Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Δόθηκε πλήρως στην κυκλοφορία ο ανισόπεδος κόμβος στη Νιάρχου και την Περιφερειακή

 


Δόθηκε πλήρως στην κυκλοφορία ο ανισόπεδος κόμβος στη Νιάρχου και την Περιφερειακή.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του έργου και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτό.

«Το έργο που οδηγεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, στο Πανεπιστήμιο και περνούν περίπου 20.000 άτομα την ημέρα, τελειώνει. Από τα δύσκολα έργα αλλά με μεγάλο αγώνα από όλους τους επιβλέποντες, τεχνική υπηρεσία, ανάδοχους. Ένα μεγάλο μπράβο. Αστικό έργο στην ουσία με πολλούς να το πολεμούν αλλά τέλος καλό όλα καλά. Σας ευχαριστώ όλους».

ΠΗΓΗ: https://www.facebook.com/alekoskachrimanis

Παρατείνεται έως τις 27 Νοεμβρίου η υποβολή αιτήσεων για αναδιάρθρωση και μετατροπή αμπελώνων

 


Με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, παρατείνεται έως τις 27 Νοεμβρίου η προθεσμία για «καθορισμό αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή της παρέμβασης Π2 58.1 «Αναδιάρθρωση και μετατροπή αμπελώνων» του αμπελοοινικού τομέα, σύμφωνα με το Στρατηγικό Σχέδιο Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΣΣ ΚΑΠ) της περιόδους 2023 – 2024».

ΟΙ αιτήσεις θα συνεχίσουν να υποβάλλονται έως και την 27η Νοεμβρίου, μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας του ΥΠΑΑΤ.

Σύλλογοι και Φορείς κατά του φορολογικού νομοσχεδίου την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, ώρα 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων

 


Ο Δικηγορικός Σύλλογος, το Εμπορικό-Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ιωαννίνων, το Τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ο Εμπορικός Σύλλογος, το Οικονομικό Επιμελητήριο, ο Σύλλογος Φοροτεχνικών-Λογιστών, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Συμβολαιογράφων και ο Σύλλογος Δικαστικών Επιμελητών, κατόπιν συνάντησής μας το Σάββατο, 18.11.2023,στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων:

1) ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΡΗΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΉ ΑΝΤΙ-ΘΕΣΗ ΜΑΣ στο άδικο και ισοπεδωτικό φορολογικό νομοσχέδιο, διότι:

χαρακτηρίζει συλλήβδην φοροφυγάδες και στοχοποιεί τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τους αυτοαπασχολούμενους.

-πλήττει τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρών και μικρομεσαίων ατομικών επιχειρήσεων των ελευθέρων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των αυτοαπασχολούμενων, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας.

δεν πατάσσει τη φοροδιαφυγή, αλλά αφήνει στο απυρόβλητο τις εταιρείες και τα μεγάλα εισοδήματα.

-παραγνωρίζει το γεγονός ότι, μετά από δεκαετή οικονομική κρίση με τα μνημόνια, την υγειονομική κρίση, λόγω covid, την ενεργειακή κρίση και την καλπάζουσα ακρίβεια στα βασικά είδη διατροφής, μεγάλο τμήμα των επιστημόνων, ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, είτε αδυνατεί να εκπληρώσει τις φορολογικές και ασφαλιστικές του υποχρεώσεις, είτε βρίσκεται σε ρυθμίσεις.

εισάγει οριζόντιες ρυθμίσεις με φορολόγηση τεκμαρτών εισοδημάτων, δηλ. εισοδημάτων που δεν έχουν αποκτηθεί, όταν αυτή τη στιγμή υπάρχουν όλα τα διαθέσιμα ηλεκτρονικά μέσα, όπως για παράδειγμα οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες του ΤΕΕ ή άλλα ψηφιακά εργαλεία, ώστε να υπολογίζεται το ακριβές εισόδημα του κάθε επαγγελματία, ξεκινώντας με τη βάση των 10.920 ευρώ, που προσαυξάνεται ανά τριετία κατά 10% ανάλογα με τα έτη άσκησης της ατομικής δραστηριότητας και επιπλέον με την υπέρβαση του μέσου ετήσιου τζίρου του κάθε ΚΑΔ κατά ποσοστό 35%, 70% και 100%.

