Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Δείτε αν κερδίσατε στη φορολοταρία του Σεπτεμβρίου


Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου η κλήρωση της φορολοταρίας για τα 1.000 ευρώ, σχετικά με τις συναλλαγές που εκκαθαρίστηκαν τον Αύγουστο.
Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης για τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν τον προηγούμενο μήνα από την ιστοσελίδα www.aade.gr
 της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Μετά την είσοδό τους σ' αυτήν, θα πρέπει να πατήσουν «κλικ» στην ένδειξη «Δημόσιες Κληρώσεις», και μετά, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους στο TAXIS, να μπουν στην ειδική εφαρμογή, που περιλαμβάνει τα αποτελέσματα.
Σε κάθε φορολοταρία 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ. Τα εν λόγω χρηματικά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.
Οι νικητές ενημερώνονται και μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στον λογαριασμό τους στο Taxisnet, ενώ τα χρηματικά έπαθλα πιστώνονται στον τραπεζικό λογαριασμό που θα έχει δηλώσει ο φορολογούμενος και για αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η δήλωση λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ στον δικτυακό τόπο https://www.aade.gr/menoy/miniaies-synallages-kai-lahnoi

ΑΕΔ Πωγωνάτος: Ενίσχυση με δυο νέες μεταγραφές


Η Διοίκηση της ΑΕΔ Πωγωνάτος ανακοίνωσε δυο νέες μεταγραφές.
Η ΑΕΔ Πωγωνάτος απέκτησε τον αμυντικό Σταύρο Νάτση, που έμεινε ελεύθερος από τον Α.Ο. Σταυρακίου και στο παρελθόν είχε αγωνιστεί στον Αετό Νήσου και στον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά και ο μέσος Βασίλης Μίτος που είχε αγωνιστεί στην ομάδα του Τρίλοφου Θεσσαλονίκης.

Παρατείνονται έως το τέλος του έτους οι συμβάσεις στο «Βοήθεια στο Σπίτι»


Έως το τέλος του έτους θα έχει πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την κάλυψη μονίμων θέσεων εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
Ο κ. Θεοδωρικάκος έχει ήδη ανακοινώσει την αναβάθμιση του προγράμματος και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Μιλώντας σήμερα στην Βουλή κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι με νομοθετική ρύθμιση θα παραταθεί η θητεία όσων εργάζονται σήμερα, έως ότου υλοποιηθεί ο διαγωνισμός.

Περιφέρεια Ηπείρου: Υπεγράφησαν οι συμβάσεις και ξεκινούν οι εργασίες για κόμβους σε Ελεούσα Άρτας-Πλαταριά Θεσπρωτίας


