Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Η Ελληνική Αστυνομία μοίρασε ενημερωτικά φυλλάδια σε σχολικά συγκροτήματα της Ηπείρου


Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής και ευχές για μια καλή σχολική χρονιά, μοίρασαν σήμερα (11-09-2017) το πρωί αστυνομικοί, σε γονείς και μικρούς μαθητές, κατά την προσέλευσή τους στα σχολικά συγκροτήματα των Νομών Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.
 
Μέσα από τα συγκεκριμένα φυλλάδια, δίνονται συμβουλές και περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, για να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πως να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια. 
Επιπλέον, περιέχουν χρήσιμες οδηγίες για τους γονείς, έτσι ώστε να παρέχουν τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά τους, δίνοντας το καλό παράδειγμα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, καθ' όλη τη διάρκεια και της φετινής σχολικής περιόδου, θα βρίσκεται δίπλα σε γονείς και μαθητές, στους οποίους εύχεται καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά.

Καστάνιανη Πωγωνίου: Σύλληψη 26χρονου Αλβανού για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, το πρωί του Σαββάτου 9 Σεπτεμβρίου στην Καστάνιανη Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πολυγύρου Χαλκιδικής, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόγνωση ΕΜΥ για ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ανέμους από το απόγευμα

Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου γνωστοποιείται ότι από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε σήμερα έκτακτο δελτίο καιρού, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σήμερα Δευτέρα από τις μεσημβρινές μέχρι και τις νυχτερινές ώρες, που θα επηρεάσει σταδιακά και την Ήπειρο.
Κύρια χαρακτηριστικά  θα είναι οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς νότιους ανέμους. 
Για τους λόγους αυτούς εφιστάται η προσοχή των αρμόδιων Υπηρεσιών, Δήμων και πολιτών.

ΠΗΓΗ: www.php.gov

Ευχές του Περιφερειάρχη για την έναρξη του νέου σχολικού έτους

Τις ευχές του προς όλη την Εκπαιδευτική Κοινότητα της Ηπείρου, για καλή σχολική χρονιά έδωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, προσθέτοντας παράλληλα ότι στη νέα γενιά προσβλέπει η πατρίδα μας, ώστε να διορθωθούν τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν και να αποκτήσει το ρόλο που της αξίζει στο σύγχρονο κόσμο. 
Ο κ. Καχριμάνης, υπογράμμισε επίσης ότι και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών προς και από τις σχολικές μονάδες,  ενώ στην πορεία θα αντιμετωπιστούν και μεμονωμένα θέματα που τυχόν έχουν προκύψει.
Ο Περιφερειάρχης, ανταποκρινόμενος σε προσκλήσεις Διευθυντών, παρέστη σήμερα στους Αγιασμούς που έγιναν στο συγκρότημα σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  της πρώην Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, στο συγκρότημα του 3ου-10υ Γυμνασίου- 3ου Λυκείου Ιωαννίνων και στο Μουσικό Γυμνάσιο- Λύκειο Ιωαννίνων.
Στο Μουσικό Σχολείο και απαντώντας στην προσφώνηση του Διευθυντή του,  ο Περιφερειάρχης εξήρε το ρόλο που έχουν τα μουσικά σχολεία στον πολιτισμό της Ηπείρου και ειδικά για τη διατήρηση και ανάδειξη της μουσικής παράδοσης.
Ο κ. Καχριμάνης, πρόσθεσε επίσης, ότι η Περιφέρεια είναι πρόθυμη να συνδράμει το Δήμο Ιωαννιτών για  την εξεύρεση λύσεων για τη βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του σχολείου.


ΠΗΓΗ: www.php.gov

Παρακάλαμος: Ημερίδα με θέμα «Νέοι Αγρότες-Υποδομές στα ορεινά βοσκοτόπια», την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, ώρα 7:00 μ.μ. στο Δημαρχιακό κατάστημα

Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία  με το Δήμο Πωγωνίου διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Νέοι Αγρότες-Υποδομές στα ορεινά βοσκοτόπια», την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, ώρα 7:00 μ.μ. στο Δημαρχιακό κατάστημα Παρακαλάμου.

Δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από ΕΜΥ/ΕΜΚ


ΑΠΟ ΕΜΥ/ΕΜΚ ελληνικό, 11-09-2017/1100 c α.α. 27/2017

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται σήμερα Δευτέρα (11-09-2017) από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και τις νυχτερινές ώρες με κύρια χαρακτηριστικά:
Α. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν σταδιακά τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά καθώς και τη δυτική και την Κεντρική Μακεδονία.
Β. Τους πολύ ισχυρούς νότιους άνεμους.
Περισσότερες πληροφορίες στα καθημερινά στα τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr

Αγγ. Μαρινάκη
ΤΜΧΗΣ ΕΜΚ/2
Αντ. Λάλος

ΔΝΤΗΣ ΕΜΚ

Μήνυμα του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κων/νου Καψάλη με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

«Η έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι ημέρα αισιοδοξίας, μία ημέρα γεμάτη προσδοκίες και όνειρα. Συγχρόνως είναι η αρχή μιας δύσκολης αλλά συναρπαστικής πορείας προς το μέλλον.
Σε αυτή την πορεία είμαστε στο πλευρό σας και αισθανόμαστε υπερήφανοι για όσα έχετε καταφέρει έως σήμερα. Το ίδιο υπερήφανοι αισθανόμαστε και για τις επιτυχίες που σημειώνουν οι μαθητές του Δήμου στις πανελλαδικές εξετάσεις. Το Πωγώνι πάντα αρίστευε στον τομέα των γραμμάτων και η νέα γενιά άξια συνεχίζει αυτή την παράδοση.
Σας εύχομαι καλή πρόοδο, υγεία και δύναμη στον αγώνα σας. 
Καλή δύναμη εύχομαι και στους γονείς και εκπαιδευτικούς που είναι στο πλευρό σας σε αυτόν τον αγώνα.
Ως Δημοτική Αρχή δεσμευόμαστε, για μία ακόμη φορά, ότι θα συνεχίσουμε την στενή συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα ώστε από κοινού να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την αρτιότερη λειτουργία των σχολείων μας.

Καλή σχολική χρονιά».

Με τον αγιασμό ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στα σχολεία του Δήμου Πωγωνίου

Την τιμητική τους είχαν σήμερα οι μαθητές που επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες για μία ακόμη χρονιά γνώσης και εκπαίδευσης.
Το σχολικό κουδούνι ήχησε στα σχολεία του Δήμου Πωγωνίου που υποδέχτηκαν παιδιά και εκπαιδευτικούς χωρίς κανένα πρόβλημα, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού συνεργεία του Δήμου προετοίμαζαν τα κτίρια που θα φιλοξενήσουν τους μαθητές.
Ο αγιασμός στο Γυμνάσιο και Λύκειο Δολιανών, τη μεγαλύτερη σχολική μονάδα του Δήμου, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Μιχάλη Σιούτη που ευχήθηκε σε μαθητές και καθηγητές καλή σχολική χρονιά και δήλωσε ότι ο Δήμος Πωγωνίου θα συνεχίσει να είναι αρωγός στον αγώνα τους. 
«Σας εύχομαι καλή πρόοδο και μία χρονιά γεμάτη γνώση και όμορφες εμπειρίες. Ιδιαίτερα στους μαθητές της Γ’ Λυκείου εύχομαι καλό κουράγιο και υπομονή αφού αυτή η χρονιά είναι καταλυτική για την μετέπειτα πορεία τους. Η πόρτα του Δήμου θα είναι πάντα ανοιχτή τόσο για το σχολείο σας όσο και για όλα τα σχολεία της περιοχής. Θα είμαστε δίπλα σας σε ό, τι χρειαστείτε γιατί σε αυτόν τον αγώνα Δήμος και εκπαιδευτική κοινότητα πρέπει να είναι συνοδοιπόροι» τόνισε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του.
Τόσο ο Διευθυντής του Λυκείου κ.  Ντάγκας Παντελής όσο και η Διευθύντρια του Γυμνασίου κ. Γιαννώρου Φεβρωνία ευχήθηκαν στα παιδιά καλή σχολική χρονιά κι ευχαρίστησαν το Δήμο Πωγωνίου για την άψογη συνεργασία. 
 

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδριάζει εκτάκτως η Οικονομική Επιτροπή τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, ώρα 6:00 μ.μ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

    Έχοντας  υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75 παρ.6  του  Ν. 3852 / 2010 για έκτακτη* σύγκληση της  Οικονομικής Επιτροπής   (λόγω λήξης προθεσμιών για νομικές ενέργειες μας & απάντησή μας προς την ΒΙΚΟΣ Α.Ε ) σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί  την  11η  Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα Δευτέρα  & ώρα  18.00 απογευματινή στο Δημαρχείο – ΚΑΛΠΑΚΙ με θέματα συζήτησης:
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Αποδοχή ή μη γνωμοδότησης σχετικά με άσκηση ανακοπής ή μη κατά της αρ.230/17 διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου  Ιωαννίνων.
2. Αποδοχή ή μη  γνωμοδότησης σχετικά με δικαστική υπόθεση των: Αφροδίτης Γογγύλη του Δημητρίου και Άννας Τσιάνου του Χρήστου.
3. Αποδοχή ή μη γνωμοδότησης σχετικά με αιτήματα  της «ΒΙΚΟΣ Α.Ε.» για διαγραφή αποκλειστικά και μόνο από πρόστιμα.

* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής


ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ

Μήνυμα του βουλευτή Γιάννη Στέφου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Σήμερα, 11 του Σεπτέμβρη, το σχολείο ανοίγει τις πόρτες του και καλωσορίζει τους μαθητές μας σε μια δημιουργική σχολική χρονιά. Η πολιτεία, δίνοντας προτεραιότητα στο καλό, δημοκρατικό, δημόσιο σχολείο, για δεύτερη συνεχή χρονιά μπόρεσε, αντιμετωπίζοντας χρόνιες αδυναμίες, να εγγυηθεί την ομαλή λειτουργία των σχολείων. Έτσι και φέτος:
•        Τα βιβλία είναι ήδη σε όλα τα σχολεία.
•        Προσλήφθηκαν ήδη 6313 αναπληρωτές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, 954 στην δευτεροβάθμια και 8104 στην ειδική αγωγή (σύνολο 15371).
•        Το ολοήμερο πρόγραμμα εφαρμόζεται σε όλα τα ολιγοθέσια σχολεία της χώρας με τη συμμετοχή και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.
•        2.521 αναπληρωτές ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού τοποθετήθηκαν τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Με έμφαση στις ανάγκες της Προσχολικής Αγωγής, με ενισχυμένη την εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, με ενδιαφέρουσες δράσεις στο πρόγραμμα, με τη συνολική αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, με τις αλλαγές που προωθούνται στα Λύκεια, ετοιμάζουμε ένα σχολείο πιο ελκυστικό και αποτελεσματικό, όπου δημιουργικά οι μαθητές μας θα μαθαίνουν να αγαπούν το σχολείο και τη γνώση και οι εκπαιδευτικοί θα αφήνονται να ξεδιπλώσουν όλες εκείνες τις αρετές του κλάδου μας που τους καθιστούν λειτουργούς μιας ανυπέρβλητης διαδικασίας- της παιδαγωγικής.
 Σε ένα τέτοιο σχολείο δημοκρατικό, ανοιχτό θα ανθίσουν στην ψυχή των παιδιών μας ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη, θα εξασφαλιστούν τα απαραίτητα εφόδια για μια καλύτερη ενήλικη ζωή και θα γίνει η μήτρα άξιων και ευαισθητοποιημένων, ενεργών, δημοκρατικών πολιτών.
Σε όλους τους μαθητές, συναδέλφους-εκπαιδευτικούς και γονείς εύχομαι μια δημιουργική, αποτελεσματική, γεμάτη αναζήτηση και χαρά νέα σχολική χρονιά.