-βάζει λουκέτο στις μικρές και μικρομεσαίες ατομικές επιχειρήσεις δείχνοντας την πόρτα εξόδου στους επιστήμονες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους από την ατομική τους δραστηριότητα και οδηγώντας τους έτσι σε καθεστώς «υπαλληλοποίησησης» σε εταιρείες και μεγάλες επιχειρήσεις.

Ιωάννινα: Aναδιανομή ελαιόλαδου, την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου

 


Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Ιωαννιτών, ως υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ FEAD)» γνωστοποιεί στους ωφελούμενους Τ.Ε.Β.Α του σημείου διανομής Ανατολή  Δήμου Ιωαννιτών, ότι θα πραγματοποιηθεί αναδιανομή, ως εξής:

ΣΗΜΕΙΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΕΒΑ   ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Ανατολή Δήμου Ιωαννιτών (ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 21)        23/11/2023            Αναδιανομή ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ (1 LT) – ΝΠ 2359 από τις 09:00 π.μ έως τις 14:00 μ.μ 

Παρακαλούνται οι ωφελούμενοι του προγράμματος Τ.Ε.Β.Α. να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο κοινωνικής τους ασφάλισης ή άλλο επίσημο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Α.Μ.Κ.Α. τους και δελτίο αστυνομικής ταυτότητάς τους.

Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να παραλάβει αυτοπροσώπως τα προϊόντα, δύναται να παραλαμβάνονται αυτά από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση, με βεβαίωση γνησίου της υπογραφής του ωφελούμενου.   

Δήμος Ηγουμενίτσας: Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές και Οδοντιατρικές Εξετάσεις για παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από Δευτέρα 27/11 έως και Παρασκευή 1/12/2023

 


Δωρεάν προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε παιδιά/μαθητές του Δήμου Ηγουμενίτσας θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 έως και την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023, στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002.

Η Δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας και του ΚΕΠ Υγείας του, και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Για την υλοποίηση της Δράσης, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει την Κινητή Μονάδα Προληπτικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Οργανισμού, στην οποία καθημερινά θα βρίσκονται εθελοντικά Οδοντίατροι, Παιδίατροι, Οφθαλμίατροι, Ωτορινολαρυγγολόγοι καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού.

Οι Ιατροί και οι Οδοντίατροι, που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα, θα εξετάσουν δωρεάν όλα τα παιδιά που θα επισκεφτούν την Κινητή Μονάδα του Οργανισμού.

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για το Διδάσκαλο του Γένους Γρηγόριο Παλιουρίτη από το Δήμο Ζίτσας

 


Εκδήλωση προβολής και ανάδειξης στις άγνωστες, για τους περισσότερους, πτυχές της ζωής και του έργου του Διδάσκαλου του Γένους Γρηγορίου Παλιουρίτη ο οποίος καταγόταν από την Ελεούσα πραγματοποίησε  ο Δήμος Ζίτσας, το απόγευμα του Σάββατου (18 -11-2023), στην αίθουσα τελετών του Λυκείου Ελεούσας.

«Με τη σημερινή εκδήλωση αποδίδουμε φόρο τιμής και στοχεύουμε να κάνουμε γνωστό το έργο και την προσωπικότητα του Γρηγορίου Παλιουρίτη, στους συντοπίτες του, γιατί πιστεύουμε πως όλοι πρέπει να γνωρίζουμε τους ανθρώπους που πέρασαν από τον τόπο μας και άφησαν σημαντική παρακαταθήκη με τη στάση ζωής τους και την προσφορά τους σε χαλεπούς καιρούς για το έθνος μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος στο χαιρετισμό του και συνεχάρη τους συντελεστές της εκδήλωσης, ενώ ταυτόχρονα ευχαρίστησε όλους όσοι παρευρέθηκαν σε αυτή.