Aπό τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και τους εκπροσώπους των αναδόχων εταιριών υπογράφηκαν οι συμβάσεις κατασκευής δύο κυκλικών κόμβων στις Ε.Ο. Ιωαννίνων-Άρτης (θέση Ελεούσα – Εργατικές κατοικίες) και Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας (θέση Πλαταριά).
Με την κατασκευή των ανωτέρω κόμβων, ικανοποιούνται αιτήματα των τοπικών κοινωνιών και ταυτόχρονα βελτιώνονται οι συνθήκες οδικής ασφάλειας στις συγκεκριμένες περιοχές. Αναλυτικά:
• Ο κυκλικός κόμβος στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας, έχει προϋπολογισμό 850.000 ευρώ και θα κατασκευαστεί από την ΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.. Η έναρξη των εργασιών αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα, ενώ χρόνος περάτωσης του έργου ορίστηκε η 24η Μαΐου 2020. Η εργολαβία περιλαμβάνει τη διαμόρφωση και διαρρύθμιση των τελευταίων 1.400 μέτρων του τμήματος «Γεφ. Καλογήρου- Άρτα» της Ε.Ο. Ιωαννίνων- Άρτας- Αντιρρίου, πριν την πόλη της Άρτας. Με την παρέμβαση ουσιαστικά μετατρέπεται η βόρεια είσοδος της πόλης της Άρτας από υπεραστική σε ημιαστική. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η κατασκευή υπερυψωμένης κεντρικής νησίδας και δύο κυκλικών κόμβων στις οδικές συνδέσεις του οικισμού των νέων εργατικών κατοικιών με την εθνική οδό. Επίσης πρόκειται να γίνει διαπλάτυνση της στενής υπάρχουσας δημοτικής οδού με την οποία συνδέεται από βορρά ο οικισμός των νέων εργατικών κατοικιών (συνοικισμός Σουλιώτικα) με την εθνική οδό, μήκους 300 μέτρων.
• Ο κυκλικός κόμβος στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσα- Πρέβεζα, έχει προϋπολογισμό 640.000 ευρώ και θα κατασκευαστεί από την ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.. Η έναρξη των εργασιών μπορεί να γίνει άμεσα, με καταληκτική ημερομηνία περάτωσης των εργασιών την 25η Μαρτίου 2020. Ο κυκλικός κόμβος θα κατασκευαστεί στη διασταύρωση της Εθνικής Οδού με την Επαρχιακή οδό Πλαταριάς- Συβότων – Πέρδικας 9ης και 19ης επ. οδών Π.Ε. Θεσπρωτίας. Με την κατασκευή του έργου θα αναβαθμιστεί το οδικό δίκτυο της περιοχής, καθώς σήμερα υπάρχουν σοβαρές ατέλειες στο οδόστρωμα όσον αφορά τις συνθήκες ασφάλειας (ορατότητα, σήμανση κλπ) στη συγκεκριμένη διασταύρωση. Να σημειωθεί πως μετά το συγκεκριμένο κόμβο, θα ακολουθήσει η κατασκευή και νέου έργου, για τη βελτίωση της οδού Πλαταριά- Σύβοτα, στην περιοχή Πλαταριάς, για το οποίο επίσης έχει αναδειχθεί ανάδοχος.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Συλλήψεις ατόμων, κατά το τελευταίο 24ωρο, για ποινικά αδικήματα και διωκτικά έγγραφα


Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις ατόμων, για ποινικά αδικήματα και διωκτικά έγγραφα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:
*Χθες μετά τα μεσάνυχτα, στην Εθνική Οδό Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας στο ύψος του Μαργαριτίου Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί, μία 35χρονη και ένας 21χρονος, διότι μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε η 35χρονη και στο οποίο επέβαινε ως συνοδηγός ο 21χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτοί μετέφεραν έναντι χρηματικής αμοιβής, προς το εσωτερικό της χώρας, δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 33 και 17 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
*Χθες το απόγευμα και σήμερα μετά τα μεσάνυκτα, σε διαφορετικές περιπτώσεις, στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Άρτας, δύο ημεδαποί, μία 38χρονη και ένας 44χρονος, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρονική συσκευή (αλκοολόμετρο), διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
Σήμερα μετά τα μεσάνυχτα, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 43χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης -9- μηνών, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
*Σήμερα το πρωί, στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου, ένας 35χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του ΙΑ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης δύο ετών και χρηματικής ποινής (2.000) ευρώ, για μαστροπεία κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία.

Η παράταξη είναι μία, είναι ενωμένη και λέγεται Ορίζοντες Ηπείρου


Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο εκλεγμένος επικεφαλής της παράταξης Ορίζοντες Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος γνωστοποίησε την ομόφωνη απόφαση των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων -σύμφωνα με το δικαίωμα που δίνει ο νόμος και με βάση όσα αυτός ορίζει- με βάση την οποία τίθεται εκτός παράταξης ο εκλεγμένος στη Π.Ε. Ιωαννίνων περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος (Σάκης) Βλέτσας, λόγω της διασπαστικής του συμπεριφοράς αλλά και της ασυνέπειάς του απέναντι στις αρχές της παράταξης Ορίζοντες Ηπείρου.

