Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Πρόσκληση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας για την ''Πίτα του Ηπειρώτη 2015''

Προς
Τα Διοικητικά Συμβούλια
α. των ηπειρωτικών Σωματείων (μελών και μη της Π.Σ.Ε.)
β. των ηπειρωτικών πολιτιστικών Οργανώσεων

Αγαπητοί Συμπατριώτες
Σας γνωρίζουμε ότι η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος έχει αποστείλει από το μήνα Σεπτέμβριο επιστολή προς το Σ.Ε.Φ. για την πραγματοποίηση της Πίτας του Ηπειρώτη.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα παρά τις φορτικές μας πιέσεις δεν μας έχει ορισθεί ημερομηνία, λόγω του ότι δεν έχουν καθορισθεί οι αγώνες μπάσκετ του Ολυμπιακού που θα γίνουν το μήνα Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Το Δ.Σ του Σ.Ε.Φ. μας ενημέρωσε ότι μέχρι 20 Δεκεμβρίου θα μας έχει ορισθεί ημερομηνία.
Επειδή οι ημερομηνίες θα είναι πιεστικές, σας παρακαλούμε:
εάν επιθυμείτε να συμπεριληφθείτε στο πρόγραμμα και να συμμετάσχει στην εκδήλωση το χορευτικό σας συγκρότημα, να συμπληρώσετε και να μας αποστείλετε την συνημμένη Δήλωση Συμμετοχής μέχρι 7/1/15, με το ταχυδρομείο, με fax στο νούμερο 2103243281 ή με email info@panepirotiki.com, παράλληλα να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλ. 210-3243822 και 2103241137, για επιβεβαίωση λήψης της δήλωσης συμμετοχής.
Μόλις οριστικοποιηθεί η ημερομηνία της εκδήλωσης θα σας ενημερώσουμε αμέσως.
Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γεν. Γραμματέας
        α/α
Ο Α' Αντιπρόεδρος

Σωτήρης Γ. Κολιούσης               Γιώργος Αρ. Δόσης




ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2015
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

Μέσα από αυτή τη μεγαλειώδη γιορτή της Ηπείρου ένας από τους στόχους μας είναι η παρουσίαση και ανάδειξη της αυθεντικής μουσικής και χορευτικής παράδοσης της Ηπείρου.
Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούμε τα χορευτικά συγκροτήματα που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην «Πίτα του  Ηπειρώτη 2015», να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω ζητήματα που αφορούν στην παρουσίασή τους και διέπουν τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση.
1. Το χορευτικό σχήμα να είναι σύμφωνα με τον τρόπο που  επιβάλλει η παράδοση της Ηπείρου. Συγκεκριμένα οι άνδρες και οι γυναίκες θα πρέπει να βρίσκονται είτε σε χωριστούς ομόκεντρους κύκλους (εξωτερικά οι άνδρες - εσωτερικά οι γυναίκες ή εξωτερικά οι γυναίκες – εσωτερικά οι άνδρες), είτε να προηγούνται οι άνδρες και να ακολουθούν οι γυναίκες στον ίδιο κύκλο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εμφανιστεί μικτός κύκλος ανδρών – γυναικών.
2. Δεν επιτρέπονται χορογραφίες και προσθήκες στους χορούς (ομαδικές στροφές, ομαδικά ψαλίδια, ομαδικά χτυπήματα κλπ.) που δε συνάδουν με την παράδοσή μας. Αποδώστε τους χορούς με έμφαση στο ύφος και στην αυθεντικότητα της περιοχής που συμμετέχετε.
3. Δώστε έμφαση στους αυτοσχεδιασμούς του πρωτοχορευτή και της πρωτοχορεύτριας. Επιδιώξτε να είναι σύμφωνοι με την ταπεινότητα και τη λεβεντιά που ταιριάζει  στην παράδοσή μας.
4. Οι ενδυμασίες πρέπει να είναι πιστά αντίγραφα των αυθεντικών κάθε περιοχής ή ακόμη, αν είναι δυνατόν, αυθεντικές.
5. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στον τρόπο ένδυσης για αποφυγή παραποιήσεων. Δώστε προσοχή στα κεφαλοδεσίματα των γυναικών να είναι σύμφωνα με την ενδυμασία και την περιοχή και τα μαλλιά των γυναικών να κρύβονται όπου απαιτείται.
6. Προσοχή ιδιαίτερη πρέπει να δοθεί στα υποδήματα. Απαιτείται για τους άνδρες και τα αγόρια να είναι μαύρου ή εναλλακτικά σκούρου καφέ χρώματος και  για τις  γυναίκες η γνωστή μπαρέτα. Δεν επιτρέπονται σε καμιά περίπτωση οι ψηλοτάκουνες και μυτερές γόβες καθώς και τα   αθλητικά παπούτσια οποιουδήποτε χρώματος.
7. Παρακαλούμε ο αριθμός των χορευτών σε κάθε ομάδα να είναι μεταξύ 20 και 30. Να δηλώνεται ο ακριβής αριθμός τους και να μην αλλάζει την τελευταία στιγμή. Συγκροτήματα κάτω των 20 χορευτών θα ενοποιούνται με άλλο χορευτικό.
8. Σε περίπτωση ακύρωσης της εμφάνισής σας να το δηλώνεται εγκαίρως, γιατί η θέση μένει κενή και επίσης αποκλείονται άλλα χορευτικά.
9. Παρακαλούμε να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, γιατί το ΣΕΦ και η Πανηπειρωτική δεν φέρουν καμιά ευθύνη. Υπενθυμίζεται ότι τα έξοδα συμμετοχής στην εκδήλωση βαραίνουν εξ ολοκλήρου τους συλλόγους σας.
10. Αφού στείλετε την αίτηση συμμετοχής σας έως 7/1/15,  επιβεβαιώστε  και τηλεφωνικά  τη λήψη της στα τηλ. της γραμματείας μας 210-3241137 & 210-3243822
11. Η ένταξη των χορευτικών σε ενότητες θα καθοριστεί με ΚΛΗΡΩΣΗ.

