Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου τα πρώτα αποτελέσματα των ενστάσεων μετεγγραφής φοιτητών

Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, θα μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα της αίτησής τους, όσοι φοιτητές έχουν καταθέσει ένσταση-αίτηση θεραπείας επί του πίνακα δικαιουμένων μετεγγραφής, έτσι όπως είχε προκύψει από την διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων μετεγγραφής.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται την ιστοσελίδα www.minedu.gov.gr  μέσω της ειδικής εφαρμογής μετεγγραφών https://transfer.it.minedu.gov.gr βάζοντας το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή θα ενημερώνεται για τα αποτελέσματα των αιτήσεων θεραπείας όπως αυτές θα εξετάζονται από την αρμόδια επιτροπή.

Συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, ώρα 18:00

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος. Ανοιχτό κάλεσμα σε μουσικούς και ερμηνευτές της Ηπειρώτικης παράδοσης για συμμετοχή στο ''Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016''


Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος. Ανοιχτό κάλεσμα σε μουσικούς και ερμηνευτές της Ηπειρώτικης παράδοσης για συμμετοχή στο ''Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016''.

Δήλωση Περιφερειάρχη για τη συνδρομή των Περιφερειών στη λειτουργία Νοσοκομείων-Κέντρων Υγείας

"H Ένωση Περιφερειών, μετά από πρόταση δική μου, είχε ζητήσει στο παρελθόν την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπ. Οικονομικών, Εσωτερικών και Υγείας, ώστε σε ειδικές περιπτώσεις και στην έκτακτη περίοδο που διανύουμε, όποιος φορέας μπορεί, να συνδράμει παρεμβάσεις μικρών οικονομικών απαιτήσεων και σε αποκαταστάσεις βλαβών σε μηχανήματα ζωτικής σημασίας Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας", δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης από το Υπουργείο Υγείας.
Η πρόταση αυτή, όπως εξήγησε, ήταν αποτέλεσμα διαπίστωσης περιπτώσεων στις οποίες το κεντρικό κράτος δεν ανταποκρίνεται για να δώσει λύσεις, όπως και προβλημάτων που εντοπιζόταν στη λειτουργία νοσηλευτικών ιδρυμάτων από μικρές βλάβες και ελλείψεις σε καύσιμα, λάστιχα ασθενοφόρων κ.α., που απαιτούσαν όμως χρονοβόρες διαδικασίες.
"Είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό. Πρέπει ως άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης και μάλιστα του δεύτερου βαθμού να αντιμετωπίζουμε κάποιες έκτακτες περιπτώσεις. Είμαστε εκλεγμένοι για να λύνουμε προβλήματα της περιοχής. 

Περιφέρεια Ηπείρου: Απλοποίηση διαδικασιών νομιμοποίησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

"Ως Περιφέρεια Ηπείρου έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια τουλάχιστον στην ύπαρξη οργανωμένων κτηνοτροφικών μονάδων, ώστε να μπορέσουν κάποιοι άνθρωποι να κάνουν σύγχρονες εγκαταστάσεις", ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, με αφορμή τη δημοσίευση στις 4 Δεκεμβρίου 2015 στο Φ.Ε.Κ. του Νόμου 4351 για τη διαχείριση των βοσκήσιμων γαιών.
Συγκεκριμένα όπως δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτης Σκουρλέτης, σε απάντηση που έδωσε σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Β. Γιόγιακας, με βάση επιστολή της Περιφέρειας, διευκρίνισε ότι "όσες μονάδες είναι εγκατεστημένες μέχρι τις 8/8/2014 που πέρασε η αναμόρφωση του Νόμου περί δασών, δεν απαιτείται κατά την αδειοδότηση εγγράφου περί του χαρακτηρισμού από τα Δασαρχεία".

Έρχεται πρόγραμμα για 15.000 ανέργους νέους ηλικίας 18-24 ετών

Tην Τρίτη τίθεται σε εφαρμογή το νέο πρόγραμμα με τίτλο «Ευκαιρίες κατάρτισης και πιστοποίησης για ανέργους νέους, ηλικίας 18-24 ετών, σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού τομέα σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας».
Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού, 39,75 εκατομμυρίων ευρώ, απευθύνεται σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και σε απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ.
Στο πρόγραμμα επιδοτούμενης κατάρτισης και πρακτικής άσκησης θα συμμετέχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς:
· Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics)
· Λιανικό Εμπόριο
· Εξωστρέφεια και Διεθνές Εμπόριο (Έμφαση στον πρωτογενή τομέα)
· Τεχνολογιών των Πληροφοριών και των Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.)
Οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργοι θα μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά και μόνο αίτηση συμμετοχής, ανάλογα με την ειδικότητα τους, στις ειδικά διαμορφωμένες ηλεκτρονικές πλατφόρμες:
Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για τους δυνητικά ωφελουμένους αρχίζει στις 16/2/2016 και ώρα 16:00 και λήγει στις 31/3/2016 και ώρα 23:59:59.