Η εκδήλωση αποτέλεσε το επιστέγασμα της προσπάθειας του Δήμου Ζίτσας να αποδώσει το οφειλόμενο χρέος στο Διδάσκαλο του Γένους Γρηγόριο Παλιουρίτη με την ψηφιακή ανατύπωση του συγγραφικού του έργου καθώς και την ανατύπωση περιορισμένου αριθμού αντιτύπων τα οποία θα διανεμηθούν αποκλειστικά στις βιβλιοθήκες των σχολείων του Δήμου.

Ιωάννινα: Εκδήλωση της ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ για τις Εξελίξεις στην Παλαιστίνη, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, στις 11:00 π.μ.

 


Η ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ μαζί με τις Τομεακές Οργανώσεις Ιωαννίνων και ΑΕΙ της ΚΝΕ πραγματοποιούν εκδήλωση για τις Εξελίξεις στην Παλαιστίνη, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, στις 11πμ, στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

Τουλάχιστον 12.000 Παλαιστίνιοι, μεταξύ αυτών 5.000 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα από τις 7 Οκτώβρη. Ενώ συνεχίζονται οι τρομοκρατικές ισραηλινές επιδρομές σε νοσοκομεία, οι δολοφονικοί βομβαρδισμοί ακόμα και σε σχολείο – καταφύγιο αμάχων!

O παλαιστινιακός λαός εδώ και δεκαετίες βιώνει μια πραγματική γενοκτονία, με εκατόμβες νεκρών, με κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, με απαρτχάιντ και αποκλεισμούς, φυλακίσεις, βασανισμούς. Το κράτος του Ισραήλ με τη στήριξη ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, παραβιάζοντας ακόμα και αποφάσεις του ΟΗΕ, επεκτείνει την κατοχή, κρατάει σε καθεστώς ανοιχτής φυλακής 2.000.000 Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, χτίζει παράνομους εποικισμούς παίρνοντας τη γη, το νερό και άλλους φυσικούς πόρους.

Άρτα: Εξιχνιάστηκαν 4 περιπτώσεις με λεία 10.000 ευρώ

 


Ταυτοποιήθηκαν ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε συνεργασία και με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Άρτας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, άνδρας και γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δυο κατηγορούμενοι, είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από σπίτια, στα οποία εισέρχονταν παραβιάζοντας πόρτες ή μπαλκονόπορτες, ενώ για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν όχημα, ιδιοκτησίας της γυναίκας.

Με τον παραπάνω τρόπο διακριβώθηκε ότι κατά το πρώτο 15ήμερο του Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους είχαν διαπράξει τρεις κλοπές και μία απόπειρα κλοπής από σπίτια, από όπου αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα, συνολικής αξίας ύψους περίπου 10.000 ευρώ. 

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Στους -4°C το θερμόμετρο στον Άνω Καλαμά


Με παγωνιά και τσουχτερό κρύο ξεκινά η εβδομάδα και το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου 2023, ο υδράργυρος σε αρκετές περιοχές του Πωγωνίου βρέθηκε υπό το μηδέν. 

Άσκηση ετοιμότητας και αποχιονισμού στην Ιόνια Οδό, την Τρίτη 21 Νοεμβρίου

 


Η Νέα Οδός, με στόχο τη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της και ενόψει της χειμερινής περιόδου, ενημερώνει τους οδηγούς πως αύριο, Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023, θα πραγματοποιηθεί Άσκηση Ετοιμότητας και Αποχιονισμού στην Ιόνια Οδό.