Παρέμβαση του ΚΚΕ στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Κόνιτσα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τ.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Το θεματικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών «Πολιτικές για την ισότιμη συμμετοχή των ορεινών δήμων στην αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας» που πραγματοποιήθηκε στην Κόνιτσα στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, αποτέλεσε ένα συμπλήρωμα των περιοδειών κυβερνητικών στελεχών ανά την Ελλάδα, και ενόψει ΔΕΘ,  για να διαδοθεί το αφήγημα “της δίκαιης ανάπτυξης, της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και του εθνικού στόχου που απαιτεί και εθνική συνεννόηση και ομοψυχία”. Σε όλα αυτά φαίνεται πως και η ΚΕΔΕ επιδιώκει να παίξει το δικό της ρόλο και ιδαίτερα με στόχο τον αποπροσανατολισμό των λαϊκών στρωμάτων για το ποιος είναι ο πραγματικός αίτιος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και τη συσκότιση του ταξικού χαρακτήρα των αλλαγών οι οποίες προωθούνται και στην Τοπική Διοίκηση. 
Στο Συνέδριο πραγματοποιήθηκε παρέμβαση εκ μέρους της ΤΕ Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας του ΚΚΕ από το μέλος της Π. Καραγιάννη, αποσπάσματα της οποίας παραθέτουμε:
“Ακούμε συνεχώς για ανάπτυξη. Για ποιον όμως είναι αυτή η ανάπτυξη που αποτελεί το αντικείμενο του συνεδρίου; Ποιόν πρόκειται να  ωφελήσουν οι θεσμικές, πολιτικές και άλλες παρεμβάσεις, οι σχεδιασμοί και τα προγράμματα για χρηματοδότηση που πρόκειται να συζητηθούν και στο σημερινό συνέδριο;
Η ανάπτυξη στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν οι ορεινοί Δήμοι είναι η ανάπτυξη της  ΚΑΠ και των αγροτικών προγραμμάτων της ΕΕ που ξεκληρίζουν  με μαθηματική ακρίβεια τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους για να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή σε ακόμη λιγότερα χέρια μεγαλοκαπιταλιστών αγροτών και άρα ερημώνει ακόμη περισσότερο τα χωριά.

Πόσο φυσικές είναι οι «φυσικές ορμόνες»;

Η χρήση του όρου «φυσικό» σε κάθε προϊόν ήταν κάτι που ανέκαθεν δημιουργούσε θετικές εντυπώσεις στο κοινό. Έτσι χρησιμοποιήθηκε ακόμα και από τις φαρμακοβιομηχανίες σε προϊόντα για ορμονική αποκατάσταση και υποκατάσταση γυναικών και ανδρών. Πόσο «φυσικές» είναι, όμως, αυτές οι «φυσικές ορμόνες», τελικά;
Διαχρονικά, η ανάγκη παραγωγής ορμονών για αποκατάσταση και υποκατάσταση προέκυψε όταν έγινε αντιληπτή η σημασία των φυσικών ορμονών του ανθρώπινου οργανισμού σε καταστάσεις, όπως η εμμηναρχή, το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, η εμμηνόπαυση, η υπογονιμότητα και άλλα σοβαρότερα προβλήματα υγείας.
«Οι φαρμακοβιομηχανίες έσπευσαν να παρασκευάσουν και να πιστοποιήσουν τα δικά τους πρωτότυπα χημικά μόρια, δηλαδή νέες ορμόνες, και όχι αυτές της Φύσης», εξηγεί ο Κυριάκος Π. Τίγκας, M.D. Μαιευτήρας Χειρούργος, Γυναικολόγος, Ογκολόγος* (http://emminopausi.com).
Οι διεθνείς διαδικασίες έγκρισης και κατοχύρωσης πατέντας των φαρμακευτικών αυτών προϊόντων από φορείς, όπως ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (F.D.A.) και ο αντίστοιχο ευρωπαϊκός ΕΜΑ, λειτουργούν ως δικλείδες ασφαλείας για τη γνησιότητά τους και τα πρότυπα παρασκευής τους. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει ανακύψει ένα σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας με την κυκλοφορία πολλών νέων φαρμάκων και ορμονικών σκευασμάτων, που λανσάρονται εμπορικά ως «φυσικά», επειδή έχουν προκύψει από φυτά, κυρίως σόγια ή γλυκοπατάτα.
«Όμως, τα προϊόντα αυτά δεν είναι φυσικά, γιατί δεν είναι ορμόνες ίδιες με τις δικές μας, όπως οι “Βιομιμητικές Ορμόνες” (Bioidentical Hormones)», τονίζει ο κ. Τίγκας που έχει εξειδίκευση στην Ορμονική Υποκατάσταση γυναικών με Βιομιμητικές Ορμόνες.
Και εξηγεί πως «οι φαρμακοβιομηχανίες μπέρδεψαν και συνεχίζουν να μπερδεύουν το κοινό, με τις “φυσικές” Θεραπείες Ορμονικής Υποκατάστασης (Φυσικές Θ.Ο.Υ.). Στον όρο “Φυσική Θ.Ο.Υ.” περιέχονται δυο σημαντικές προϋποθέσεις: α) η πηγή του τελικού προϊόντος, της ορμόνης στη συγκεκριμένη περίπτωση, πρέπει να είναι από φυτά (όχι από ζώα) και β) το τελικό προϊόν, πρέπει να είναι βιομιμητική ορμόνη, η οποία να έχει την ίδια και πανομοιότυπη χημική δομή, αλλά και δράση, με τις ανθρώπινες ορμόνες, χωρίς κανέναν πρόσθετο χημικό δακτύλιο, που θα χάριζε το προνόμιο της “πατέντας”. Και μιλάμε για προνόμιο αφού η προστασία της πατέντας διαρκεί επτά χρόνια και στο διάστημα αυτό η κάθε εταιρία έχει την αποκλειστικότητα της διάθεσης του προτύπου προϊόντος με ότι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο εμπορικού κέρδους».