Από 1 Απριλίου το νέο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Από την 1η Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα αιτήσεων για συμμετοχή στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
Στο πρόγραμμα αναμένεται να ενταχθούν περί τα 42.000 νοικοκυριά ή 85.000 πολίτες.
Παράλληλα τη σύσταση και συγκρότηση Διυπουργικής Επιτροπής για την αξιολόγηση του συστήματος Κοινωνικής Προστασίας, αποφάσισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Ειδικότερα στο πρόγραμμα θα ενταχθούν 17 επιπλέον δήμοι, συνολικά δηλαδή σε 30 δήμους και οι δαπάνες από 30 εκ. ευρώ αυξάνονται στα 80 εκ. ευρώ.
Η επιλογή των δήμων θα γίνει με βάση τον πληθυσμό των περιφερειών και έτσι θα υπάρξουν πολλοί δήμοι της Αττικής.
Σε δεύτερη φάση, το πρόγραμμα θα δώσει σημασία στα ποσοστά φτώχειας και ανεργίας ανά περιοχή, ώστε σε κάθε Περιφέρεια να επιλεχθούν οι φτωχότεροι των Δήμων.
Για την ομαλή εφαρμογή του προγράμματος, μέχρι την 1η Απριλίου που ξεκινούν οι αιτήσεις, θα έχει γίνει επίσης η κατάλληλη επιμόρφωση σε δήμους και ΚΕΠ. 
Τα ΚΕΠ θα έχουν ως αρμοδιότητα να βοηθούν τους πολίτες να εισάγουν την αίτηση και οι δήμοι να διασταυρώνουν τα στοιχεία τους.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της 4ης/10-02-2016 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 10-02-2016, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 28-01-2016 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 4/10-02-2016
Αρ. Απόφασης / Θέμα
150. Κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης της δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επισκευή και συντήρηση- Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κιρκιζάτων Άρτας», προϋπολογισμού € 50.000,00 με Φ.Π.Α.
151. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση – αποκατάσταση ξυλόγλυπτων στοιχείων (Ξυλόγλυπτο Τέμπλο – Δεσποτικού Θρόνου – Άμβωνα) Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Χρυσοβίτσας», προϋπολογισμού € 24.600,00 με Φ.Π.Α.
152. Κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης της δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού διακλάδωση Κτιστάδες – Ραφταναίοι – Λάζαινα», προϋπολογισμού € 60.000,00 με Φ.Π.Α.
153. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την εκτέλεση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση περιοχής Κοτομίστας», προϋπολογισμού € 23.000,00 με Φ.Π.Α.
154. Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Κομμένου Άρτας», αναδόχου Κων/νου Συγκούνα ΕΔΕ, μέχρι την 31-07-2016.

Διαβατήριο ... ζωής τα πυκνά γένια για τους άνδρες

«Διαβατήριο»  για… ευκολότερη εύρεση εργασίας  θεωρούνται στην εποχή μας τα πυκνά γένια, που  επανήλθαν στη μόδα καθώς οι νέοι άνδρες πιστεύουν ότι παράλληλα  τους προσδίδουν αυτοπεποίθηση και ενισχύουν την αρρενωπότητα τους!
Αυτό αποδεικνύει  η μεγάλη αύξηση εμφύτευσης γενιών , η οποία σύμφωνα με τα  στοιχεία της Διεθνούς  Ένωσης Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού (ISHRS),σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα σε δυο χρόνια ξεπέρασε το 100% και από το1,5% το 2012 έφτασε  το 3,7%  το 2014,  όλων των επεμβάσεων εμφύτευσης !
«Η νέα τάση  για πυκνά γένια οδηγεί πολλούς  άνδρες  που ενδιαφέρονται για την εμφάνιση τους ,στην απόφαση να ενισχύσουν το μουστάκι τους, τα γένια  τους, το μούσι και τις φαβορίτες τους» αναφέρει  ο Δρ. Αναστάσιος  Βεκρής, διαπρεπής  πλαστικός χειρουργός, επιστημονικός Διευθυντής της  Advanced     Hair      Clinics και συνεχίζει.
 «Ταυτόχρονα σε πολλές περιπτώσεις η εμφύτευση γενιών χρησιμοποιείται για την κάλυψη τραύματος από  έγκαυμα,  ουλής η κάποιου  άσχημου σημαδιού στο πρόσωπο. Επίσης αντιμετωπίζει τη συγγενή έλλειψη, για κληρονομικούς λόγους, τριχών στο πρόσωπο».  
           

Γενική Συνέλευση της Αδελφότητας Παρακαλαμιωτών Ηπείρου «Η Ένωση» την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου