Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 42χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πάνω από (49) κιλά κάνναβης

Ο δράστης είχε τοποθετήσει τις ναρκωτικές ουσίες σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, κάτω από τα καθίσματα του οχήματος

Συνελήφθη, χθες (13-11-2014) το απόγευμα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας, έμπορος ναρκωτικών, ο οποίος μετέφερε, κρυμμένα σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πάνω από (49) κιλά κάνναβης.
Αναλυτικότερα, χθες το απόγευμα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν για έλεγχο ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 42χρονος.
Μετά από έρευνα στο αυτοκίνητο με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, κάτω από τα καθίσματα, (46) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (49.626) γραμμαρίων.
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 42χρονου δράστη, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ: Απογραφή ζωικού κεφαλαίου μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση

Μετά από σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι κτηνοτρόφοι οι οποίοι δικαιούνται την εξισωτική αποζημίωση θα πρέπει να έχουν απογράψει το ζωικό τους κεφάλαιο μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2014.
Γι' αυτό σας παρακαλούμε να ενημερώσετε όλα τα Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου σας προκειμένου οι κτηνοτρόφοι να φροντίσουν για την απογραφή του ζωικού κεφαλαίου τους μέχρι την παραπάνω ημερομηνία δεδομένου του ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα γίνει η πληρωμή της εξισωτικής του έτους 2014 σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του Υπουργείου.

Το ΕΚΑΒ Δολιανών ζητάει … βοήθεια!!!


Σήμα κινδύνου για την υποστελέχωση του Τομέα Δολιανών του ΕΚΑΒ εκπέμπει το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας, με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Δ. Παπαγιαννίδη. 
****
ΘΕΜΑ: «Μετακίνηση Υπαλλήλων».

κ. Πρόεδρε,
Μετά από το τελευταίο έγγραφο σας απευθυνόμενο στον Τομέα Δολιανών, που αφορά την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κάλυψη αναγκών στους τομείς Πάρο και Νάξο, από δύο υπαλλήλους σας γνωρίζουμε τα εξής:
Ο Τομέας Δολιανών είναι στελεχωμένος με έντεκα (11) άτομα, εκ των οποίων η μία υπάλληλος βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια (επαπειλούμενη κύηση), καλύπτοντας επί 24ώρου βάσεως τις ανάγκες της παραμεθορίου περιοχής, με ένα πλήρωμα ανά βάρδια.
Καθ’ όλο το διάστημα των προηγούμενων δικών σας εγγράφων, για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών σε διάφορους Τομείς της νησιωτικής Ελλάδος, οι ανωτέρω υπάλληλοι ανταποκρίθηκαν τα μέγιστα καταβάλλοντος προσπάθειες, έτσι ώστε ο Τομέας Δολιανών να μην μείνει ακάλυπτος ούτε μία βάρδια.
Κατανοώντας όλους τους λόγους της Διοίκησης να εξασφαλίσει και αυτούς που έχουν πρόβλημα, σας ενημερώνουμε ότι πλέον Τομέας λειτουργεί οριακά, καλύπτοντας την περιοχή ευθύνης του και θεωρούμε πολύ άδικο να αποδυναμώνουμε έναν παραμεθόριο Τομέα και με επιπλέον ελλιπή προσωπικό (οδηγούς) στα όμορα Κέντρα Υγείας, για δεκαπενθήμερη στελέχωση σε άλλους Τομείς.
Άλλωστε οι ανθρώπινες ζωές δεν είναι μετρήσιμες με στατιστικά στοιχεία.


Άνοιξε για αλλαγές το Ε9 στο Taxisnet

Διαθέσιμη στο κοινό είναι από σήμερα το πρωί στο Taxisnet η δυνατότητα αλλαγής στοιχείων του Ε9 βάση των οποίων εκδόθηκε ο ΕΝΦΙΑ του 2014.
Συγκεκριμένα, μπαίνοντας με τους κωδικούς του στην ηλεκτρονική πύλη www.gsis.gr και επιλέγοντας την υποβολή δηλώσεως Ε9, ο φορολογούμενος βρίσκει στις διαθέσιμες ενέργειες στα αριστερά του την επιλογή για δημιουργία τροποποιητικής δήλωσης.
Όπως αναγράφεται στην αρχική σελίδα του Taxisnet, επίσης από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έγινε ανακοίνωση για την έναρξη των εφαρμογών:
«Άνοιγμα» Εφαρμογών Ο.Π.Σ. Περιουσιολογίου (Δ.ΗΛΕ.Δ / Γ.Γ.Δ.Ε.)
•Τροποποιητικών Δηλώσεων Εν.Φ.Ι.Α. έτους 2014 και Αρχικών Δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 έτους 2014 για φυσικά και νομικά πρόσωπα.
•Αρχικών Δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 ετών 2011 έως και 2013 για φυσικά και νομικά πρόσωπα.
•Αρχικών και Τροποποιητικών Δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 έτους 2010 για φυσικά πρόσωπα.
Υπενθυμίζεται πως η εφαρμογή θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 30 Νοεμβρίου αν και η ΓΓ Δημοσίων Εσόδων κα Σαββαίδου έχει ζητήσει την παράταση της προθεσμίας.

Φιλιππιάδα: Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για χρέη προς το δημόσιο

Συνελήφθησαν σήμερα (13.11.2014) το πρωί στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τρεις ημεδαποί 25, 27 και 36 ετών, για μη καταβολή βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο.
Στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 25 και 27 ετών, καθώς σε βάρος τους εκκρεμούσαν οφειλές ύψους (89.883,23) ευρώ.
Αντίστοιχα, στη δεύτερη περίπτωση συνελήφθη ένας 36χρονος ημεδαπός διότι διαπιστώθηκε ότι όφειλε χρέη ύψους (56.690,72) ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

Πρόσκληση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας για την ''Πίτα του Ηπειρώτη 2015''

Προς
Τα Διοικητικά Συμβούλια
α. των ηπειρωτικών Σωματείων (μελών και μη της Π.Σ.Ε.)
β. των ηπειρωτικών πολιτιστικών Οργανώσεων

Αγαπητοί Συμπατριώτες
Σας γνωρίζουμε ότι η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος έχει αποστείλει από το μήνα Σεπτέμβριο επιστολή προς το Σ.Ε.Φ. για την πραγματοποίηση της Πίτας του Ηπειρώτη.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα παρά τις φορτικές μας πιέσεις δεν μας έχει ορισθεί ημερομηνία, λόγω του ότι δεν έχουν καθορισθεί οι αγώνες μπάσκετ του Ολυμπιακού που θα γίνουν το μήνα Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Το Δ.Σ του Σ.Ε.Φ. μας ενημέρωσε ότι μέχρι 20 Δεκεμβρίου θα μας έχει ορισθεί ημερομηνία.
Επειδή οι ημερομηνίες θα είναι πιεστικές, σας παρακαλούμε:
εάν επιθυμείτε να συμπεριληφθείτε στο πρόγραμμα και να συμμετάσχει στην εκδήλωση το χορευτικό σας συγκρότημα, να συμπληρώσετε και να μας αποστείλετε την συνημμένη Δήλωση Συμμετοχής μέχρι 7/1/15, με το ταχυδρομείο, με fax στο νούμερο 2103243281 ή με email info@panepirotiki.com, παράλληλα να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλ. 210-3243822 και 2103241137, για επιβεβαίωση λήψης της δήλωσης συμμετοχής.
Μόλις οριστικοποιηθεί η ημερομηνία της εκδήλωσης θα σας ενημερώσουμε αμέσως.
Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γεν. Γραμματέας
        α/α
Ο Α' Αντιπρόεδρος

Σωτήρης Γ. Κολιούσης               Γιώργος Αρ. Δόσης


12η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Νοεμβρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός ο Αγροτικός Αστέρας (Αετός Νήσου-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 16-11-14/14:45), εκτός η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (Ατρόμητος 95-Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 00:00), εντός ο Α.Σ. Καλπακίου (Α.Σ. Καλπακίου -Προοδευτική Περάματος 15-11-14/15:00) εντός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Δόξα Κρανούλας 16-11-14/15:00), για την 13η αγωνιστική της Α΄ Ερασιτεχνικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00  

Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΝΗΣΟΥ
ΩΡΑ: 14:45

ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΓΗΠΕΔΟ …….
ΩΡΑ: 00:00

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 95-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής)
Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Π.Α.Σ.ΑΛΜΥΡΟΣ (15:00)
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ-Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ (15:00)
Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 95-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (00:00)  
Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ-ΑΕΤΟΣ (11:30)
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (15:00)
Α.Ο.ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Π.Α.Ο.ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ (15:00)
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Π.Α.Σ.ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (15:00)
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:00)
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (15:00)

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής της Α΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (15:00)
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ (15:00)
Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ  (15:00)
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-ΡΟΔΟΤΟΠΙ (15:00)
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (17:15)
Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ε.ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (15:00)
Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ (15:00) 
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ (15:00)
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ (15:00)

Αυξάνονται οι πιστώσεις για το πρόγραμμα «Εγκατάσταση Νέων Αγροτών», 17 εκατ. ευρώ σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία

Με το ποσό των 17 και πλέον εκατ. ευρώ ενισχύεται το πρόγραμμα «Εγκατάσταση Νέων Αγροτών» στις Περιφέρειες Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γεώργιου Καρασμάνη δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και όσοι είχαν καταταχθεί στην κατηγορία των «επιλαχόντων».
Συγκεκριμένα, με απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γεώργιος Καρασμάνης αυξάνονται κατά 58 εκατ. ευρώ οι αρχικές εγκεκριμένες πιστώσεις ύψους 140 εκατ. ευρώ του συνολικού προγράμματος «Εγκατάσταση Νέων Αγροτών» από τα οποία στις Περιφέρειες Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, για το έτος 2014, κατανέμεται προϋπολογισμός δημόσιας δαπάνης ύψους 5.387.000 ευρώ και 11.950.000 ευρώ αντίστοιχα.

Προκήρυξη του ΑΣΕΠ 65 θέσεων προσωπικού στην Εταιρεία Δ.Ε.Η. Ανανεώσιμες Α.Ε.


Από 2 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις

Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 5Κ/2014 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 16/11.11.2014, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εξήντα πέντε (65) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Εταιρεία Δ.Ε.Η. Ανανεώσιμες Α.Ε..
Το ΦΕΚ της Προκήρυξης έχει καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).
Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα Ε').
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 2 Δεκεμβρίου 2014 ημέρα Τρίτη και λήγει στις 16 Δεκεμβρίου 2014, ημέρα Τρίτη.
Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:
ΑΣΕΠ
Αίτηση για την Προκήρυξη 5Κ/2014
Τ.Θ. 14.308
Αθήνα Τ.Κ. 115.10
αναγράφοντας στο φάκελο την αντίστοιχη κατηγορία εκπαίδευσης (ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ), θέσεις της οποίας διεκδικούν.
Η προθεσμία αποστολής της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της 22ας Δεκεμβρίου 2014, ημέρας Δευτέρας.

Συνάντηση τοπικών αρχών και κοινωνικών φορέων Π.Ε. Άρτας για θέματα κοινωνικής πολιτικής και κοινωνικής αλληλεγγύης

Θέματα κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης απασχόλησαν τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, στην Π.Ε. Άρτας.  
Συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης κ. Οδ. Πότσης, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Εθελοντισμού κ. Ι. Καραμπίνας, οι Δήμαρχοι Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Περ. Μίγδος, Νικολάαου Σκουφά κ. Ν. Γιαννούλης, ο Αντιδήμαρχος Αρταίων κ. Κ. Πατήλας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Αναστ. Σίμου, Κων. Παπαδημητρίου, Δημ. Βαρέλης, εκπρόσωποι από την Ιερά Μητρόπολη Άρτας, κοινωνικών φορέων, συλλόγων και υπηρεσιακά στελέχη.     
Κατά τη συζήτηση εξετάστηκαν θέματα που αφορούν τη συνεργασία όλων των αρχών και των φορέων, με σκοπό τον σχεδιασμό και την εφαρμογή μιας ευέλικτης και αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής προς όφελος των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων του τόπου μας.

Νέα πνευμονική βαλβίδα αλλάζει τα δεδομένα στην καρδιοχειρουργική


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Νέα εποχή στην καρδιοχειρουργική και συγκεκριμένα στον τομέα της  διαδερμικής αλλαγής (χωρίς χειρουργείο)καρδιακών βαλβίδων, ανοίγει η δημιουργία μιας νέας βαλβίδας η οποία θα αντικαθιστά την πνευμονική!
Η νέα καρδιακή βαλβίδα, που ονομάζεται “Venus-Pvalve”, είναι βιοπροσθετικό  προϊόν και αναμένεται να βελτιώσει ποιοτικά την ζωή όσων έχουν χειρουργηθεί για τετραλογία Fallotή για άλλες συγγενείς  καρδιοπάθειες, όπου έχει γίνει χειρουργική παρέμβαση στην πνευμονική βαλβίδα.
«Η νέα βαλβίδα ανοίγει πράγματι μια νέα εποχή στον τομέα της    διακαθετηριακής αλλαγής καρδιακών βαλβίδων και  αναμένεται να είναι κατάλληλη για περίπου  το 60% των χειρουργημένων στην πνευμονική βαλβίδα ασθενών, έναντι του 20% για τους οποίους ήταν κατάλληλες οι διαδερμικές βαλβίδες της προηγούμενης γενιάς» τονίζει ηΠαιδοκαρδιολόγοςκαι Καρδιολόγος Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων κ. Αφροδίτη Τζίφα.