Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

 

Άλωσε την Τούμπα με Κόντε

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε με το δεξί τη φετινή Superleague, αφού νίκησε με 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος άνηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα. 

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Τέιλορ έκανε λάθος γύρισμα με τους παίκτες της ομάδας του ΠΑΣ να κλέβουν, ο Κόντε έδωσε στον Σνάιντερ ο οποίος ανενόχλητος έκανε το σουτ με τον Ζίβκοβιτς να αποκρούει τη μπάλα σωτήρια.

Στο 86' τραγικό λάθος στην άμυνα του ΠΑΟΚ με τον Κρέσπο να προσπαθεί να γυρίσει τη μπάλα προς τον Ζίβκοβιτς που στην προσπάθεια του να διώξει έκανε το τσαφ με τον Κόντε να κυνηγάει τη φάση, να παίρνει τη μπάλα και να τη στέλνει στα δίχτυα στην κενή εστία του ΠΑΟΚ ανοίγοντας το σκορ και γράφοντας το 0-1 για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

ΠΑΟΚ:

Ζίβκοβιτς – Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (Σίντκλεϊ 75′), Σβάαμπ, Ντόουγκλας (Κούρτιτς 61′), Μουργκ (75′ Άκπομ), Καγκάβα (Μίτριτσα 61′), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι.

ΠΑΣ Γιάννινα:

Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Γκαρντάβσκι, Σνάιντερ (Λώλης 89′), Περέα (Μορέιρα 80′), Κόντε (Μιλιντσεάνου 91′).

Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών: Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας ενάντια στο μάθημα της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης στα σχολεία [Μαρούσι, Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 5:00 μ.μ.]

 


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗΣ 

ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 ΜΑΡΟΥΣΙ, 20/9/2021, 5:00 Μ.Μ.

 

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία των Αθηνών μαζί με το Πανελλήνιο Κίνημα «Μαμά Μπαμπάς και Παιδιά», το οποίο έχει στόχο την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας, με αφορμή την επιβολή από το Υπουργείο Παιδείας του μαθήματος της «Ολοκληρωμένης ή Συμπεριληπτικής» Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης στα σχολεία από την νηπιακή ηλικία, καλεί όλους, γονείς, εκπαιδευτικούς, αλλά και κάθε συνειδητοποιημένο Έλληνα πολίτη, σε μια ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 5μμ, στην πύλη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο Μαρούσι.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ:

       Η Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση είναι υπόθεση της οικογένειας.

       Οι γονείς δεν παραχωρούμε το δικαίωμα αγωγής των παιδιών μας σε άλλους όταν πρόκειται για προσωπικά - ιδιωτικά θέματα.

       Δεν επιτρέπουμε σε κανένα φορέα να υποβαθμίζει το ρόλο μας και να ανατρέπει τις παραδοσιακές, θρησκευτικές ή οικογενειακές μας αρχές. 

       Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε αυτή την απόφαση, του Υπουργείου Παιδείας, που σκοπό έχει να μολύνει ηθικά, πνευματικά και σωματικά εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά.

       Όλοι μαζί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 5μμ,  στην πύλη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία των Αθηνών:

Αδελφότης Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ»

Ενωμένη Ρωμηοσύνη (Ε.ΡΩ.)

Ένωση Επιστημόνων Γυναικών

Εστία Πατερικών Μελετών

Μητέρες Επιστήμονες Πολύτεκνες

Μουσική Συντροφιά

Πανελλήνια Ένωση Γυναικών

Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (Π.Ε.Θ.)

Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων (Π.Ε.ΦΙ.Π.)

Πανελλήνιος Ένωσις Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ)

Πανελλήνιος Ορθόδοξος Ένωση (Π.Ο.Ε.)

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.)

Σύλλογος «Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης»

Σύνδεσμος Ορθοδόξων Γυναικών Ευρώπης

Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (Σ.Φ.Ε.Β.Α.)

ΗΧΗΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ

https://www.youtube.com/watch?v=XnMSOg7k51Q

https://mumdadandkids.gr/oikogeneia/deltio-typou-syllalitiriou-enantia-sto-mathima-tis-seksoualikis-diapaidagogisis-sta-sxoleia

Αλλάζει για τους ανεμβολίαστους το καθεστώς μετακινήσεων από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου

 


Η επιβίβαση ανεμβολίαστων επιβατών ηλικίας 12 ετών και άνω από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, στα αεροπλάνα, τρένα και ΚΤΕΛ, επιτρέπεται εφόσον οι επιβάτες έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον προορισμό τους, είτε σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) εντός των τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον προορισμό τους.

