Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Ιωάννινα: Άνοιξε τις πύλες της η Διεθνής Έκθεση «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2015», το Σάββατο 16 Μαΐου

Η Διεθνής Έκθεση «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2015» άνοιξε τις πύλες της το Σάββατο 16 Μαΐου στα Ιωάννινα.
Η έκθεση διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών.
Η Έκθεση πραγματοποιείται στο νέο εκθεσιακό χώρο στο Πανηπειρωτικό Στάδιο Ιωαννίνων και θα διαρκέσει από τις 16 έως τις 24 Μαΐου 2015.

Συλλήψεις ατόμων για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων

Στοχευμένους ελέγχους, με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο:
Συνελήφθη στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 30χρονη ημεδαπή, καθώς σε βάρος της εκκρεμεί Ένταλμα Σύλληψης της κ. Ανακρίτριας Ιωαννίνων, για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.
Συνελήφθη στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Γ΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης (8) μηνών για υπεξαίρεση.
Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, 22χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ελασσόνας Λάρισας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (3) μηνών και χρηματική ποινή (1500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως. 

Άρτα: Συνελήφθη 35χρονος υπήκοος Αλβανίας για μεταφορά μεταναστών, με σκοπό την προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά μεταναστών, με σκοπό την προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας.
Ειδικότερα, χθες (16-05-2015) το μεσημέρι, στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, σε έρευνα που διενεργήθηκε σε Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 35χρονος, διαπιστώθηκε να μεταφέρει τέσσερις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας από 25 έως 27 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο διακινητής μετέφερε τους λαθρομετανάστες, με προορισμό την Κόρινθο, έναντι χρηματικής αμοιβής (500) ευρώ ο καθένας.
Κατασχέθηκε, το προαναφερόμενο όχημα ως μέσ o μεταφοράς.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Ο Γολγοθάς για την συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης

Σε λειτουργία τέθηκε πρόσφατα από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείο Οικονομικών η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.
Γύρω τους 6.000.000 φορολογούμενοι έχουν χρονικό περιθώριο να υποβάλουν τις δηλώσεις τους ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος taxisnet, μέχρι τις 30 Ιουνίου που λήγει η προβλεπόμενη από το νόμο προθεσμία.
Υπάρχει πιθανότητα να δοθεί παράταση τουλάχιστον 10 ημερών στην προθεσμία της 30ής Ιουνίου, καθώς θεωρείται αδύνατο μέχρι τότε να έχουν υποβληθεί 6.000.000 δηλώσεις.
Για πρώτη φορά, είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν δική τους ξεχωριστή φορολογική δήλωση όλοι οι νέοι που έχουν κλείσει τα 18 έτη ηλικίας μέχρι τις 31-12-2014 (φοιτητές, σπουδαστές κ.λπ.), ακόμη κι αν δηλώνονται ως εξαρτώμενα μέλη από τους γονείς τους, εφόσον κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους απέκτησαν εισόδημα έστω και 0,01 ευρώ!

Νέα ήττα με ανατροπή (3-4) στον Παρακάλαμο για τον Αγροτικό Αστέρα από το Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Έχασε η Αναγέννηση στις Καρυές (3-2)

* Νέα ήττα με ανατροπή το Σάββατο το απόγευμα  στον Παρακάλαμο για τον Αγροτικό Αστέρα από το Α.Π.Ο.Ε.Λ με σκορ 3-4.
Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν και προηγήθηκαν στο 1' με τον Ζοτα Romeo  και διπλασίασαν τα τέρματα  τους στο  7' με τον Χαλιγιάννη Βασίλειο.
Το Α.Π.Ο.Ε.Λ μείωσε με τον Γιαννόπουλο Αλέξανδρο  σε 2-1 στο 28' και ισοφάρισε με τον Μπούκα Γεώργιο  στο 44' σε 2-2.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 54' ο Χαλιγιάννης Βασίλειος έκανε το 3-2.
Οι φιλοξενούμενοι  ισοφάρισαν στο 66' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαρδάκα Γεώργιου.
Ο  Μανδάνης Ευάγγελος  διαμόρφωσε το  τελικό 3-4 στο 67'.
Αγροτικός Αστέρας:
Ζota Joel, Τσεκούρας Παναγιώτης, Δρίβας Λάζαρος (Γκέλης Θωμάς 46΄), (Ζέκιος Αθανάσιος 64΄), Νάτσης Σταύρος, Μήτσης Πέτρος, Μπίκας Κων/νος, Χαλιγιάννης Βασίλειος, Σκόρδος Κων/νος, Σαντεντίν Δημήτριος, Ντρουμπάλης Αναστάσιος, Ζota Romeo (Σιχλιμίρης Βασιλείος 46΄)