Ειδικότερα, η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στο ήδη αποκλεισμένο κομμάτι της Ιόνιας Οδού, λόγω της ετήσιας συντήρησης της σήραγγας Αμπελιάς, συνεπώς δεν θα υπάρχουν επιπλέον κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Η Άσκηση θα λάβει χώρα στο τμήμα Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Αυγού και Α/Κ Εγνατίας από τις 08:00 έως τις 11:00.

Τέλος, σε περίπτωση που ακυρωθεί η ετήσια συντήρηση της Σήραγγας Αμπελιάς, θα εφαρμοστούν αμφίπλευρα από την τροχαία, ολιγόλεπτες βραδυπορίες οχημάτων με σημεία έναρξης τον Α/Κ Αυγού με κατεύθυνση προς Ιωάννινα και τον Α/Κ Εγνατίας με κατεύθυνση προς Αντίρριο.

Η Νέα Οδός, ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους διερχόμενους οδηγούς να ακολουθούν πιστά την ειδική σήμανση, καθώς και τις υποδείξεις της Τροχαίας.

Τέλη Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πρόσκληση για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»

 


Στα τέλη Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πρόσκληση για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω», ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μέσω του οποίου επιδοτείται το 40 % των δαπανών έως 10.000 ευρώ για αναβάθμιση κατοικιών που έχουν δηλωθεί κενές τα τελευταία τρία χρόνια, ανακοίνωσε από την Πάτρα η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Μιλώντας η Σοφία Ζαχαράκη στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων και η Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Αχαΐας, με θέμα την ακίνητη ιδιοκτησία στο πλαίσιο του 26ου Forum Ανάπτυξης παρουσίασε τις δράσεις της κυβέρνησης για την στεγαστική πολιτική.

Ειδικότερα, αναφερόμενη στο πρόγραμμα «Σπίτι μου», είπε μεταξύ άλλων ότι «έχουμε εκταμιεύσει 1.290 δάνεια μέσα σε τέσσερις μήνες και βλέπουμε ότι υπάρχει πλέον μία καλύτερη ροή».

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου

 


Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό ΚΕΠ Πέρδικας, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Κέντρο Υγείας Πάργας, 09:00-12:00

Δεδομένα για τις κλιματικές και πολιτιστικές αλλαγές στο Αιγαίο και Ιόνιο τα τελευταία 11.500 χρόνια αναζητά διεθνής ομάδα επιστημόνων

 


Μοναδικά δεδομένα για τις ιστορικές κλιματικές και περιβαλλοντικές αλλαγές στη Μεσόγειο τα τελευταία 11,500 χρόνια και πώς αυτές επηρέαζαν τους ντόπιους πολιτισμούς αναζητά διεθνής ομάδα επιστημόνων.

Η ερευνητική αποστολή θα πραγματοποιηθεί με το γερμανικό ερευνητικό σκάφος METEOR στο Αιγαίο και Ιόνιο Πέλαγος και τη συνεργασία του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών. Στο ερευνητικό σκάφος θα επιβαίνουν γεωεπιστήμονες του Πανεπιστημίου Χαϊδελβέργης, αλλά και επιστήμονες από Γαλλία και ΗΠΑ.

Στόχος της αποστολής είναι να συλλεχθούν πυρήνες ιζήματος από τον πυθμένα διάφορων περιοχών του Αιγαίου και Ιόνιου. Οι αναλύσεις που θα γίνουν στα ιζήματα αναμένεται να δώσουν χρήσιμα στοιχεία για την κατανόηση και αναπαράσταση της αλληλεπίδρασης των κλιματικών και περιβαλλοντικών μεταβολών με τις αλλαγές και την διαδοχή των διαφόρων πολιτισμών τα τελευταία 11.500 χρόνια.

«Οι πυρήνες ιζημάτων από τον θαλάσσιο πυθμένα μπορούν να παράσχουν μοναδικά δεδομένα για τις προϊστορικές και ιστορικές κλιματικές και περιβαλλοντικές αλλαγές στη Μεσόγειο.