Οι διαγνωστικοί έλεγχοι με την μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, ιδιώτες ιατρούς και φαρμακεία με δαπάνη του ταξιδιώτη έναντι 10 ευρώ το τεστ, και αποδεικνύεται με υποχρεωτική επίδειξη βεβαίωσης αρνητικής διάγνωσης η οποία εκδίδεται μέσω της ιστοσελίδας gov.gr στο check-in κάθε μεταφορικού μέσου. Ο έλεγχος γνησιότητας τους πραγματοποιείται μέσω της εφαρμογής «covid free app» σε συνδυασμό με έλεγχο ταυτοπροσωπίας από τον ιδιώτη.

Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και ένδεκα (11) ετών δύνανται να μετακινούνται και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) που παρέχεται δωρεάν από το Κράτος ή αγοράζεται από φαρμακεία και πραγματοποιείται έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον προορισμό τους.

Συνελήφθη αλλοδαπός στην περιοχή της Κόνιτσας για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα

 


Συνελήφθη, χθες (11-09-2021) το πρωί στην Επαρχιακή Οδό Κόνιτσας – Μέρτζανης Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, αλλοδαπός, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, σε βάρος του εκκρεμούσαν:

απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης -8- ετών και χρηματική ποινή -75.000- ευρώ, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης αλλοδαπών,

απόφαση Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με ποινή φυλάκισης -2- μηνών για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΕΟΔΥ: Είκοσι οκτώ θάνατοι σήμερα, 1.319 νέα κρούσματα

 


17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, είκοσι οκτώ θάνατοι σήμερα 1.319 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.319, εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 615.157 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 51.0% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 188 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.002 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 28, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.169 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 378 (62.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη.

To 81.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 340 (89.95%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 38 (10.05%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.043 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 220 (ημερήσια μεταβολή -3.93%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 208 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Σύλληψη σε χωριό του Δήμου Δωδώνης για παραβάσεις των νομοθεσιών περί ναρκωτικών και περί όπλων

 


Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, -26- δενδρύλλια κάνναβης και πιστόλι κρότου - αερίου

Συνελήφθη χθες (11-09-2021) το απόγευμα σε χωριό του Δήμου Δωδώνης Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δωδώνης, ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις των νομοθεσιών περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για παράνομη καλλιέργεια κάνναβης από τον κατηγορούμενο, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον προαναφερόμενο πλησίον της οικίας του και τον συνέλαβαν.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-26- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από -0,65- έως -2,60- μέτρα, που καλλιεργούσε στην αυλή του σπιτιού του,

πιστόλι κρότου – αερίου, -2- γεμιστήρες και -14- αβολίδωτα φυσίγγια των -9- mm.

Επίσης, για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και μία ημεδαπή κατηγορούμενη για κατοχή ναρκωτικών, διότι στην κατοχή της καθώς και σε έρευνα στο σπίτι της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -12- ναρκωτικά χάπια για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Δέκα παραβάσεις στην Ήπειρο, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 104.767 έλεγχοι, από τους οποίους οι 60.455 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 339 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 7 συλλήψεις, ως ακολούθως:

80 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 55 πρόστιμα των 300 ευρώ και 25 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

16 στο Νότιο Αιγαίο,

12 στη Δυτική Ελλάδα,

10 στην Ήπειρο,

8 στη Θεσσαλονίκη,

7 στην Πελοπόννησο,

5 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

5 στη Δυτική Μακεδονία,

4 στην Αττική,

4 στο Βόρειο Αιγαίο,

3 στη Θεσσαλία.

2 στην Κεντρική Μακεδονία,

2 στην Κρήτη και

2 στα Ιόνια Νησιά.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 68.048 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 65.295 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.753 των 150 ευρώ.

27 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

11 στο Βόρειο Αιγαίο,

8 στην Κρήτη,

6 στη Δυτική Ελλάδα και

2 στην Πελοπόννησο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 194.946 ομοειδείς παραβάσεις.

231 παραβάσεις και 7 συλλήψεις, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

σύλληψη προσωρινά υπευθύνου καφέ-μπαρ, 10.000 ευρώ πρόστιμο, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

σύλληψη προσωρινά υπευθύνου καφέ-μπαρ, 2.000 ευρώ πρόστιμο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

σύλληψη προσωρινά υπευθύνου καφέ-μπαρ, 2.000 ευρώ πρόστιμο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

σύλληψη προσωρινά υπευθύνου καφέ-μπαρ, 2.000 ευρώ πρόστιμο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

σύλληψη προσωρινά υπευθύνου καφέ-μπαρ, 2.000 ευρώ πρόστιμο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

σύλληψη προσωρινά υπευθύνου καφέ-μπαρ, 2.000 ευρώ πρόστιμο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

2.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ-μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη,