Από το γραφείο Τύπου

Πρόσκληση για αιτήσεις εγγραφής στον Κατάλογο για μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης


Από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη υπογράφηκε και εκδόθηκε πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων εγγραφής στον ειδικό κατάλογο από τον οποίο θα κληρωθούν οι δημότες- μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης.
Η αίτηση συντάσσεται στο έντυπο  της υπεύθυνης δήλωσης, περιλαμβάνει τα πλήρη στοιχεία του αιτούντα (περιλαμβανομένων και των στοιχείων. Πρέπει να υποβληθεί έως την 11η Οκτωβρίου 2019, είτε αυτοπροσώπως στο γραφείο 203 της Περιφέρειας Ηπείρου (Πλατεία Πύρρου 1 –Ιωάννινα),  είτε ταχυδρομικώς στη Δ/νση: Περιφέρεια Ηπείρου, Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας, Διεύθυνση Διοίκησης, Τμήμα Συλλογικών Οργάνων, Περιφερειακό Συμβούλιο, Πλατεία Πύρρου 1,ΤΚ. 45221, είτε  στην  ηλεκτρονική  διεύθυνση: Perifereiako.symvoulio@php.gov.gr   
Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 15-10-2019, ημέρα Τρίτη και ώρα 9.00 π.μ. στα γραφείο του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου (γραφείο 205 της Περιφέρειας Ηπείρου).

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου: Αντάμωμα το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου διοργανώνει  αντάμωμα το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00.

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα και ο τέταρτος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
Διενεργούνται προανακρίσεις από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Αθλητικοί τραυματισμοί: Γιατί πονάει ο αγκώνας μου;


Αναπόσπαστο μέρος όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων αποτελούν οι τραυματισμοί, με την υπέρχρηση και τη λανθασμένη χρήση των αρθρώσεων να αποτελούν τις κύριες αιτίες. Αναλόγως του τομέα δραστηριοποίησής τους, οι αθλητές υφίστανται τραυματισμούς σε διαφορετικά μέρη του σώματος. Ειδικά για τους τραυματισμούς του αγκώνα, επιρρεπείς είναι οι αθλητές που ασχολούνται με τις ρίψεις, το γκολφ και το τένις. Η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση, η έναρξη της θεραπείας με την εμφάνιση των συμπτωμάτων και οι ορθές παραπομπές για συντηρητική ή χειρουργική αντιμετώπιση επιτρέπουν τη γρήγορη και αποτελεσματική θεραπεία ώστε να επιστρέψει ο αθλητής  στο άθλημά του στο ίδιο επίπεδο όσο το δυνατόν συντομότερα. Το αν αυτές οι θεμελιώδεις αρχές είναι εφικτές και αποδοτικές εξαρτάται από τη σοβαρότητα του τραυματισμού και το κίνητρο του αθλητή.
«Οι αθλητικοί τραυματισμοί στους αγκώνες ταξινομούνται, ως προς την ένταση, σε οξείς και χρόνιους. Οι πρώτοι συμβαίνουν άπαξ, όπως για παράδειγμα τα κατάγματα, ενώ οι δεύτεροι είναι τραύματα μικρής έκτασης που συμβαίνουν επανειλημμένως. Αυτά λειτουργούν αθροιστικά και μπορούν να επιφέρουν πόνο ακόμη και αναπηρία σε σοβαρές περιπτώσεις. Τα κατάγματα κόπωσης και τα συμπτώματα που εμφανίζονται όταν χρησιμοποιείται υπερβολικά η άρθρωση, είναι ένα παράδειγμα χρόνιων τραυματισμών», μας εξηγεί ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Δρ. Παναγιώτης Πάντος, Διδάκτωρ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αναπληρωτής Διευθυντής Ορθοπαιδικής – Τραυματολογίας στην Κλινική Χειρουργικής Ώμου Klinik Maingau vom Roten Kreuz στη Φρανκφούρτη και υπεύθυνος των τμημάτων Άνω Άκρου και Αθλητικών Κακώσεων της Osteon Orthopedic & Spine Clinic.