Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Μπείτε να δείτε και να τυπώσετε τα εκκαθαριστικά σας

Τη δυνατότητα που έχουν οι φορολογούμενοι να ενημερωθούν και να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (ΦΕΦΠ) 2013, καθώς και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) 2011 και 2012 από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, υπενθυμίζει, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών.
Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα http://www.gsis.gr  επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες», και, στη συνέχεια, επιλογές «Υποβολή δήλωσης φορολογίας Εισοδήματος Ε1» και «Υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων Ε9», μπορούν να δουν και να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά που τους έχουν αποσταλεί.
Οι άμεσοι, απευθείας σύνδεσμοι, είναι: https://www1.gsis.gr/webtax/incomefp/index.jsp για το ΦΕΦΠ και https://www1.gsis.gr/webtax3/etak/faces/index.jspx  για το ΦΑΠ.
Δεδομένου πως μερικά εκκαθαριστικά σημειώματα με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής πρώτης δόσης την 30ή Αυγούστου 2013 είναι σε διαδικασία αποστολής, αλλά και επειδή ενδέχεται κάποιοι φορολογούμενοι να βρίσκονται μακριά από τη δηλωμένη διεύθυνση αλληλογραφίας τους, το υπουργείο επισημαίνει την εναλλακτική δυνατότητα ενημέρωσης και πληρωμής, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία.
Οι κωδικοί πληρωμής (που αντιστοιχούν σε Βεβαιωμένες Οφειλές Δ.Ο.Υ.) και τα ποσά πρώτης δόσης ή ολικής εξόφλησης είναι τα στοιχεία που χρειάζονται για να πραγματοποιηθεί η εξόφληση των υποχρεώσεων στις Τράπεζες ή στα ΕΛ.ΤΑ.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ: Απολογισμός της εκδήλωσης της 23ης Ιουλίου 2013






ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 23-07-2013

 Το Δ.Σ. του Αγροτικού Αστέρα ευχαριστεί πολύ όλους τους φίλους της ομάδας, οι οποίοι παρευρέθησαν στην εκδήλωση της 23ης Ιουλίου 2013, καθώς και τους χορηγούς και όλους όσους συμμετείχαν αφιλοκερδώς στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
Ενημερώνουμε ότι από την εκδήλωση προέκυψαν τα εξής:

ΕΣΟΔΑ : 13.365,00 Ευρώ
ΕΞΟΔΑ : 10.985,00 Ευρώ
ΥΠΟΛΟΙΠΟ : 2.380,00 Ευρώ
 
 Ευχόμαστε να είστε όλοι πάντα κοντά στην ομάδα, γιατί η προσφορά σας είναι απαραίτητη για την επιβίωση της.


Εκ του Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ


Ιόνια Οδός: Επιτέλους ξεκινούν οι εργασίες από το Αντίρριο έως τα Γιάννενα

Τον επόμενο μήνα θα παρουσιαστούν τα ακριβή χρονοδιαγράμματα για τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους, όπως προκύπτει από τη διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, καταβάλλονται προσπάθειες να πολλαπλασιαστεί η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν εργασίες μικρής κλίμακας στον αυτοκινητόδρομο «Ιόνια Οδό», από το Αντίρριο έως τα Ιωάννινα, μετά την καταβολή 25 εκατομμυρίων ευρώ.
Τα χρήματα αυτά αποτελούν προκαταβολή της αποζημίωσης που θα δοθεί στην κοινοπραξία που κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο και η οποία θα ανέλθει στο ποσό των 90 εκατ. ευρώ, όπως προβλέπεται στη συμφωνία δημοσίου και παραχωρησιούχων.
Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους οδικούς άξονες, εργασίες μικρής κλίμακας εκτελούνται στο τμήμα Κόρινθος - Πάτρα της Ολυμπίας Οδού, ενώ στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου έχουν ενεργοποιηθεί σχεδόν όλα τα εργοτάξια τα οποία ωστόσο λειτουργούν με λιγότερο προσωπικό προς το παρόν.
Η επανεκκίνηση των εργασιών δεν έχει ακόμα καταστεί εφικτή στον αυτοκινητόδρομο κεντρικής Ελλάδας καθώς ακόμα δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ από τις συμφωνηθείσες αποζημιώσεις, δεδομένου ότι εκκρεμεί η συναίνεση των τραπεζών που χρηματοδοτούν τα έργα.

