Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Κλείνει ο ΟΠΑΔ

Από που θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι

 Από τις Υπηρεσίες του τέως ΟΠΑΔ, θα γίνεται η αντιμετώπιση των περιστατικών που δεν θα επιδέχονται αναβολή (νοσηλεία, μετακίνηση εκτός Ελλάδος, κλπ), και αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μετάπτωσης, στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όλες οι υποθέσεις θα εξυπηρετούνται από το δίκτυο των μονάδων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Ιδρύματος.
Μετά την κατάργηση του ΟΠΑΔ το σύνολο του προσωπικού του, μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, έχει τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας, για ένα μήνα και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις διατάξεις του σχετικού νόμου θα μεταφερθεί σε οργανικές θέσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ιωαννιτών από τον υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Τάκη Τασιούλα

Παρουσιάζουμε σήμερα τα πρώτα 104 ονόματα του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ιωαννιτών, του ψηφοδελτίου που στηρίζεται από το ΚΚΕ.  Πρόκειται για αγωνιστές της ζωής, άνεργους, εργάτες, απολυμένους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, νέους και νέες (είναι χαρακτηριστικό ότι 14 από τους υποψήφιους είναι άνεργοι, κατά κύριο λόγο νέοι επιστήμονες), όλοι με ενεργό συμμετοχή στον αγώνα: Στους τόπους δουλειάς, στους εργατικούς κλάδους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, μέσα από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, το κίνημα των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, από τον επιστημονικό χώρο, από το κίνημα των γυναικών, των φοιτητών, των σπουδαστών.

Συνελήφθη μία 33χρονη αλλοδαπή, η οποία μαζί με τον 34χρονο σύζυγό της που αναζητείται, εμπλέκονται σε διακίνηση ηρωίνης στην πόλη των Ιωαννίνων

Η 33χρονη χρησιμοποιούσε τα ανήλικα παιδιά της για τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
Κατασχέθηκαν περίπου (90) γραμμάρια ηρωίνης

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, στο πλαίσιο των εξειδικευμένων δράσεών τους για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, χθες το βράδυ, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της Ανατολής Ιωαννίνων, όπου συνέλαβαν μία 33χρονη υπήκοο Αλβανίας, η οποία μαζί με τον 34χρονο ομοεθνή σύζυγό της που αναζητείται, εμπλέκονται σε διακίνηση ηρωίνης στην πόλη των Ιωαννίνων.
Επίσης, συνελήφθη και ένας 37χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Συνελήφθησαν δύο φυγόποινοι στα Ιωάννινα και στην Κακαβιά Ιωαννίνων

Συνελήφθησαν χθες (08-04-2014), από αστυνομικούς των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, δύο φυγόποινοι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστική απόφαση και ένταλμα σύλληψης.
Αναλυτικότερα εντοπίστηκαν:
1. Χθες το μεσημέρι στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φθιώτιδας, για παράβαση του ΚΟΚ.
2. Χθες το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 29χρονος ομογενής, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της κας Ανακρίτριας Ιωαννίνων, για εμπρησμό.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς. 

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος: Αναβολή της εκδήλωσης με θέμα «Η προβολή της παράδοσης από τα Μ.Μ.Ε.»

Αριθ. πρωτ. 2448
Αθήνα 7-4-2014

Προς
Αδελφότητες, Ομοσπονδίες, Σωματεία, Συλλόγους
μέλη της Πανηπειρωτικής

ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Η εκδήλωση με θέμα «Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ Μ.Μ.Ε.» και με τη συμμετοχή των Λάμπρου Λιάβα, Αντώνη Τσάβαλου, Φεβρωνίας Ρεβύνθη και Αλέξανδρου Λαμπρίδη που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών σε διοργάνωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας αναβάλλεται για άλλη ημερομηνία που θα οριστεί με βάση τη δυνατότητα συμπαρουσίας όλων των συμμετεχόντων. 
Οι απρόοπτες επαγγελματικές υποχρεώσεις κάποιων από τους συμμετέχοντες είναι και ο λόγος της αναγκαστικής αναβολής.
Η νέα ημερομηνία θα γίνει έγκαιρα γνωστή για να διασφαλιστεί η συμμετοχή όλων μας σε μια τόσο σημαντική εκδήλωση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος      Ο Γενικός Γραμματέας