2 παραβάσεις των 500 ευρώ, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για απασχόληση εργαζομένων που δεν ήταν εμβολιασμένοι ή δεν είχαν υποβληθεί σε self test ή rapid test,

2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος,

Στην Κρήτη,

σύλληψη ιδιοκτήτη καφέ-μπαρ, 2.000 ευρώ πρόστιμο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας,

2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για στέρηση αδείας λειτουργίας,

14 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και υπεύθυνους σε καταστήματα,

2 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας από επιβάτες λεωφορείο,

2 παραβάσεις των 300 ευρώ σε ισάριθμα καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλονίκη,

από 2.000 ευρώ σε 3 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

10.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

5.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

49 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Ήπειρο,

2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη τήρηση αποστάσεων των τραπεζοκαθισμάτων,

1.000 ευρώ πρόστιμο σε αθλητικό σύλλογο, για διοργάνωση αγώνα χωρίς την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων,

2 παραβάσεις των 300 ευρώ σε ισάριθμα καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο,

10.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 60ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

10.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

14 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους σε καταστήματα.

2 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας από επιβάτη και οδηγό.

Στην Πελοπόννησο,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για χρήση μουσικής,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση καραντίνας,

18 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους σε καταστήματα,

2 παραβάσεις σε ιδιοκτήτη και υπάλληλο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη δήλωση διαγνωστικού τέστ.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

10.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

16 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

2 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας από οδηγούς λεωφορείων,

1 παράβαση των 300 ευρώ σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στα Ιόνια Νησιά,

2.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ-μπαρ, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

21 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

1 παράβαση για μη χρήση μάσκας από επιβάτη λεωφορείου.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα,

17 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους καταστημάτων,

1 παράβαση των 300 ευρώ σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλία,

11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους καταστημάτων,

2 παραβάσεις των 300 ευρώ σε ισάριθμα καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Δυτική Ελλάδα, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο σε κατάστημα.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα.

Στη Δυτική Μακεδονία, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 11.294 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.428 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 380 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Οκτωβρίου 2021

 


Έγιναν γνωστές οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων για τον μήνα Οκτώβριο.

Για ΙΚΑ, Τράπεζες, ΟΤΕ η πληρωμή ξεκινά Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, για όσους το  ΑΜΚΑ τελειώνει σε 1,3,5,7,9.

Τα χρήματα θα έχουν μπει από το απόγευμα της Πέμπτης.

Για τα ίδια ταμεία, όσων το ΑΜΚΑ τελειώνει σε 0,2,4,6,8 θα πληρωθούν την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου.

Τα χρήματα θα έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς από το απόγευμα της Παρασκευής 24 Σεπτεμβρίου.

Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις των ταμείων ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ.

Την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου θα χορηγηθούν οι συντάξεις των ταμείων: ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΔΕΗ.

Αναδρομικά

Τέλος Σεπτεμβρίου και εντός του Οκτωβρίου θα καταβληθούν τα αναδρομικά που εκκρεμούν σε όσους έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης.

Έτσι, μένει να πληρωθούν όσοι βγήκαν σε σύνταξη πριν τον Μάιο του 2016, αλλά και όσοι ήταν ασφαλισμένοι σε περισσότερα από ένα ταμεία.

 

Εμβολιασμός και λοιμώξεις της εποχής

 


Τον Σεπτέμβριο -πρώτο μήνα του φθινοπώρου- έχουμε σταδιακή μείωση της διάρκειας της ημέρας, τα πρωτοβρόχια, την έναρξη της σχολικής χρονιάς και πτώση της θερμοκρασίας. Είναι ο μήνας που αρχίζουν να εμφανίζονται και οι πρώτες λοιμώξεις του αναπνευστικού, οι οποίες θα ταλαιπωρήσουν, σχεδόν μέχρι την άνοιξη, εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ευτυχώς, οι περισσότερες από αυτές τις λοιμώξεις δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα «κοινό κρυολόγημα» και αφορούν κυρίως το ανώτερο αναπνευστικό. Οφείλονται σε ιούς και αυτοϊώνται μετά από λίγες ημέρες αφού μας έχουν προκαλέσει μια μικρή ταλαιπωρία με συνάχι, πυρετό, κακουχία, βήχα, πονόλαιμο.

Σπάνια παρουσιάζουν επιπλοκές κυρίως σε άτομα υγιή. Η θεραπεία τους δεν απαιτεί αντιβίωση παρά μόνο χορήγηση ανακουφιστικής αγωγής με παυσίπονα, αντιπυρετικά και αποσυμφορητικά σκευάσματα. Επίσης ανάπαυση και καλή διατροφή.

