Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Απόλυτη αποτυχία η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο



 Προκάλεσε τρύπα 564 εκατ. ευρώ στα έσοδα

 «Τρύπα» στα προβλεπόμενα έσοδα από τη φορολόγηση των καυσίμων που διευρύνθηκε στα 564 εκατ. ευρώ, καλείται να αντιμετωπίσει το οικονομικό επιτελείο, αν δεν θέλει να έχει δυσάρεστες εκπλήξεις στη συνέχεια. Στην πραγματικότητα η υστέρηση αυτή αναδεικνύει τη στενομυαλιά όσων επέμειναν και εξακολουθούν να επιμένουν στην εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο, καθώς και ο πλέον αδαής περί τα οικονομικά μπορεί να καταλάβει ότι το μετρό απέτυχε παταγωδώς τόσο δημοσιονομικά όσο και πολιτικά.

Ημερομηνίες υποβολής δικαιολογητικών και εξετάσεων Βοηθών φαρμακείων Ιουνίου 2014

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας ανακοινώνεται:
Η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στις εξετάσεις Βοηθών Φαρμακείου περιόδου IOYNIOY 2014 είναι από 20-05-2014 έως 05-06-2014.
Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και στις εξής ημερομηνίες:
α) Στην ΑΘΗΝΑ την 27-06-2014 ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.00 πμ στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου)
β) Στην ΠΑΤΡΑ στις 27-06-2014 ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.00πμ στο ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ της Φαρμακευτικής του Παν/μίου Πατρών (κοντά στο Νοσοκομείο Ρίου). Ρίου.
γ) Στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ την 20-06-2014 ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.00-15.00 για τα προφορικά και τα γραπτά, στην αίθουσα σεμιναρίων ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ του κτιρίου των τμημάτων Βιολογίας/Φαρμακευτικής.
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
1) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ιωαννίνων  –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87131
2) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
3) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Θεσπρωτίας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26650-99986 & 99984
4) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πρέβεζας  –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
5) Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δ/νση Επαγγελμάτων Υγείας &Πρόνοιας 210-5235875.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Υπουργείο Παιδείας: Από 1 έως 20 Ιουνίου οι εγγραφές σε δημοτικά και νηπιαγωγεία

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας καθιερώνεται το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) ως δικαιολογητικό εγγραφής των παιδιών στο νηπιαγωγείο και στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου, καθώς και ως ιατρικό πιστοποιητικό παρακολούθησης της υγείας των μαθητών/τριών κατά τη διάρκεια φοίτησής τους στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Καταργούνται όλα τα πιστοποιητικά υγείας ως δικαιολογητικά εγγραφής για το Νηπιαγωγείο (πιστοποιητικό οδοντολογικής εξέτασης) και την Α΄ τάξη του Δημοτικού σχολείου (πιστοποιητικά οδοντολογικής, καρδιολογικής και οφθαλμολογικής εξέτασης).

Ιωάννινα: Συνελήφθη, 38χρονoς ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο

Συνελήφθη, χθες (23.05.2014) το πρωί, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, 38χρονος ημεδαπός, για οφειλές δημοσίου.
Το συνολικό ύψος των οφειλών του, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 94.626,29 ευρώ.

O συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

Οι νέοι πίνακες για τα αγροτικά εισοδήματα του 2014


Οι αναλυτικοί πίνακες με τα νέα τεκμαρτά γεωργικά εισοδήματα για το έτος 2014 για τα βασικότερα προϊόντα φυτικής παραγωγής, εγκρίθηκαν με απόφαση του γενικού γραμματέα εσόδων, κ. Χάρη Θεοχάρη. 
Τα ποσά που αναγράφονται στους πίνακες αυτούς οφείλουν να δηλώσουν φέτος στην εφορία πάνω από 300.000 κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και περισσότεροι από 2.000.000 λοιποί φορολογούμενοι (μισθωτοί, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι και εισοδηματίες), οι οποίοι δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες αλλά αποκτούν και εισοδήματα από γεωργικές εκμεταλλεύσεις.
Σύμφωνα με την απόφαση ΠΟΛ 1077/2014 εγκρίθηκαν:
1. Οι πίνακες καθαρού γεωργικού εισοδήματος−ενοικίου−μόνιμης φυτείας οικονομικού έτους 2014 (χρήση 2013) που καταρτίστηκαν από την Επιτροπή του άρθρου 42 του ν. 2238/1994 και οι οποίοι περιέχουν:

Πως ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές και στις επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής 25 Μαΐου 2014

Την Κυριακή 25 Μαΐου 2014, διεξάγονται στην χώρα μας οι Ευρωεκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και οι επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές (Δημοτικές και Περιφερειακές).

Η ψηφοφορία αρχίζει στις 7:00 π.μ. και λήγει στις 7:00 μ.μ..
Οι εκλογείς μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με την προσκόμιση αποδεικτικού ταυτότητος ή διαβατηρίου.
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας που χρησιμοποιήθηκαν στην πρώτη ψηφοφορία (18-05-2014) με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής.
Δεν βάζουμε σταυρό προτίμησης στα ψηφοδέλτια των δήμων.
Βάζουμε μέχρι τέσσερις (4) σταυρούς προτίμησης για τις ευρωεκλογές.

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική με την εξαίρεση των κατοίκων εξωτερικού, όσων έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας τους, όσων διαμένουν την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη από 200 χιλιόμετρα από το εκλογικό τμήμα όπου ψηφίζουν.

Κάλεσμα του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη για συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής

Κάλεσμα προς τους Ηπειρώτες να προσέλθουν την Κυριακή στις κάλπες, απηύθυνε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχουν για την πατρίδα μας οι Ευρωεκλογές.
«Μπορεί η Ήπειρος- τόνισε μεταξύ άλλων- να είναι η μοναδική Περιφέρεια στη χώρα, στην οποία δεν γίνονται επαναληπτικές εκλογές για νέα Περιφερειακή Αρχή. Μπορεί σε αρκετούς Δήμους να μη γίνονται επίσης επαναληπτικές εκλογές. Αυτό όμως δεν πρέπει να οδηγήσει τους ψηφοφόρους των παρατάξεων που δεν μετέχουν πλέον στις εκλογές σε αποχή. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι οι Ευρωεκλογές, έχουν ιδιαίτερη σημασία και αξία. Με τη συμμετοχή θα πρέπει να στείλουμε το δικό μας μήνυμα για στήριξη των ευρωπαϊκών θεσμών και την ανάγκη της αλληλεγγύης. Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για εμάς εδώ στην Ήπειρο, που στηρίζουμε τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο μέλλον στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.