Για την οργανωτική επιτροπή
Γιώργος Δόσης Γεν. Γραμματέας ΠΣΕ
Αλέξανδρος Λαμπρίδης  Έφορος Πολιτισμού ΠΣΕ
Ιπποκράτης Μιχ  Κατσένης Πρώην Γ. Γραμματέας ΠΣΕ
Κώστας Μπατσής  Χοροδιδάσκαλος
Μαρίνα Τζάκου  Μέλος Δ.Σ. ΠΣΕ
Ελένη Ντάσιου Μέλος Δ.Σ. ΠΣΕ


ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ, ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015
ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΧΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΑΣ

ΤΟ  ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΚΛΗΡΩΣΕΩΣ.
ΣΤΑ ΤΡΙΑ
ΜΕΣΑ-ΕΞΩ
ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟ
ΣΤΑ ΔΥΟ (ΠΩΓΩΝΙΣΙΟ)
ΤΣΑΜΙΚΟ
ΣΥΡΤΟ
ΖΑΓΟΡΙΣΙΟ

ΓΙΑΤΡΟΣ
ΚΕΝΤΗΜΕΝΗ ΠΟΔΙΑ
ΓΑΪΤΑ ΜΟΝΗ
ΓΚΡΙΜΠΟΒΟ
ΟΣΜΑΝΤΑΚΑΣ

ΓΚΕΚΑΣ
ΜΑΡΙΚΑ (ΔΕΝ ΕΙΝ’ ΑΥΓΗ ΝΑ ΣΗΚΩΘΩ)
ΠΟΥΛΑΚΙ ΠΟΥ ‘ΧΑ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΑΚΙ
ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΙ (5σημος)
ΒΑΣΙΛΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ

ΚΛΕΦΤΕΣ
ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ
ΞΥΠΝΑ ΠΕΡΔΙΚΟΜΑΤΑ ΜΟΥ

ΜΕΝΟΥΣΗΣ
ΤΗΝ ΠΕΡΔΙΚΑ ΠΟΥ ΠΙΑΣΑΤΕ
ΜΠΕΡΑΤΙ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΜΠΑΖΑΡΚΑΝΑ-ΦΥΣΣΟΥΝΙ

ΚΟΝΙΤΣΑ (ΣΤΑ ΤΡΙΑ, ΖΑΓΟΡΙΣΙΟ, ΤΣΑΜΙΚΟ, ΡΙΧΤΟ)

ΣΥΡΡΑΚΟ (ΣΥΓΚΑΘΙΣΤΟΣ ελεύθερα,  ΣΥΓΚΑΘΙΣΤΟΣ απ’ το χέρι, ΤΣΑΜΙΚΟ, ΣΥΡΤΟ)