Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Μάρτιο.
Συνελήφθησαν συνολικά (687) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -499 - (εκ των οποίων -11- διακινητές)
Για απόπειρα ανθρωποκτονίας :-1-
Για ληστεία:- 2 -
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -41-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -18-
Για κλοπές - διαρρήξεις: -27-
Για πλαστογραφίες: - 3 -
Για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος: -3-
Για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων: -1-

Δήμος Πωγωνίου: Πίνακας θεμάτων που συζητήθηκαν στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της 6-4-2016

Πίνακας θεμάτων που συζητήθηκαν στην  τακτική συνεδρίαση  του Δ.Σ.  της  6-4-2016 [Πρακτικό Νο  4/6-4-2016].

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1.Έγκριση 3ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού έτους 2016.  ΑΠΟΦΑΣΗ  68.
2. Aποδοχή επιχορήγησης ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου με Κ.Α. 2014ΕΠ53000003  «Συντήρηση – αποχιονισμός – αποκατάσταση εθνικού, επαρχιακού και Λοιπού οδικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου 2014-2016 (π.κ 2013ΕΠ03000011)» για το υποέργο: «Αποκατάσταση οδών Τ.Κ. Μερόπης Δήμου Πωγωνίου».  ΑΠΟΦΑΣΗ  69.
3.Έγκριση εκτέλεσης προμηθειών.  ΑΠΟΦΑΣΗ  70.
4.Έγκριση και τρόπος διενέργειας προμήθειας φαρμάκων και αναλώσιμου υγειονομικού υλικού.  ΑΠΟΦΑΣΗ  71.
5.Έγκριση και τρόπος διενέργειας προμήθειας ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού.  ΑΠΟΦΑΣΗ  72.
6.Έγκριση διενέργειας προμηθειών Ν.Π.Δ.Δ.  ΑΠΟΦΑΣΗ  73.
7.Έγκριση και τρόπος διενέργειας προμήθειας καυσίμων και λιπαντικών. ΑΠΟΦΑΣΗ  74.
8.Έγκριση επιστροφής τέλους Ε.Ε.Τ.Α. σε ενοικιαστή Δημοτικού Ακινήτου. ΑΠΟΦΑΣΗ  75.
9. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος Τ.Κ. Καταρράκτη.  ΑΠΟΦΑΣΗ  76.
10.Έγκριση λύσης συμβάσεων μισθωμάτων [Κεραίες] και έγκριση δημοπράτησης.
ΑΠΟΦΑΣΗ  77.
11. Έγκριση απευθείας εκμίσθωσης αγρού Τ.Κ. Δολιανών.  ΑΠΟΦΑΣΗ  78.
12. Έγκριση εξόδων κίνησης αιρετών.  ΑΠΟΦΑΣΗ  79.
13. Έγκριση εξουσιοδότησης για την διαδικασία παραχώρησης οικοπέδων στην
Τ.Κ. Κεφαλοβρύσου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  80. 
14.Έγκριση μελέτης για την κατασκευή του έργου: «Κατασκευή αναψυκτηρίου στην Τ.Κ. Ρεπετίστας».  ΑΠΟΦΑΣΗ  81. 
15. Έγκριση μελέτης του έργου: «Διαμόρφωση χώρου πρόσβασης στη γέφυρα του ποταμού Λιμπούσδα».  ΑΠΟΦΑΣΗ  82. 
16.Έγκριση μελέτης για την κατασκευή του έργου: «Διευθέτηση ομβρίων Δημοτικού Καταστήματος Παρακαλάμου-Αποκατάσταση ασφάλτου». ΑΠΟΦΑΣΗ  83.
17.Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας Τ.Κ. Δολιανών»  ΑΝΑΒΟΛΗ.
18.Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας Τ.Κ.Νεγράδων».  ΑΠΟΦΑΣΗ  84. 
19.Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Αντικατάσταση στέγης του κτιρίου του Νηπιαγωγείου της Τ.Κ. Δελβινακίου».
ΑΠΟΦΑΣΗ  85. 
20. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Διαμόρφωση Δημοτικών κτιρίων Τ.Κ. Παρακαλάμου».  ΑΠΟΦΑΣΗ  86. 
21. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Μαυροβουνίου».  ΑΠΟΦΑΣΗ  87.
22. Έγκριση 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Βελτίωση αγροτικών δρόμων – Αγροκτημάτων Δ.Ε. Καλπακίου».  ΑΠΟΦΑΣΗ  88.
23. Έγκριση επιστροφής αχρεωστήτως εισπραχθέντων ποσών.  ΑΠΟΦΑΣΗ  89. 
24. Έγκριση απολογισμού έτους 2015 ΤΟΕΒ  Άνω Καλαμά.  ΑΠΟΦΑΣΗ  90.
25Α. Έγκριση απολογισμού έτους 2015 ΤΟΕΒ Κουκλιών – Μαζαρακίου. ΑΠΟΦΑΣΗ  91. 
25Β. Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2016  ΤΟΕΒ Κουκλιών – Μαζαρακίου.    ΑΠΟΦΑΣΗ  92. 