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις το πρώτο κουδούνι για 1.000.000 μαθητές

Με τον καθιερωμένο αγιασμό θα χτυπήσει σήμερα Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, το πρώτο κουδούνι για 573.744 μαθητές του δημοτικού, 293.000 του γυμνασίου, 210.000 λυκείου.
Το υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει ότι όλα είναι στη θέση τους.
Τα βιβλία παραδόθηκαν στην ώρα τους και οι αναπληρωτές προσελήφθησαν για πρώτη φορά πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και είναι έτοιμοι να αναλάβουν τα καθήκοντά τους.
Ο υπουργός Παιδείας, κ. Κώστας Γαβρόγλου, σε μήνυμά του προς την εκπαιδευτική κοινότητα, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς κάνει λόγο για «τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς για μία ομαλή και δημιουργική χρονιά».
«Οι εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους, τα βιβλία στα θρανία. Για δεύτερη συνεχή σχολική χρονιά επιστροφή στην κανονικότητα».

Δημήτρης Σπ. Ντότης: Ευχές με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινάει και οι μαθητές του Πωγωνίου, καλούνται να δώσουν τη μάχη για μάθηση και  πρόοδο!
Έχουμε ανάγκη καινούργιων επιτυχιών των νέων μας!
Στο Πωγώνι μας, έχει αποδειχθεί πως οι νέοι μας αριστεύουν!
Εύχομαι υγεία, τύχη, εργατικότητα, επιμονή και υπομονή στους μαθητές.
Αγάπη και εργατικότητα στους εκπαιδευτικούς.
Υπομονή στους γονείς!
Κάθε επιτυχία και καλή σχολική χρόνια!!!

Με τιμή
Δημήτρης Σπ. Ντότης
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης

Δήμου Πωγωνίου

Σίδερη Φιλιατών Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 52χρονος υπήκοος Αλβανίας για διακίνηση, μεταφορά και κατοχή ποσότητας κάνναβης

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός 52χρονου υπηκόου Αλβανίας, για διακίνηση, μεταφορά και κατοχή ποσότητας κάνναβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση των κυκλωμάτων που διακινούν ναρκωτικά, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 52χρονο, το πρωί της Κυριακής στη Σίδερη Φιλιατών Θεσπρωτίας, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, ποσότητα ναρκωτικών.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, διαπιστώθηκε ότι στο χώρο των αποσκευών και των πίσω καθισμάτων του οχήματος, υπήρχαν συνολικά 42 συσκευασίες με ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 88 κιλών και 672 γραμμαρίων.
Κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ημεδαπού, ο οποίος αναζητείται και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.