Αυτές οι λοιμώξεις, δυστυχώς, είναι άκρως μεταδοτικές. Μεταδίδονται με την ομιλία, τον βήχα, τη χειραψία αλλά και μολυσμένα αντικείμενα (ποτήρια, εφημερίδες κτλ.). Δεν υπάρχουν μέτρα προστασίας παρά μόνο στοιχειώδη μέτρα πρόληψης, όπως η αποφυγή στο μέτρο του δυνατού χώρων που συγχρωτίζεται πολύς κόσμος, πλύσιμο χεριών, μάσκα και γάντια όπου αυτό απαιτείται, επισημαίνει ο κ. Νικόλαος Δ. Χαΐνης, Διευθυντής Πνευμονολόγος στο Metropolitan Hospital.



Σοβαρές είναι οι λοιμώξεις όταν προσβάλλουν το κατώτερο αναπνευστικό προκαλώντας πνευμονία, η οποία αποτελεί ένα από τα συνηθέστερα αίτια νοσηρότητας παγκοσμίως. Πριν, δε, την ανακάλυψη των αντιβιοτικών, αποτελούσε μία από τις σημαντικότερες αιτίες θνητότητας.

Ακόμα και σήμερα, σύμφωνα με τα στατιστικά της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, αποτελεί την 1η αιτία νοσηρότητας και την 6η κατά σειρά αιτία θνητότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

ΕΜΥ: Μεταβολή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου

 


Σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, προβλέπεται μεταβολή του καιρού την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στη Δυτική Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και θα επηρεάσουν κυρίως τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο.

Αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (12-09-2021) στα νησιά του Ιονίου, βαθμιαία στη δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς πρόσκαιρα στη δυτική Στερεά.

Τα έντονα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου

 


Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Δημαρχείο Άρτας, Περιφερειακή Οδός & Αυξεντίου, 08:00-14:00

Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον», Ηγουμενίτσα, 09:00-17:00

Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα, 09:00-17:00

Παραλία Πρέβεζας, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-13:30.

Αδυνατίστε μόνιμα αλλάζοντας τη… συμπεριφορά σας

 


Το καλοκαίρι πέρασε και μαζί με αυτό και η περίοδος των διακοπών. Τώρα, ξεκινούν οι έντονες προσπάθειες για αδυνάτισμα. Πολλοί άνθρωποι θα επισκεφθούν κάποιον διαιτολόγο για να βρουν την κατάλληλη καθημερινή διατροφική ρουτίνα έτσι ώστε να επιτύχουν τον μεγάλο τους στόχο, να απαλλαγούν από τα περιττά κιλά των διακοπών.
Για να γίνει σωστά όλη αυτή η διαδικασία, θα πρέπει να υπάρχει σωστή συνεργασία μεταξύ διαιτώμενου και επαγγελματία. Θα πρέπει ο καθένας να είναι πρόθυμος να αλλάξει όλες τις προβληματικές συμπεριφορές που μπορεί να έχει, ώστε να καταφέρει να επιτύχει μόνιμα αποτελέσματα μείωσης των κιλών του.

Σήμερα, περισσότεροι από 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν βάρος μεγαλύτερο από το κανονικό, περισσότεροι από 700 εκατομμύρια θεωρούνται παχύσαρκοι και αν δεν αλλάξει κάτι σε αυτούς τους ρυθμούς, μέχρι το 2030 περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους σε αυτόν τον πλανήτη θα αντιμετωπίζουν θέμα υπερβαρότητας και παχυσαρκίας.

Ωστόσο, γιατί φαίνεται να χάνουμε τη μάχη με τα κιλά μας, γιατί είναι τόσο δύσκολο να αντισταθούμε στις «σειρήνες» ενός λαχταριστού κομματιού σοκολατόπιτας ή στη συντροφιά από ένα πακέτο πατατάκια;

Γιατί υπάρχουν τόσες πολλές δίαιτες; Γιατί όποιο περιοδικό και αν ανοίξουμε ή σε όποια ιστοσελίδα περιηγηθούμε η θαυματουργή δίαιτα που υπόσχεται παντοτινό αδυνάτισμα είναι κυρίαρχη; Επειδή στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τέτοια δίαιτα. Μάλιστα, σίγουρα αν υπήρχε, θα την είχαν όλα τα μέσα. 

Για ποιο λόγο ακόμα και εκείνοι που καταφέρνουν να αδυνατίσουν, επαναπροσλαμβάνουν περίπου το 1/3 του βάρους που έχασαν μέσα στον επόμενο χρόνο και τα υπόλοιπα, μέσα στα  3-5 χρόνια που ακολουθούν; 

Τι διαφορετικό κάνουν αυτοί (οι λίγοι) που διατηρούν τα κιλά τους σχεδόν για πάντα;