     
ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. 3η Κατανομή πιστώσεων ΣΑΤΑ κατά το έτος 2016. ΑΠΟΦΑΣΗ  93.
2. Τροποποίηση προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ηπείρου για το έργο: «Αποχετευτικό Παρακαλάμου» για την καταβολή ιδίας συμμετοχής του Δήμου προς την Περιφέρεια Ηπείρου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  94.
3. Τροποποίηση Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και του Δήμου Πωγωνίου, για το έργο: «Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων της Τ.Κ. Παρακαλάμου».
ΑΠΟΦΑΣΗ  95.
4. Έγκριση εκπόνησης Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης αποβλήτων.  ΑΠΟΦΑΣΗ  96.
5. Έγκριση και τρόπος διενέργειας προμήθειας υλικών ύδρευσης για τη συντήρηση δικτύων.  ΑΠΟΦΑΣΗ  97.
6. Τροποποίηση απόφασης Δ.Σ.  30/2016 περί Επιχορήγησης αθλητικών συλλόγων Δήμου Πωγωνίου-ψήφιση πιστώσεων.  ΑΠΟΦΑΣΗ  98.
7. Επί αιτήσεων δημοτών για έγκριση υδροδότησης κτημάτων τους εκτός οικισμού. ΑΠΟΦΑΣΗ  99.
8. Έγκριση ψηφίσματος διαμαρτυρίας για τη μη πρόσκληση της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης στον Εθνικό διάλογο για το κυνήγι.  ΑΠΟΦΑΣΗ  100. 
9. Έγκριση ψηφίσματος διαμαρτυρίας  για τη μη συμμετοχή του Δήμου Πωγωνίου
Στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.  ΑΠΟΦΑΣΗ  101. 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ Δ.Σ.


ΜΑΤΣΙΑΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτι στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 26χρονου ημεδαπού Ρομά

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτι στα Σύβοτα Θεσπρωτίας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 26χρονου ημεδαπού Ρομά, διότι από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε κλοπή, με τη μέθοδο της απασχόλησης, που έγινε το απόγευμα της 02-04-2016 σε οικία 70χρονης ημεδαπής, από όπου αφαιρέθηκε χρηματικό ποσό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας. 

Ξεκίνησε η υποβολή του εντύπου Ε21 για τα οικογενειακά επιδόματα

Άνοιξε στο Taxisnet η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Α21 για τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ.
Το Ειδικό Επίδομα Στήριξης Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών, ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο και χορηγείται σε τρεις δόσεις.
Επίσης, το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων παιδιών, αλλά και το οικογενειακό εισόδημα.
Τα επιδόματα χορηγούνται σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών, εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.
Σε κάθε περίπτωση οι νέοι αιτούντες του Α21 θα πρέπει να περιμένουν αρκετό διάστημα για να εκκαθαριστεί η δήλωση τους, καθώς έως τα τέλη Απριλίου θα δοθεί η προκαταβολή στους περσινούς δικαιούχους ανεξάρτητα εάν έχουν υποβάλει Ε1 και Α21 για 2016.