Γιώργος Δ. Οικονόμου     Γιώργος Αρ. Δόσης

Νέα ριζοσπαστική πρόταση στο δήμο Πάργας με έδρα το Καναλάκι από τους νέους

Το αληθινό ποτάμι του Αχέρωντα που κατεβαίνει στην Πάργα

Οι νέοι του δήμου Πάργας ενωμένοι από την περιοχή της Πάργας μέχρι την περιοχή του Φαναρίου και της Λούτσας.
Για ένα δήμο, ο οποίος εκτίνετε από την Πάργα, τον ποταμό Αχέρων μέχρι το Κούγκι και το Σούλι και από την άλλη μεριά από το Σούλι , το Καναλάκι μέχρι την Λούτσα μαζί με το τελευταίο χωριό του δήμου. 
Πρέπει όλοι οι νέοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μια τοπική αυτοδιοίκηση, με τις δικές μας ιδέες, με τα δικά μας ιδανικά, γιατί πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να παλέψουμε και να εργαστούμε για την ανάπτυξη του τόπου.

Τροχαίο με μια ηλικιωμένη γυναίκα νεκρή και μια σοβαρά τραυματισμένη στην Αχλαδέα Ιωαννίνων

Χθες (08-04-2014) και ώρα 16:30, στην Επαρχιακή Οδό Θεσπρωτικού – Θεριακησίου Ιωαννίνων (περιοχή Αχλαδιές), έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα, όταν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 63χρονη ημεδαπή και στο οποίο επέβαινε και μία 96χρονη γυναίκα, εξετράπη της πορείας του, ανετράπη και τελικά έπεσε σε χαράδρα.
Συνέπεια του τροχαίου ατυχήματος ήταν να τραυματιστεί θανάσιμα η 96χρονη επιβάτιδα και σοβαρά η 63χρονη οδηγός.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων. 

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Σύσταση, διαχείριση και λειτουργία Εθνικού Μητρώου Σημείων Υδροληψίας

Η αγελάδα ψόφησε, σε φθίνουσα πορεία και το πρόβειο ενώ αντέχει το γίδινο


Ανησυχία προκαλούν τα επικαιροποιημένα στοιχεία του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ για την παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος και το πλήθος των κτηνοτρόφων που ασχολούνται με αυτό.

Μετά το αγελαδινό γάλα και τα άκρως ανησυχητικά για το μέγεθος της κρίσης και των επιπτώσεων στην παραγωγή και την κτηνοτροφία τελικά στοιχεία του ΕΛΓΟ, για την παραγωγή αγελαδινού γάλακτος το 2013, σύμφωνα με τα οποία, το αγελαδινό γάλα «έχασε» 35 χιλιάδες τόνους το 2013 σε σχέση με το 2012, εντύπωση και ανησυχία προκαλούν τα αντίστοιχα στοιχεία για το αιγοπρόβειο γάλα.

«Ήπειρος Ανατροπής» με αυτοδιοικητική παρακαταθήκη

Aνακοινώθηκαν 25 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων του ψηφοδελτίου της 'Όλγας Γεροβασίλη.
 Στελέχη με πλούσια αυτοδιοικητική και συνδικαλιστική εμπειρία απαρτίζουν στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» με επικεφαλής την Όλγα Γεροβασίλη, ένα μέρος του οποίου παρουσιάστηκε σήμερα  σε πολιτική εκδήλωση στα Λιθαρίτσια.
 Παρουσία των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ήπειρο Χρήστου Μαντά και Κώστα Μπάρκα, η παράταξη απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα να γίνει ο τόπος μας αρχή ανατροπής, με σύνθημα «Αντιστέκομαι, ψηφίζω, ανατρέπω». Παράλληλα, σηματοδοτήθηκε και η σύνδεση με την προηγούμενη παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια, το «Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Ορμητήριο για την Ήπειρο». Άλλωστε, ο επικεφαλής του ΑΥ.ΡΙ.Ο για την Ήπειρο Γιάννης Παπαδημητρίου ήταν αυτός που πήρε πρώτος το λόγο στην εκδήλωση, κάνοντας λόγο για μια κρίσιμη πολιτική μάχη, με την «Ήπειρος Ανατροπής» να είναι αυτή που καλείται να δώσει στους πολίτες της Ηπείρου την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

ΚΕΠ: Νέα εποχή –νέες διαδικασίες