«Μαχαίρι» σε 500.000 επικουρικές

Έκτακτος οικονομικός έλεγχος από ορκωτούς ελεγκτές διατάχθηκε σε 35 επικουρικά ταμεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, κατόπιν εντολής του υπουργείου Εργασίας και με απόφαση της διοίκησης του ΕΤΕΑ, καθώς από έρευνα που έγινε στα οικονομικά τους στοιχεία, εν όψει των αλλαγών για την εφαρμογή των ατομικών λογαριασμών με τις εισφορές που πραγματικά έχει καταβάλει ο κάθε εργαζόμενος, αποκαλύφθηκε ότι αγνοούνται οι εισφορές 500.000 ασφαλισμένων και οι επικουρικές τους συντάξεις είναι κυριολεκτικά στον αέρα.
Οι ορκωτοί ελεγκτές θα ζητήσουν όλα τα οικονομικά στοιχεία των τελευταίων ετών, καθώς πολλά από τα Ταμεία αυτά δεν έχουν υποβάλλει ισολογισμούς εδώ και μία 10ετία.
Στην έρευνα που έκανε το ΕΤΕΑ, που είναι πλέον το μεγάλο επικουρικό ταμείο των μισθωτών, αποκαλύφθηκε ότι ο χρόνος ασφάλισης που έχουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι δεν αντιστοιχεί στις πραγματικά καταβληθείσες εισφορές τους.
Και αυτό γιατί οι εργαζόμενοι μπορεί να είχαν κάθε μήνα κρατήσεις για επικουρική ασφάλιση από το μισθό τους, αλλά στην πραγματικότητα αυτές οι εισφορές για έναν αριθμό 500.000 εργαζομένων είτε δεν αποδίδονταν, είτε αποδίδονταν μισές στο Ταμείο τους.
Έτσι λοιπόν οι 500.000 ασφαλισμένοι δεν θα πάρουν σύνταξη με βάση το χρόνο ασφάλισης αλλά με το πόσες εισφορές έχουν πραγματικά πληρώσει. Στην πράξη έρχεται μείωση και μάλιστα πολύ μεγάλη στις επικουρικές τους συντάξεις, αν λάβει κανείς υπόψη το γεγονός ότι πληρώνονταν συντάξεις των 400 ευρώ ενώ οι εισφορές αναλογούσαν σε σύνταξη των 150 ευρώ.

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Συνελήφθη ένας ομογενής διακινητής, οδηγός λεωφορείου, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας έναν λαθρομετανάστη

Συνελήφθη χθες (23-08-201) λίγο μετά τα μεσάνυκτα στην διασταύρωση της Περιφερειακής Οδού Ιωαννίνων και της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 57χρονος ομογενής διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας έναν μη νόμιμο μετανάστη.
Ειδικότερα, ο 57χρονος διακινητής, ως οδηγός τουριστικού λεωφορείου, ελληνικής μεταφορικής εταιρείας, που εκτελούσε δρομολόγιο από την Αλβανία στην χώρα μας, διευκόλυνε τη είσοδο στην ελληνική επικράτεια σε έναν λαθρομετανάστη, υπήκοο Αλβανίας, ηλικίας 24 ετών.
Το λεωφορείο κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε και πωλούσε παράνομα κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους

Συνελήφθη προχθές (22-08-2013) το απόγευμα, στην Πλατεία Μαβίλη στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Νιγηρίας, κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή και διακίνηση κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων.
Ειδικότερα, ύστερα από έλεγχο αστυνομικών, βρέθηκε να έχει παράνομα στην κατοχή του προς πώληση:
Διακόσιους εβδομήντα τέσσερις (274) κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους ήχου (CD)
Εξήντα πέντε (65) κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους ήχου και εικόνας (DVD), χωρίς να φέρουν την ειδική υδατογραφημένη ταινία ασφαλείας και γνησιότητας.
Οι παραπάνω κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Μοιραστήκανε με το τσουβάλι οι βραβεύσεις στις φετινές καλοκαιριάτικες πολιτιστικές εκδηλώσεις στα χωριά μας.


(Το παραδοσιακό καγκελάρι στα Τζουμέρκα)
Μοιραστήκανε με το τσουβάλι οι βραβεύσεις  στις φετινές καλοκαιριάτικες πολιτιστικές εκδηλώσεις στα χωριά μας.
Επαΐοντες και μη, καθώς και διάφοροι επιτήδειοι ...''σωτήρες'', πήραν το βραβείο τους, για την «προσφορά» τους, κύρια της ...επιδοτούμενης διατήρησης της παράδοσής μας ...
Υπήρξε «παραδοσιακή βραδιά» που βραβεύτηκαν δεκαοχτώ άτομα –όχι θεσμοί- από έναν ιδιώτη.
Μπουχτίσαμε στα βραβεία ...
Εγώ βραβεύω, εσύ βραβεύεις αυτός βραβεύει...
 
Γράφει ο Χρίστος Α. Τούμπουρος

 «Γιατί η παράδοση έχει αξία μονάχα όταν δεν στηρίζεται στην αναπαράσταση, αλλά στην καθημερινή και δίχως επιτήδευση ζωή μας.»

Μάνος Χατζηδάκης