Εκτιμάται πως περίπου 700.000 δικαιούχοι θα πάρουν την προκαταβολή για τα επιδόματα, χωρίς να υποβάλλουν Α21, ενώ θα κληθούν να υποβάλλουν νέο Α21 μαζί με τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Ξεκινάει την Πέμπτη 7 Απριλίου η διαδικασία υποβολής της αίτησης για πρόγραμμα του ΕΣΠΑ

Ξεκινάει την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016, 12 μ.μ., η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων, για τους ενδιαφερόμενους της δράσης «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας, η περίοδος υποβολής διαρκεί από αύριο έως και 20 Μαΐου 2016.
Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του δικτυακού τόπου www.ependyseis.gr  και δεν υπάρχει σειρά προτεραιότητας. 

Ερώτηση συνυπέγραψε ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το ρόλο των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης στα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας

Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ,  συνυπέγραψε ερώτηση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, σχετικά με το ρόλο των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης στα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας.
Στην ερώτηση γίνεται μνεία στο γεγονός ότι ένα μεγάλο μερίδιο αποτυχίας των προηγούμενων προγραμμάτων είχαν και τα συμβεβλημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, τα οποία άρχισαν να εμφανίζονται  από την εφαρμογή παλαιοτέρων προγραμμάτων καταπολέμησης της ανεργίας και μάλιστα χωρίς σχεδόν κανένα έλεγχο ή πιστοποίηση. Με τον τρόπο λειτουργίας των προηγούμενων προγραμμάτων δημιουργήθηκε ένα κλειστό και αδιαφανές «σύστημα παροχής υπηρεσιών απασχόλησης» από τα K.E.K., τα οποία αναβαθμίστηκαν σε Παρόχους και Επόπτες των προγραμμάτων αυτών, καταργώντας στην πράξη τον ΟΑΕΔ, δίνοντας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις κρίσιμα και νευραλγικά στοιχεία και πόρους.
Επιπλέον, επισημαίνεται πως τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν αρκετές καταγγελίες για την ομαλή λειτουργία των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης και αφορούσαν κυρίως:
•        Στη μη έγκαιρη καταβολή των πληρωμών, με τους φορείς κατάρτισης να δηλώνουν ανεύθυνοι και να παραπέμπουν τους ωφελούμενους στο Υπουργείο Εργασίας, ενώ στην πραγματικότητα τα ίδια τα Κ.Ε.Κ.καθυστερούσαν αδικαιολόγητα την αποστολή των φακέλων με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Παιανίας, διοργανώνει την εκδήλωση "Θυμούμαστε και τιμούμε τους Ηπειρώτες Ευεργέτες", την Κυριακή 10 Απριλίου 2016, ώρα 11.00' π.μ., στην αίθουσα ''Συνδιοκτησία'', στην Παιανία

Πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 7 Απριλίου

Η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί την Πέμπτη 7 Απριλίου, 24ωρη απεργία με συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενάντια στη διάλυση του ασφαλιστικού και της αντιλαϊκής πολιτικής.
Στους δρόμους κατεβαίνουν ελεγκτές εναέρια κυκλοφορίας, γιατροί, εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, καθηγητές και δάσκαλοι, δημοσιογράφοι, μηχανικοί, και δικηγόροι.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Ματαιώνονται όλες οι πτήσεις
Καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια την Πέμπτη λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των εργαζομένων στην Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας, στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ  για τις 7 Απριλίου για το ασφαλιστικό.
Η απεργία των ελεγκτών θα ξεκινήσει στις 0:01 μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (ξημερώματα Πέμπτης) και θα λήξει τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας (Πέμπτης).
Απεργούν οι Γιατροί και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.
Απεργούν οι Διοικητικοί Υπάλληλοι του ΕΚΠΑ.