* Έχασε το απόγευμα του Σαββάτου η  Αναγέννηση στις Καρυές από τον τοπική ομάδα με 3-2.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 20'  με τον Τάτση Γρηγόρη με 1-0 για να ισοφαρίσει η Αναγέννηση με τον  Ντόντη Βασίλειο, σε 1-1 στο 41'.
Ο Γάγας Πάρης έκανε το 2-1 στο 48'.
Η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου ισοφάρισε με τον Μακολλάρι Μαρινγκλέν  σε 2-2 στο 82΄.
Το τελικό 3-2 διαμόρφωσε ο Σόντης Τσάντης Χρήστος  στο 85'. 
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Νούσης Χρήστος, Πότσης Ανδρέας, Γκορίτσας Σπυρίδων-Ζήσιμος (Ζαρκάλης Ευάγγελος 78΄), Μπίστας Βασίλειος, Γκορίτσας Παναγιώτης (Γκόγκος Κωνσταντίνος-Νέκταρι 79΄), Meynti Δίμο-Κωσταντίνος, Ντόντης Βασίλειος, Μπάσιος Χρήστος, Κούρος Γιώργος (Συμεωνίδης Άγγελος 61΄), Μακολλάρι  Μαρινγκλέν, Καραμάνης  Αλέξανδρος


Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής):
Π.Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Π.Α.Ο.ΠΕΝΤΕΛΗΣ 2-1  
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. 3-4
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 3-5  
Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 3-2  
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 4-2  
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 1-3  
*****
Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 6-0  
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 0-2 


Βαθμολογία (34η αγωνιστική Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1. Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 93
2. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 89
3. Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ 77 
4. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 68 
5. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 57 
6. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 51 
7. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 50
8. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 48
9. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 47  
10. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 45 
11. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 44 
12. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 43
13. Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 42 
14. Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 39
15. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 38  
16. Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ 37
17. Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ  7  (33)
18.  Π.Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 95 -5 (33)

33.000 θέσεις για 3.900 απολυμένους και «διαθέσιμους»

Μίνι κινητικότητα με βάση αιτήματα υπουργείων και ΟΤΑ

Όλα τα υπουργεία και οι εποπτευόμενοι φορείς τους έχουν κληθεί να στείλουν στις αρμόδιες υπηρεσίες Διοικητικής Μεταρρύθμισης αιτήματα για κάλυψη θέσεων που είναι αναγκαίες για την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Η μίνι κινητικότητα σε αυτή τη φάση συνδέεται με την αποκατάσταση των απολυμένων και των «διαθέσιμων».
Ήδη το υπουργείο επεξεργάζεται 32.853 αιτήματα (περιλαμβανομένων των ΟΤΑ) που είχαν σταλεί ως το μεσημέρι της Παρασκευής στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Προ των πυλών μειώσεις στα πρόστιμα για παραβάσεις του ΚΟΚ

Στόχος να μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά οι πολίτες

Έρχονται μειώσεις στα πρόστιμα που επιβάλλονται για τις παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ώστε να προσαρμοστούν στα οικονομικά δεδομένα που έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί από την οικονομική κρίση.
Το σενάριο αυτό τέθηκε επί τάπητος από το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς οι παραβάτες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην τεράστια οικονομική επιβάρυνση.
Σύμφωνα με τα «Νέα», ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ.  Γιάννης Πανούσης, περιμένει την τελική εισήγηση του προϊσταμένου του αρμόδιου κλάδου του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για το θέμα, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία επαναπροσαρμογής τους.