό να τους αφαιρέσουν χρήματα από το σπίτι
Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο κλοπές από οικίες, με τη μέθοδο της απασχόλησης, στα χωριά Παλαμπά και Κοκκινιά των Φιλιατών Θεσπρωτίας, οι οποίες έγιναν κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Ως δράστες των παραπάνω κλοπών ταυτοποιήθηκαν τρεις ημεδαποί Ρομά (δύο άνδρες, ηλικίας 27 και 28 ετών και μία 38χρονη γυναίκα), οι οποίοι προσήχθησαν χθες (18-05-2013) το μεσημέρι στο Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών και αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η 38χρονη γυναίκα το πρωί της 04-05-2013 στο χωριό Παλαμπά Θεσπρωτίας, αφαίρεσε με τη μέθοδο της απασχόλησης, από οικία 71χρονης ημεδαπής, το χρηματικό ποσό των (18.500) ευρώ και δύο βιβλιάρια Τραπεζών.
Επίσης, προέκυψε εμπλοκή του 27χρονου και του 28χρονου στην κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης και της εισόδου από ανασφάλιστο παράθυρο στο σπίτι 78χρονου ημεδαπού, που έγινε το πρωί της 13-05-2013 στο χωριό Κοκκινιά Θεσπρωτίας, απ’ όπου αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό των (8.500) ευρώ.
Οι έρευνες για τη συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται.


Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου συμβουλεύει τους πολίτες:
Προστατεύστε το σπίτι σας :
Κλειδώνετε την κύρια πόρτα / τις κύριες πόρτες του διαμερίσματος µε κλειδαριά ασφαλείας.
Μην αφήνετε ποτέ ξεκλείδωτες ή ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα των μπαλκονιών.
Μην αφήνετε ποτέ μεγάλα χρηµατικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας και µην γνωστοποιείτε στον κοινωνικό και επαγγελματικό σας περίγυρο τα περιουσιακά στοιχεία που φυλάσσονται στην οικία σας.
Η περιοχή έξω από την κύρια είσοδο της κατοικίας σας πρέπει να είναι φωτισµένη σωστά ώστε να μην υπάρχουν σκοτεινές σκιές όπου θα μπορούσε κάποιος να κρυφτεί .
Βεβαιωθείτε ότι στην είσοδο του σπιτιού υπάρχει ¨µατάκι¨ έτσι ώστε να βλέπετε ποιος είναι στην πόρτα σας πριν ανοίξετε .
Να έχετε κλειστές τις κουρτίνες, ώστε οι άνθρωποι να µην βλέπουν µέσα το σπίτι σας, ιδιαίτερα τη νύχτα .
Σε περίπτωση κλοπής, μην μπαίνετε μέσα και ειδοποιήστε το "100" ή το Τμήµα Ασφαλείας της περιοχής σας.